crkla mi je gumica koja dodje preko jabucice na donjoj lijevoj vilici... i vremenom se pocela cuti..ne lupkanje, vec samo skripa..u pocetku bi se to culo samo u momentu kad izlazim iz kola, ali sad je pocelo da se cuje konstantno tokom voznje... sto autor ove teme rece "zvuk kao stari kauc na kojeg se navalio debeli pijani baustelac i baca drkicu" :hehe:
e sad...ja sam pokusavao da to malo podmazem, ocistim... nekako nakalemim novu gumicu...ali je to prilicno tesko jer je gumica kao ulivena u vilicu ili ti viljuski..kako je ko vec zove...pa se ne moze to kvalitetno rijesiti...
prvi put kad sam to odradio bilo je super par mjeseci, a sad kad je ponovo pocelo, uspije to da rijesim dan ili dva..i odma se vrati nazad taj zvuk...dzabe prskanje masnim sprejem., podmazivanje i sl...
e sad, posto treba da idem na put do kraja mjeseca, mislio sam da me taj trosak nece stici, ali ipak cu to morati da mijenjam.... pa imam ponude za dvije vilice, tacniej od dva proizvodjaca...jedna skuplja je od Lucas-a, druga jeftinija je Sigem(ili tako nesto)... razliak u cijeni je preko 50€, pa me interesuje ima li ko iskustva sa ovim proizvodjacima???
ja sam za 156 tako kupio vilicu bio koju sam bacio posle poal godine... a onda uzeo reparirane koje evo funkcionisu unazad 3 godine bez greske...
meni je u startu bilo cudno da jabucica proizvodi ovakvu skripu... ali svaki put kad bih se oko nje zabavio malo, taj zvuk bi nestao...al opet kazem cudno mi to..jer obicno me takav zvuk asocira na vilice...i to gornje...
a taj zvuk se cuje preko i najmanje neravninice...bukvalno je konstantan.... i cuje se i kad se okrece volan...