13-06-2026, 00:51:36

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 180945 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline GTzadar

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Odg: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu
« Odgovori #1620 u: 18-04-2013, 09:23:27 »
Fiat Uno- 8 800 000 proizvedenih, 8. model ikada po proizvodnji ( konkurencija Beetle, Ford T, Lada Riva...)

A prije njega ... fiat 500 ... 600 etc ... pa 127 ... ritmo .... punto ...
.... sempre gilles ....

Offline plavi156

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #1621 u: 18-04-2013, 09:39:46 »
i kad se vec spominje da je vw podignuo lambo, to je ipak pickin dim u odnosu na fiatovo podizanje maseratija. od maseratija kad su ga preuzeli je ostalo samo ime

ali meni su odvratna neka "njemacki" nastrojena rjesanja u novom lambu, evo npr. ovo :

http://www.netcarshow.com/lamborghini/2012-aventador_lp700-4/800x600/wallpaper_11.htm

ovaj srednišnji greben za ovim ogromnim, ružnim, plastičnim tipkama mi izgleda kao onaj u opel astri :puke:

Ovo mi je npr. puno ljepše:

http://www.netcarshow.com/lamborghini/2009-gallardo_lp560-4/800x600/wallpaper_14.htm
« Zadnja izmjena: 18-04-2013, 09:41:04 od plavi156 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1622 u: 18-04-2013, 09:42:56 »
ali meni su odvratna neka "njemacki" nastrojena rjesanja u novom lambu, evo npr. ovo :

http://www.netcarshow.com/lamborghini/2012-aventador_lp700-4/800x600/wallpaper_11.htm

ovaj srednišnji greben za ovim ogromnim, ružnim, plastičnim tipkama mi izgleda kao onaj u opel astri :puke:

Po nekom auto karakteru , lambo je divlji , teško ukrotivi auto ... BIO ...   :hehe:

... sad više nemore pošteno ni gume zapalit , dakle ukroćen od normalnog prosječnog vozača ...  ::)

Hebeš takav lambo koji ne izaziva strahopoštovanje vozača prema njemu ....  :song:
.... sempre gilles ....

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1623 u: 18-04-2013, 13:59:28 »
Zaboravljate tko bi crtao alfu u VWu.
Odredjeni Walter da Silva.  :craz
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1624 u: 18-04-2013, 14:32:01 »
to ne diktira ni svabo ni talijan ni r'vat...nego trziste, kupci i sigurnosna pravila...

odi sjedi u jedan novi lambo pa ga stisni (imas ga redovno na Grobniku za uzeti u najam gir do Platka), pitati cu te onda  :hap:

AR kao brand trenutno ide u phase-out...Mito i Giulietta su jedina dva modela u ponudi, novi 4C nije tip auta kojim se ista moze spasiti...treba im neki bestseller (kao 156 1997g. pa 147 2001g.)...a toga realno nema

bit ce dobar i prekidac sa špareta ili inace chiuso

Jednom moram  :da: ... samo, ovakav laik ko ja , ionako u jednom tom điru nebi povata konce  :hap: , tribalo bi malo dulje se vozat  :ok:

Vjerojatno nije strašniji od peglice na 115 na sat , bez jednog zadnjeg amortizera   :hap: :hehe:
« Zadnja izmjena: 18-04-2013, 14:35:15 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #1625 u: 18-04-2013, 14:44:16 »
Ja bi da Alfa propadne, tada bi vozili ekskluzivu
I muskarci placu, ali i žene prde

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1626 u: 18-04-2013, 15:19:45 »
Ja bi da Alfa propadne, tada bi vozili ekskluzivu

Pa vec vozis ekskluzivu  ::)

fychozagorec

• Gost
« Odgovori #1627 u: 18-04-2013, 15:23:22 »
znači i vozači Rovera su ekskluziva  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1628 u: 18-04-2013, 17:52:38 »
znači i vozači Rovera su ekskluziva  :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Oni voze još manje od vozača alfi  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh
.... sempre gilles ....

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1629 u: 18-04-2013, 22:32:22 »
:care  vidio sam sliku u nekoj temi, to je znači taj junak  :hehe:

:ok: To je taj

P.S.
Odgovor sa zakašnjenjem

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1630 u: 18-04-2013, 22:36:26 »

Fiat je uvik bio jak u malim gradskim autima ... sad je nula bodova.

:?:
Grande Punto, 500, nova Panda
3 dobra modela, ja bih rekao: bio i ostao jak  :ok:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #1631 u: 18-04-2013, 23:10:31 »
ja bi volio da AR brand opstane kako god...ova auto ksenofobija je meni nepoznata i ne podrzavam ju

Npr. ja ne volim rajčice, ne volim žestoka pića, ne volim VW aute. Sve nabrojeno su stvari i koliko ja znam legalno je imati svoj ukus  i mišljenje :mah:

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
AW: Odg: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu
« Odgovori #1632 u: 19-04-2013, 01:33:37 »
Švabo nije glup.
Alfa ce dobiti i V6, V8 i V10. Platforme i tehnologiju koju trenutno nema!
Dizajn sigurno nece biti slican icemu u VAG grupi iznutra ni izvana.
Dakle dobijemo alfu sa 5 novih vrhunski dizajniranih modela, sirokom ponudom agregata i opreme!
Vjerojatno i sa skokom kvalitete izrade. Sve u svemu, odlicno!

Samo, jel to jos uvijek Alfa?
Ja volim Audi. Lijepi su, hladni, sterilni, mocni! Imaju neki stav i karakter.
Auto je kao kirurski noz. Prokleto funkcionalan.
Ali ga ne zelim kupiti. Ne znam zasto...

Sto da vozim ako se to dogodi? Volim Volvo, ali je kineski. Volim BMW ali nisam jaran koji slusa Cecu.
Drugo mi nista ne pada na pamet. Dakle vozit cu alfe cija god bila...

Na ovo moram dati komentar.
Volim nasu Ljepu nasu vise nego svabiju, a nevolim kad ljudi zbog nekih evtl. Frustova seru po bilo kome a u ovom slucaju po "svabama", da si reko Bavarci ili neki drugi al bas Svabo :). Nista idemo na njemce. Njemci su toliko glupi da uvoze 70% sirovina a nejveca Export drzava u EU i to od svih tih preradjenih sirovina, uz to da su place jos prije 1. u mjesecu, a ne mozda nakon dva tri ili vise mjeseci. Hrvatska ima vece mogucnosti od njemacke, al smo mi toliko pametni da skuplje kupujemo i jos skuplje prodajemo da narod ima jos manje. Antone sorry ali nisi ni malo u pravu sa tom izjavom.
Oso sam sa teme al da VW kupi Alfu nikad nebi zelio ako onda BMW ili ko sto kazes Audi, a cak ni to jer to nije onda to ! Mislim da malo spuste cijene uz bolji i jeftiniji service ko sto je Honda pocela 90tih u svabiji a di su sad. Qualiteta takodjer stima ako nije jos bolja od BMWa ili Audija, onda bila neznam nisam gledo u zadnje vrijeme jer me ne interesira kad je 159 pred vratima nakon 166 :).

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1633 u: 19-04-2013, 08:32:10 »

Mislim da mu upravo to problem .. velik je, a opet nije mali ni velik, neka sredina.
Panda je dobra, ali panda je u doba Una bila drugi mali auto, a mislim da je s obzirom na ime također i dalje ostala drugi mali auto, sa tom razlikom da trenutno nema prvog malog auta  :hap:
Ima neke logike u svemu tome, al mi se čini da je tržište pokazalo da ta logika baš nije pogodila metu.
500 je odličan al jednostavno preskup.

Evo ja mislio mijenjat punta, al nemam što uzet ... grande mi je velik, panda mi nije baš baš osim one 4x4 , 500 je skup uhh ...
I onda punto II i dalje pegla.

.... sempre gilles ....

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #1634 u: 19-04-2013, 08:49:30 »

Grande Punto je odlično pogođen auto što i brojke u prodaji pokazuju...tako da Fiat je definitivno među najjačima ako ne i najjači kad su u pitanju mali auti.
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1635 u: 19-04-2013, 08:51:53 »
Grande Punto je odlično pogođen auto što i brojke u prodaji pokazuju...tako da Fiat je definitivno među najjačima ako ne i najjači kad su u pitanju mali auti.

Slažem se, samo nije trebao nosit ime Punto.
.... sempre gilles ....

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #1636 u: 19-04-2013, 10:00:48 »
Ove price da bi alfa dobila v8 i v10 su u najmanju ruku smijesne, jel da bi vw od brenda koji se smjestio mozda neku polustepenicu iznad vw, a dobru stepenicu ispod audia isao napravit brend koji bi bio bolji od audia, meni je to u najmanju ruku smijesno.

Ako fauve i uzme alfu od nje ce napravit sportskog golfa nesto sto je trebao bit seat, koji nikad nije imao niti ostvario taj potencijal, a koliko vidim niti ima neki v8 ni v10 audi, tako da ne zivite u oblacima.
Bolja kvaliteta? Pa proizvodili bi ih isti talijani kao i do sada, samo bi svabo sjedio u upravi, a i kvaliteta vag gruper je pala na alfin rang cak je mozda i gora tako da osim marketinskog odjela koji ce to prodati krkanima koji su htjeli lijepi sporcki auto, a nisu htjeli kupit nesto sto svabo ne napravi, alfa nemoze dobit nista dobrog.

Nebi htio bit onaj koji ce vam za koju godinu rec told you so
........

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
AW: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu
« Odgovori #1637 u: 19-04-2013, 10:07:15 »
Fali Alfi i Fiatu paleta modela da se mogu sa drugima kaciti kao i paleta motora. Nesto za grad u stilu 500 sa Alfinim znakom i evtl. Hybrid za atraktivnu cijenu, dalje srednja klassa ko sto je Julka, visa srednja klassa nesto ko 159 ali jos bolje i gornja klassa za borbu sa npr. BMW-om 7 i ostalima, te neki SUV. Naravno odluciti se sta sa Alfom i Lanciom kako ih u kojem smjeru izgradjivati. Alfa sa eleganzom sto nama nebi pasalo a Lancija sa super sportasem, nekim Porsche Killerom, ili obrnuto. Uz to sve dolazi jos potrosnja koja je djelomice odbila kupce. Fale modeli ko sto je bila 166 pouzdani i jaki auto, sjedi i vozi, malo je prodavana zasto neznam vjerojatno zbog velicine karoserije, neznam tocno al pretpostavljam. U svakom slucaju bi mi bilo krivo iako imam tek drugu Alfu da propadne skroz ili da padne nekom ko VW u ruke. Na ekonomiji bi trebali raditi kao i na ovako nekim sitnicama da nema plavog dima pri 1. palenju :)), itd.

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
AW: Odg: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu
« Odgovori #1638 u: 19-04-2013, 10:18:29 »
Ove price da bi alfa dobila v8 i v10 su u najmanju ruku smijesne, jel da bi vw od brenda koji se smjestio mozda neku polustepenicu iznad vw, a dobru stepenicu ispod audia isao napravit brend koji bi bio bolji od audia, meni je to u najmanju ruku smijesno.

Ako fauve i uzme alfu od nje ce napravit sportskog golfa nesto sto je trebao bit seat, koji nikad nije imao niti ostvario taj potencijal, a koliko vidim niti ima neki v8 ni v10 audi, tako da ne zivite u oblacima.
Bolja kvaliteta? Pa proizvodili bi ih isti talijani kao i do sada, samo bi svabo sjedio u upravi, a i kvaliteta vag gruper je pala na alfin rang cak je mozda i gora tako da osim marketinskog odjela koji ce to prodati krkanima koji su htjeli lijepi sporcki auto, a nisu htjeli kupit nesto sto svabo ne napravi, alfa nemoze dobit nista dobrog.

Nebi htio bit onaj koji ce vam za koju godinu rec told you so

Da pa to je ono VW bi odredjivao paletu motora i sl., naravno da nebi smjela biti bolja od Audija i nekih VW modela. A Audi ima osmaka, samo to ide u drugu klasu i nebi bilo za nas ionak, ako bi imao znak Alfa na haubi. Od jednog modela fali vise karoserija. 2, 3 ili 4. vrata, evtl. neki model sa 5 vrata i vjerujem da ekonomicnost pase da bi i isla kako treba u prodaji.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #1639 u: 19-04-2013, 11:35:13 »
Moje misljenje je da fiat alfu treba pretvorit iskljucivo u sportski brand pogotovo kad im je krilatica cuore sportivo.

Svi auti pocevsi od Mita ili cak mozda da izbace nekog zvrka u klasi 500, mini
Giulietta gta je pod obavezno, nasljednik 159 isto mora bit sportski nastroje i eventualno nasljednik 166 da je u klasi sa sportskim limuzinama. Alfa klase bmw 7 ili s klase se nikad nebi prodavala i radila bi samo trosak, cak mislim da bi i auto u klasi 166 bio na rubu profita.

Jednostavno alfa bi morala bit sportski brand u grupaciji i gotovo. Dokle god ju tako ne pozicioniraju i budu htjeli od nje da bude sve i nista do tad joj samo ruse imidz.

To je moje misljenje
........

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1640 u: 19-04-2013, 12:13:44 »
Alfi i je mjesto ko konkurencija BMWu, sad kod fiata je eventualno konkurencija bankrotu.

Piech je vise puta rekao da ako bi kupio Alfu je ideja pozicinorati ju na prirodno mjesto koje odgovara njezinoj tradiciji, kao sportsku marku.

Pod fiatom je izasla iz motosporta kompletno, 159 nikad nije bila na stazi.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #1641 u: 19-04-2013, 13:12:02 »
Slažem se, samo nije trebao nosit ime Punto.
Ne znam kako bi se drugo trebao zvati. GP je mali gradski auto. Nasljednik Punta.
Da,u pravu si,narastao je. Ali zar nisu i ostali auti u klasi narasli. Pa Polo je dimenzijama slican Golfu 3. Novi Clio ima MOR kao novi A3.
Zalosno je da jedan auto,kakav je GP,jos uvijek nema naslljednika. Pa to je zlatna koka grupacije.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline Danijel3

• Pripravnik
  • **
    • Zagorje
« Odgovori #1642 u: 19-04-2013, 16:48:04 »
Moje misljenje je da fiat alfu treba pretvorit iskljucivo u sportski brand pogotovo kad im je krilatica cuore sportivo.

Svi auti pocevsi od Mita ili cak mozda da izbace nekog zvrka u klasi 500, mini
Giulietta gta je pod obavezno, nasljednik 159 isto mora bit sportski nastroje i eventualno nasljednik 166 da je u klasi sa sportskim limuzinama. Alfa klase bmw 7 ili s klase se nikad nebi prodavala i radila bi samo trosak, cak mislim da bi i auto u klasi 166 bio na rubu profita.

Jednostavno alfa bi morala bit sportski brand u grupaciji i gotovo. Dokle god ju tako ne pozicioniraju i budu htjeli od nje da bude sve i nista do tad joj samo ruse imidz.

To je moje misljenje

Ja se slažem s tobom. Veće od 166 se nebi prodavalo. Tu je QP za to. Da nemaju GTA modele to je strašno. Kolko ljudi ima koji bi mijenjali 156 i 147 GTA a nemaju kaj kupiti.
Ovo da je Fiat bio jak u malim autima, ne može biti istina jer su Panda i 500 najprodavaniji u svom segmentu. Grande Punto je fenomenalan pogodak bio. Sad je već prastari model pa se opet proda u 140t godišnje. Samo neki ozbiljniji redizajn i eto njega opet u top 3. 100%.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1643 u: 19-04-2013, 17:03:57 »
Ne znam kako bi se drugo trebao zvati. GP je mali gradski auto. Nasljednik Punta.
Da,u pravu si,narastao je. Ali zar nisu i ostali auti u klasi narasli. Pa Polo je dimenzijama slican Golfu 3. Novi Clio ima MOR kao novi A3.
Zalosno je da jedan auto,kakav je GP,jos uvijek nema naslljednika. Pa to je zlatna koka grupacije.

Pa o tome pricam!
Cim su izasli planovi me zacudilo? Naime po planu obustavlja se Punto i Bravo, ostaje samo 500 i panda.

Panda i 500 su ista platforma ( ako se ne varam).

Iako to nije cundno za fiat ritmo je bio Ok i inda kad se prestao prodavat su upali u dugove pa su izabcili Uno koji ih je opet izvukao prica se ponovila do dolaska Punta pa onda do dolaska GP-a..
Da ne pricam o promasaju zvanom Stilo...

Akoobustavljau te dviej platforme na kojima su i jedina dva Alfina modela sto namjeravaju prodavati? 4C?
« Zadnja izmjena: 19-04-2013, 17:06:17 od Isus »

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #1644 u: 19-04-2013, 19:01:18 »
To bi im bila greska stoljeca.
Moze se odlican Punto napraviti na malo izmjenjenoj platformi 500. Mada mi 500L vec mirise na nasljednika legendarnog Puntica i da tu vise nema povratka,ali volio bih da grijesim. Obavezno ubaciti i Punto SW,limuzinsku varijantu (za ona siromasna trzista). Prodavao bi se kao lud. Kad su uspjeli jedan oblik prodavati u 400k primjeraka godisnje,ovako bi to islo jos barem 25% bolje.
Za Bravo vec imaju platformu,koristi onu od Giuliette,ako treba nazad ubaci polukrutu zbog ustede i Bog te veselio. Kad moze Golf,moze vala i Bravo.
Ne znam zasto se libe prodavati uspjesan recept. Da tuđi je,ali boze moj.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1645 u: 19-04-2013, 19:49:36 »
Pa o tome pricam!
Cim su izasli planovi me zacudilo? Naime po planu obustavlja se Punto i Bravo, ostaje samo 500 i panda.

Panda i 500 su ista platforma ( ako se ne varam).

Iako to nije cundno za fiat ritmo je bio Ok i inda kad se prestao prodavat su upali u dugove pa su izabcili Uno koji ih je opet izvukao prica se ponovila do dolaska Punta pa onda do dolaska GP-a..
Da ne pricam o promasaju zvanom Stilo...

Akoobustavljau te dviej platforme na kojima su i jedina dva Alfina modela sto namjeravaju prodavati? 4C?

pita te ovaj o kakvim ti dugovima pricas  :?:

:hehe: :hehe:

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #1646 u: 19-04-2013, 21:25:07 »
pita te ovaj o kakvim ti dugovima pricas  :?:

:hehe: :hehe:

:craz :craz

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1647 u: 20-04-2013, 19:48:31 »
po meni je najveće nasilje da alfa kao sportski brend nema nikakav coupe.. da uz giuliettu ima nešto kao toyota gt86. to je koncept auta koji bi njoj odgovarao. lagan, zabavan i priuštiv. uz to još jedan u klasi bmw3/audi a4 i to bi već bilo ok. 4c bi tu bio imidž maker.
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1648 u: 20-04-2013, 20:47:19 »
Alfi i je mjesto ko konkurencija BMWu, sad kod fiata je eventualno konkurencija bankrotu.

Piech je vise puta rekao da ako bi kupio Alfu je ideja pozicinorati ju na prirodno mjesto koje odgovara njezinoj tradiciji, kao sportsku marku.

Pod fiatom je izasla iz motosporta kompletno, 159 nikad nije bila na stazi.

šta lažeš bila je saftey car  :batin

:smijeh :smijeh
Nije bolest sve što boli

33QO

• Gost
« Odgovori #1649 u: 21-04-2013, 00:23:40 »
po meni je najveće nasilje da alfa kao sportski brend nema nikakav coupe.. da uz giuliettu ima nešto kao toyota gt86. to je koncept auta koji bi njoj odgovarao. lagan, zabavan i priuštiv. uz to još jedan u klasi bmw3/audi a4 i to bi već bilo ok. 4c bi tu bio imidž maker.

ima ovdi istine  :rolll: :rolll: