...izmjena ulja na prvih 1000km, dali je to shema za uzimanje love ili je fakat preporuchljivo...
:
obavezno to napravit! sa obje alfe su mi to rekli... a mislim da sam negdje čitala da se to prvo prvo ulje stavlja nekakvo drugačije nego inaće ili tak nekaj (nemojte me lovit za riječ, ovo možda i nije točno) no iz mog dosadašnejg iskustva sa 3 nova auta koja sam imala, nakon te prve izmjene auto kao da "prodiše"....
Također, glede razrade, šta god drugi rekli i filozofirali, ja sam to ovako ... 1-4 brzina lagano i ne dizanje u visoke okretaje, niti neko naglo kretanje... mislim da ju tih prvih 1000km nisam digla prek 3000 benzinku a dizelašicu prek 2500, a 5 normalno... Znala sam se čak otić vozat po obilaznici gore-dolje u 5 laganini 120 -130 sam da čim prije nakupim te km.... Znam da se neki iz toga ismijavaju al ono - škodit ne može! A osim toga, to je i tebi taman da se navikneš na novi auto, i on na tebe
Ne znam da li zbog toga, ili sa do sad imala sreće s autima, al nikad apsolutno nikakvih problema s motorima, idu ko urice ... clio je evo star 7 godina i ima savršen eko test još uvijek...