Prošlo je dosta vremena od zadnjeg posta, pa rekoh idem malo ažurirati temu.
Od zahvata na GTA rađeno je slijedeće:
- kompletno lakirana prednja hauba jer je bila sva oštećena od kamenčića
- kompletno lakirani pregovi (isti razlog kao i hauba)
- zamjenjene kočione pločice (TAROX sa original pločicama) jer su cvilile kao sumanute

No ni to nije popravilo stvar jer se cviljenje i dalje nastavilo (samo znatno manjim intezitetom). Na Alfaowneru sam našao zanimljive teme o cviljenju pločica u kojima
je navedeno da do cviiljenja dolazi do nejednakog naljeganja pločice na disk (četvroklipna klješta) jer jedan klipić na trenutak prije pomakne ploćicu i onda ona pod
kutem nalegne na disk i dolazi do zvuka cviljenja. Rješenje koje su tamo naveli je bilo da se sve dodirne površine (NE KOČIONe) namažu grafitnom masti.
Na osnovu tih postova krenuo sam u potragu i naišao na shop.alfisti.net PLASTILUBE koji je baš namjenjen za probleme cviljenja pločica.

..... i odmah napravio naruđbu da isprobam učinkovitost.
Seb-a sam zadužio da odradi posao oko nanošenja

i njegovi dečki su to profesionalno odradili uz dokumentiranje, pa evo nekoliko slika:

Rezultat:
Nakon što je PLASTILUBE stavljen kod prvih nekoliko koćenja još se znalo na trenutak začuti lagano cviljenje i to samo kada sam nakon vožnje unaprijed, krenuo unazad i lagano stisnuo kočnicu.
Drugi dan i to je nestalo i sada je koćenje bez ikakvog zvuka cviljenja (vidjet ćemo kako dugo

).
Uglavnom ja sam prezadovoljan