05-11-2025, 16:18:40

Autor Tema: Sajla gasa 156- kako zamijeniti... help?  (Posjeta: 2730 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

terrordrome

• Gost
  • Trade Count: (0)
Sajla gasa 156- kako zamijeniti... help?
« u: 25-07-2010, 12:58:03 »
 :funny:
Pa šta nije to za plakat:::

Ugl. evo što sam danas fotkao:

ovaj dio se bio odkačio (od papučice gasa prema sajli- čisto mislim da je posljedica toga što je gas naglo "otvrdnuo)

ovo mi čudno izgleda

a i sajla je ofucana

a ovo je prepostavljam vijak za regulaciju minimuma u leru

koji ponekad zaglavi u ovom položaju

Experts?
Ja sam tudum... al nekako imam feeling da nije samo sajla u pitanju (koju očito treba mijenjat  :da: )
« Zadnja izmjena: 20-08-2010, 12:11:33 od terrordrome »

CLASS

• Gost
Odg: Tvrd gas i zaglavljuje!?!
« Odgovori #1 u: 25-07-2010, 20:58:10 »
Hm da. Pa je sajla je fakat za mjenjat. Ne beri puno brige,promjeni sajlu i provjeri (rastavi) onaj sklop s prve slike i vidi što se tu da iskemijati jer i tu vjerovatno ima pohabanosti pa ne funkcionira tip top. Ali ne vjerujem da je još nešto u pitanju. Vidim da je sajla pocufana pa ti zato na povratku tu i tamo zapne pa sve skupa ostane otvoreno (ono s pete slike). Ma sve je to normalno nakon duže vremena,čuj jednostavno je dalo svoje.
« Zadnja izmjena: 25-07-2010, 21:01:02 od CLASS »

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Na skuteru
    • Karlovac
Odg: Tvrd gas i zaglavljuje!?!
« Odgovori #2 u: 25-07-2010, 21:10:31 »
na ovoj zadnjoj slici probaj ovu oprugu od klapne gasa malo našpricat sa WD-om ili nekim sprejom za podmazivanje, a sajlu definitivno zamjeni, jer je ova skroz u banani  :ok:
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
Odg: Sajla gasa 156- kako zamijeniti... help?
« Odgovori #3 u: 20-08-2010, 13:59:53 »
Ovaj vijak na polumjesecu od gasa ne diraj, to je tako tvornički sve podešeno i to se ne dira, ako varira ler gas,onda se mjenja neki sklop npr, motorić ler gasa koji se nalazi sa stražnje strane kučišta klapne gasa ili nešto drugo ako se utvrdi da je neispravno  :ok:

nažalost neznam kako najlakše promjeniti sajlu, uglavnom ima posla i sigurno se treba još neš rastaviti u motor prostoru samo da se lakše stara sajla sa bužirom izvuče a nova opet natakne i provuče do kabine i same papučice  :ok:

P.S.  :pol: :pol: :pol: :pol: tko će god rastavljati, pazite da sve štiftiće i šajbice budu na broju jer su full malne pa se lako zagube, imajte pri sebi mali magnetić ili sl. ak vam ispadne negdi na prstima nedostupno mjesto  :ok: :alfisti: :mah:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
Odg: Sajla gasa 156- kako zamijeniti... help?
« Odgovori #4 u: 25-08-2010, 22:26:55 »
Evo jedan + za DIY  :clap2: :clap2: :clap2:

Ak ništa drugo, ušparal si koju kunu jer nisi bil kod meštra  :hehe: :hehe: :craz :craz
:mahm QVMember of  U B OQV