Pa sto ne stave to u audija i dignu njemu prodaju za par stotina tisuca,to im je jeftinije logicno zar ne . Ova prica o kupnji alfe je samo dobar marketing od koga je isprva vw kada je dobio negativno u vezi prodaje jos vise` ispirao ` medije,mislim da su njima talijani rekli NE prije nego sto smo mi (javnost) saznali za taj vw pokusaj.Sada samo alfa dobija na marketingu i to besplatnome pogotovo jos kada je krenula i prodaja i 4c koji je po meni jedino vrijedan pomena u ovoj godini,osvanuo je na svim naslovnicama najavljujuci povratak alfe ( tako pise vecina auto magazina ako ne i svi).Celnici fiata bi trebali da se zahvale vw na besplatnoj reklami.Opet se sjecam da je pred kraj prosle godine porse pobjedio audija u vw konkursu za proizvodjaca sprtskih limuzina ili vec cega,sad sto bi oni pravili sebi konkurenciju pogotovo brend iz druge drzave i to iz italije ,jedino bi napravili od alfe nesto sto vec nema u vw koncernu.Na sta bi to licilo po meni na nesto po meni izmedju skode (jeftiniji vw) seata (nekoga vw sa emocijama) audija (auta koji trci za bmw ali ga nikada nece stici) i porsea (svi znamo sta je pors ja im sidam kapu jedino auto iz svabije koje ima `dusu`,ali meni uvjek prolazi kroz glavu novinar iz njemacke koji je objavio neke povjerljive podatke prije par godina o zaradama porsea tacnije koliko porse zaradi na bokseru ako me sjecanje sluzi preko 20000 eura ili blizu 30000 eura skoro 50% od prodajne cjene toga modela koji za koji je novinar iznjeo podatke) nikako ne mogu da dobijem neku sliku na sto bi ta alfa licila,jer one najave da vw ima cini mi se 8 spremnih modela za alfu u slucaju preuzimanja.