malo je stariji topic ali neka...
tocio sam na par benzinskih pumpi sa alfom i bivšim cliom i o dizelu imam reč par stvari...
1. nema benzinske sa dobrim gorivom.
2. kvaliteta cirkulira iz dana u dan (svaka nova pošiljka goriva je čista lutrija)
danas natočiš na tifonu i osjetiš razliku, sutra dođe novi tank drugačija nafta i ne osjetiš ništa - čak bi rekao negativne performanse....
3 OMV i Tifon dizeli smiruju motor jer posjeduju KEROZIN sa 130 oktana i ponekad to pospješuje ubrzanje i misliš kak je to bolje gorivo...
taj teški benzin usput ima kasnije paljenje i odstranjuje čestice čađi sa ispuha, ali i povećava temperaturu ispušnih plinova...
4. INA ima gorivo sa najmanje vode... voda u gorivu javlja se samo na pojedinačnim pumpama i izolirani su slučajevi...
išao sam u njemačku ljetos i natočio gorivo na OMV oko Passaua... jedva sam čekao da ga potrošim... alfa je išla ko da sam ištekao jedan cilindar...
a taman sam se ponadao da ću na njihovom autobanu ič kolko me noge nose... vukla je do 170 a dalje samo nizbrdo... malo se popravila situacija nakon nekih 100km kad se razlaufala ali srednja žalost... nije to to...
moja preporuka: toči tamo di je uvijek gužva