14-06-2026, 23:53:44

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181203 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
(Image removed from quote.)

O prekidaču za svjetla iz Octavije i podizačmaiz Golfa uopće neću ni počimati!

Pa vidi jednu stvar, šta bi se tek moglo reći za Ferarri 458 Italiu gdje se u dva mjeseca pet prodanih primjeraka zapalio uslijed nekvalitetne diht smole u motornom prostoru pa se prilikom pregrijavanja auto zapali. Ako čovjek hoče da se nateže postoje argumenti i za jednu i za drugu stranu. Ja konkretno nemam lamborghini ni stari a ni novi pa ne mogu o tome pričati, ali recimo u emisijama Top Geara je jasno rečeno da je jedan od velikih problema starijih lamba audi uspješno riješio a to je jako težak mjenjač, i loša upravljivost te da je sa serijom gallardo po prvi put stvoreno super auto koje može svako voziti. Mislim da o kvaliteti quattro pogona ne treba govoriti, bez obzira što alfisti ne mirišu audi nisam ni ja neki ljubitelj istog, ali se trudim biti realan.  Ruku na srce ja nisam vozio lamba ali sam sjedio u njemu na zagrebačkom auto sajmu i nisam primjetio prekidače sa škode fabie i ručice sa vw lupa čak sam i mišljenja da je takvo sitničarenje u ziher isto sa sitničarenjem kad neko sjedne u alfu pa prigovori da plastika pretinca za rukavice škripi. To su po meni zluradi komentari ljudi koji to auto ne mogu sebi priuštiti. Šta bi tek treba da kaže neko ko je iskeširao Aston Martin DBS i dobio navigaciju iz Volvoa, ništa, lik koji ima to auto zna zašto ga ima i vjeruj da ga nije radi navigacije kupio.
 :mah:

« Zadnja izmjena: 14-01-2011, 00:19:16 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

electroboy

• Gost
  • Trade Count: (0)
alfa bi puno više dobila nego izgubila da ju svabe kupe   O0 O0 O0

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
I meni se cini  :da: :rolll:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
da,dobila bi puno više seljobera za vlasnike, jer bi je onda kupovali ljudi koji su do sada vozili tunirane i styling golfove dvojke i trice a sad bi to isto radili i na alfama  :kosa:  :puke:
Ako se ikad desi (nedaj Bože) da volks vagina kupi alfu ja moju isti dan stavljam u oglas
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
da,dobila bi puno više seljobera za vlasnike, jer bi je onda kupovali ljudi koji su do sada vozili tunirane i styling golfove dvojke i trice a sad bi to isto radili i na alfama  :kosa:  :puke:
Ako se ikad desi (nedaj Bože) da volks vagina kupi alfu ja moju isti dan stavljam u oglas
  :care  :funny:
ali gledaj da bi se pocela sve vise prodavati ako je svabe kupe, barem imam taj osjecaj da bi tako bilo  :rolll:
a to sta tuniraju golfove.. to tuniraju golf keca, duju, trojku.. nece sigurno ici sredivati neku Giuliettu novu ili 159, jer nemaju solde za to :ne2:

BigSaint

• Gost
Eto ja se ne trudim biti realan, ne želim sterilni VW da ima ikakve veze sa Alfom, želim da bude Talijanski šlampava... Tko može shvatiti može, tko ne može daleko mu more. :love:

Nekad sam ja znao po netu tjerati ove rasprave po tjedan dana pa dok se druga strana ne umori, izgleda da sam ostario. :bomb:

Reći ću samo da ćete plakati za FIATom. :mah:

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
  :care  :funny:
ali gledaj da bi se pocela sve vise prodavati ako je svabe kupe, barem imam taj osjecaj da bi tako bilo  :rolll:
a to sta tuniraju golfove.. to tuniraju golf keca, duju, trojku.. nece sigurno ici sredivati neku Giuliettu novu ili 159, jer nemaju solde za to :ne2:
to stoji da nebi kupovali guliettu i sl.da bi je sređivali al bi počeli kupovati 145/146,147,156 za što mogu da si izdvoje novce a u tom društvu se ja ne želim vidit i da drugi upiru prstom u alfu i kažu: eno još jednog seljo ćunera sa alfom

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
Eto ja se ne trudim biti realan, ne želim sterilni VW da ima ikakve veze sa Alfom, želim da bude Talijanski šlampava... Tko može shvatiti može, tko ne može daleko mu more. :love:

Nekad sam ja znao po netu tjerati ove rasprave po tjedan dana pa dok se druga strana ne umori, izgleda da sam ostario. :bomb:

slažem se u potpunosti s tobom  :ok:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
ja bi puno radije mijenjao vilice od 2000kn, varijator od 1500kn, rijesavao cvrcke i imao pravu talijansku alfu, nego neko sterilno kvazi kvalitetno vozilo iz kvalitetnog vag koncerna tjesio da mi je auto kvalitetan i mijenjao motore zbog izgorenih motora(tfsi) po 2000+€, dizne(tdi) po 1000€/komad, pumpe goriva po 600€, letve volana po isto par k kn..... i uz to bi ju na kraju opet sklapao slampavi talijan.
........

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
to stoji da nebi kupovali guliettu i sl.da bi je sređivali al bi počeli kupovati 145/146,147,156 za što mogu da si izdvoje novce a u tom društvu se ja ne želim vidit i da drugi upiru prstom u alfu i kažu: eno još jednog seljo ćunera sa alfom
  :hehe:  :craz
a znam, istina i to sta kazes, ali sada ti gnoj i kađo tuneri *enjaju da Alfa ne valja, da ovo da ono, nemaju je sta kupiti ni kada je svabo bude imao dok toliko *eru po njoj :rolll:
ko npr. ja pljujem po VW, i da sada VW je talijan, ma nebi ga vozio niti da mi ga daju za dzabe. gnojf je gnojf ma da bio talijan, svabo ili crnogorac, meni ne valja. Tako bi moralo biti i sa Alfom.. dok ovi pljuju po njoj nemaju je sta voziti makar je VW kupio.
« Zadnja izmjena: 14-01-2011, 01:52:00 od Alfista145 »

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
pod fiatom nastavit če izlazit buljooka čudovišta,pod fauveom JTD i multi-ait ce biti zamjenjeni pravim traktorom(Tdi) i tfsi peace of shit motorima...iskreno neznam ko bi bolje raspolagao sa alfom  :bomb:

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec

+1
Golf ili pasat sa alfinom znackom me stvarno ne uzbuduju niti najmanje. Ako ikad ponovo kupim golfa, onda opet bude golf. Kupnjom alfe sa TFSI motorm bi se posrao sam sebi u usta.
VW je od lamba napravio prepakirani audi, nema sanse da alfa bude svoja. Da ima, bila bi to druga prica.
... a htio sam crnu...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

Ne slažem se baš sa ovom tvrdnjom, alfa giulietta košta osjetno više od recimo golfa 6 i kao takva nije baš pretjerano interesantna tim ćunerima sa pijace što volje ljepiti naljepnice "jegermeister" po autu. Ja sam dosta često odlazio u alfin salon kad je tek došla giulietta i naslušao sam se raznih komentara likova sa natapiranom frizuricom koji na pomen cijene giuliette kažu "joj buraz kakav se TDI golf za te pare može složiti" i onda se okrene i pita ima li kakav polovan punto na prodaju do par hiljada eura. Taj takvo auto neće nikad kupit a neće ni tog punta kupit, on če se zadovoljiti "gospodarom prstenova" model "jaje" iz 1985. i svima će pričati kako je baš ta serija najbolji audi.  A ćuneri barem u bosni, kinđure auta koja su u pravilu starija od njih, i to su mahom likovi slabije imovne mogućnosti. Da se ne lažemo imaš takvih i među vlasnicima starijih alfi, namjerno neću da ih nazovem alfistima. Recimo ja gradom svakodnevno gledam jednu alfu 156 koja na gepeku ima krilo od cesne, i to one malo veće cesne. Lik je naljepio audi ledice po autu i stavio krilo od hebenog aviona na auto. Taj će tunirati sve od yuge 45 do alfe, to je nedostatak ukusa i tačka, ali se taj nikad neče zaletiti i iskeširati 22 hiljade eura za alfu giuliettu. Možda će je kupiti na kakvoj rasprodaji na buvljaku 2028. godine.
Mada se ja slažem da konceptualno ljudi različitog mentalnog sklopa kupuju alfe i recimo golfove, i naravno ne bih da se te dvije skupine likova izjednače.........
 :mah:
« Zadnja izmjena: 14-01-2011, 12:50:19 od Tare071 »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
neće ljudi koji se kunu u golf odjednom kupiti alfu zato jer je VW koncern.
Njima će to to uvijek ostat talijanski kramp koji je bo sada toliko loš da ga je VW morao spasiti ali nikada neće biti švabo.
A sigurno se neće desiti da će počet kupovat alfe koje su nastale pod FIAT-om, kao što nisu kupovali Seate natale pod fiatom.
kupovat će dojke trojke i četvorke jer je to švabo.
« Zadnja izmjena: 14-01-2011, 13:22:08 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfista145

• Ovisnik o alfistima
    • Istra
Njima će to to uvijek ostat talijanski kramp koji je bo sada toliko loš da ga je VW morao spasiti ali nikada neće biti švabo.
Bas to  :da:  :da:  :da:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

Varaš se, ima njih puno kojima se Alfa sviđa po dizajnu, ali što se tiče mehanike "Švabo je zakon". I kad Švabo uvali svoju mehaniku u Alfu to bi bilo to, po njima idealna kombinacija. A meni to upravo nije to, jer ne bi želio voziti auto koje se sviđa takvima, a meni se ne sviđa.
Malo komplicirano napisano, ali onaj tko razumije sve mu je jasno  :hap:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Varaš se, ima njih puno kojima se Alfa sviđa po dizajnu, ali što se tiče mehanike "Švabo je zakon". I kad Švabo uvali svoju mehaniku u Alfu to bi bilo to, po njima idealna kombinacija. A meni to upravo nije to, jer ne bi želio voziti auto koje se sviđa takvima, a meni se ne sviđa.
I ja to mišljenje dijelim.

Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

33QO

• Gost
Ova diskusija nema veze sa ničim! Nadrobilo se svega i svačega. Da li uopće itko zna šta bi VW prilikom kupovine uopće dobio sa imenom Alfa Romeo? Proizvodne pogone, podvozja, motore, patente,....? Zar zbilja mislite da bi netko kupio alfu i stavio SDI motor unutra?  :metak
« Zadnja izmjena: 14-01-2011, 13:33:44 od Q. ORO »

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

Kužim te  :ok:
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

Većina zagriženih Das Autovaca su mahom ljudi koji ne znaju uopšte zašto im se sviđa recimo golf, tj. sviđa se njihovom novčaniku i uskom shvatanju "jeftinih dijelova". Ja na to gledam ovako, na golfove 1, 2, 3, se lože oni koji nemaju para za skuplje i naravno to pravdaju čuvenom "švapski kvalitet" a ovi što imaju para za golf 5 i 6, oni kupuju po interciji, imaju pare za to vozilo ali su idalje u furci "oprobane kvalitete". Namjerno nisam spomenuo golf 4, jer je on cijenom fino uglavljen za one koji pripadaju u prvu grupu a teže ka drugoj navedenoj grupi. Alfa romeo nikad neće privlačiti niti jednu niti drugu grupu. Ja imam alfu, i imam golfa 2 kojeg mahom voza stari i tom autu uvijek nešto fali ali ja garantujem da kad bi se potegla priča o tom autu da bi se došlo do zaključka da je pouzdaniji od moje alfe. To je jednostavno tako i ništa se ne bi promjenilo kad bi utrpao SDI motor u Giuliettu, to bi i dalje bile talijanske taljige. Isto tako ljudi poimaju dizajn drugačije, nije mi se jednom desilo da mi vlasnik golfa prigovori na moj branik koji je sav iz jednog dijela i u boji šasije jer prava auta imaju crni branik koji se može skinuti, kupiti na otpadu i ukoliko te neko zagrebe, malo šmirgl papira i eto ga, popravljen branik. Ne gledaju ljudi na dizajn na isti način, meni je on bitan ali mom komšiji kad napada pola metra snijega je bitno da može to sve prejahati svojim golfom i izaći, on smatra da su moji pragovi i moje spušteno auto samo "pederisanje" i da pravi muškarci voze auto koje se popravlja čekićem i gedorm.......nešto kao iz HAKovog spota  :hehe:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
Ova diskusija nema veze sa ničim! Nadrobilo se svega i svačega. Da li uopće itko zna šta bi VW prilikom kupovine uopće dobio sa imenom Alfa Romeo? Proizvodne pogone, podvozja, motore, patente,....? Zar zbilja mislite da bi netko kupio alfu i stavio SDI motor unutra?  :metak

Da i sigurno nebi od alfe napravili bolju marku od svoje maticne
Kao sto su i r8 napravili bolje od gallarda
« Zadnja izmjena: 14-01-2011, 13:53:44 od KA2001MR »
........

Offline AR

• Pripravnik
  • **
  • 156 V6
    • Pula
Ne kužim ove koji bi htjeli da Alfa podpadne pod vw, meni je naprosto nepojmljivo da se pod tom značkom vrte neki tfsii ili tdi vc porijekla, pa tako što več imaju nek kupe audija... motori su ti, premium je i otkad je da silva šef dizajna čak i prihvatljivo izgledaju
Zašto još i Alfu pretvoriti u audi broj 2 nije mi jasno ili pak neki misle da bi nešto posebno za Alfu razvijali od ovjesa motora podvozja... to bi bila neka sitnija varijacija na temu u odnosu na ostatak koncerna a u globalu sve je opet isto :metak

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Ova diskusija nema veze sa ničim! Nadrobilo se svega i svačega. Da li uopće itko zna šta bi VW prilikom kupovine uopće dobio sa imenom Alfa Romeo? Proizvodne pogone, podvozja, motore, patente,....? Zar zbilja mislite da bi netko kupio alfu i stavio SDI motor unutra:metak

TDI bi stavili sigurno. A diskusija je skoz dobra  :ok:  Čim pročitam što Isus napiše moram udrit kontru  :hehe:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
TDI bi stavili sigurno. A diskusija je skoz dobra  :ok:  Čim pročitam što Isus napiše moram udrit kontru  :hehe:

Pa ja ne znam ni da novi VW modeli voze TDI motore, oznaku su zadržali radi tradicije ali to koliko znam, a ispravi me ako griješim, nije više pumpa-dizna tehnologija već CR........

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
CR sa Siemens brizgaljkama, isto se zove TDI da ne zbuni kupce, ali nebitno skroz.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

victore po toj logici svi ultra alfisti su davno napustili AR kad su presli sa rwd na fwd, mozda neki i jesu, ali se formirala nova struktura kupaca...tako ce i sada biti, kome se ne svidja fala Bogu ima drugih vozila pa biraj...ionako su svi isti  :hap:

Toga se ja bojim. Sadašnjim alfistima nimalo ne smeta što neki drugi misle o Alfama. Nisu od onih koji kada kupuju da kalkuliraju sa padom vrijednosti. Nisu od onih "kud svi Turci tu i mali Mujo". Kupe što im se sviđa, pa što bude. Takvo drušvo mi odgovara, a nemam pojma kakvi bi bili oni koji kupuju DAS Alfu.

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb

ništa...samo ime.
MiTo

33QO

• Gost

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Mene zanima koji to tuch VW može pružiti Alfi da ona bude bolja. Ako može samo naprijed. Ali ja fakat nebi sa Passata ništa na moju 156-cu.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

BigSaint

• Gost
A motori?

Koje motore? Tornica je/su davno zatvorene, zadnje je i Centre tilo preslejn u Torino!