Pozdrav svima!
Moram podijeliti svoje iskustvo da spasim nekog ako se namjeri u autopraonicu odnosno, kako se pompozno nazivaju, "Centar za njegu vozila Šeperić".
Prošli sam tjedan dogovarao "Dijamant pranje osobnog vozila" za njihovoj praonici na Jarunu. Rekao mi vlasnik da nazovem u ponedjeljak da se dogovorimo.
U ponedjeljak mi je rekao da praonica na Jarunu više ne radi i ne mou mi tamo oprati auto pa se ipak dogovaram za pranje u garaži Almeria centra (u Zagrebu) jer sam već platio kupon preko "uzmime" grupne kupovine.
Dogovorio sam i kavu s kumom jer pranje i čišćenje unutrašnjosti traje sat vremena. Inače mi se ne da toliko čekat al bila je akcija i sve to nude za 65 kuna pa reko ajd...
U međuvremenu mi se malo zakomplicirao raspored pa sam jedva dočekao da bude gotovo. Spustio se u garažu, platio, uskočio u auto i otišao bez kontrole obavljenog posla. Ionako nisam očekivao vrhunsku uslugu za taj novac pa...
No, kad sam obavio što sam trebao, vratio se do auta da pogledam što su napravili.
ow_1
Vansko pranje bi bilo korektno da s jedne strane felge nisu samo površno oprane. One s druge strane blistaju Sve u svemu...može proći al bolje operu u automatskoj praonici u Novom Zagrebu.
Unutra...čim sam sjeo u auto, još u garaži, mi je zasmetalo što je instrument ploča puna pjegica od spreja kojeg je "majstor" koristio al ajd, to je često u praonicama.
Kad sam na danjem svjetlu pogledao što su napravili. . ."majstor" je samo površno prošao usisavačem po jednom dijelu unutrašnjosti. Jedan dio auta (kao što su stražnje strane sjedala i još neki dijelovi) nije ni taknuo. Mislio sam da se pseća dlaka nije mogla skinuti (komentirao je kum još dok smo se vozili) al sam to skinuo u 2 minute svojim kućnim usisavačem i to sve do zadnje dlake. Bilo ih je dosta.
Ispod tepiha je još bilo posla pa je područje ispod papučica za kočnicu i kvačilo izgledalo kao da nije taknuto usisavačem. Na središnjoj konzoli prašina zalijepljena sprejem pa ću to navečer pošteno obrisati.
Najviše me iznenadilo što "majstor" nije našao vremena za brisanje unutarnjih dijelova pragova i blatobrana pa je na gumi za dihtanje jednih stražnjih vrata ostalo i blata :confetti
Sve u svemu, sramotno i bezabrazno loše čišćenje.
Nije mi se dalo vraćat jer ću potrošit 40 kuna goriva, a ionako nisam imao vremena al sam nazvao vlasnika (koji je rekao da se vratim pa će popravit) i rekao mu da ću podijelit svoje iskustvo na forumima. Koliko bi trajalo da ga očisti kako treba ako im je za ovo trebalo sat vremena?!
Budući da držim do svoje riječi dao sam si truda :mrgreen: