14-06-2026, 16:58:25

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181105 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Ne, nego bacanje para, TS 8v je bog, to proizvodi gorivo a recimo 155 TS 8v koja uredno nemože ispod 11-12 L (Čakovec i okolica) to je iluzija :ok: a isti auto s 16v motorom, 8konja više se vozi u mojem kraju s 9L bez ikakvih problema i to je nonsens valjda

Moja iskustva su da po Zg 8v troši možda do o,5 l više od 16v. A po staroj cesti malo autoputa do Makarske mast sam mu vadio 155 18 8v 7,5 litara potrošnje prtljaga i nas tri. :mah:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

superfly tnt

• Gost
  • Trade Count: (0)
moja su iskustva 10litara sa TS-om u zagrebu. ocito nekaj nije uredu sa zrakom u cakovcu. mislim neznam kaj rec, moze on trosit i 15 ako treba ali da 16v trosi 9litara, mozda ako milujes pedalu i vozis na inerciju. semafora ionako nemate.

Offline Disco Volante

• Trade Count: (+3)
  • Starosjedioc
  • Alfa Romeo GT, Abarth 595 Turismo
    • Zagreb sjever

3 motora su obiljezila alfinu trkacku povijest - boxer, nord i V6 sve ostalo su motori koje je netko drugi razvijao i dorađivao sa ogromnim buđetom. na taj nacin moze i KIA imat odlican motor.

Mislim da bi tu ipak trebalo dodati i četverocilindrični motor iz Giulie i njegove GTA derivate, te 2.0, 2.5 i 3.0 litreni V8 iz Tipo 33 serije iz 60-ih i 70-ih, kao i kasniji 12 cilindraš  bokser koji je osvojio svetsko prvenstvo.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
motor iz Giulie je Nord.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Disco Volante

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo GT, Abarth 595 Turismo
    • Zagreb sjever
motor iz Giulie je Nord.

Tako je, previdio sam da je spomenut.

superfly tnt

• Gost
ja sam mislio na komercijalne motore koji su se mogli dobit u obicnim autima. trkaci motori su nesto sasvim drugo.

znaci ta tri motora su uz minimalne dorade ostvarivale super rezultate po raznim natjecanjima, pa cak i tu u YU.

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
WAlter DaSilva kreira sljedeci model alfe

i nemojte vise  :off :off :off :off :off
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Toxy

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
Evo malo dolje u linku detalja o sporazumu Fiat - Chrysler, za one koje zanima... :mah:

http://www2.autoportal.hr/201012069524/Vijesti/U-strateskom-savezu-Fiat-ima-20-posto-udjela-Chryslera-i-moguanost-na-dodatnih-15-posto/menu-id-63.html

I još jedna stvar nije mi jasno ako se Alfa (a dio vrijedi i za Fiat) baš hoće profilirati kao neki premium brend, a nisu kolko ja znam ponudili još nikakav hibrid ili električni automobil... :?:
Neki dan gledan na satelitskoj kako je BMW i u Americi prešao Mercedes u prodaji vozila i onda poslje toga vijest kako Fiat misli konkurirati ponudi hibridnih vozila na USA tržištu sa vozilima na LPG. Neznam, baš kako će to kod Amera proć jedva su počeli točit dizel u aute a kamoli još plin dok ovi kaj imaju para čak i kupuju te hibride... Mislim da tu kasne. I šta je sa ovim malim Multiairom od 900 kubika što je trebao imati čak i verziju od 105 KS kad će to preći u Punta EVO za deset godina.... :)

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Evo malo dolje u linku detalja o sporazumu Fiat - Chrysler, za one koje zanima... :mah:

http://www2.autoportal.hr/201012069524/Vijesti/U-strateskom-savezu-Fiat-ima-20-posto-udjela-Chryslera-i-moguanost-na-dodatnih-15-posto/menu-id-63.html

I još jedna stvar nije mi jasno ako se Alfa (a dio vrijedi i za Fiat) baš hoće profilirati kao neki premium brend, a nisu kolko ja znam ponudili još nikakav hibrid ili električni automobil... :?:
Neki dan gledan na satelitskoj kako je BMW i u Americi prešao Mercedes u prodaji vozila i onda poslje toga vijest kako Fiat misli konkurirati ponudi hibridnih vozila na USA tržištu sa vozilima na LPG. Neznam, baš kako će to kod Amera proć jedva su počeli točit dizel u aute a kamoli još plin dok ovi kaj imaju para čak i kupuju te hibride... Mislim da tu kasne. I šta je sa ovim malim Multiairom od 900 kubika što je trebao imati čak i verziju od 105 KS kad će to preći u Punta EVO za deset godina.... :)

USA je japansko trziste Honda u ovoj godini je tamo prodala 1500000 vozila Toyota u 2009 god. 1700000 auta(ta godina im je bila krizna),honda Insight kosta oko 20000 dolara u americi,dok je bmw 2009 prodao nesto preko milion(cjeli svjet) vw oko 200000 u americi.Sto se tice LPG-a u americi mislim da je to izmisljanjje tople vode od starane fiata,kao da to vec neko nije tamo probao od japanaca ili domace auto industrije.Fiat uvjek ceka da konkurencija nesto uradi pa onda oni ``uzvrate udarac`` konkurenciji,umjesto da urade nesto konkretno i da pometu konkurecniju.U tisku kada izadje seka vjest na prvoj strani svako je vidi,a kada poslje izadje demant te vjesti na nekoj 10-toj ili 15-stoj strani tiska to malo ko procita.Tako je i sa fiatom uvjek neka 10ili15 strana ,nije da ne znaju nego... Sto se tice vw on kasni na polju hibrida za japancima 10 godina ako ne i vise samo oni ce  da to izreklamiraju kao da su to oni napravili pogotovo na ovim nasim prostorima ce to da ima bum ``DAS AUTO DAS HYBRID`` Sta ce da se desi ne znam zato  :drive: 
Mozda ima ovde nesto  :off sory

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Zna li netko kako to ide sa servisma i rezervnim dijelovima kada neki proizvođač promijeni vlasnika? Recimo u slučaju neželjenog scenarija tko bi prodavao dijelove za sve dosadašnje Alfe: Fiat ili VW. Gdje na servis recimo sa boxerom, TS ili JTD: u ovlašteni VW servis gdje ne bi haubu znali otvoriti?

Alfa-Dodo

• Gost
odeš u Euroline  :funny:

Boxer

• Gost
Zna li netko kako to ide sa servisma i rezervnim dijelovima kada neki proizvođač promijeni vlasnika? Recimo u slučaju neželjenog scenarija tko bi prodavao dijelove za sve dosadašnje Alfe: Fiat ili VW. Gdje na servis recimo sa boxerom, TS ili JTD: u ovlašteni VW servis gdje ne bi haubu znali otvoriti?

Ja znam, kako je bilo kad je Rover promjenio vlasnika, Roverima na sajmu je cijena pala za 80% :hehe:  svi kupovali i nitko nije ni pitao za servis a sad te iste aute viđam uglavnom po otpadima jer podrške za njih nema :sad:

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
 :icon_neutral:
« Zadnja izmjena: 09-11-2013, 01:36:16 od INTCP »

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI

Ja znam, kako je bilo kad je Rover promjenio vlasnika, Roverima na sajmu je cijena pala za 80% :hehe:  svi kupovali i nitko nije ni pitao za servis a sad te iste aute viđam uglavnom po otpadima jer podrške za njih nema :sad:

Kad je Rover promjenio vlasnika servisnu podršku je pružao novi vlasnik BMW, sve dok nije prodao rover i ostavio si Mini. Pa tako i danas, tko želi original dijelove za stari Mini, kupuje ih u BMW servisu.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Dobro pitanje, to sve bi trebala biti obveza VW-a. Ako ne znaju morat će naučit.

Inače čitam da je giulietta jedina svijetla točka u fiat koncernu što se tiče prodaje. Sve ostalo pada, a alfa romeo raste. Čak i ferrari ima gubitak. Pa sad ne znam baš oće li bit išta od te prodaje.
Mozda vw ne kupuje alfu ili ferarija kako se pricalo mozda kupe cjeli FIAT  :smijeh :smijeh

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

Pa situacija ko sad sa starijim alfama.
za 33 s1 tesko da ces u ACu nac djelove, za 75ice nema nit vecina ACovih servisa zna bilo sto o njima.

Offline Toxy

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
Ovo kaj je kolega Isus napisao sam baš i ja htio reči, kao do sad im je za Alfu servisna podrška bila nešto i po tom su bili poznati... :?:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Ovo kaj je kolega Isus napisao sam baš i ja htio reči, kao do sad im je za Alfu servisna podrška bila nešto i po tom su bili poznati... :?:

Dobar servis je stvar koja prodaje aute. Kada je VW počeo izvoziti Bubu u USA politika mu je bila: VW servis u svakom selu. I uspjeli su ono čudo prodavati pored američkih krstarica.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Dobar servis je stvar koja prodaje aute. Kada je VW počeo izvoziti Bubu u USA politika mu je bila: VW servis u svakom selu. I uspjeli su ono čudo prodavati pored američkih krstarica.

I dan danas mozes kod VW-a naruciti djelove za skoro svaki VW proizveden ista fora s BMWom.

Kod FIAT grupe tesko, gledaju te ko da trazis osiromaseni uran.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
Znam to, kod Fiata ti garantiraju opskrbu 7 godina nakon prestanka proizvodnje, a kasnije možda bude, možda ne bude. I to je jedan od faktora koji obaraju cijenu rabljenih talijana. Nijemci su u tome bolji.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Znam to, kod Fiata ti garantiraju opskrbu 7 godina nakon prestanka proizvodnje, a kasnije možda bude, možda ne bude. I to je jedan od faktora koji obaraju cijenu rabljenih talijana. Nijemci su u tome bolji.

Srecom kod nas ima djelova za recimo Punto na svakom kiosku, ali originalnih djelova nekih vec i nema, a i kad ima su skupi do te mjere da ti dodje zlo.

superfly tnt

• Gost
moze je to tako u RH ali vani se da nac dijelova. i tesko je za ocekivat istu opskrpu dijelovima za alfu 155 i recimo passata kad je ovih 10 puta vise prodano.

Offline Toxy

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
A šta onda uopće neće držati dijelove za Mito i Giuliettu, po tome... I onda se ljudi čude kaj je Golf na cijeni kao rabljeni kad dijelove možeš bilo gdje kupiti. I on se kvari ali ga se lakše da popravit hoću reći... Najbolji mi je bio lik iz ZD - onaj sa Alfom 145 QV sa plinom koja se još vrti u oglasniku i piše da prodaje ili mijenja auto. Ja ga iz zaj... nazovem i pitam hoće li mijenjat za 146 koju sam prije imao, a on mi kaže nedaj bože opet Alfa, kaže hoću nešto da odem kupit kruh i mlijeko i usput pola dijelova za auto... I koliko god mu je odgovor glup ima nešto u tome... :hehe:

alfa fun

• Gost
Nekako sumnjam da dijelova neće biti, ipak su i dijelovi fina zarada.
A taj što više Alfu (ne daj bože) neće.....vjerovatno ne bi ni Porsche-a ili Ferrari-a. Ako nema novaca za održavanje auta onda ga ne kupi i gotovo. Najmanje kvarova sam imao kad nisam auto uopče vozio nego išao autobusom. A bilo ih je i jako dobrih marki. I svi su imali bar poneki kvar.

Offline Toxy

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
A šta ti to znači nema novca za održavanje auta. Pa nisu ljudi glupi da za jedne aute dijelovi dođu duplo skuplje nego za druge (a o kvaliteti, imageu i ostalom bi se dalo raspravljat), kao sve je isto kao za Fiat ali samo neki cinculator je drukčiji i jeb... ga dio dođe Fiat dio x 2. Pa ako ti uživaš da te deru na servisima i popravcima samo izvoli... :craz

alfa fun

• Gost
Htio sam kazati da kupnjom Alfe ljudi kupuju i očekuju auto sportskih performansi za neku relativno pristojnu cijenu. A obično se nakon kupnje ponašaju prema njima sistemom deri-peri. Dakle, bez ulaganja, kontrole..... i onda kad se pokkvari postaje Talijansko smeće.
A ne kupujemo auto valjda po sistemu - ovaj je lijep (hm, nisam valjda te sreće da su dijeovi skupi za njega), valjda se informiramo prije kupnje.  :?:

Da uživam u "deranju" cijenom, a i ne baš  :craz  Ali sam svjestan da se gušti plaćaju, a Alfa mi je gušt.
Baš pred neki dan kupih nosače zadnjeg lonca (gumeni), 10 kuna komad. Iznenadio sam se, očekivao sam i tu "deranje".

Ne bi tvrdio (kad bi VW preuzeo Alfu) da ne bi kvaliteta porasla. Više me je "strah" da od nje ne naprave "dosadan" auto. Ono što sam vozio od Alfi su uglavnom stariji modeli, izuzevši 166 (2.4 JTD) i uz sve svoje mane pružale su zadovoljstvo u vožnji. Ponajviše 75-ica i to unatoč činjenici da je bila TD.

Sorry na gornjem  :off

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
Od alfe će napravit polo, golf, passat, scirocco, A4 ili A6, TT... sa drugačijim limom. Nema nikakve šanse da volkswagen za alfu razvija zasebnu mehaniku, ovjese, motore... jer se to kosi sa njegovom politikom. Dakle u smislu drugog odijela sad će biti još gore. Sve što će ić u alfe već postoji u koncernu. Razlike će biti u smislu različitog podešavanja ovjesa, tvrdoće amortizera i sl., al na oko to će bit isti auti kad se pogledaju od ispod. Puno puno identičniji nego fiati i alfe. Jer bravo i giulietta nisu baš isti ispod lima, al golf i giulietta će biti skroz isti. Ako su A3 i golf bliznaci kakve to šanse ima jedna alfa da bude drugačija? Sa svim markama ispod sebe je to napravio VW i nema nikakvog razloga niti ekonomskog niti u smislu bolje prodaje da to ne napravi i sa alfom.

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
Od alfe će napravit polo, golf, passat, scirocco, A4 ili A6, TT... sa drugačijim limom. Nema nikakve šanse da volkswagen za alfu razvija zasebnu mehaniku, ovjese, motore... jer se to kosi sa njegovom politikom. Dakle u smislu drugog odijela sad će biti još gore. Sve što će ić u alfe već postoji u koncernu. Razlike će biti u smislu različitog podešavanja ovjesa, tvrdoće amortizera i sl., al na oko to će bit isti auti kad se pogledaju od ispod. Puno puno identičniji nego fiati i alfe. Jer bravo i giulietta nisu baš isti ispod lima, al golf i giulietta će biti skroz isti. Ako su A3 i golf bliznaci kakve to šanse ima jedna alfa da bude drugačija? Sa svim markama ispod sebe je to napravio VW i nema nikakvog razloga niti ekonomskog niti u smislu bolje prodaje da to ne napravi i sa alfom.
Potpisujem  :ok: VW ima u planu da do 2018 bude prvi u svjetu ,ako kupi alfu nece oni pravit ekskluzivu ve ce cilj da bude sto veci broj prodanih auta.Bice ljepsa vizuelno od starije brace iz vw ali ista tehnika unutra bez obzira ko bude bio na celu Watler de Silva  ili neki njemac.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
Potpisujem  :ok: VW ima u planu da do 2018 bude prvi u svjetu ,ako kupi alfu nece oni pravit ekskluzivu ve ce cilj da bude sto veci broj prodanih auta.Bice ljepsa vizuelno od starije brace iz vw ali ista tehnika unutra bez obzira ko bude bio na celu Watler de Silva  ili neki njemac.
potpis, sve vise sumnjam u nekog dalekog rodaka onog sa onim brkovima prije 70 god. povijest se ponavlja, samo ide drugom linijom  :da:
oce da bude broj 1 u svijetu  :da:

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb

nisam stručnjak ali imam mišljenje i pitanje.

zašto mislite da su VW dosadni auti, pa ako se gleda neki gušt vožnje i pritom sportske su snaga motora,broj konja...
misli da tu Vw ima i jačih te boljih modela za građanstvo,kolko para tolko muzike i sa kojima je vožnja iteko gušt i sportska.
meni je osobno novi pasat prekrasan,sa dobrim motorm sigurno je uživancija voziti ga, da ne spominjem golf gti i rs sa svojim mašinama i izgledom.
 :mah: