13-06-2026, 18:57:22

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 180980 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nowa

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Celinac(BiH)
Pa ja mislim da je fiat naucio nesto iz kemijanja sa gm,usminkavanja punta ili cega vec,opet kazem zeneva ce da pokaze kuda fiat vodi alfu.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Pa ja mislim da je fiat naucio nesto iz kemijanja sa gm,usminkavanja punta ili cega vec,opet kazem zeneva ce da pokaze kuda fiat vodi alfu.
Nove zadnje prave  :hap: :hehe: :hehe: :hehe:
.... sempre gilles ....

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
Alfa Romeo vise ne postoji,samo znacka je ostala..........

Offline kristian 33

• Pripravnik
  • **
  • alfa 75- 1.8.87,alfa 75 2.0ts& 1.6,giulia super
    • savudrija(umag)
evo je sad samo fali da fiat ugradi "dusu" i ono nesto tom auto,odma ce postat prava alfa. :hehe: :hehe: :hehe:
"obozavam alfe na frgazere"

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)

superfly tnt

• Gost
VW ima passata, kakav je takav je, a sta ima alfa romeo?

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
VW ima passata, kakav je takav je, a sta ima alfa romeo?

159 takvu kakva je, svijetlosnim godinama ispred i bolja, mogu ju proizvodit još narednih 5 godina takvu ako joj je passat konkurencija
........

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
159 takvu kakva je, svijetlosnim godinama ispred i bolja, mogu ju proizvodit još narednih 5 godina takvu ako joj je passat konkurencija
:da: :da: :da: :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

Potpis  :ok:
:off nije za ovdje ali

http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/2011/02/18/skoro-100.000-volkswagena-i-audija-pod-istragom-u-sad-u
Ne znam jeli neko citao komentare ja sam se  :smijeh :smijeh jos mi cudno u tom njihovome jaukanju za starim vremenima da se nigdje ne spominje jtd nego hdi,cdi su uzeti za poredjenje sa vw ne salomljivom masinerijom.Jtd 97 je bio napredni nego vw cr-tdi sada,a ekipa komentarise nije dobro gorivo pa zar je u bh bolje cisto sumljam da je ali opet svi drugi su krivi sem vw.Kao vw nije znao da ce morati preci na cr nego se to desilo prekonoci nista taj vw nije bolji nego nas 'tata' samo su se bolje prilagodili trzistu pokupili pare pa sad mlate sa marketingom i slicno.Ja prvi put vidim afinu reklamu za gulietu ,vidim po Roterdamu I reklame za mita ko zna mozda se fiat dozvao pameti.

superfly tnt

• Gost
sta se 159  jos proizvodi?  :?:

Alfa-Dodo

• Gost
 :?: :?: :?: :?:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
pa vidis da ima 159 super neka :)
mozda se ni ne proizvodi, al ih ima dosta na lageru :)
........

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
proizvodi se čim ima u cjeniku, s time da nema svih verzija motora jer su došle neke nove tipa 2,0 JTDM sa ako se ne varam 180ks ........
Nije bolest sve što boli

superfly tnt

• Gost
bas lijepo, oces kupit novu limuzinu i moras uzet nesto sta je prije 6 godina izaslo na trziste, a na vidiku nema niceg novog.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
bas lijepo, oces kupit novu limuzinu i moras uzet nesto sta je prije 6 godina izaslo na trziste, a na vidiku nema niceg novog.

Pa zašto bi i bilo novog. 6 Godina nije puno. A nije ni taj passat skroz novi auto, kao ni golf 6. 

Offline Igica

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
VW je izbacio novi passat i svako malo izbacuju nove modele. A alfa nema nasljednika za 159. Ona Giulia je još na papiru, završit će ko 166. Ostaju im Giulietta (ako uspije, naravno) i Mito...

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
VW je izbacio novi passat i svako malo izbacuju nove modele. A alfa nema nasljednika za 159. Ona Giulia je još na papiru, završit će ko 166. Ostaju im Giulietta (ako uspije, naravno) i Mito...

Otkud ti da je giulia još na papiru? Ja baš čitam da se testiraju verzije na produženoj giulietta platformi i to verzije sa zadnjim pogonom i 4x4.
A VW je VW, toliko novca sa strane nema niti jedan proizvođač, a opet taj passat se temelji još uvijek na golfu 5 tj. to je samo redizajn passata iz 2005. Daleko od novog auta.
Koliko je BMW trojka na tržištu? Ako se sjećam izbačena je malo nakon 159 i napravili su samo redizajn, kao što su napravili i na 159. To što 159 nije izvana promjenjena je samo plus njenom dizajnu. Šta se tamo ima za mjenjat uopće?
« Zadnja izmjena: 20-02-2011, 11:41:11 od INTCP »

Offline Igica

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
Otkud ti da je giulia još na papiru? Krivo
A VW je VW, toliko novca sa strane nema niti jedan proizvođač, a opet taj passat se temelji još uvijek na golfu 5.
Koliko je BMW trojka na tržištu? Ako se sjećam izbačena je malo nakon 159, i napravili su samo rdizajn, kao što su napravili i na 159. To što 159 nije izvana promjenjena je samo plus njenom dizajnu. Šta se tamo ima za mjenjat uopće?

A šta je alfa? Našminkani fiat, danas je normalno da više modela koristi jednu platformu. Pusti sad, BMW to je drugi par cipela. Nema se na 159 kaj mjenjati, ali da bar nastave u tom smjeru.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Pa neki puta bi im bolje bilo da sporije izbacuju modele a da su malo ''dorađeniji''... :craz
.... sempre gilles ....

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
A šta je alfa? Našminkani fiat, danas je normalno da više modela koristi jednu platformu. Pusti sad, BMW to je drugi par cipela. Nema se na 159 kaj mjenjati, ali da bar nastave u tom smjeru.

A koji je to fiat ispod lima 159, baš me zanima. Nije stvar djeljenja platformi nego da taj passat nije novi auto kako se priča.

Offline Igica

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
Vectra B

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
Vectra B

:hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Kakva vectra B, valjda misliš na vectru c, al nema nikakve veze niti sa vectrom C. To nije ta platforma.

« Zadnja izmjena: 20-02-2011, 12:15:16 od INTCP »

Offline Igica

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
Ma vectra b sam reko. 147, 156, 166, 159 su imale svoje platforme i nisu imale tolike veze s fiatom ko modeli prije i modeli poslije. I su bar nastavili u tom smjeru, ali neeeeee

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
Ma vectra b sam reko. 147, 156, 166, 159 su imale svoje platforme i nisu imale tolike veze s fiatom ko modeli prije i modeli poslije. I su bar nastavili u tom smjeru, ali neeeeee

GM Premium platformu je većinom razvio saab 2002. za model 95, iako je 95 na kraju završio na vectrinoj epsylon platformi.
Nakon toga opel uzima tu platformu za koncept Insignia 2003., ali ostaje na tome, Insignia u serijskoj proizvodnji ide na epsylon II platformi.
Platforma zatim ide alfi koja ju razvija dalje, a GM skroz odustaje od nje, tako da 159 ostaje jedini auto sa tom platformom.
Croma se pak temelji na epsylon platformi tj. vectri C i ne samo platformi već koristi isti ovjes, kočnice, upravljački sistem, identične motore

A vectra B, dobro da nisi rekao vectra A.

« Zadnja izmjena: 20-02-2011, 12:19:38 od INTCP »

Boxer

• Gost
Dajte molim vas, zahrđat će nam forum

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
prije su auti trajali deset godina modelski uz jedna ili dva FL modela, sada to štampaju svake godine drugačije!

slažem se da je 159 jako lijep auto i zašto mjenjati nešto što dobro izgleda, samo unaprijedi mehaniku, što su i učinili prvo 2008 a drugo 2010 sa uvođenjem novih motora.

između ostaloga passat je dizajniran kao cijela gama kao golf sa guzicom na steroidima, za jettu nisu htjeli biti toliko očiti pa su stavili zadnji kraj od audija dok to kod 159 nije slučaj jer i mito je drugačiji a i giulieta je drugačija je buljooka ali ne kao mito, i to je ok
Nije bolest sve što boli

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
a na kojim su to fiatovim platformama sadasnje alfe?
koliko znam giulietta je na posebnoj platformi, 159 kao sto je dokazano na posebnoj, znaci jedino mito, al je i njezina modificirana u odnosu na punta ako se ne varam

a da ju kupi vw vjerujte da ce sigurno imat platformu ko skoda
........

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
a na kojim su to fiatovim platformama sadasnje alfe?
koliko znam giulietta je na posebnoj platformi, 159 kao sto je dokazano na posebnoj, znaci jedino mito, al je i njezina modificirana u odnosu na punta ako se ne varam

a da ju kupi vw vjerujte da ce sigurno imat platformu ko skoda
Giuletta je na platformi Bravo/Delta/Astra s atrom djeli i dizajn ako bolje pogledaš osim svjetala i kvaka zadnjih sliće ko jaje jajetu.
Giulietta ima drugačiju zadnju osovinu ali ostalo je isto.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
ako me pamcenje dobro sluzi giulietta je na posebnoj platformi a ne na bravo platformi ako nisam pobrkao nesto
........

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb

po meni je G dvije generacije ispred
« Zadnja izmjena: 20-02-2011, 16:26:58 od Pero156TS »
Spider 115