Prvi u generalci sa promjenjivim vremenskim uvjetima kad drugi voze po kisi a on po suhome i kad nedaju ponovit jer je i to tata Radola podesio.Dobro je odvezo nema sta ali to ti tako ide u PH.Ja sam dugo to pratio i isao na sve utrke pa kad sam vidio kako to namjestaju pocelo mi se srat.Prosle godine nisam bio na nijednoj utrci upravo zbog toga.Inace me interesiraju entuzijasti koji su sami proizveli aute i to pravo tjeraju a ne tatini sinovi koji neznaju ni gume napumpat.
ako si pratio brdske utrke onda vjerojatno znaš i pravila za tu granu autosporta...vožnju ponavlja samo klasa vozila (u pojedinoj grupi) kojoj se promjene uvjeti na stazi, a ne svi učesnici utrke...tu tata Radola nema šta namještat...a dečko je imao sreću da je startao na suhom i dobio u generalci...da ima svakakvih muljanja u svim sportovima to je činjenica, a da se toliko namještaju rezultati utrka, to ne drži vodu
pravilo za promjenu uvjeta na stazi možeš naći na stranici HAKS-a, a nalazi su u ovom dijelu:
MEĐUNARODNO REGIONALNO PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE
DOPUNA DODATKA A02 PRAVILNIKU O AUTOŠPORTOVIMA
--- članak 18.----
nisam neki obožavaoc familije Radola, ali licencirani sam sudac HAKS-a i sudim već godinama na skoro svim utrkama koje se održavaju u Istri i jako velika većina ljudi koja je uključena u vođenje neke utrke zna svoj posao...nakon svake utrke svaki učesnik može dat žalbu (u dopuštenom roku) na postignute rezultate ili na ispravnost nekog vozila, a postoji i apel koji se može uputit na odbor za autosport...gledano sa strane kao gledaocu može ti puno stvari izgledat neregularno, ali vjeruj mi da nije to baš tako...
šta se tiče "prljavih" auta, to se jednostavno riješi prigovorom, ali rijetki su prigovori jer oni koji se obično najviše bune a ne poduzimaju ništa i sami imaju "prljav" auto....
ali da auto koji je grupa A, pobijedi u grupi N....moš mislit........sve o prigovorima na tehničku ispravnost vozila imaš tu:
PRAVILNIK O AUTOŠPORTOVIMA
HRVATSKOG AUTO I KARTING SAVEZA
--------članak 90.----------
malo sam previše zabrazdio

ali neke stvari treba znat