0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
GTA je vrhunska.....moramo jednom skupit sve 3.2 modele na hrpu i poslikat...ipak su to pomalo rariteti
Damire ako nije tajna možeš mi reć na kojem stupnju tvrdoće su ti gevinde prednje i zadnje od 1-9 naštelane!Pitam jer sam gleda filmic sa grobnika i pari mi da je namištena na najmekše, puno radi a to nije za stazu a čak ni za svakidašnju vožnju ier se najmekše jako loše ponašaju!
Treba to stavit naprijed na 7 iza na 9+
softiči
Prošlo je dosta vremena od zadnjeg posta, pa rekoh idem malo ažurirati temu.Od zahvata na GTA rađeno je slijedeće:- kompletno lakirana prednja hauba jer je bila sva oštećena od kamenčića- kompletno lakirani pregovi (isti razlog kao i hauba)- zamjenjene kočione pločice (TAROX sa original pločicama) jer su cvilile kao sumanute No ni to nije popravilo stvar jer se cviljenje i dalje nastavilo (samo znatno manjim intezitetom). Na Alfaowneru sam našao zanimljive teme o cviljenju pločica u kojima je navedeno da do cviiljenja dolazi do nejednakog naljeganja pločice na disk (četvroklipna klješta) jer jedan klipić na trenutak prije pomakne ploćicu i onda ona pod kutem nalegne na disk i dolazi do zvuka cviljenja. Rješenje koje su tamo naveli je bilo da se sve dodirne površine (NE KOČIONe) namažu grafitnom masti.Na osnovu tih postova krenuo sam u potragu i naišao na shop.alfisti.net PLASTILUBE koji je baš namjenjen za probleme cviljenja pločica...... i odmah napravio naruđbu da isprobam učinkovitost.Seb-a sam zadužio da odradi posao oko nanošenja i njegovi dečki su to profesionalno odradili uz dokumentiranje, pa evo nekoliko slika:Rezultat:Nakon što je PLASTILUBE stavljen kod prvih nekoliko koćenja još se znalo na trenutak začuti lagano cviljenje i to samo kada sam nakon vožnje unaprijed, krenuo unazad i lagano stisnuo kočnicu.Drugi dan i to je nestalo i sada je koćenje bez ikakvog zvuka cviljenja (vidjet ćemo kako dugo ).Uglavnom ja sam prezadovoljan
Vadim stari post, nije bilo više problema nikada sa cviljenjem nakon mazanja?
Nije bilo problema jedno vrijeme a onda je trebalo opet malo namazati
Znaci u skoro 2 god, 2 mazanja i nema cviljenja? Jel to do nepravilnog rada klipova ili jednostavno tako da kod cetveroklipnih jedan klipic prije krene u rad pa ga grebe dok mu se ostali nepridruže? Meni isto zacvile ponekad prilikom parkiranja