14-06-2026, 13:04:50

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181016 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
mozemo mi kenjat po VW koliko zelimo no cinjenica je da FIAT sustavno unistava bilo kakav trag povijesti alfe. Isto su napravili s lanciom, sada aute koji su jos u katakombama u areseu vade van i lagano smjer presa...

I onda nek mi nekto veli da je ideja da VW postane vlasnik alfe svetogrdje, a sto fiat radi je manjelose jer su bar talijani??

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Zadnja izmjena: 09-11-2013, 01:14:11 od INTCP »

Boxer

• Gost
  • Trade Count: (0)
Od fiata nemože gore, to je sigurno :ok:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
Od fiata nemože gore, to je sigurno :ok:

Ti bi rađe vozio VW boru sa karoserijom alfe 156 nego 156 takvu kakva je?

Boxer

• Gost
Ti bi rađe vozio VW boru sa karoserijom alfe 156 nego 156 takvu kakva je?

Ne brkaj prošlost i sadašnjost :ne2: . Aktualni modeli cijele fiat game: katastrofa

Aktualni modeli vw koncerna: prodaju se mjesečno u nakladi većoj od fiatove godišnje.

Top modeli iz fiata? Ne postoje, razvijaju ih već 7 godina, mrak, nema šta :love:

Konkurencija r32, r36, raznim nadrkanim audijima i škodama, seatima koji se usput jako dobro prodaju su koji auti iz fiat game?

Premium auto u cijeloj fiat gami koji bi parirao recimo buisness klasi u rangu bmw-a 5, mercedesa e i sličnih je koji fiatov auto???

Top class auti popus mercedesa s, audija 8, bmw-a 7 su se proizvodili kad ono ?? U doba lancie theme tamo negdje 90-ih i nakon toga???

Sve što se prodaje i donosi zaradu fiat nema u ponudi jer fiat 500, grande punot, bravo i slični donose mizeriju a ne zaradu :ne2:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
 :icon_eek:
« Zadnja izmjena: 09-11-2013, 01:13:20 od INTCP »

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Osobno mislim da se samo jos pregovara o "mirazu".
Znaci cifra + sto sve ide s Alfom VW-u.

Osobno smatram da treba pricekati kako ce to izgledati nitke ne garatira da Alfa nece imati autonomsnost unutar koncerna ali isto tako nitko niti ne garantira suprotno.

Takodjer smatram da ce se u VW potruditi da percepcija alfe i dalje bude da je to "talijasnki auto".

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Ne brkaj prošlost i sadašnjost :ne2: . Aktualni modeli cijele fiat game: katastrofa

Aktualni modeli vw koncerna: prodaju se mjesečno u nakladi većoj od fiatove godišnje.

Top modeli iz fiata? Ne postoje, razvijaju ih već 7 godina, mrak, nema šta :love:

Konkurencija r32, r36, raznim nadrkanim audijima i škodama, seatima koji se usput jako dobro prodaju su koji auti iz fiat game?

Premium auto u cijeloj fiat gami koji bi parirao recimo buisness klasi u rangu bmw-a 5, mercedesa e i sličnih je koji fiatov auto???

Top class auti popus mercedesa s, audija 8, bmw-a 7 su se proizvodili kad ono ?? U doba lancie theme tamo negdje 90-ih i nakon toga???

Sve što se prodaje i donosi zaradu fiat nema u ponudi jer fiat 500, grande punot, bravo i slični donose mizeriju a ne zaradu :ne2:

Slažem se sa svim, tačan i precizan opis - nažalost. Fiat/Alfa/Lancia nemaju zadnjih deset godina pristojan benzinski motor, ovo što su sad izbacili sa TB motorima je dobro ali prekasno i nedovoljno. Ne može osnov fiat autoindustrije biti motor zapremine 1.4.....
Konkurencija ne spava a fiat/alfa troši posljednje atome nekadašnje slave i lovorika  :sado:
Ja sam neki dan malo vozikao audija TT od druga, auto od 225 konja, motor 1.8T, auto brzo ko munja (dosadno ko smrt) i troši od 10-13l po gradu dok moja alfa cuga oko 11l. Alfa naprosto treba da se trgne iz sna i počne nešto raditi......
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Slažem se sa svim, tačan i precizan opis - nažalost. Fiat/Alfa/Lancia nemaju zadnjih deset godina pristojan benzinski motor, ovo što su sad izbacili sa TB motorima je dobro ali prekasno i nedovoljno. Ne može osnov fiat autoindustrije biti motor zapremine 1.4.....
Konkurencija ne spava a fiat/alfa troši posljednje atome nekadašnje slave i lovorika  :sado:
Ja sam neki dan malo vozikao audija TT od druga, auto od 225 konja, motor 1.8T, auto brzo ko munja (dosadno ko smrt) i troši od 10-13l po gradu dok moja alfa cuga oko 11l. Alfa naprosto treba da se trgne iz sna i počne nešto raditi......
Nema volje kod gazde. Vidis da su zauszeti s ozivljavanjem Chryslera.

Sve sto ima veze s Alfom je mrtvo
Portello: http://www.motorbox.com/auto/magazine/addio-vecchio-portello/t/immagini/p/1
Centro Stile
Arese
da nabrajam dalje?

« Zadnja izmjena: 28-01-2011, 15:22:05 od Isus »

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Nema volje kod gazde. Vidis da su zauszeti s ozivljavanjem Chryslera, njih su kupili za razliku od Alfe jer su htjeli a ne preko volje.

Da se razumijemo na dobrom su putu, mito i giulietta imaju "ono nešto" i dobar su iskorak u pravom smjeru ali treba tu kompletnu gamu modela popuniti. Chrysler je po meni odron i ne znam šta će se tu uopšte moći uraditi, mislim da ih dvostruki bajpas neće dignuti iz mrtvih....

BigSaint

• Gost
Pa gdje ćeš Isusu napisati da su MiTo i Gullieta dobri auti! :funny: :funny: :funny: :funny:

Kakav zajeb! :care

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Pa gdje ćeš Isusu napisati da su MiTo i Gullieta dobri auti! :funny: :funny: :funny: :funny:

O kvaliti izvedbe ce se govoriti kad malo ostare, svaki novi auto je dobar. Dizajn je druga prica.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

Za tu klasu su to dobri automobili koji plijene pažnju čak i ljudi nesklonih alfi. Klasa malih gradskih auta su obično kutijice namjenjene za prevoz od tačke A i B, a mito i giulietta to ipak nisu.........
O dizajnu se da raspravljati, on je ionako stvar ukusa.

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
Citat: Za tu klasu su to dobri automobili koji plijene pažnju čak i ljudi nesklonih alfi

Mislim da to i je bio plan. A da ce Fiat prodati Alfu.... ne sada.... mozda za koju godinu ako ne smisle nista dobroga iza Julie ali sada ne. Pa sada konacno nesto zaradjuju.
Cim prodaja pocne padati ( a znamo da hoce) ode Alfa pa-pa!
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
a od kuda ti znas da zaradjuju?

na italiaspeedu bilo izvješće..kaže net profit 600 miliona ojra...
MiTo

Boxer

• Gost
Je, 600m€ u snovima, to su valjda zadnji put zarađivali u doba fiata tipo i uno :hehe:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
Je, 600m€ u snovima, to su valjda zadnji put zarađivali u doba fiata tipo i uno :hehe:
ma toliko vredi imovina od Agnellia  :da:

Boxer

• Gost
A tko mu je kriv :hehe:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
to je prijavio  u gotovini  :da:
a nekretnine spadaju pod zastitu UNESCO  :hehe:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
tu pricate o nekim motorima iz vw grupacije i usporedujete ih sa fiatovima?
na 2.0tdi nema sto ne rikava i to kvarovi po nekoliko tisuca €, od dizni do pumpe goriva, turbina( ok nije iskljucivo njihova greska ima i do vlasnika)
1.4 tfsi su izbacili iz proizvodnje jel je kao komplicirano kompresor + turbo, a ustvari su ga izbacili jel je potpuno neznatno taj motor sa 180ks brzi od npr fiatovog 1.4 tjet multiaira koje, em manje trosi em je zivahniji i uz to punoo jeftiniji za odrzavat, a i ne gore im klipovi(to je kao navodno zbog losijeg benzina).
pa zivim u HR i znam da je benzin losiji, sto bi se trebao preselit u njemacku da mi vw-ov motor nebi zaribao i da mogu rec da imam njemacku kvalitetu.

mislim da ljudi stvarno previse briju na tu vw kvalitetu jel nikad vw nije imao toliko kvarova na autu i to ozbiljnih(ne zaruljice, cvrcci u interijeru), jedino sto im unutrasnjost manje cvrci, a s obzirom kakav joj je dizajn bilo bi i zalosno da cvrci, a negdje i moraju opravdat toliko visu cijenu.

svi oni koji se nadaju da ce vw ipak kupit alfu mislim da ustvari nisu ni svijesni da ce uz cvrcke u kabini( koje ce i dalje sastavljat talijani u italiji pa je to neizbjezno) dobit i ozbiljne kvarove na motoru i sve to po jos vecoj cijeni nego sada.

talijani imaju najvise problema jel su takvog mentaliteta, a ti isti ljudi ce proizvodit te aute i dalje.

mogu samo rec be carefull what you wish for.
........

superfly tnt

• Gost
evo jedan rasni fiatov motor 2.4 20v  , malo mu pozlilo pa pljucka antifriz di netreba. rezultat: pukla glava.

2.4 JTDm

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
A sad ne postoje ozbiljni kvarovi na motoru?? Svi se kvare, svima rikavaju djelovi jer su svi isforsnirani, do bola.

Ja se nadam da VW ne bi gazio alfinu povijest rukama i nogama kao sto to trenutno radi Fiat. Tlak mi skoci kad vidim da zele muzejske primjerke i prototipove baciti na otpad, tvornicu sravniti sa zemljom itd.

tfsiu pregaraju klipovi jer je ocito mapiran presiromasno.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
90% 1,6 D i TD VW-ovih motora ima puknutu glavu između ventila., 1,9 D ispadaju čahure od pretkomora samo tako,  VW 2.0 16v TDI ima sa puknutim glavama koliko hoćeš pa nitko ne pravi dramu od toga.

superfly tnt

• Gost
al ovo je bog otac jtd i njemu se to nesmije desit.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
al ovo je bog otac jtd i njemu se to nesmije desit.

Tako je, tko zna što su mu radili

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
Tako je, tko zna što su mu radili

Nema toga sta neka seljacina nemoze rasturit   :craz :craz
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
 Ima li neko da mi postavi link sa vw foruma gdje je neko napisao kako je tdi slab i da je jtd bolji.
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB

Pingo slažem se s tobom. Imam ja prijatelja koji ne poznaje marku autombila koja bi njemu odgovarala. Jer razvali bilo šta. Od Alfe ,VW,Honde čak mu je Yugo najduže trajao.

Minus 10 vani on u upali makinu i prva u crveno,druga treća itd.  Ali najviše ga je glava zabolila od Seata člana obitelji VW. Nemam vremena nabrajati stvarno katastrofa.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

33QO

• Gost

:funny:

Loris992

• Gost
malo citam ovo sve, pa cu reci nesto o vw kvaliteti...doma imam passata iz 08.god, 2.0tdi..pa da krenem.. na 20tkm otisle dizne, na oko 25tkm otisla turbina, i sad nedavno na 40tkm otisle opet dizne, i cesto ima problema sa rucnom, nece se iskljucit/spustiti (sve je na prokletu elektroniku)..to je sto si tice motora. ajmo dalje, xenoni crkli auto nije imao ni god. dana, poštala voda u gepek.. nemam nista protiv vw, ali ovo je ipak previse za auto koji ce jos malo pa imat 2god, i koji nema iza sebe ni 50tkm.. :rolll:
problem je u tome sto se ne kvari samo taj passsat, nego i drugi, koliko cujem po pricama..jer taj 2.0tdi usudio bi se reci promasen motor, jer smo prije takoder imali passata iz 00.god sa 1.9tdi-em i nikad, bas nikad nije bilo problema.. :ok: