05-11-2025, 03:59:19

Autor Tema: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...  (Posjeta: 109739 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dgas

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Vinkovci
Odg: Pitanja, savjeti - Osiguranje , Registracija ...
« Odgovori #690 u: 21-08-2023, 16:35:14 »
Zna se da cijene po županijama nisu iste, tebi grad na profilu piše Vinkovci, među jeftinijim si. Zagreb je najskuplji a ST i RI su drugi iza

Sve ok, ali to isto osiguranje koje si ti prošle godine platio 1550kn meni je bilo 1650kn, 110kw sa bonusom 50%+ (neki osnovni paket sa zaštitom bonusa a bez osiguranja stakla i sl.), tako da nije to baš nešto jeftinije.
Zato mi se to poskupljenje čini previše.

Offline Ben

• Administrator
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
« Odgovori #691 u: 21-08-2023, 16:51:55 »
Pretprošle godine Croatia osiguranje 1.350kn, ove godine 250€, bonus isti. Pretjeruju s ciframa svakako.

Offline bebach

• Član Alfa kluba 18
  • Sa stažom
  • *
    • ZG
« Odgovori #692 u: 21-08-2023, 17:23:34 »
Prošle godine full kasko bez franšize + osnovno ca 5050,00kn sada ca 6250kn.

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #693 u: 17-12-2023, 10:42:40 »
Auto se može registrirati na pola godine?

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #694 u: 17-12-2023, 10:59:07 »
mislim da je kolega u sloveniji.

to je moguce i u austriji i mislim da u njemackoj.

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #695 u: 17-12-2023, 11:14:38 »
Tko kupi karavana da bi radio 9000km na godinu??? Mi imamo doma dva auta, jedan skupi niti 5000km na godinu, drugi skupi 10-12.000. Prvi je registriran samo pol godine i vozi se za vikend, pa svejedno nabere nešto kilometara...a ovaj drugi se vozi u slobodno vrijeme - čak ne na posao, jer smo udaljenost za biciklom na posao, pa svejedno nabere 10-12k na godinu - odeš na more, odeš na vikendicu, odeš na roadtrip i skupi se. Dakle dobro znam kaj znači kad ne voziš auto prečesto, pa SVEJEDNO nabereš nešto kilometara. Ovdje je oglas karavana koji je u prosjeku imao manje od 9000km na godinu? Pa to mi je teško vjerovat. Ajde da je cabrio ili neki coupe, pa znaš da nije za svrhu nego za zabavu... I onda ovaj oguljen sic, zgleda čudno. Koliko vidim, i pedale zgledaju potrošeno (iako je možda do kuta slikanja).

Vezano za ovaj slucaj ili ne, netko jednostavno kupi jer mu je ljepsi. Kao sto sam ja imao F31 jer mi je ljepsi od F30 sa M Performance dodacima. 159 SW mi je takodjer od pocetka proizvodnje ljepsa od limuzine, u TI opremi.

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #696 u: 17-12-2023, 11:16:44 »
mislim da je kolega u sloveniji.

to je moguce i u austriji i mislim da u njemackoj.
Registracija nije moguca na pola god. Ali osiguranje i porez su moguci. Tehnicki vridi koliko vridi,ali ostalo placas na vremenski rok koji sam hoces..
Ready To Race

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #697 u: 17-12-2023, 12:06:00 »
Auto se može registrirati na pola godine?

Sori na offtopicu, ali da pojasnim... dakle SLOVENIJA:

Nije stvar da ga registriram na pola godine, nego ga odjavim prije vremena i dobijem sve pare nazad. Dakle u praksi - nissana registriram negdje oko prvog aprila, platim cijelu godinu cestarinu, platim cijelu godinu osiguranje, platim cijelu godinu vinjetu. Dođe november, auto parkiram u garažu i pokrijem, odjavim ga na AMZSu. Dobijem povrat novaca od preostatka cestarine, isto dobijem povrat od osiguranja, i isto dobijem povrat od vinjete. Mene zapravo iskreno čudi da u Hrvatskoj nitko nije poduzeo nikakve korake da je to isto uređeno, jer zapravo nema razloga zašto to ne bi mogli napraviti. Dapače, s agenticom za osiguranje sam pričao i moguće je čak i osigurati auto na X dana, ali je ovako lakše i meni i njima, pa platim unaprijed za godinu i dobijem povrat.

Aha da, da ne zaboravim. Pri odjavi/prijavi treba svaki put vratit tablice i kupit nove......ili jednom kupiš svoje tablice i one ostaju kod tebe i nikad ih ne moraš vratit. Bez obzira je li auto registrairan ili odjavljen ili ne, moje tablice LJ-D4T5UN su na mojem autu.
« Zadnja izmjena: 17-12-2023, 12:07:35 od filip00 »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #698 u: 17-12-2023, 12:27:47 »
I kod nas imaš privremenu registraciju, min. 60 dana, max 12 mjeseci

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #699 u: 17-12-2023, 15:31:26 »
I kod nas imaš privremenu registraciju, min. 60 dana, max 12 mjeseci
Moze malo vise informacija o tome?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #700 u: 17-12-2023, 17:18:56 »
filip00 - ma je, da nebi svake godine ganjao povrate novaca i svake godine onda ispočetka kupovao nove tablice i radio novu prometnu jer je stara poništena... Kod nas u HR nemožeš kupiti svoje tablice, možeš ih dati na čuvanje na policiju, ali se nakon 3 mjeseca automatski režu ako ih ne iskoristiš

@ Mike - i mene interesira to što pišeš, ali opet nema smisla ako me normalna godišnja rega ispadne 400 eura (polica + tehnički), a 6 mjeseci 350 eura) i još se moram jebavat oko odjave, poništenja prometne itd.

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #701 u: 17-12-2023, 18:32:48 »
Tehnički i ostalo plaćaš pun iznos bez obzira na trajanje, a osiguranje samo razmjeran dio. Tako je bar nekad bilo, nisam čuo da se nešto mijenjalo.
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #702 u: 17-12-2023, 19:00:03 »
filip00 - ma je, da nebi svake godine ganjao povrate novaca i svake godine onda ispočetka kupovao nove tablice i radio novu prometnu jer je stara poništena... Kod nas u HR nemožeš kupiti svoje tablice, možeš ih dati na čuvanje na policiju, ali se nakon 3 mjeseca automatski režu ako ih ne iskoristiš

@ Mike - i mene interesira to što pišeš, ali opet nema smisla ako me normalna godišnja rega ispadne 400 eura (polica + tehnički), a 6 mjeseci 350 eura) i još se moram jebavat oko odjave, poništenja prometne itd.

Mislim, ak mene pitaš - ovo je super isplativo i logično. Tablice sam kupio za 121e i imam ih zauvijek. Sama odjava auta mi uzme doslovno 5min na AMZSu jer ionako nikad nije gužva, pogotovo ak dođeš navečer. Nova prometna je sitniš, a to napravim dok se obavlja tehnički pregled, koji ionako moraš napravit pri registraciji.

Te fore u Hrvatskoj da nemreš kupit tablice, da se režu i uništavaju...samo idiotska pravila i još jedan od milijun načina da se opljačka narod. Žalosno.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145

Offline Boxer

• Ovisnik o alfistima
  • 156 SW 2.4 mjet
    • Čakovec
« Odgovori #703 u: 17-12-2023, 19:04:52 »
Koliko košta u Slo rega za recimo taj nissan ?
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #704 u: 17-12-2023, 19:16:28 »
Mislim, ak mene pitaš - ovo je super isplativo i logično. Tablice sam kupio za 121e i imam ih zauvijek. Sama odjava auta mi uzme doslovno 5min na AMZSu jer ionako nikad nije gužva, pogotovo ak dođeš navečer. Nova prometna je sitniš, a to napravim dok se obavlja tehnički pregled, koji ionako moraš napravit pri registraciji.

Te fore u Hrvatskoj da nemreš kupit tablice, da se režu i uništavaju...samo idiotska pravila i još jedan od milijun načina da se opljačka narod. Žalosno.
Koja je razlika izmedju uzvisene SLO i HR? I sam si napisao da moras svake god nove tablice ili kupit jednokratno? U HR su jeftinije i logicno da te nece 100god cekati jer je mozda nerko zatrazio iste takve i platit ce ih..
Ne kuzim ni idiotska pravila u slo di tablice kostaju faking 120€?!

(Bilo bi okej da i u HR se ne ponistavaju al ne vidim neki problem. Svakako nema
Opcije da prodjes jeftinije sa sezonskim prijavama vozila.Tako da vecinom kad se odjavi u medjuvremenu kupis drugi auto i tablice te cekaju)
Ready To Race

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #705 u: 17-12-2023, 21:39:12 »
Koja je razlika izmedju uzvisene SLO i HR? I sam si napisao da moras svake god nove tablice ili kupit jednokratno? U HR su jeftinije i logicno da te nece 100god cekati jer je mozda nerko zatrazio iste takve i platit ce ih..
Ne kuzim ni idiotska pravila u slo di tablice kostaju faking 120€?!

(Bilo bi okej da i u HR se ne ponistavaju al ne vidim neki problem. Svakako nema
Opcije da prodjes jeftinije sa sezonskim prijavama vozila.Tako da vecinom kad se odjavi u medjuvremenu kupis drugi auto i tablice te cekaju)

Ne znam, jel ti ne znaš čitati s razumijevanjem ili imaš problema s razumijevanjem? Ajde, nacrtat ću ti, jer mislim da nije fer ismijavati nečiju (ne)inteligenciju.

Dakle, u Sloveniji su normalne tablice 45e. Koliko su u Hrvatskoj?
Dakle, u Sloveniji su tablice po narudžbi, koje kupiš, 128e (išao sam provjeriti, kad sam ih ja kupio bile su 121e). Koliko su u Hrvatskoj?

U Sloveniji ti neće NIKAD uništiti tvoje tablice. Vrijedi li isto za Hrvatsku?
U Sloveniji pri odjavi vozila dobiješ nazad sve troškove koje nisi "potrošio". Dakle odjavio si vozilo koje je još uvijek imalo važeću registraciju? Nema frke, dobiješ povrat tih novaca do isteka. Vrijedi li isto za Hrvatsku?

Dakle moje pitanje tebi, domoljube jedan....u čemu je tu Hrvatska bolja? Jer koliko vidim, objesio si se za to ko pijan za plot, uopće ne razmišljajući o tome da je činjenica, da je u Hrvatskoj registracija i osiguranje napravljena na takav način, da se ljudi pljačkaju i plaćaju raznorazne blesave trošarine, kao i svuda drugdje.

Jedna od svjetskih budalaština u Hrvatskoj je kupoprodaja vozila. Prodaješ vozilo i ti kad ga prodaš, novi vlasnik se vozi na tvojoj polici osiguranja do isteka. U međuvremenu ako on napravi nesreću, ti moraš dokazivati da si prodao auto inače tvoje osiguranje tebi računa malus. U *normalnim državama* prilikom kupoprodaje vozila, napravi se odjava vozila - bivši vlasnik *dobije povrat svih novaca do isteka registracije*, a novi vlasnik napravi novu registraciju za godinu dana ako želi. Jedina stvar koja se tu "prenosi" po želji, je važenje tehničkog pregleda. Dakle kad gledaš oglasnik, nitko ne piše "auto registriran do X" - jer je to nebitno. Jedino bitno je do kad vrijedi tehnički pregled. Jer prilikom kupovine, ti kao kupac sklapaš osiguranje, a ne da ostaje nešto na starom vlasniku.
« Zadnja izmjena: 17-12-2023, 21:42:29 od filip00 »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: robertsk

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #706 u: 17-12-2023, 21:44:13 »
Koliko košta u Slo rega za recimo taj nissan ?

Za cestarinu i registraciju su razredi po kubikaži, nissan padne u 3000-4000ccm, što je predzadnji razred. Zadnji put je to bilo 462e. Za osiguranje je ovisno o tome koliko imaš popusta i kod kog imaš osiguranje. Ja imam agenticu pri Savi i mislim da 54% bonusa i godišnje me košta cca 350e ako se ne varam.

Za usporedbu, Yeti 1.8T registracija i osiguranje ispadne sve skupa ~450e.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #707 u: 17-12-2023, 22:55:53 »
Kod nas su tablice po narudzbi prosle godine bile 2000kuna.
Vrijede 5 godina i moras ih vratiti.
Glupost zesca.

Kada odjavis auto, tablice ti cuvaju 90 dana i onda ih unistavaju.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
Spider 115

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: filip00

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #708 u: 18-12-2023, 07:29:54 »
Ne znam, jel ti ne znaš čitati s razumijevanjem ili imaš problema s razumijevanjem? Ajde, nacrtat ću ti, jer mislim da nije fer ismijavati nečiju (ne)inteligenciju.

Dakle, u Sloveniji su tablice po narudžbi, koje kupiš, 128e (išao sam provjeriti, kad sam ih ja kupio bile su 121e). Koliko su u Hrvatskoj?

U Sloveniji pri odjavi vozila dobiješ nazad sve troškove koje nisi "potrošio". Dakle odjavio si vozilo koje je još uvijek imalo važeću registraciju? Nema frke, dobiješ povrat tih novaca do isteka. Vrijedi li isto za Hrvatsku?

Dakle moje pitanje tebi, domoljube jedan....u čemu je tu Hrvatska bolja? Jer koliko vidim, objesio si se za to ko pijan za plot, uopće ne razmišljajući o tome da je činjenica, da je u Hrvatskoj registracija i osiguranje napravljena na takav način, da se ljudi pljačkaju i plaćaju raznorazne blesave trošarine, kao i svuda drugdje.

Jedna od svjetskih budalaština u Hrvatskoj je kupoprodaja vozila. Prodaješ vozilo i ti kad ga prodaš, novi vlasnik se vozi na tvojoj polici osiguranja do isteka. U međuvremenu ako on napravi nesreću, ti moraš dokazivati da si prodao auto inače tvoje osiguranje tebi računa malus. U *normalnim državama* prilikom kupoprodaje vozila, napravi se odjava vozila - bivši vlasnik *dobije povrat svih novaca do isteka registracije*, a novi vlasnik napravi novu registraciju za godinu dana ako želi. Jedina stvar koja se tu "prenosi" po želji, je važenje tehničkog pregleda. Dakle kad gledaš oglasnik, nitko ne piše "auto registriran do X" - jer je to nebitno. Jedino bitno je do kad vrijedi tehnički pregled. Jer prilikom kupovine, ti kao kupac sklapaš osiguranje, a ne da ostaje nešto na starom vlasniku.
Nisam ja nikakav domoljub ali svaki drug post je pljuvacina po HR. Svakako ne trosis nista od tih troskova u HR(kao ni ja!) pa ne znam sto te toliko dira..ali odoh ja u nepotreban off. Ziv bio i nemoj se stresirati..

btw tablice u HR su jeftinije,makar su bile dok sam ja imao potrebu za njima

Ps.nije mi bila namjera napadati niciji inteligenciju/neinteligenciju,a ni Vas osobno
Ready To Race

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #709 u: 18-12-2023, 07:31:27 »
Kod nas su tablice po narudzbi prosle godine bile 2000kuna.
Vrijede 5 godina i moras ih vratiti.
Glupost zesca.

Kada odjavis auto, tablice ti cuvaju 90 dana i onda ih unistavaju.

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk
Ne moras ih vratit..eno frend mi ima na autu vec 10god(toliko ga ja znam,a vec ih je imao kad smo se upoznali) uvik iste
Ready To Race

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #710 u: 18-12-2023, 07:42:56 »

Nije to bas tak…

Ono sto bi svatko od nas trebao napraviti kada proda auto u HR je nazvati ili otici u svije osiguranje, ali poziv je dovoljan i dati podatke novoga vlasnika i polica se u sustavu automatski prenosi na njega i eventualno novu tablicu ako se tablica iz nekoga razloga mijenja (drugi grad, prodavatelj je sebi ostavio tablice, kupac ima svoje tablice itd), pa kod eventualne stete sa vozilom prodavatelj za apsolutno nista ne odgovara, ali to u HR ljudi uopce ne znaju i vjerojatno tu na forumu nitko nije napravio nikada kada je prodao auto, ja prvi nisam…
Sa razlikom sto prodavac nece dobiti ostatak novaca za policu nazad nego se to prenosi na novoga vlasnika…
Ali ne i kasko, kasko je vezan za ime i nije prenosiv, barem nije bio prije, prenosivo je samo osnovno osiguranje…

Kaj se povrata tice, u HR je slicno, jedino sto gubis trajno je lova koju si dao za tehnicki, osiguranje koje platis za cijelu godinu ako auto odjavis tipa za 6 mjeseci, preostalih 6 mjeseci koje nisi iskoristio ces dobiti nazad, dakle isto kao i u SLO, isto vrijedi za kasko ako se ima, dakle gubi se samo lova za tehnicki i sve na tehnickom…
Sa razlikom sto ako tako radis, tablica ako ti je po narudjbi ili ti je bitna, ne moze ostati na autu kao u tvom slucaju nego se stavlja na cuvanje, pa kod ponovne registracije, pplacas opet punu cijenu svega, dobijes svoje tablice i ekstra kosta samo izrada nove prometne, ali to je neki kikiriki, pa ga opet odjavis recimo za 6 mjeseci, tablice na cuvanje i lova od osiguranja i kaska sjeda na racun i tako u krug…

Tablice ne mozes trajno kupiti, ALI, kada narucis tablice imas dve opcije, oko 300€ su tablice koje nisu standard dakle 4 broja i 2 slova, nego recimo “ZG Alfa” i oko 60€ su bile, a mislim da se to nije mijenjalo su standard tablice “4 broja i 2 slova”…

Kod odjave i cuvanja vredi 90 dana, ali se moze produziti na jos 90 dana, a kada istekne i tih 180 dana, ako si imalo normalan i ponasas se kao kulturno ljudsko bice, produziti ce ti se cuvanje na jos 90 dana, dakle moguce je 3 puta po 90 dana produziti cuvanje tablica bez da ih se salje na deponiranje…

Ali ni deponiranje ne znaci da si izgubio tablice, to znaci da iducih (trebao bih provjeriti, prije je bilo trajno, pa su nesto mijenjali, pa je sada mislim 10 godina, ali ponavljam, za to nisam siguran), ali u tome roku opet mozes naruciti “svoje” tablice, samo sto ih opet trebas ponovo platiti za izradu, dakle onih 60 ili 300€ ovisi koje si imao…

Sve tablice koje se naruce i ajmo reci aktivne su, dakle na vozilu koje je uredno registrira ili se tablice stavljaju na cuvanje se ne moraju vratiti, nema odredbe za to( iznimka je bila corona i “stanje pandemije”, pa se i prilikom ne registracije vozila nije dobivala kazna, niti su se tablice skidale prilikom sudara recimo i tablice su ostajale kod vlasnika, ali velim, to je bila iznimka tih 2 godine), ja imam svoja 3 broja, jedan po narudjbi koji imam od 1998-e i sada su mi ti brojevi na motoru, i imam jos 2 tablice po narudjbi jedne od 2002-e koje su mi na BMW-u i druge koje saltam na svim svojim autima i trenutno su mi na Audiu, sve troje su placene jednom, dakle samo prvi puta za izradu po narudjbi i to je to, jedino sam za ovaj broj kaj mi je na motoru morao platiti izradu tablice za motor, oko 20€ je to bilo i to je to…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: filip_zg, filip00

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #711 u: 18-12-2023, 08:37:55 »
Moze malo vise informacija o tome?

Pročitaj čl. 249. Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #712 u: 18-12-2023, 13:28:25 »
Pročitaj čl. 249. Zakona o sigurnosti prometa na cestama
Da li u tom slucaju se to vozilo mora unesti u HR placanjem ppmv ili se moze samo privremeno registrirati?

Nije bolest sve što boli

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #713 u: 18-12-2023, 16:27:12 »
Da li u tom slucaju se to vozilo mora unesti u HR placanjem ppmv ili se moze samo privremeno registrirati?

Moraš sve odraditi ko da ga misliš "normalno" registrirati.
Vozilo koje nikad na sebi nije imalo HR tablice (unešeno ili uvezeno iz neke druge zemlje) je neregistrirano vozilo.
Neregistrirana vozila mogu samo dobiti probe ili se voziti na uvozne dok vrijede, dok se ne odradi procedura

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #714 u: 18-12-2023, 19:52:35 »
Jel može moderator odvojiti ove postove u zasebnu temu "Registracije, privremene registracije, troškovi itd"? Čini mi se da je dosta korisnih informacija ovdje.

Cobra hvala da si se raspisao, bilo bi super da netko iskoristi te informacije i vrati nešto od svojih para iz sistema koji je napravljen da te čim više ižmika.
Kod nas je isto da se novci potrošeni za tehnički ne vraćaju. Tu plaćaš uslugu pregleda vozila, a država smatra da je vozilo "dobro" godinu dana, tako da logično da nema povrata. Jest doduše dosta zanimljivo, da (koliko znam, nek me se ispravi ako griješim), u Hrvatskoj kupiš nov auto, i nakon godinu ili dvije moraš na tehnički pregled, jel? U Sloveniji (a mislim i Njemačkoj) auto ne mora na tehnički pregled prvih 4 godina uopće. Petu godinu ide prvi put. Iz troškovne strane je to za vozača super, ali istovremeno, kak se danas rade auti, to je dosta neodgovorno jer razni auti imaju defekte nakon godinu-dvije. Nakon toga, do 8 godina starosti treba svaku drugu godinu na tehnički...mislim da je isto tako i u Njemačkoj.

I još sam htio ovo prokomentirati:
Sa razlikom sto prodavac nece dobiti ostatak novaca za policu nazad nego se to prenosi na novoga vlasnika…

A što u slučaju da imaš drugo osiguranje nego čovjek od kojeg kupuješ auto? Zar ne bi bilo logično da njemu vrate novac od osiguranja, a mene puste da u miru osiguram auto kod "svojeg" osiguranja? Malo mi se čini forsirano to.

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #715 u: 18-12-2023, 20:18:33 »
U DE je uvik svake 2god,a za novo vozilo msm 3god samo,nakon toga kao i za sve ostale. U AT je svakih godinu,osim prvog puta kad je 2 ili 3god
Ready To Race

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #716 u: 19-12-2023, 02:02:35 »

A što u slučaju da imaš drugo osiguranje nego čovjek od kojeg kupuješ auto? Zar ne bi bilo logično da njemu vrate novac od osiguranja, a mene puste da u miru osiguram auto kod "svojeg" osiguranja? Malo mi se čini forsirano to.

Kada je auto regan, osnovna polica se prenosi na novoga vlasnika tj ide uz auto, a tebe nitko ne forsira da po isteku te registracije napravis policu gdje god zelis…

To sto polica ide uz auto ne znaci da ti kao novi kupac tog auta koji ima primjerice policu sa 50% naslijedjujes taj bonus, ne…

Za iducu regu ti koristis svoje beneficije koje vec imas kod “svog” osiguranja…

Nova vozila prve 2 godine ne moraju na tehnicki, samo se rijesi papirologija i plati se sta se treba platiti, tek na trecoj registraciji se ide sa vozilom na tehnicki…

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #717 u: 19-12-2023, 19:27:52 »
Ma shvaćam kaj govoriš, ali mi se čini ludo da ti zapravo nemaš opciju ići "kod svojeg osiguranja". Zašto bi morao nastaviti osiguranje u nekoj žnj osiguravajućoj kući od prodavača? Zašto ti oni ne bi vratili novac ako je došlo do kupoprodaje (odjave) vozila? To mi se čini nevjerojatno.

I da, naravno da ti ne nasljeđuješ bonus od prethodnog vlasnika. Bonus je vezan na osobu.

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYM
    • Zagreb
« Odgovori #718 u: 19-12-2023, 20:13:43 »
ko kaže da ne možeš dobiti povrat po AO??
MiTo

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #719 u: 20-12-2023, 01:38:59 »
Pa mizes ti odjaviti auto i uzeti povrat…
Nitko nije rekao da ne mozes, ali cemu komplikacija, barem u mojim ocima…
Pa onda osigurati u svom osiguranju, jedino ne znam dali u tom slucaju se mora osigurati na godinu dana ili se moze na preostali period, taj dio stvarno ne znam…