Pozdrav svima

Kupio sam novi (rabljeni) automobil i krenuo ga danas prijaviti na sebe. Radi se Alfa Romeu 166 2.4 jtd 2004.
Veli žena na šalteru - pvo platiti porez!
I odem ja u obližnju poreznu upravu, kad ono lik nešto mumlja u brk, gleda...i veli mi cifru od 5500 kn!!!

:

:
Na kupoprodajnom sam stavio 55000 kn koliko sam ga i platio...to bi trebalo biti 2200kn ?!

:
Pitam ja: pa na koliko je procjenjen auto po vašim tabliama??
Veli lik, zamuckujući, paaaa naaaa 113 000 kn!
Molim?!?!

Pitam ja: pa jeste li vi normalni??
Veli on: ma znate, od Nove godine su poskupili procjene svih rabljenih vozila za 40 %!
Pitam ja: koliko je prošle godine vrijedio moj automobil?
Lik izvadi prošlogodišnji katalog i veli : 83 000kn! :hehe:
Ja pitam - znači, moj automobil godinu dana stariji sada vrijedi 30 000 kn više???

Lik veli, oprostite i meni je neugodno, slušam ovo svaki dan...znam da nije fer...
i veli mi: a možete otići u Siget na procjenu!
Pitam ja - a koliko košta procjena? Veli on: 600 kn i ako autmobil nema većih vanjskih oštećenja teško da ćete
dobiti puno manju procjenu...i doda..jedino ako imate vezu.
Vezu? - pitam ja. Veli on- da ako tamo možda poznate nekog onda možete proći
jeftinije inače opet morate nekom sa strane dati lovu..tako da vam se to ne isplati raditi možda ušparate par sto kuna.
I tako... uzeo ja uplatnicu, platio .. hračnuo u sebi jednu masnu na ovu našu državu i ovakav pederski sustav vrijednosti,
mito i korupciju i mislim si... Ajd barem nije ko u Japanu gdje ljudi izgubiše sve-i novac i zdravlje,a mnogi i živote

...
Koji pederizam - nisu digli porez s 5 na 10% - ali su digli sve vrijednosti u tablicama za 40%.

Ne znam , ne pratim više politiku - al' jel' Jaca i ovo spomenula kao svoj osobit doprinos ekonomskom oporavku??