15-06-2026, 00:09:19

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181205 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Boxer

• Gost
  • Trade Count: (0)
Hm!  I sad ovo napiše neko ko stalno sere po JTD-u  :?:   I što sad?! Motor je dobar jer je kvalitetan i dugotrajan, a nevalja zato što je dizel, jer to nevalja zato šta je dizel, a to je lošije od TS-a koji se stalno kvari,....  :?: :?: :?:

Kad budeš imao nešto pametno za napisat mi srodno tvojim godinama koje respektiram onda mi se javi do tada ignore kao bogom dana opcija da ne moram čitat tvoje budalaštine kao što je ova gore a usput pogledaj naslov teme i postove vezane uz njega i smjer rasprave u kojem ide ova tema :mah: 

Boxer

• Gost
I o čemu onda pričaš kad pljuješ po FIAT-u :?:

Ima, ali te VW-Alfe, će biti još daleko manje PRAVE-Alfe nego FIAT-Alfe...

Alfa romeo može svojim imenom i statusom među svojim vlasnicima napravit u godinu dana ono što Fiat nemože u 10 godina :ok:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156
    • ZG Pešča
Losa,
Fiat ulaze lovu i izbacuje alfe koje rade gubitke, sad pitanje kao je fiat vlasnik auta i radi ih tko je odgovarn za tu politiku?Tko je postavio ljude na celo marke? FIAT!

156,147,166,Gt su bili auti gdje je cinilo da ce fiat kopirati VWov princip i alfi dati polozaj kakav ima Audi.

Onda su odlucili suradjivati s opelom, i onda je dosao mito i sad Giulíetta...

75 je imala jako naprednu mehaniku za to vrijeme, za koplje bolju kocke, alfa je propala zbog ocajne kvalitete alfasuda, kojeg su ljudi masovno pokupovali onda masovno prokleli alfu.

Miljun puta sam rekao, fiat vrluda, i pomeni ideja s MiTom ( Grande punto na drugoj  - ruznijoj karoseriji ) je umobolna!

300C kao platforma za novu Giliu? To je napredno?

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
Losa,
Fiat ulaze lovu i izbacuje alfe koje rade gubitke, sad pitanje kao je fiat vlasnik auta i radi ih tko je odgovarn za tu politiku?

Daj pliz prevedi :)
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

33QO

• Gost

Kad budeš imao nešto pametno za napisat mi srodno tvojim godinama koje respektiram onda mi se javi do tada ignore kao bogom dana opcija da ne moram čitat tvoje budalaštine kao što je ova gore a usput pogledaj naslov teme i postove vezane uz njega i smjer rasprave u kojem ide ova tema :mah:

Možda je to do godina, ali ja kad imam neko mišljenje, onda je ono takvo i gorim za njega. Možda je to stvar principa, ali kad nešto nevolim, onda NE VOLIM, a kad volim, onda VOLIM, a ne pišem sve i svašta da bi punio retke po forumu, pa da budem kontradiktoran samom sebi.

Stari, svaka ti čast, ali, nešto ti se pomješalo u zadnje vrijeme. Puno grizeš!  :mah:

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Losa,
Fiat ulaze lovu i izbacuje alfe koje rade gubitke, sad pitanje kao je fiat vlasnik auta i radi ih tko je odgovarn za tu politiku?Tko je postavio ljude na celo marke? FIAT!

156,147,166,Gt su bili auti gdje je cinilo da ce fiat kopirati VWov princip i alfi dati polozaj kakav ima Audi.

75 je imala jako naprednu mehaniku za to vrijeme, za koplje bolju kocke, alfa je propala zbog ocajne kvalitete alfasuda, kojeg su ljudi masovno pokupovali onda masovno prokleli alfu.

Miljun puta sam rekao, fiat vrluda, i pomeni ideja s MiTom ( Grande punto na drugoj  - ruznijoj karoseriji ) je umobolna!

jako si blizu istine,još da biš čuo kako su se razvijale stvari u doba stavljanja na papir 156-ice i tad cijele 932 serie,ko je izgurao da se "dobije" ovijes kojeg poznamo a ne mcphaerson baš ti ljudi u Fiatu nema više,pogodite di su?

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre

Alfa romeo može svojim imenom i statusom među svojim vlasnicima napravit u godinu dana ono što Fiat nemože u 10 godina :ok:
...nije da nemože nego neče,tj. dosta njih neče da Alfa vrati statut koji je imala,treba je držat pod kontrolom,sad je napokon pod Abartom i nadzire je glavni prijatelj Šerđa!

Boxer

• Gost
Možda je to do godina, ali ja kad imam neko mišljenje, onda je ono takvo i gorim za njega. Možda je to stvar principa, ali kad nešto nevolim, onda NE VOLIM, a kad volim, onda VOLIM, a ne pišem sve i svašta da bi punio retke po forumu, pa da budem kontradiktoran samom sebi.

Stari, svaka ti čast, ali, nešto ti se pomješalo u zadnje vrijeme. Puno grizeš!  :mah:

Ja imam svoje mišljenje na temelju 2 godine iskustva i 26 tisuća potrošenih kuna u nešto što sam na kraju prodao za 28 i to nikome ne nabijam na nos i ne pratim ga po forumu ko psić kobasicu i na svaki nečiji post alarmno skačem s glupostima koje nemaju veze s temom.
Ja nisam bio kontradiktoran nego sam prenio tuđa mišljenja i iskustva za koja sam čuo, moje mišljenje o tome i dalje stoji i nikad se neće promjeniti ali možda sam trebao dignut 2 prsta i pitat starije od sebe dal smijem iznjeti isto???

Da, pomiješalo mi se mnogo toga ali još uvijek sam svjestan da danas svatko vozi Alfa Romeo, nažalost.

Over and out :ok:

Boxer

• Gost
...nije da nemože nego neče,tj. dosta njih neče da Alfa vrati statut koji je imala,treba je držat pod kontrolom,sad je napokon pod Abartom i nadzire je glavni prijatelj Šerđa!

E pa to neće ih košta razvoja novih autiju koje onda prodaju s minusom odnosno zaradom nedovoljnom da mogu platit alate i ljude i onda se Alfa Romeo spašava na prodaji auta tipa Fiat punto ili još gore Panda :wal:  a imaju potencijal za prodat nešto na način na koji mnogi samo sanjaju :wal:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
loša, komentiram samo ovo upučeno meni:

Problem sa Alfom pod Fiatovom kapom nisu mogučnosti nego percepcija.

:ok: :clap2: :da:

@irvine

da znam gdje su, to su oni isti koji sad nagovarau Piecha da kupi alfu da mogu dovrsiti ono sto su zapoceli.

Po meni je vec redzijan 156ice na takav nacin bio greska, no to sam samo ja.

33QO

• Gost

Ja imam svoje mišljenje na temelju 2 godine iskustva i 26 tisuća potrošenih kuna u nešto što sam na kraju prodao za 28 i to nikome ne nabijam na nos i ne pratim ga po forumu ko psić kobasicu i na svaki nečiji post alarmno skačem s glupostima koje nemaju veze s temom.
Ja nisam bio kontradiktoran nego sam prenio tuđa mišljenja i iskustva za koja sam čuo, moje mišljenje o tome i dalje stoji i nikad se neće promjeniti ali možda sam trebao dignut 2 prsta i pitat starije od sebe dal smijem iznjeti isto???

Da, pomiješalo mi se mnogo toga ali još uvijek sam svjestan da danas svatko vozi Alfa Romeo, nažalost.

Over and out :ok:

Sve si rekao!  :care

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

Po meni je vec redzijan 156ice na takav nacin bio greska, no to sam samo ja.

Jedan od najboljih redizajna ikad :mah:

33QO

• Gost
Jedan od najboljih redizajna ikad :mah:

:ok:   pa onda 147

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
Kome da zahvalimo šta nečemo nikad vidit redizajn 159-ke  :wal: :?:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča

bio je olaksali su je za par dekagrama :craz :craz

bojim se sto bi joj sada napravili mjesvainu mito/gilietta svjetla
« Zadnja izmjena: 03-12-2010, 20:37:06 od Isus »

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre

bojim se sto bi joj sada napravili mjesvainu mito/gilietta svjetla
olakšanje je bilo samo nekakav kilav pokušaj da stave flaster na sranje šta snapravili radi štednje!

33QO

• Gost

:ne: :ne: to čuvaju za đuliju  :hehe:
« Zadnja izmjena: 03-12-2010, 23:18:40 od Q. ORO »

superfly tnt

• Gost
evo dodjem doma, i zena me pita sta mi to roba smrdi po paljevini. ja reko ALFA. ajte bog  :mahm

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Losa,

Teško je izvući dobitak ako radiš auto koji mora konkurirati Premium markama, a prodavati ga u puno manjem broju i za manje para...

Suradnja sa GM-om nije bila želja nego obaveza s obzirom na potpisanu suradnju FIAT-GM.

75 nije bila upitna mehanički, ali kvaliteta matrijala/izrade i upitan dizajn su napravili svoje.
156 je bila potpuno adekvatna konkurencija za E36/E46.
MiTo je (s obzirom na Punto platformu) dosta dobar proizvod, i tržište ga je dobro primilo :da:

A Giulia (nasljednik 159), o tom potom, tko zna što i kako će to biti...

Slabim prodajnim rezultatima, jednostavno se ne isplati raditi ozbiljan redizajn.
Ali najveći problem 159-tke ionako nije bio dizajn...

Boxer

• Gost

75 nije bila upitna mehanički, ali kvaliteta matrijala/izrade i upitan dizajn su napravili svoje.

ovo za 75 veća glupost jer je auto kvalitetnije napravljen od svega što danas izlazi iz fiat štale i izašlo je proteklih 24 godine od kad ih je fiat preuzeo.

Usporedba s konkurencijom iz onih vremena ti se svodi na rekorde, passate, audije 80 ili 100, neke japance iz tog vremena ako uopće postoje jr su oni u ono vrijeme radili tostere i kutije za televizore :hehe: ....pa objasni meni ćoravom i jednu jedinu stavku u kojem su ti auti bolji/ljepši??? Pa to su doslovno bile bezlične kutije lima napravljene na istim štancama na kojima je hitler radio tačke za vojsku a svjetleće elemente su preuzimali od starih kamiona :wal: :wal:  75 je bila ispred svog vremena i to je bio najveći problem

Nonsens kakav se ne pamti

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
Najveci problem u alfa pogonima je sta su radili aute koji su isprid svog vrimena  :hehe: :hehe: bili su prekvalitetni i prenapredni za svoje vrime i zato se nisu prodavali pa je alfa propala i kupija je fiat  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh Znaci ka i u alfi veliki mozgovi su isprid svog vrimena i zato su nesvaceni pa ljudi misle da su glupi, a zapravo su prepametni  :funny: :funny: :funny: :funny:
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
alfa je bila premium marka. Giulia je bila dva kolja bolja od BMW 2002, zanimljivo samo kako je beskrajno uspješno vođenje tvrtku odvelo u propast i to da sad nemože primsrditi BMW-u.
156 je auto koji je alfu opet počeo vraćati gje joj je mjesto. Onda je Fiat potpisao suradnju s GMom i usprao stvar.

To je ono o čemu govorim jedan uspješan model nema nasljednika.

147 također, giulietta sa svojom quardo frižider plastikom nije dostojni nasljendik.

Mito je dobro primljen? Zanimlivo da ih ima tako malo na cesti.

superfly tnt

• Gost
zasto je problem 75ica? uhvatili ste se nje kao da je ona nesto kriva . bas me zanima oce li 159, mito ili giulietta postic ove brojke.

The Alfa Romeo 75, sold in North America as the Milano, was a compact sports sedan / compact executive car produced by the Italian automaker Alfa Romeo between 1985 and 1992. The 75 was commercially quite successful; in just three years, 170,000 cars were produced[2] and by the end of production in 1992, around 187,300 had been built

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
alo ovdje je rijec o VW i Alfi
sad VW ima ekipu koja je radila u italiji u fiatu i alfi i naravno da ta ekipa zeli alfu u svojim redovima. nek VW je kupi i nek se nemijesa puno. nikad 159 ili njezina nasljednica nece biti konkurencija passatu, barem prava
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
big deal ako ju vw kupi  :rolll: već je jednom prodala dušu fijatu  :da:  i kaj onda .... hoče li to umanjiti vašu ljubav prema alfi kao marci koja je prva osvojila F1 ili ljubav prema autu koji trenutno vozite a kao alfa je
By Demons Be Driven

superfly tnt

• Gost
alfa je prije 90g. ima vecu prodaju vozila nego pod fiatom. ni 156 i 147 nisu postigle te brojke. ali naravno nakon mracnog razdoblja 145ice i 155ice je to bio nevjerojatan uspjeh. sumnjam da VW ima planove postic te brojke. prije bih rekao da ce alfa bit jos nepristupacnija ali i bolja.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
alo ovdje je rijec o VW i Alfi
sad VW ima ekipu koja je radila u italiji u fiatu i alfi i naravno da ta ekipa zeli alfu u svojim redovima. nek VW je kupi i nek se nemijesa puno. nikad 159 ili njezina nasljednica nece biti konkurencija passatu, barem prava
Uprava VW-a odredi smjer i onda stavi ljude oji taj smjer trebaju slijediti.

Vidi Škoda, Seat, Audi.

Da imaju namjeru napraviti polo s alfinim znakom ne bibili zaiteresirani za kupnju.

@zeko, to zato jer je to "vauvau" jer je to golf jer je to gadni šugavi VW, isto razmišljanje ko zatucani VW fanovi koji vide samo VW samo drugi polaritet.

156 je najpradvanija alfa svih vremena muho. prestigla je sudku.

145 je u odnosu na 33 bolji auto ( bez uvrede 33ojkaši) ali 155 je u odnosu na 75 dva koplja lošiji.

Offline z3kan

• Ovisnik o alfistima
  • Caponord 1200, SR GT 200, hibridna Toyota
    • Zagreb
a kao vw nevalja  :rolll:

By Demons Be Driven

superfly tnt

• Gost
kao model da (jer drugog nije bilo) ali kao ukupni broj alfa nije postigla ono sta je bilo za vrijeme 33 75 i 164. mislim da je to vazniji podatak. 145 nikad nece bit bolji od 33 jer je 33ojka konkretna, a 145 je malo od svega, nit smrdi nit mirise. neznam uopce koja joj je namjena osim da konkurira golfu 3.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
a kao vw nevalja  :rolll:

jasno da ne jer oni imaju gnoja-a  :hap:

i auti se prodaju ko bedasti unatoč tome da su precjenjeni...

ili nek se fiat skocka i prestane raspordavati m+image alfe ili nek ju prod anetkome s vipe pameti, isto vrijedi i za Lanciju koju je još temejitije upropastio.
Fiat cijenim uostalom imam ga, i opet bi kupio punto, ali kao gazda i u gospodarenju su očajni!