13-05-2026, 15:23:19

Autor Tema: Škripanje ovjesa na 147  (Posjeta: 42311 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivan2809

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • *147 jtd*
    • VK-ZG
Odg: skripanje ovjesa na 147
« Odgovori #60 u: 04-02-2011, 16:29:50 »
Ma da oće sve to nešto škripat po minus temperaturi, tako i kod mene a kad se auto ugrije na normalnu temperaturu većina škripova nestane!
« Zadnja izmjena: 04-02-2011, 16:30:27 od ivan2809 »
Volim čađu...

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #61 u: 04-02-2011, 18:20:43 »
Ja sam nedavno mijenjao stabilizator na balans stangi..al imam jedan problemcic, kad je temperatura - vani, nesto mi se cuje na desnoj prednjoj strani..kao da se nesto smrzne pa lupka i skakuce, a ne mogu skontati sta je. Kad je normalna temperatura to se nikako ne cuje,znaci samo kad je minus.

Uteg nosača motora, najvjerojatnije...
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

edo

• Gost
« Odgovori #62 u: 10-03-2011, 14:28:32 »
Meni su izgleda otisle vilice na desnoj strani skripi mi ne toliko koliko kod neravnina vise kad motam volan ljevo desno. Dizao sam auto i u zraku mi nis ne skripi podmazao sam sve al opet skripi. Ako netko ima ideju da ne idem u off topic.

Jos jedna stvar nasao sam u Sloveniji firmu iza Ljubljane di me vilice sve 4 izadnju 1600 kuna sa povratom poreza al me zanima da li su vilice iste za sve modele 156 jer mi pise vilica 147/156

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #63 u: 10-03-2011, 15:10:32 »
Koliko ja znam iste su. Ali ako ti skripi kada motas, nisam bas strucan, ali mislim da to nisu vilice.

Meni se danas nista ne cuje, zivjelo proljece i toplo vrijeme :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #64 u: 10-03-2011, 15:32:59 »
Meni su izgleda otisle vilice na desnoj strani skripi mi ne toliko koliko kod neravnina vise kad motam volan ljevo desno. Dizao sam auto i u zraku mi nis ne skripi podmazao sam sve al opet skripi. Ako netko ima ideju da ne idem u off topic.

Jos jedna stvar nasao sam u Sloveniji firmu iza Ljubljane di me vilice sve 4 izadnju 1600 kuna sa povratom poreza al me zanima da li su vilice iste za sve modele 156 jer mi pise vilica 147/156
možda ti škripe kugle, probaj njih podmazat ili su ležajevi amortizera u banani
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Još nitko nije umro od pive, a u vodi su se mnogi utopili

Offline alfa romeo156sl

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Brera&156 1.8 TWIN SPARK
    • Slatina
« Odgovori #65 u: 10-03-2011, 15:36:04 »
Koliko ja znam iste su. Ali ako ti skripi kada motas, nisam bas strucan, ali mislim da to nisu vilice.

Meni se danas nista ne cuje, zivjelo proljece i toplo vrijeme :funny: :funny: :funny: :funny:
Cim zagrije vilice se necuju!!!
Samo Alfa i ništa drugo!!!!Slavonija je moj dom!!

edo

• Gost
« Odgovori #66 u: 10-03-2011, 17:37:51 »
Sad sam opet bio ispod auta cuje se zvuk samo kad se mota i kad se ide preko neravnina ali jako sporo... vilice mi nemaju lufta i zvuk dolazi od nekakve sipke sto veže ( nisam strucan i ne znam da li cu pravilno rec) manžetu i ta sipka ide u motor i drugo odozgo ima nekakva casica s gumom kad se skine onaj mali poklopac e sad ja i sanjam tu faking skripu pa mi zvuk dolazi od svukud... sutra idem mehanicaru al necu da me ozeni za par somova jer se nekuzim nesto extra pa zato pitam

Thx

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #67 u: 10-03-2011, 18:53:55 »
misliš na spone volana :?:

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #68 u: 11-03-2011, 09:43:40 »
Vrlo moguce da su spone. Mozda i krajnica... To ti nije skup popravak :ok:

zoxGT

• Gost
« Odgovori #69 u: 11-03-2011, 13:59:12 »
Ja sam nedavno mijenjao stabilizator na balans stangi..al imam jedan problemcic, kad je temperatura - vani, nesto mi se cuje na desnoj prednjoj strani..kao da se nesto smrzne pa lupka i skakuce, a ne mogu skontati sta je. Kad je normalna temperatura to se nikako ne cuje,znaci samo kad je minus.

Vrlo vjerojatno ti je balans štanga! Čuje se trrrr trrrr trrrr :) Teško je ovako objasnit, ali lupka baš tako kao da skakuće!  :craz

Ponekad je teško skužit kad je balans štanga neispravna jer se našpana kad je auto na dizalici. Vrlo vjerojatno da se miče lijevo desno!

Najlakše ćeš provjerit tako da voziš neki 20 km na sat i naglo skrećeš lijevo desno onako samo trzaj volanom.

Meni je ovo 5 Alfa i najmanje problema s ovjesom ima na 147, barem meni sa 1.6TS 105 KS jer je puno lakša od dizelaša, pa tako i manje opterećena!

Možda sam pomogao :ok:

edo

• Gost
« Odgovori #70 u: 12-03-2011, 10:14:10 »
Otisla gornja vilica mjenjam sljedeci tjedan a jos jedno pitanje gume su mi otisle s unutarnje strane a imam lufta na nekakvoj sipki sto se veze na most to je zadnja vilica ili!?? A lufta imam i na dijelu koji se ne veze na most nego ide prema autu prema motoru od zadnjeg kotaca!? Sad me zanima koji su to dijelovi!??

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #71 u: 12-03-2011, 12:40:23 »
očito je da ti je kompletan ovjes loš. Promijenit sada jednu vilicu naprijed ili jedan selen na zadnjem ovjesu je samo trenutno riješavanje problema. Pitanje je dali će ti majstor moć uopće napravit špur ako promjeniš same neke djelove, jer je vrlo vjerojatno da ni ostali seleni i vilice nisu u baš bajnome stanju. Istina da ta igra košta dosta novaca.

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #72 u: 18-03-2011, 10:08:04 »
dali neko zna koja je debljina balans stange na 147-ci jtd 8v 2002 godiste,mislim si sad uzet cjeli set strongflex selena pa me pita covjek koja je debljina balans stange  :?:

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #73 u: 18-03-2011, 10:44:30 »
dali neko zna koja je debljina balans stange na 147-ci jtd 8v 2002 godiste,mislim si sad uzet cjeli set strongflex selena pa me pita covjek koja je debljina balans stange  :?:

Vjerojatno 24 mm. Uzmi šubler pa izmjeri, da budeš 100% siguran.
Zovi ako trebaš pomoć  :cigara:

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #74 u: 18-03-2011, 10:47:50 »
nije bed izmjerit cu ja nego ja neznam ni dije a ni kako izgleda balans stanga  :smijeh
ako ne prodam auto ubrzo cu stavit komplet sve selene i gewinde ako sta zaskripi ima da je zapalim :bomb: :hehe:

Apitov

• Gost
« Odgovori #75 u: 19-03-2011, 13:19:33 »
Meni je prestalo lupkati..kad sam vozio mehanicaru on kaze kad je mijenjao stabilizator na balansici da nije vidio nikakav luft i da je sve ok.. al ubrzo cu ici kod njega mijenjati opruge pa cu mu reci da pogleda opet  :?

Jos jedno pitanje ovdje :P nakon koliko predjenih km se mora mijenjati filter ulja? thx

Offline mane

• Ovisnik o alfistima
  • Na skuteru
    • Karlovac
« Odgovori #76 u: 19-03-2011, 13:21:19 »
kad mjenjaš ulje mijenjaš i filter

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #77 u: 20-03-2011, 12:27:23 »
paše,paše  :da:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline radoznali

• Na probi
  • *
    • požega
« Odgovori #78 u: 09-08-2013, 11:00:51 »
dali netko zna kako da spriječim škripanje u ovjesu,sve kugle su ok,ali škripi više nego neka stara kola,dal se isplati šta podmazati,ili moram mjenjati vilice(škripi prednja ljeva strana)
 :party  :thanks
Darracq Italiana

Offline TSHead

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #79 u: 09-08-2013, 11:28:44 »
meni škripalo, reko meho da moram mijenjat vilice, ali ih i podmazao, sad više ne škripi a sad mi se ni ne mjenja vilice...do sljedećeg škripanja.

Offline radoznali

• Na probi
  • *
    • požega
« Odgovori #80 u: 09-08-2013, 11:33:00 »
sčim i kako da i ja probam
Darracq Italiana

Offline TSHead

• Pripravnik
  • **
    • Rijeka
« Odgovori #81 u: 09-08-2013, 11:50:04 »
nemam pojma.......iskreno.

DrAnte

• Gost
« Odgovori #82 u: 17-08-2013, 22:16:07 »
Evo i meni danas alfa prosvirala. Kad sam je kupio nisam čuo ništa, ali danas je počela muzika. Ima blizu 140 000 km. Kad vozim brzo, onda ne svira ništa, tiha je skroz (možda se ne čuje zbog motora, ali probao sam i stisnuti kvačilo pri većoj brzini i ne čujem). Ali kad vozim sporo ili kad zaljuljam auto rukama onda škripi prednji desni dio.

Htio bi kod mehaničara, ali ne mogu jer čekam da me zovu sa carine. Ako me pozovu, a meni auto razmontirano, onda će me možda zvati idući put za 2 mjeseca pa neću moći registrirati ni voziti. Zato sada ko budala čekam i išćekujem koliko će me koštati popravak.

Trebam mijenjati zupčasti, pumpu, sva ulja i filtere (dakle sve ono što se mijenja kod kupnje auta). Aali pored toga izgleda da moram promijeniti kvačilo (pri kraju je) i sad moram popraviti ovjes koji svira. Što mislite, ima li šanse da za 1000 eura sredim sve navedeno ili će me koštati znatno više?

Online Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #83 u: 17-08-2013, 22:18:03 »
Kupi samo selene za gornju vilicu, dobro ih namaži zeta maščobom i vozi dalje.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #84 u: 17-08-2013, 22:46:09 »
Evo i meni danas alfa prosvirala. Kad sam je kupio nisam čuo ništa, ali danas je počela muzika. Ima blizu 140 000 km. Kad vozim brzo, onda ne svira ništa, tiha je skroz (možda se ne čuje zbog motora, ali probao sam i stisnuti kvačilo pri većoj brzini i ne čujem). Ali kad vozim sporo ili kad zaljuljam auto rukama onda škripi prednji desni dio.

Htio bi kod mehaničara, ali ne mogu jer čekam da me zovu sa carine. Ako me pozovu, a meni auto razmontirano, onda će me možda zvati idući put za 2 mjeseca pa neću moći registrirati ni voziti. Zato sada ko budala čekam i išćekujem koliko će me koštati popravak.

Trebam mijenjati zupčasti, pumpu, sva ulja i filtere (dakle sve ono što se mijenja kod kupnje auta). Aali pored toga izgleda da moram promijeniti kvačilo (pri kraju je) i sad moram popraviti ovjes koji svira. Što mislite, ima li šanse da za 1000 eura sredim sve navedeno ili će me koštati znatno više?

ja sam sve osim kvačila ugurao u 1000€ u aranžmanu da smo ja kolega i brat bili mehaničari ali sam ja sve diskove pločice i sajle rune promejnio pa ti to dođe na isto  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline radoznali

• Na probi
  • *
    • požega
« Odgovori #85 u: 20-08-2013, 09:48:17 »
ja sam svoje našpricao,fa forhovim silikonskim sprejom i već tjedan dana ništa neškripi,a otporan je na vodu!
Darracq Italiana

Offline dragan75

• Na probi
  • *
    • Sr.Mitrovica srem
« Odgovori #86 u: 20-08-2013, 18:31:34 »
meni jeskoro skripalo nesto odole ko da jauce bem ga  nisam mogao da izdrzim vise promenih sve 4 viljuske (gore dole) stabilizatore i gumice balans stangle....i  paz vise ne skripi...s tim da sam na mestu de idu gumice balans stangle lepo obradio  pa nacapo masti pa stavio gumice mada sam ovde vidio da ima cak neke teflonske koje navodno mmnogo duze traju od fabrickih imali tu kakve istine?

DrAnte

• Gost
« Odgovori #87 u: 20-08-2013, 21:50:21 »
meni jeskoro skripalo nesto odole ko da jauce bem ga  nisam mogao da izdrzim vise promenih sve 4 viljuske (gore dole) stabilizatore i gumice balans stangle....i  paz vise ne skripi...s tim da sam na mestu de idu gumice balans stangle lepo obradio  pa nacapo masti pa stavio gumice mada sam ovde vidio da ima cak neke teflonske koje navodno mmnogo duze traju od fabrickih imali tu kakve istine?

Koliko si to platio?

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #88 u: 20-08-2013, 22:28:41 »
 Hoćeš da ti kaže u dinarima li u evrima....
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline dragan75

• Na probi
  • *
    • Sr.Mitrovica srem
« Odgovori #89 u: 20-08-2013, 23:08:06 »
evo vako iskreno
posto sam prvi put kupio alfu jbga sluso sam sve i svasta
ima dole negdde u kragujevcu ljudi repariraju viljuske sve cak i ako odes kod njih daju ti 1 godinu garancije
ja sam 4 komada platio 140 evra mali servis zamene zamene gumica balans stangle + ruke   6000 dinara
negde bem ga aj recimo 60 evra ali je manje..
same viljuske znaci 140 evra  poenta je da imate par viska nesto smesno urade s tim sto mislim da ti kazes koje su oni ti posalju ti skines svoje montiras i posaljes im svoje oni samo to rade nista drugo,meni je problem samo sto mi je daleko do kragujevca vozit...