15-06-2026, 01:36:09

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181227 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Uzzy

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Solin
    • GTV
Mercedes,Dodge,Chrysler,Fiat,VW..........bit ce tu svega,samo ne Alfe

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
Mercedes,Dodge,Chrysler,Fiat,VW..........bit ce tu svega,samo ne Alfe

Fali scudetto samo.  :clap:

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
To je uzas,bolje i SDI nego to

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
nego za ljubitelje vw pouzdanosti nek pogledaju emisiju potrosacki kod od 22.01. ja mislim di je samo jedan od rijetkih ljudi koje nije sram podijelit sa ostalima zadovoljstvo voznje novog passata cc koji kosta finu svotu, a to je samo jedan od mnogih, samo ovoga nije sram priznat da mu se toliko cijenjen i skup auto pokvario
........

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Alfe pod fiatom su uvelike drugačije ispod lima i za volanom od fiata nego što su to chrysler i dodge ili škoda i vw.

donekle.

145 i putno su uvelike slicni u voznji, regairaju jednako, samo kaj sa 145 mozes brze kroz zavoje. Ponasanje u voznji jako slicno. Volan na 145 je direktniji.

S time da 145 vise gura preko nosa, jer je motor tezak i to me neizmjerno nervira, 156 V6 je tu druga prica a tezi motor.

147,156 ionako imaju drugaciji ovjes od fiatovih modela.

@KA2001MR

Mislim da ovjde nije rijec toliko o pouzdanosti, bar ne kod mene, vec o tome da li bi VW Alfi dao vecu autonomiju odnosno da li bi omogucio povratak na ono sto je bilo sa 147,156,166.
Tome se ja nadam.

Jer ne vjerujem da nakon sto svim silama zelis kupiti jednu marku da onda napravis suptono.
Ako zele parirati BMWu Giolf platforma im to ziher nece omoguciti.
« Zadnja izmjena: 30-01-2011, 09:46:08 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
donekle.

145 i putno su uvelike slicni u voznji, regairaju jednako, samo kaj sa 145 mozes brze kroz zavoje. Ponasanje u voznji jako slicno. Volan na 145 je direktniji.

S time da 145 vise gura preko nosa, jer je motor tezak i to me neizmjerno nervira, 156 V6 je tu druga prica a tezi motor.

147,156 ionako imaju drugaciji ovjes od fiatovih modela.

šta je pisac htio reći, da su slični ili različiti  :?: :?:

Spider 115

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
lajtmotiv: slicni.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
ja svim silama zelim i namjeravam kao sljedeci auto kupit alfu, al ako ju kupi vw necu sigurno.
vecina ljudi u ovoj temi se nada da ce ih preuzet vw jel bi onda alfe postale pouzdanije, a ja tvrdim da nebi, cak mozda budu i gore
........

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
Sva europska auta su tu negdi po kvaliteti,neko malo losije,neko malo bolje
Nema tu nekih znacajnijih oscilacija

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

Potpisujem samo jos da dodam da se na auta razlicito gleda na njemacka auta se na prostorima gdje njemacka ekonomija ima uticaja voze vecinom njemacka auta i ljudi sline za takvim autima(Balkan najicitiji primjer).Svabe guraju parolu kupujmo domace I van granica njemacke ali samo u zemljama gdje imaju ekonomsko-politickoga uticja.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
:ok: potpis
sve zavisi koliko imas srece sa kupljenim primjerkom

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
nego za ljubitelje vw pouzdanosti nek pogledaju emisiju potrosacki kod od 22.01. ja mislim di je samo jedan od rijetkih ljudi koje nije sram podijelit sa ostalima zadovoljstvo voznje novog passata cc koji kosta finu svotu, a to je samo jedan od mnogih, samo ovoga nije sram priznat da mu se toliko cijenjen i skup auto pokvario

Sad će ispast da ja stalno nešto protiv VW, ali samo ću ispričati istinitu priču.
Jedan moj prijatelj je kupio novi Golf 1.6 D 1990. ili 1991. i nakon 6-7 godina zove on mene da mu slabo pali kada je hladno i da ga ako je hladno može upaliti samo na nizbrdici. Ništa, dođem ja, pogledam grijače, oni u redu, akumulator novi, sve inače uredno i onda mu izmjerim kompresiju da vidim stanje motora. Komresija 22-24 na sva 4 cilindra. Dijagnoza: generalka. Samo je trebalo skinuti glavu da se vidi je li promjena prstenova dovoljna ili će se morati bušiti blok motora. Bila je u pitanju full generalka jer su mu cilindri bili potrošeni. Najinteresantnija je kilometražau cijeloj priči: 110.000 km uz redovne izmjene ulja i filtera. To su te čuvene serije iz 1990.-1992. teško da je koji uhvatio 180.000 km.
Ima još bisera, ali ispast će ...........

Boxer

• Gost
Nemožeš tako gledati jer i fiat je imao bisera recimo s TDiD motorom u cromi od kojeg je audi kasnije napravio TDi...Crome koje su radile 100tkm s tim motorom se dalo na prste nabrojat :sad:

Svaki proizvođač ima dobrih i loših stvari, dobrih i loših serija motora. Recimo Fiat 1.4 12v je daleko gori motor čak i od VW 1.3 benzinca :wal: Sve je to relativno. Mene VW kao auto ne zanima jer liči na karaboliranog talijana baš svaki ali kao menađeri i poslovnjaci su za fijata ministri i profesori jer fijat nije sposoban ni vodu prodat :wal:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
od 2000 do 2003 god , naprodavao sam se dijelova za taj cudesan nepoderiv motor. brtve glave isle lude. sa jednom rupom sa 2 ili 3 , metalne , ovakve onakve. gazda se obogatio na tim dijelovma. lezajevi zadnjih kotaca  " skf - vkba 529 " i sad se sjecam. kad se mjenja ulja mjenja se i lezaj  :da:
klipove od MAHLE-a prodavali na kile

BigSaint

• Gost

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Nemožeš tako gledati jer i fiat je imao bisera recimo s TDiD motorom u cromi od kojeg je audi kasnije napravio TDi...Crome koje su radile 100tkm s tim motorom se dalo na prste nabrojat :sad:

Svaki proizvođač ima dobrih i loših stvari, dobrih i loših serija motora. Recimo Fiat 1.4 12v je daleko gori motor čak i od VW 1.3 benzinca :wal: Sve je to relativno. Mene VW kao auto ne zanima jer liči na karaboliranog talijana baš svaki ali kao menađeri i poslovnjaci su za fijata ministri i profesori jer fijat nije sposoban ni vodu prodat :wal:
u pustinji.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
znaci rijesenje je relativno jednostvno u fiatu trebaju samo zaposlit par marketinskih strucnjaka i to je to
........

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
čudim se kak se nije nitko s foruma javio  :craz
Spider 115

Boxer

• Gost
Neznam kaj Isus čeka pobogu :hap:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
znaci rijesenje je relativno jednostvno u fiatu trebaju samo zaposlit par marketinskih strucnjaka i to je to
I pokojeg s mudrom glavom koji nece smisljati nacin kako dodge rebrandirati u Alfu  :wal: :wal: :wal:

superfly tnt

• Gost
auti se kupuju po tome tko ce dat povoljnije uvjete a ne po znaku. malo je onih koji kupuju iskljucivo jednu marku cijeli zivot. sacica ekipe na forumima i to je to iako se i medju njima ima ljudi koji se odreknu kad ih stisne po djepu. zajebi emocije i ostalo kad je netko drugi povoljniji.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

Moja iskustva su potpuno suprotna. Taj motor bih svrstao u vrhunske motore.
Sve skupa sam mjerio 3 komada i sva tri odlična. Jedan od tih je kupio moj prijatelj. Na satu je bilo 200 i nešto tisuća km, on je napravio još 180.000 i prodao ga i auto još vozi, nije motor otvaran.

To je motor sa 1929 ccm koji je sa pretkomorama vrhunski, pa ne vidim razlog da ne bude dobar.

Ako tražiš Fiatovo smeće od dizel motora onda je to 1.3 D. On je nastao od benzinca, pa u bloku motora još ima rupu za priključak razvodnika paljenja. Proizvodio se u Brazilu i problem mu je što je imao mekane stjenke cilindara koje su se brzo trošile. 120-140 tisuća do generalke su njegove realne brojke. Ugrađivao se u Fiate Uno D i Panda D.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Sad će ispast da ja stalno nešto protiv VW, ali samo ću ispričati istinitu priču.
Jedan moj prijatelj je kupio novi Golf 1.6 D 1990. ili 1991. i nakon 6-7 godina zove on mene da mu slabo pali kada je hladno i da ga ako je hladno može upaliti samo na nizbrdici. Ništa, dođem ja, pogledam grijače, oni u redu, akumulator novi, sve inače uredno i onda mu izmjerim kompresiju da vidim stanje motora. Komresija 22-24 na sva 4 cilindra. Dijagnoza: generalka. Samo je trebalo skinuti glavu da se vidi je li promjena prstenova dovoljna ili će se morati bušiti blok motora. Bila je u pitanju full generalka jer su mu cilindri bili potrošeni. Najinteresantnija je kilometražau cijeloj priči: 110.000 km uz redovne izmjene ulja i filtera. To su te čuvene serije iz 1990.-1992. teško da je koji uhvatio 180.000 km.
Ima još bisera, ali ispast će ...........

To je taj tvoj drugar naletio na neki izraubovan primjerak. U sarajevu i bosni su u ratu golfovi gargali na ulje iz trafo stanica, na kombinaciju ulja za salatu i alkohol, i sa sigurnošću mogu reći da ih je jedno pa 75% sad trenutno u voznom stanju. A generalku na tom motoru se i ne isplati raditi, barem ovde, cijena motora od 150 do 200e sa komplet instalacijom  :craz
Mada da se ne shvati pogrešno, nisam ja ljubitelj narodnih vozalica iako kao što većina ovde zna imam jednog golfača iz 1992, čisto kad mi treba donjeti dvije vreće krompira da ne trpam u alfu hehehehe
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
To je taj tvoj drugar naletio na neki izraubovan primjerak.

Koliko može biti izraubovan novi iz salona kojega je kupio  :?:

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
moj stari voza golfa 2 tasovca novog kupio 1990 nikad mu nista nije bilo, ja naucio na njemu vozit ubio puru u njemu...
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Neznam ,ali znam da su se generalke radile na oko 180 iljada. Znam kad su se prodavali polovni svi su rekli da su generalku baš napravili , kažem svi oko 180000.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Ja sam ih masu izmjerio (VW 1.6D je broj 1 na mojoj top listi najčešće mjerenih) i odgovorno tvdim da je to ispod prosječan motor. Nema hlađenje klipova uljem s donje strane (koje je ujedno i ekstra podmazivanje cilindara) koje imaju svi turbo motori i neki atmosferci. To mu je hendikep koji otprilike prepolavlja radni vijek do generalke. U Golfu 1 su ti motori bili znatno kvalitetniji, a u Golfu 2 su im srezali vijek za više od 100.000 km.

P.S.
Da to šta valja ja bi ga prvi kupio, a ne neke talijane  :hap:
« Zadnja izmjena: 30-01-2011, 16:03:10 od Viktor »

33QO

• Gost
To je taj tvoj drugar naletio na neki izraubovan primjerak. U sarajevu i bosni su u ratu golfovi gargali na ulje iz trafo stanica, na kombinaciju ulja za salatu i alkohol, i sa sigurnošću mogu reći da ih je jedno pa 75% sad trenutno u voznom stanju. A generalku na tom motoru se i ne isplati raditi, barem ovde, cijena motora od 150 do 200e sa komplet instalacijom  :craz
Mada da se ne shvati pogrešno, nisam ja ljubitelj narodnih vozalica iako kao što većina ovde zna imam jednog golfača iz 1992, čisto kad mi treba donjeti dvije vreće krompira da ne trpam u alfu hehehehe

To su ipak bile TAS-ove zvijeri, a ne ove finčukaste švapske kante  :hehe:

Bare

• Gost
DA ŠVABE SE UGLEDALE NA VIJATE I ZBOGOM KVALITETO  :)

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
moj stari voza golfa 2 tasovca novog kupio 1990 nikad mu nista nije bilo, ja naucio na njemu vozit ljubio curu u njemu...

:?: Jel to.   :hap: