činjenica je da ne obožavam VW ajde dobro baš mi idu na k.... jer ih ima na svakom ćošku, lako je skupiti i 30 ljudi u VW klub u svakom selu a nek skupe 30-ak alfista, treba ti grad sa 70-ak tisuća stanovnika!
alfe su prelijepi auti koji pobuđuju emociju kod svakog koji ima dvije čiste u glavi!
svaka čast VW šta je napravio sa Lambom ali sve je napravio u prvoj verziji Gallardo Murcielago (možda sam krivo napisao sorry) su isti od dana kada su izašli, ništa se nije mjenjalo izdaju neke edicije tipa bambola superleggera i bla bla,a za primjer gle ferari koji je isto pod kapom Fiata Italia je prekrasna, california, 599, a nemaju neke sličnosti sa starijima nije FL kao kod lamborghinija.
istina je da fiat nije bio baš naj prema alfi i da nema više pravog alfa V6, ali kada se danas ti auti i slabo traže, samo nek je tdi jtd ili bilo koji jer malo troši a ide kao blesav.
U dizel segmentu JTD motori su među najboljima ako ne i najbolji, alfa ima comon-rail od prve 156 jtd dok je VW tek prije godinu dvije ajd dobro pet prokužio tu tehnologiju,
159 nije ponudio jači tržišni uspjeh kad je sad već 6 godina netaknuta, VW je čuda izdao u 6 godina,
veliki im je minus što nema nasljednika 166-ice.
I 164 je brat blizanac crome saaba 9000 theme pa nema nitko pretjeranih zamjerki i u redizajnu je oživljena do 1997ili98 neznam sto posto, činjenica je da je i fita pao na našem tržištu kao i vani te je automatski pala i alfa.
kad je bravo/brava izašla bilo ih je svuda i svi živi su je kupovali i sada ih ima more a koliko se sada primjeraka bravo modela proda, cjeli taj talijanski auto segement s iznimkom ferarija tone, ali po meni bolje nek tone nego da idu pod VW pa dožive sudbinu saaba škode..... a ja onda prelazim honda fan club i kupujem accorda a čuvam 164 za buduće generacije pa nek vide šta su bila kola