Ja sam spustio bio alfu sa 145 konja na oko 9 litara po gradu ali to je smrt vožnja, mijenjanje brzina do 2 hiljade obrtaj, što češće ruka na mjenjaču, bez naglih startova, kočenje motorom, predviđanje situacija i reagovanje na vrijeme itd itd.....
I u tih sedam dana sam iznervirao sebe i okolinu, a često mi se desilo da mi "mašu" vozači oko mene sa srednjim prstom i da im na ustima pročitam imenice tipa mama, tata, otac, ker, itd itd 
moze se voziti brzo i bez ubijanja auta, znam to jer mi i zena i ostatak familije prigovara da brzo vozim a ne koljem ga inace nebi sigurno prosao 260.000km bez kvarova.

naravno "pobjegne" mi ponekad kad sam sam u autu do blokade (zuta minuta

) ali sve rjedje.
1.8TS se da voziti dovoljno zivo na 2500-3000 rpm sa povremenim zalijetanjem na 4500 rpm.

ne vidim nekog smisla juriti sa semafora pa stati na slijedecem i cekati zeleno, kad mi se juri odem u Istru preko Ucke ili do Gorskog kotara po staroj cesti.
i da, gradska voznja mi je 9-10 litara, ali ja vecinom koristim zaobilaznicu...5 brzina i 110-120 km/h
da idem samo kroz grad skocilo bi i preko 10 litara
evo bas sam danas natocio benzin, cca. 200km otvorene ceste srednjim tempom i 470km grada (vecinom zaobilaznica) = 58.4lit = 8.7lit/100km
a za usporedbu kad sam imao 145, 1.4TS mi nije mogla nikako ispod 10-11lit po gradu...od kad sam ju dao sestri njoj trosi oko 9lit.
ovaj 1.8 mi se cini najidealniji TS motor - ide a ne trosi puno ako se zna kako treba postupati sa njime