Evo jos detalja...
Farove sam otvorio koristeci fen obicni kuci, i naravno sarafciger. Islo je prilicno sporo,pogotovo prvi far ali sreca je pa je zatvoren pravom masom za farove a ne silikonom. Tek sam sad vidio sta znaci zatvoriti ih silikonom, znaci da je nemoguce otvoriti ih ponovo kako su neki ispravno rekli. Drugi sam vec otvorio malo brze jer sam se oslobodio straha :hehe:
Sivo kuciste fara sam naravno ostetio na x mjesta sarafcigerom ali mislim da drugacije nije moglo,bar ja nisam znao. Nisu velika ostecenja ali tragovi otvaranja su definitivno ostali,ti se dijelovi svakako ne vide.
Dalje citav dan sam trazio po prodavnicama autodijelova masu za farove,nigdje nema namjenska. Na kraju sam slucajno nasao u prodavnici boja i lakova,vidi se na slici,mislim da je to najbolje sto sam uspio naci,jos nisam iskušao. Pise na kutiji na talijanskom nesto ''removabile'' tako da bi trebalo biti da se kasnije grijanjem moze opet otvoriti far,valjda je neka gumozna masa, plus je crne boje.
Kupio jos i skočbrajt ali kako se vec zove,za skidanje sjajila i mat crni lak kojem ne treba primer, sve platio oko 10 eura.
Sutra je zatvaranje,valjda nema sta poci po zlu,ne znam samo koliko mase da utisnem. Dio sam stare mase isčistio iz onog žlijeba,koliko se moglo jer je prokleto žilava,sa prozirnog dijela sam sve skinuo. Malo pocistio sjajilo unutar fara, ocistio staklo naravno, krpa je ostala prilicno prljava od prasine i to je sve za sad.
Evo i par slika.