23-04-2026, 16:10:33

Autor Tema: Autopraonice...naša iskustva  (Posjeta: 19556 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Sipekius

• Gost
  • Trade Count: (0)
Autopraonice...naša iskustva
« u: 13-07-2007, 00:05:07 »
Ima li netko iskustva s uslugama te praonice. Naime na njihovim stranicam reklamira se čišćenje kožnih sjedala te njihova impregnacija, to bi me posebno zanimalo.
Nude i uslugu teflonske zaštite auto laka.
Iskustva?

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 Q
    • Rijeka
Odg: Autopraonice...naša iskustva
« Odgovori #1 u: 13-07-2007, 10:41:57 »
Ima li netko iskustva s uslugama te praonice. Naime na njihovim stranicam reklamira se čišćenje kožnih sjedala te njihova impregnacija, to bi me posebno zanimalo.
Nude i uslugu teflonske zaštite auto laka.
Iskustva?

Ja sam dosta dugo upotrebljavao teflonsku zaštitu - polir pastu. Stvar odlično čuva lak, ali kad sam imao manji udarac u zadnji kraj i trebalo je popraviti branik i manji komad lima, limar je poludio i morao je nabavljati neke specijalne tekućine za skidati tu zaštitu sa laka da bi ga mogao farbati. Toliko mu se zamjerilo da je rekao da mi više neće nikad uzeti auto ako s tim budem dalje nastavio mazati auto. Inače je jedan od skupljih i boljih majstora, nije fušer...sve što sam doad vidio da je kod njega napravljeno je napravljeno vrhunski, poznat je po tome da kad nešto napravi da su vlasnici zadovoljni, a on uvijek nadje svom vlastitom poslu neku zamjerku, toliko je pedanatan  :)))

« Zadnja izmjena: 13-07-2007, 10:43:07 od boris »

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 15-07-2007, 12:58:26 »
prao sam auto tamo, kompletno pranje i dosad najbolja usluga u zg, a probao sam više praonica drugih...
a za ove ostale usluge neznam kako rade, ali o njima čujem samo pohvale

Sipekius

• Gost
« Odgovori #3 u: 09-08-2007, 12:11:09 »
Sutra 166 ide na kompletan "kozmetički" tretman uljepšavanja. Poliranje, teflonska zaštita, kemijsko čišćenje, čišćenje kože, impregancija.
Baš me zanima kako će izgledati kada bude sve gotovo!

Offline chapra

• Starosjedioc
  • Tonale 1.6 DDCT 130
    • ZAPREŠIĆ-ZAGREB
« Odgovori #4 u: 20-08-2007, 13:34:07 »
Ja sam "pacijent" što se tiče čistog auta jer alfica  :love: uvijek treba biti čista, kako iz vana tako i iznutra. Ne znam za dotičnu praonicu, ali uvijek perem kod Mikeleca u Zaprešiću, i koliko se trudio da nađem neku nečistoću koja bi ostala nakon pranja, nemrem je naći. :clap2: Nije mi namjera da ih reklamiram, :ne: ali su zbilja užasno pedantni i auto nakon pranja izgleda kao da je izašao iz salona.  :hello: I cijena im je OK, 30 kn (sa pjenom+voskom i obavezno laštilo za gume.)  Kontra svemu ovome je ona praonica u Trnskom, uz glavnu cestu, auto nakon pranja izgleda kao da ga je oprala kiša, a ne četke u praonici, prljavštine na autu kolko hoćeš :kosa:
"just one more thing....."

crveno_drndetalo

• Gost
« Odgovori #5 u: 25-05-2009, 16:29:02 »
LINK

Silver Package - 10% rabat

***meni se ovo ipak čini preskupo - 1260 HRK.

Da li je netko već koristio usluge navedenog paketa (kemijsko, teflon, poliranje?) Kakvi su dojmovi? Imate neku dobru, ali jeftiniju auto praonicu za istu uslugu za preporučiti (u ZG)?

Vanjsko pranje

50.00 Kn

Unutarnje pranje

40.00 Kn

Pranje motora

60.00 Kn

Strojno kemijsko čišćenje

500.00 Kn

Dubinsko strojno poliranje

500.00 Kn

Zaštitni teflonski premaz

250.00 Kn

UKUPNO Silver Package - 10% rabat

1260.00 Kn

Sipekius

• Gost
« Odgovori #6 u: 28-05-2009, 10:36:05 »
LINK

Silver Package - 10% rabat

***meni se ovo ipak čini preskupo - 1260 HRK.

Da li je netko već koristio usluge navedenog paketa (kemijsko, teflon, poliranje?) Kakvi su dojmovi? Imate neku dobru, ali jeftiniju auto praonicu za istu uslugu za preporučiti (u ZG)?

Vanjsko pranje

50.00 Kn

Unutarnje pranje

40.00 Kn

Pranje motora

60.00 Kn

Strojno kemijsko čišćenje

500.00 Kn

Dubinsko strojno poliranje

500.00 Kn

Zaštitni teflonski premaz

250.00 Kn

UKUPNO Silver Package - 10% rabat

1260.00 Kn

Bio sam ja sa svojim autom i ne isplati se!

Sve to gotovo istom kvalitetom možeš napraviti sam uz puno veći gušt!
Bar je to meni gušt!

BigSaint

• Gost
« Odgovori #7 u: 28-05-2009, 13:03:23 »
Ja sam kod njih polirao auto, a ono nisam bio ništa posebno oduševljen. Vjerojatno sam i sam previše očekivao, no dobor kažu da svaka škola košta! :craz

Sipekius

• Gost
« Odgovori #8 u: 28-05-2009, 13:07:10 »
Ja sam kod njih polirao auto, a ono nisam bio ništa posebno oduševljen. Vjerojatno sam i sam previše očekivao, no dobor kažu da svaka škola košta! :craz

Upravo tako!
Očekivao sam puno više vjerujući pričama vlasnika....

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #9 u: 28-05-2009, 13:16:24 »
500 kn kemijsko...  :000: :o000:
:cigara: :cigara:

crveno_drndetalo

• Gost
« Odgovori #10 u: 28-05-2009, 14:07:55 »
aha...i ja sam sokiran...mislim da je to neopravdano previse novaca za par sati posla...istina, usluga ima svoju cijenu, ali ocito ima dovoljno klijentele kad 10 dana treba ranije rezervirat termin...uglavnom...ima li netko za preporučiti u ZG komplet: unutra/vani/motor/keimijsko/poliranje za manje novca?!

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #11 u: 29-05-2009, 00:47:36 »
aha...i ja sam sokiran...mislim da je to neopravdano previse novaca za par sati posla...istina, usluga ima svoju cijenu, ali ocito ima dovoljno klijentele kad 10 dana treba ranije rezervirat termin...uglavnom...ima li netko za preporučiti u ZG komplet: unutra/vani/motor/keimijsko/poliranje za manje novca?!

ja sam nedavno radio upravo to kaj hoćeš..i sve skupa me izašlo 600kn
evo da vidiš kak auto zgleda http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,24461.80.html

Auto praona Bobo, definitivno najbolji od svih di sam prao dosad, uključujući black-pearl

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #12 u: 29-05-2009, 10:41:45 »

nov auto a več ideš prat motor  :?:  čemu  :?:  pa nije ti baš najbolje svaki mjesec prat motor....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

crveno_drndetalo

• Gost
« Odgovori #13 u: 29-05-2009, 11:23:49 »

pa nije bas taako nov...nov sam na forumu   :song:

odradio je skoro 30 tkm...i nisam ga jos prao  :drive:

gledao sam samo cijenu cijelog tog paketa koji to ukljucuje, nisam isao sad u detalje...ali ako imas kakav savjet oko pranja motora, dobrodosao je  :clap:

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 18-02-2014, 16:58:42 »
Pozdrav svima!
Moram podijeliti svoje iskustvo da spasim nekog ako se namjeri u autopraonicu odnosno, kako se pompozno nazivaju, "Centar za njegu vozila Šeperić".
Prošli sam tjedan dogovarao "Dijamant pranje osobnog vozila" za njihovoj praonici na Jarunu. Rekao mi vlasnik da nazovem u ponedjeljak da se dogovorimo.
U ponedjeljak mi je rekao da praonica na Jarunu više ne radi i ne mou mi tamo oprati auto pa se ipak dogovaram za pranje u garaži Almeria centra (u Zagrebu) jer sam već platio kupon preko "uzmime" grupne kupovine.
Dogovorio sam i kavu s kumom jer pranje i čišćenje unutrašnjosti traje sat vremena. Inače mi se ne da toliko čekat al bila je akcija i sve to nude za 65 kuna pa reko ajd...
U međuvremenu mi se malo zakomplicirao raspored pa sam jedva dočekao da bude gotovo. Spustio se u garažu, platio, uskočio u auto i otišao bez kontrole obavljenog posla. Ionako nisam očekivao vrhunsku uslugu za taj novac pa...
No, kad sam obavio što sam trebao, vratio se do auta da pogledam što su napravili.
ow_1
Vansko pranje bi bilo korektno da s jedne strane felge nisu samo površno oprane. One s druge strane blistaju Sve u svemu...može proći al bolje operu u automatskoj praonici u Novom Zagrebu.
Unutra...čim sam sjeo u auto, još u garaži, mi je zasmetalo što je instrument ploča puna pjegica od spreja kojeg je "majstor" koristio al ajd, to je često u praonicama.
Kad sam na danjem svjetlu pogledao što su napravili. . ."majstor" je samo površno prošao usisavačem po jednom dijelu unutrašnjosti. Jedan dio auta (kao što su stražnje strane sjedala i još neki dijelovi) nije ni taknuo. Mislio sam da se pseća dlaka nije mogla skinuti (komentirao je kum još dok smo se vozili) al sam to skinuo u 2 minute svojim kućnim usisavačem i to sve do zadnje dlake. Bilo ih je dosta.
Ispod tepiha je još bilo posla pa je područje ispod papučica za kočnicu i kvačilo izgledalo kao da nije taknuto usisavačem. Na središnjoj konzoli prašina zalijepljena sprejem pa ću to navečer pošteno obrisati.
Najviše me iznenadilo što "majstor" nije našao vremena za brisanje unutarnjih dijelova pragova i blatobrana pa je na gumi za dihtanje jednih stražnjih vrata ostalo i blata :confetti
Sve u svemu, sramotno i bezabrazno loše čišćenje.
Nije mi se dalo vraćat jer ću potrošit 40 kuna goriva, a ionako nisam imao vremena al sam nazvao vlasnika (koji je rekao da se vratim pa će popravit) i rekao mu da ću podijelit svoje iskustvo na forumima. Koliko bi trajalo da ga očisti kako treba ako im je za ovo trebalo sat vremena?!
Budući da držim do svoje riječi dao sam si truda :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 19-02-2014, 07:45:59 od Surovi »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #15 u: 18-02-2014, 18:29:21 »
AP Bobo
Amen.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #16 u: 18-02-2014, 18:54:00 »
...primjetio sam, da je uglavnom svaka usluga, koja je kupljena preko tih uzmi me, kupi me, jeftinije, crno jaje servisa, jako loše napravljena...proda se milion tih vauchera (ubere se lova unaprijed), a onda kada treba to odraditi, radi se kao na traci, nabrzaka, tj. površno...tako da je ovaj slučaj ništa pretjerano čudno...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Curly

• Gost
« Odgovori #17 u: 18-02-2014, 19:04:11 »
misliš da bi bolje oprali da je došao bez vauchera?
« Zadnja izmjena: 18-02-2014, 19:05:25 od Curly »

Offline Bavarac

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 GTA, 155 1.8 TS 16V S
    • Zadar
« Odgovori #18 u: 18-02-2014, 19:05:42 »

...primjetio sam, da je uglavnom svaka usluga, koja je kupljena preko tih uzmi me, kupi me, jeftinije, crno jaje servisa, jako loše napravljena...proda se milion tih vauchera (ubere se lova unaprijed), a onda kada treba to odraditi, radi se kao na traci, nabrzaka, tj. površno...tako da je ovaj slučaj ništa pretjerano čudno...
100% tocno. U pravu si. Prvo oni to prema tim crnim jajima i slicno naprave jedno 40% jeftinije od cjene koju crno jaje naplati. To samo govori sve. Ja se bavim brodoprevoznickim poslom, vozim brodske izlete. Uglavnom ono sto takvi traze tipa crno jaje da bi nudili po svojoj cijeni koja mora bit niska je jos 40%. Nema opce kalkulacije. Tako i to. Oni odrade za koliko smatraju da im je placeno. Tocka.
Viva Italia

Curly

• Gost
« Odgovori #19 u: 18-02-2014, 19:10:32 »
dugoročno će sebi napraviti štetu lošom reputacijom ...

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #20 u: 18-02-2014, 19:43:50 »

....još jednom :da:....mislim općenito sa nekim drugim ponudama isto tak.....jebte pa dođeš sa kuponom gleda te kao da si došao prositi i onda moram lekciju očitati konobaru i gazdi.   Kontra efekt rade.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Zagy

• Gost
« Odgovori #21 u: 18-02-2014, 20:44:11 »
Fora je u tome da treba nazvat prije i reč da bi na kupon uzel onda ti oni ponude da po istoj cijeni naprave samo zato da im ne uzmu proviziju! Eto da znate  :ok:

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #22 u: 18-02-2014, 22:13:32 »
Nema dok je sam ne operem  :da: :da:
Varijator sekta

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #23 u: 19-02-2014, 00:18:34 »
AP Bobo
Amen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tako je!

a iza Bobe odmah je dr.Kuko u sesvetskom kraljevcu

Offline Fenris

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #24 u: 09-05-2014, 20:51:57 »
Auto praonica "Autoblic" u Gajnicama.
Povoljno a naprave brutalno posao.Uvjerljivo su mi najbolje ispolirali auto.Čak i farove.
Dečko i potačka oštećenja na limu ako mu se da boja (naravno, nakon par dolaženja)
Napominjem, 30 pa čak i 50% jeftinije od ovih fancy praonica.

Probajte pa javite vaša iskustva.
« Zadnja izmjena: 09-05-2014, 20:53:45 od Fenris »
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Alfa & Omega

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #25 u: 09-05-2014, 23:42:39 »
Ako je tamo Mirza još u igri, mogu dat preporuku.
Polirao mi je prošli auto nešto prije nego su otvorili Autoblic i super je napravio.
Usput je ženi gratis ispolirao lampe kad me dovezla :)

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #27 u: 16-01-2015, 12:40:16 »
Ima tko kakva saznanja o Autopraonici Rudes? Pranje, poliranje. https://www.facebook.com/autopraonarudes/timeline
To mi je taman u kvartu da cak mogu i pjeske doma :)
:ar:

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #28 u: 16-01-2015, 22:18:41 »
Ima tko kakva saznanja o Autopraonici Rudes? Pranje, poliranje. https://www.facebook.com/autopraonarudes/timeline
To mi je taman u kvartu da cak mogu i pjeske doma :)
Aha znaci kad operes motor pa kad ti vise ne upali da mozes pjeske doma  :hap: ::) ::)
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #29 u: 16-01-2015, 22:20:11 »
Nemam namjeru prati motor

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar: