14-06-2026, 10:42:43

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181001 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
:ne:   Astra je ljepša  :hehe: :hehe:
od napred sigurno i unutra nije za baciti, nije onak ko quadro frižider.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline z3kan

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
stilisti, reko sam ja  :hap:

ciganovići  :funny: :funny: :funny:
By Demons Be Driven

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Astra je meni pih-kaka u odnosu na Giuliettu, jednostavno mi djeluje kao jeftinije auto. Giulietta ima taj neki skuplji feeling, čak i ta prednja njuška koja se ne sviđa svima izgleda markantno..........

BTW kad smo kod alfi i astri, moj kolega je prodao 147micu da kupi novu giuliettu i pojavio se u novoj astri. Razlog?! Vjerenica rekla da je "prošlo vrijeme glupiranja i da treba razmišljati o budućnosti" i reko ti kupio Opel kao najlošijeg i najjeftinijeg švabu.....dobroooooo

:smijeh
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Astra je meni pih-kaka u odnosu na Giuliettu, jednostavno mi djeluje kao jeftinije auto. Giulietta ima taj neki skuplji feeling, čak i ta prednja njuška koja se ne sviđa svima izgleda markantno..........

BTW kad smo kod alfi i astri, moj kolega je prodao 147micu da kupi novu giuliettu i pojavio se u novoj astri. Razlog?! Vjerenica rekla da je "prošlo vrijeme glupiranja i da treba razmišljati o budućnosti" i reko ti kupio Opel kao najlošijeg i najjeftinijeg švabu.....dobroooooo

:smijeh
Nemrem se složiti nikako, osim volana je sve više manje isto od kvalitete.
Ona njuška anpred giuliettina sa scudettom od najjeftinije kineske plastike užas. Astra tu zgleda solidnije.
druga je priča zadnji ovjes.

Nutra su jako slične po izvedbi.

Offline KA2001MR

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
vw je unistil ono najbolje u lamborghiniu, a tako ce i u alfi.
kako stavljaju u lamba sve svoje dijelove tako bi isto bilo i sa alfom.
na kraju su napravili namjerno r8 boljim od gallarda(pitam se zasto) i na kraju to isfuravanje sa talijanskim zastavicama i igranje na talijanski strastveni auto mi je odvratno, a dovoljno je vidit unutrasnjost i procitat da je quatrro i vidis da je to dojce ropotarie.
ubili su onu talijansku auru i privlacnost u lambu i bok, s obzirom da mi je alfa najdraza marka to stvarno nebi htio da naprave i njoj.
nek jednostavno nadu bolje marketinske strucnjake i naprave rwd platformu i vrate se na stare staze slave.
kupnja alfe od strane vw-a je nesto najgore moguce u povijesti automobila, gore i od kupovine volva od strane kineza
« Zadnja izmjena: 04-02-2011, 11:34:00 od KA2001MR »
........

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
vw je unistil ono najbolje u lamborghiniu, a tako ce i u alfi.
kako stavljaju u lamba sve svoje dijelove tako bi isto bilo i sa alfom.
na kraju su napravili namjerno r8 boljim od gallarda(pitam se zasto) i na kraju to isfuravanje sa talijanskim zastavicama i igranje na talijanski strastveni auto mi je odvratno, a dovoljno je vidit unutrasnjost i procitat da je quatrro i vidis da je to dojce ropotarie.
ubili su onu talijansku auru i privlacnost u lambu i bok, s obzirom da mi je alfa najdraza marka to stvarno nebi htio da naprave i njoj.
nek jednostavno nadu bolje marketinske strucnjake i naprave rwd platformu i vrate se na stare staze slave.
kupnja alfe od strane vw-a je nesto najgore moguce u povijesti automobila, gore i od kupovine volva od strane kineza

Hebo te, ovo izgleda hara virus neinformiranosti....... :craz
Prvo audi nije ubio lambo, u većini stvari su ga ostavili "na oko" sa istim latino šarmom, nisu se baktali sa dizajnom. U tehničkom pogledu su ga učinili lakšim za život i upravljivim za svakoga ili barem za većinu.  Sa audi quattro sistemom auto je postao upravljiviji i precizniji, promjenjen je i mjenjač jer je lambov bio težak ko tuč.....sve u svemu napravili su rafiniranije auto sa nepromjenjenim šarmom. Pričati o nekvaliteti quattro pogona je isto kao da počneš priču o lošem zvuku alfinog arese motora.....glupost
Drugo R8 ni po čemu nije brži i bolji od lamba, vjerovatno misliš na gallarda. Čak se i ne natječu i ne ciljaju na istu skupinu korisnika. Lambo je duplo skuplji i namjenjen je ljudima koji naprosto neće da se vozaju u audiju koliko god on dobar ili brz bio. R8 je da tako kažem za "malu raju". Nadalje i R8 i Gallardo su perverzija unutra i ne znam ko pri zdravoj pameti ima tu išta prigovoriti. Za ove dalje stvari tipa RWD platforma i stručnjaci, u to stvarno neću da ulazim. Većina auta za smrtnike naprosto mora biti FWD ili Q4 jer je RWD nešto drugačije i nije za svakoga, i još pogotovo nije za svakodnevnu upotrebu. Znači slažem se da alfa treba da ima RWD modele koji će biti namjenjeni onima koji vole i znaju šta sve ide uz to. A za ove ostale "hardcore" alfiste koji bi sa punta 1.1 da pređu na RWD makine želim vam da se malo iskližete na kakvom parkingu i u bezbjednoj situaciji sa zadnjom vučom kad stegne zima pa tek onda pričajte  :mah:
« Zadnja izmjena: 04-02-2011, 12:01:58 od Tare071 »

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
ja koristim RWD svaki dan  :mah: i znam jednog koji je sa punta prešao na RWD sam neće da se javi  :funny:
By Demons Be Driven

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Prvo audi nije ubio lambo, u većini stvari su ga ostavili "na oko" sa istim latino šarmom, nisu se baktali sa dizajnom. U tehničkom pogledu su ga učinili lakšim za život i upravljivim za svakoga ili barem za većinu.  Sa audi quattro sistemom auto je postao upravljiviji i precizniji, promjenjen je i mjenjač jer je lambov bio težak ko tuč.....sve u svemu napravili su rafiniranije auto sa nepromjenjenim šarmom. Pričati o nekvaliteti quattro pogona je isto kao da počneš priču o lošem zvuku alfinog arese motora.....glupost
Drugo R8 ni po čemu nije brži i bolji od lamba, vjerovatno misliš na gallarda. Čak se i ne natječu i ne ciljaju na istu skupinu korisnika. Lambo je duplo skuplji i namjenjen je ljudima koji naprosto neće da se vozaju u audiju koliko god on dobar ili brz bio. R8 je da tako kažem za "malu raju". Nadalje i R8 i Gallardo su perverzija unutra i ne znam ko pri zdravoj pameti ima tu išta prigovoriti. Za ove dalje stvari tipa RWD platforma i stručnjaci, u to stvarno neću da ulazim. Većina auta za smrtnike naprosto mora biti FWD ili Q4 jer je RWD nešto drugačije i nije za svakoga, i još pogotovo nije za svakodnevnu upotrebu. Znači slažem se da alfa treba da ima RWD modele koji će biti namjenjeni onima koji vole i znaju šta sve ide uz to. A za ove ostale "hardcore" alfiste koji bi sa punta 1.1 da pređu na RWD makine želim vam da se malo iskližete na kakvom parkingu i u bezbjednoj situaciji sa zadnjom vučom kad stegne zima pa tek onda pričajte  :mah:

Eto samim time su ga ubili  :rolll:

Laborghini je bio divlji auto ,.., a oni ga ukrotili ....i ne za svakoga ..eto .
.... sempre gilles ....

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
ja koristim RWD svaki dan  :mah: i znam jednog koji je sa punta prešao na RWD sam neće da se javi  :funny:
tko?  :?: :hap:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
koliko ce to kostati, koja ce biti krajnja cijena toga vozila i tko ce to kupovati...buduci da ovo sve oni vec znaju rade to sta rade...decki para nema za zajebanciju, ima za igracke tipa 8C u 500 + 500 komada i to je to...izrada cisto alfine rwd platforme bi kostala milione €

ne ide to preko noci..."preko noci" se samo moze sve sjebat  :redf: ali vratiti nazad poziciju treba malo duze
:da: :da: :da:
.... sempre gilles ....

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
By Demons Be Driven

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa

svim tim su ga eto uništili, lambo nije auto za svaki dan, lambo je superautomobil koji nemora bit lakši za život, to i je bit superautomobila, a ne da sa njima razvažaš djecu po vrtiću i kupuješ salatu na placu bar za mene to pretstavlja superautomobil, a lambo to više nije, nego malo jači a4 u ljepšoj karoseriji sa talijanskim zastavicama.

unutra mi je bez veze, pogotovo oni gumbi iz a3 i takvih modela.

svatko ima svoje razmišljanje, od kad ih je preuzeo vw, za mene lambo više nije lambo.

što se tiče ovog da treba duže da se alfa vrati na prijašnju poziciju to je jasno.

nemora ni razvijat neku posebnu platformu za rwd, nek uzme platformu od maseratia, pa bar ih to nebi trebalo koštat ništa kad im je to u "kući" nju malo modificiraju i veće aute rade rwd, a aute giulietta i mito ostanu fwd.

imaju povijest koju treba hebeno iskoristit i sad su počeli i imena vraćat trebali bi sa njima vraćat i ono što je nekad alfa značila.

........

superfly tnt

• Gost
Giulietta ima taj neki skuplji feeling

to je sve sta ima  :hehe:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Eto samim time su ga ubili  :rolll:

Laborghini je bio divlji auto ,.., a oni ga ukrotili ....i ne za svakoga ..eto .

:wal:
Nije bolest sve što boli

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
svim tim su ga eto uništili, lambo nije auto za svaki dan, lambo je superautomobil koji nemora bit lakši za život, to i je bit superautomobila, a ne da sa njima razvažaš djecu po vrtiću i kupuješ salatu na placu bar za mene to pretstavlja superautomobil, a lambo to više nije, nego malo jači a4 u ljepšoj karoseriji sa talijanskim zastavicama.

unutra mi je bez veze, pogotovo oni gumbi iz a3 i takvih modela.svatko ima svoje razmišljanje, od kad ih je preuzeo vw, za mene lambo više nije lambo.

što se tiče ovog da treba duže da se alfa vrati na prijašnju poziciju to je jasno.

nemora ni razvijat neku posebnu platformu za rwd, nek uzme platformu od maseratia, pa bar ih to nebi trebalo koštat ništa kad im je to u "kući" nju malo modificiraju i veće aute rade rwd, a aute giulietta i mito ostanu fwd.

imaju povijest koju treba hebeno iskoristit i sad su počeli i imena vraćat trebali bi sa njima vraćat i ono što je nekad alfa značila.

:da:
Nije bolest sve što boli

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Lambo je superautomobil koji je dobro kaskao za ferrarijem krajem devedesetih upravo radi mušićavosti koju sam nabrojao. Ne može se u svijetu dsg mjenjača i Q4 pogona, elektronskih diferencijala i ostalih igračaka igrati na kartu super auta iz 1960te koje je za "prave muškarce"......
Na kraju krajeva ja nisam za auto koje ima upotrebnu vrijednost 10 dana godišnje kad ne pada kiša/snijeg i u uslovima kretanja kroz deset ulica u gradu. Auto pa makar i super auto treba da bude upotrebljivo što češće, tipa kao porsche.
No ovo je strogi OT, nisam za VW i alfu pod njima ali nisam ni da marka nastavi živjeti na staroj slavi i na dva modela koja trenutno ima u ponudi. Ko god hoće da unovči tu staru slavu i vrati marku na mjesto koje joj pripada meni odgovara pa makar i TATA motors

Boxer

• Gost
To što su od Lamba napravili je sramota i katastrofa. :sad: :sad: ali upravo to sad fiat radi od alfe
« Zadnja izmjena: 05-02-2011, 14:33:52 od Boxer »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
To što su od Lamba napravili je sramota i katastrofa. :sad: :sad: ali upravo to sad fiat radi od alfe
:da: :da:
.... sempre gilles ....

Alfa-Dodo

• Gost
Lambo je superautomobil koji je dobro kaskao za ferrarijem krajem devedesetih upravo radi mušićavosti koju sam nabrojao. Ne može se u svijetu dsg mjenjača i Q4 pogona, elektronskih diferencijala i ostalih igračaka igrati na kartu super auta iz 1960te koje je za "prave muškarce"......
Na kraju krajeva ja nisam za auto koje ima upotrebnu vrijednost 10 dana godišnje kad ne pada kiša/snijeg i u uslovima kretanja kroz deset ulica u gradu. Auto pa makar i super auto treba da bude upotrebljivo što češće, tipa kao porsche.
No ovo je strogi OT, nisam za VW i alfu pod njima ali nisam ni da marka nastavi živjeti na staroj slavi i na dva modela koja trenutno ima u ponudi. Ko god hoće da unovči tu staru slavu i vrati marku na mjesto koje joj pripada meni odgovara pa makar i TATA motors
kad smo već kod TATE pa evo nije da je Jaguar propao, još uvijek mu dobro ide i ništa mu ne fali, piknuo bi si jednog  :craz

Offline Alen166

• Trade Count: (+2)
  • Pripravnik
  • **
  • alfa 166 2.4 jtd
    • Velika Gorica
Dapače,jaguar se preporodio pogledajte samo novi xj,auto po dizajnu,izradi i tehnološki po svemu ispred konkurencije...tako da za TATU  :clap2:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
meni je dizajn novog xj užas.
To nije Jaguar! Gdje je elegancija? Nestala? Samo agresiva? To mi ne paše uz Jaguar a posebice ne uz xj!

Boxer

• Gost
D đaguar je prava stvar, oliti ford iz ongleške :hehe: Kad vidim ove nove modele muka mi je :wal: Xj je bil sinonim za nešto veliko, posebno a danas je XJ sinonim za plastku na ongleški način :wal:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
D đaguar je prava stvar, oliti ford iz ongleške :hehe: Kad vidim ove nove modele muka mi je :wal: Xj je bil sinonim za nešto veliko, posebno a danas je XJ sinonim za plastku na ongleški način :wal:
:ok: malo bolji fordov cuning

Offline Toxy

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
znaci Alfa bi postala Americki auto ako ostane pod Fiatom.  :funny:

Offline BlekStena

• Pripravnik
  • **
  • 145 - 1.4 boxer
    • Sisak

aj bit će onda barem više dijelova na ebayu  :hehe:
........ ......kad narastem bit ću QV

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Bice cjene u $  :ok:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Nećeš je moći homologizirati ako bude amer :-)

Offline BlekStena

• Pripravnik
  • **
  • 145 - 1.4 boxer
    • Sisak
Nećeš je moći homologizirati ako bude amer :-)

pa čemu onda služi homologacija,ako ne za homologiziranje automobila s drugih tržišta  :craz

evo malo vijesti o aktualnoj temi,očito ništa od Alfe pod VW-om

http://www.tportal.hr/lifestyle/autozona/110626/VW-bi-trebao-spasavati-Seat-a-ne-mjerkati-Alfu.html
........ ......kad narastem bit ću QV

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
pa čemu onda služi homologacija,ako ne za homologiziranje automobila s drugih tržišta  :craz

evo malo vijesti o aktualnoj temi,očito ništa od Alfe pod VW-om

http://www.tportal.hr/lifestyle/autozona/110626/VW-bi-trebao-spasavati-Seat-a-ne-mjerkati-Alfu.html
Bas se sef fiata nasao prigovarati, zbog njihove lose politike je alfa u govnima, zbog njihovog macehinskog odnosa je lancia mrtva, a VW kupuje proizvodjace i defaktno ne zna kud ce s lovom.
Mozda je Marrichone zaboravio da je VW kupio Seat od Fiata i da je Seat pod VWom procvao...
ovo je po meni samo manevar za dizanje cijene Alfi.