Ne zamjeri ali moram prokomentirati, čim si ti vozač koji pređe na jednom tanku goriva 950km i kome se dešavaju razni kvarovi ali u svim tim kvarovima ti nenađe dovoljno vremena ni volje da vidiš zašto se nešto dešava........kad sve to sabereš - opet kažem nemoj se naljutiti - ali alfa nije auto za tebe.
Vozač koji vozi auto od čepa do mrtve rezerve je vozač kojeg boli briga dal će mu auto povući mulj sa dna rezervoara, vozač koji primjeti kvar i nađe vrijeme da taj kvar opiše na netu ali ne nađe da shodno da vidi zašto se nešto dešava je za mene truba vozač koji se prema autu odnosi kao prema tosteru. Čim ti nakon dvije godine druženja sa autom kvarove opisuješ "neka lampica se upalila, neka lampica prestala da svijetli, neka plastika otpala" to pokazuje krajnju nebrigu i indolentnost prema tom autu. Alfa to kažnjava nažalost.....kupi si yarisa ....ili segwey on nema lampica
NHF

Ne zamjeram ništa. Da si pročitao kako treba shvatio bi da je 950km napravljeno po Europi po autocestama vozeći se strogo po propisima; dakle, najviši stupanj prijenosa i lagano kruzanje 120-130 km/h. U takvom režimu takvi auti toliko koriste. Vozač (ja u ovom slučaju) ne vozi do mrtve rezerve (to si pretpostavio, a pretpostavka je znamo što) nego kad se upali rezerva idem na pumpu koja je usput (*sad ne želim slušati sra*a gdje da kupujem gorivo, sve je istoa, a kad si već spomenuo u ovih xx godina koliko vozim uvijek tako točim i nikad nisam imao problem s muljem na dnu rezervoara) i natočim.
Auto je godišnje cca 4-5 puta na redovnim servisima, ali i isto toliko na izvanrednim servisima upravo radi brige o autu (ako baš hoćeš, unazad 2 mjeseca je bio 3 puta na servisu, jedan redovni, dva izvanredna, "radi moje indolencije"; zamjena donje zaštite motora, zamjena vilica na ovjesu, zamjena selena na torzionoj osovini). SVAKI puta kad se javi problem jednostavno nazovem servis i odem da se to riješi. Po tom pitanju mislim da sam u gornjih 5% korisnika automobila uopće; auto nije krpan, servisi nisu odgađani i _nikada_ ne dovodim u pitanje što mi serviseri/majstori kažu/predlože za servis.
Što se tiče lampica i plastika, nemoj stvari vaditi iz konteksta; pretpostavljam da ti svaki mjesec skineš sve plastike i vratiš natrag da se uvjeriš da je sve na svojem mjestu. Opet, siguran sam da je moja indolencija uzrokovala kapanje ljepila iz tapecirunga krova i _masovno_ krepavanje pozicija, otpadanje raznih drugih plastika, krepavanje cd playera (2 puta) i tome slično.
I ako baš želiš kronologiju, kuplung je počeo za*ebavti jučer, osjetio sam ga pri pritisku papučice kuplunga. Servis sam najavio danas. Telefonski poziv je obavljen u 9:47 te je dogovoren servis za petak u 8:00. 3 kilometra nakon toga sam parkirao, odradio sastanak i krenuo natrag u firmu. U 11:11 sam zvao Allianz da me pokupe na cesti.
NHF, ali očigledno da nisi kvalificiran za davanje bilo kakvih karakternih procjena, ne znaš kako se odnosim prema autu, ali si zaključio da sam problem ja. Toliko o indolenciji.

Odi si kupi segway, očigledno nisam ja taj koji je indolentan.
danijel