14-06-2026, 18:34:15

Autor Tema: 147 - Dvije godine  (Posjeta: 34483 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline piquet

• Global moderator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • SYMY
    • Zagreb
Odg: 147 - Dvije godine
« Odgovori #30 u: 29-06-2010, 17:09:49 »
viš kod mene kontra...meni je 147 bila puno bolje složena...iako je bila 2002. , a 156 2004.
MiTo

Anton

• Gost
« Odgovori #31 u: 29-06-2010, 17:27:01 »
viš kod mene kontra...meni je 147 bila puno bolje složena...iako je bila 2002. , a 156 2004.

onda fkt ona prica o tome da je svaka serija svakog modela drugacija ima smisla...

evo primjeri:

147 2001 : lupala zadnja polica, skripalo vozacevo sjedalo, skripala armatura na 4 mjesta, najgore je bilo kad za vruceg dana upalis klimu, padali stitnici od sunca  ( oba dva ) stekala bravica pretinca ispred suvozaca, nije radio upaljac, stekala je kopca vozacevog pojasa, skriputavo kvacilo, airbag faliure.....
156 2004 : ponekad laze pokazivac goriva, skriputave vilice, kad je hladno zna se smrznut gumb na prednjim vratima..... to je to....aha, zna skripat papucica kuplunga...
fiat stilo 2004 : airbag failure, engine faliure, asr faliure, abs faliure, esp faliure, water in fuel filter, theft attempted (!!!!! ), rear bulb droped dead....to su sve svakodnevne lazne dojave popracene vristanjem buzzera kojeg nemozes u potpunosti stisati, al sve plastike i prekidaci sljakaju....
vw polo 2005 : krepala lampica kratkog prednjeg lijevog svijetla 3 puta i otisao senzor štopova na papucici tjekom garancije... to je to u 3 godine i 80,000 km...
145 2000: stekaju podizaci prozora, stekaju brisaci, sjedalo vozaca se podize samo od sebe kad nitko ne sjedi, krepavaju lampice osvjetljenja interijera svakih 6 mjeseci, negdje curi voda kod nogu suvozaca, ponekad podivlja alarm ( tvornicki ) i ne sjecam se vise....

( nisam o mehanici i motorima jer su neki auti bili novi, neki polovni i nije usporedivo ts jtd sdi ili fiatov 16v )

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #32 u: 30-06-2010, 08:18:27 »
Da, to je ona priča sa kvalitetom završne obrade, sve ovisi kako naletiš (tko je sastavljao auto i sa koliko volje).

I to (kvaliteta, mentalitet i sastav radne snage na jugu) je jedan od glavnih razloga zašto Fiat polagano prebacuje proizvodnju Alfi iz Rima (Pomigliano d'Arco) na sjever (u Torinu se već proizvode MiTo i Giulietta).

denis147

• Gost
« Odgovori #33 u: 10-09-2010, 01:20:17 »
moja je prosla 55000km i dosad bez kvarova jedino mi je sad poceja podizac stakala skripat  :craz

cdanijel

• Gost
« Odgovori #34 u: 10-09-2010, 17:53:02 »
moja je prosla 55000km i dosad bez kvarova jedino mi je sad poceja podizac stakala skripat  :craz

Moja je na nekakvih 90000.
Imala je više problema u ovih dvije godine i nešto sitno nego svi prijašnji automobili zajedno; vilice, getriba, tapecirunzi, boja, struja, cd player, , a unazad mjesec i pol se povremeno desi da ne želi upaliti. Vergla, ali se ništa ne dešava. U takvoj varijanti izvadim ključ, vratim ga i probam ponovo. Primjetio sam i da klima ne radi ravnomjerno tj. jednom radi kako treba (hladi), drugi puta pod istim uvjetima ne radi (tj. ne hladi). Od sranja koja moram skoro riješiti su krepala lampica na jednom od kotačića (mislim da onaj za grijanje) što me ne čudi jer na tom autu žarulje mjenjam na tjednoj bazi. E, da... napravila mi se rupa na tapecirungu ispod vozačkih nogu, ali ne na mjestu koje je opterećeno nego sa strane (ako se sjetim ikada mogu to i slikati).
Posebno bih pohvalio polukretena koji je uspio ugraditi senzor za neispravnu lampicu iznad tablice (to sam zaboravio navesti; to je otpalo samo od sebe), ali zato ne javlja kad mi ne rade kratka/duga svjetla. Dajem 10000 Kn čovjeku koji će mi omogućiti da popijem kavu s čovjekom koji je prostor motora uređivao i stavio posudu za vodu za pranje stakla tamo gdje se nalazi. Pretpostavljam da je to brat ili možda čak ista osoba koja je radila funkcionalni dizajn senzora za žarulje. Samo bih ga želio pitati "stari moj, jesi ti retardiran, jesu li ti roditelji bliski rođaci ili si jednostavno glup?". Samo to.

Uništio sam 4 kompleta guma, auto je nachipan i ide nenormalno. Svako putovanje u njoj je pravi gušt (čak se i na posao volim voziti). Ljepši je od velikog dijela automobila na cesti koji vrlo često izgledaju tako da se zapitam imaju li te firme direktore i vide li sranja koja im dizajneri slažu. Držanje ceste je fantastično, potrošnja je nikakva.
Podrška u HR je polujadna i da nema Bertola moglo bi se reći nikakva. Tim ljudima svaka čast. Doduše, toliko sam često tamo da bih ih možda trebao odvesti na gablec povremeno, a možda i nekoga od njih pitati da mi bude kum. :)

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #35 u: 10-09-2010, 18:50:40 »

Posebno bih pohvalio polukretena koji je uspio ugraditi senzor za neispravnu lampicu iznad tablice (to sam zaboravio navesti; to je otpalo samo od sebe), ali zato ne javlja kad mi ne rade kratka/duga svjetla. Dajem 10000 Kn čovjeku koji će mi omogućiti da popijem kavu s čovjekom koji je prostor motora uređivao i stavio posudu za vodu za pranje stakla tamo gdje se nalazi. Pretpostavljam da je to brat ili možda čak ista osoba koja je radila funkcionalni dizajn senzora za žarulje. Samo bih ga želio pitati "stari moj, jesi ti retardiran, jesu li ti roditelji bliski rođaci ili si jednostavno glup?". Samo to.

Meni se čini da niti nema senzor kad krepaju kratka svijetla, valjda se pretpostavlja da ce vozač to skužit  :hap:

A kaj ne valjda sa posudom za vodu  :?:

Anton

• Gost
« Odgovori #36 u: 10-09-2010, 18:57:30 »
@ cdanijel  :care

car si, pa to je i bit svega toga, ona te hebe a ti ju obozavas  :ok:

cdanijel

• Gost
« Odgovori #37 u: 13-09-2010, 15:46:53 »
Meni se čini da niti nema senzor kad krepaju kratka svijetla, valjda se pretpostavlja da ce vozač to skužit  :hap:

A kaj ne valjda sa posudom za vodu  :?:

Ja imam stalno upaljena svjetla pa po danu ne mogu skužiti je li koje krepalo (ali murja može, znam iz iskustva). Svejedno je kretenski napravljen taj sustav... :)

Pa pomalo me smeta da cijev u koju se lijeva voda ima mali  promjer i smještena je djelomično ispod lima. Na svim ostalim autima koje vozim ili sam vozio je ta cijev prilično i pristupačna i šira.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #38 u: 13-09-2010, 15:47:50 »
@ cdanijel  :care

car si, pa to je i bit svega toga, ona te hebe a ti ju obozavas  :ok:

Obožavam. Napravio sam kroz vikend valjda soma kilometara, a išao sam samo po kavama (udaljene kave, ali kave)...

cdanijel

• Gost
« Odgovori #39 u: 13-09-2010, 21:49:01 »
Pola stvari u ovoj temi su koliko vidim gluposti navedene bez veze i auto se pljuje uglavnom bez veze :ok:

Loše vidiš. :)
Idući puta kad će ljepilo iz tapecirunga kapati po zadnjem sjedalu i kaputu nazvat ću te i staviti tvoj kaput umjesto svojega.
Kad mi na službenom putu idući puta kuplung zahvali na suradnji zovem tebe da se pobrineš oko auta.
U slučaju da mi opet otpadne boja sa poklopca motora dajem ti adresu, dođi po isti i donesi novi natrag.
Policiji ću idući puta reći da tebi pošalje kaznu jer nisam znao da mi ne radi far iako auto ima sustav za kontrolu ispravnosti lampi.
Ostavi broj i očekuj da te nazovem svaki puta kad će trebati mijenjati neku od lampi (to ti je više od jednog poziva mjesečno).
Kad mi na Cresu (ili Lošinju, nisam više ziher) iz zadnjeg lijevog kotača počinje dolaziti zvuk kao iz motorne pile nazvat ću te i ostaviti adresu.
Mogu te obavijestiti kad idući puta nešto na kotaču počne lupati, dođi samo po nju i vodi je na servis.
Organiziraj šlep službu kad idući put neće htjeti upaliti.

Ovo su gluposti navedene bez veze i pljujem auto tek tako. Ostavljam mogućnost da je tebi to normalno, u tom slučaju primi moje isprike. :)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #40 u: 13-09-2010, 21:52:34 »
kuplung, žarulje, ležajevi i takve stvari su potrošna roba i ne vidim zašto se čuditi tome... a da ti ne radi žarulja valjda primjetiš po noći kada voziš, ili gledaš negdje drugdje  :?:

nije valjda da češ i reklamirat pločice nakon 100 000km da su se istrošile??
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

cdanijel

• Gost
« Odgovori #41 u: 13-09-2010, 21:58:23 »
kuplung, žarulje, ležajevi i takve stvari su potrošna roba i ne vidim zašto se čuditi tome... a da ti ne radi žarulja valjda primjetiš po noći kada voziš, ili gledaš negdje drugdje  :?:

nije valjda da češ i reklamirat pločice nakon 100 000km da su se istrošile??

Kuplung je _prestao raditi_ nakon 70000 km. Desilo se unutar 200 Km. Prije toga nije bilo znakova da ga moram mijenjati ili servisirati; na redovnom servisu bio sam desetak dana prije toga.
Po danu ne primjećujem da mi žarulja ne radi. Nisam znao da vilice postoje, iskreno.
Treće pločice su gore trenutačno. :)

Čak i da ti ovo gore stoji, što je s povremenim nepaljenjem auta? Nešto se potrošilo? Što s činjenicom da klima jednom radi, drugi puta ne? Nešto se tu potrošilo?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #42 u: 13-09-2010, 21:59:53 »
ja sam samo rekao za one navedene stvari... potrošna roba i sa time se pomiri...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #43 u: 13-09-2010, 22:02:36 »
Neznam di servisiraš auto ,ali na kuplung su mene obavjestili 10000km prije da će izdržati još 10000 i to je bio prvi kvar na mojoj 156 nakon 80000km.

Nije da je ugodno kad se to desi,ali nije ti puno bolja priča ni s drugim autima :da:

Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #44 u: 13-09-2010, 22:04:35 »
ja sam samo rekao za one navedene stvari... potrošna roba i sa time se pomiri...

Pa jesam, iako mislim da kuplung ne bi trebao krepati nakon 70k, a činjenica da žaruljice vozim u rukonaslonu i kupujem u kompletima od 10 ili 12 također nije normalna. Pa imam onih malih pregorenih toliko, da kad bi nekim slučajem radile, možemo napraviti repliku Las Vegasa... :)

cdanijel

• Gost
« Odgovori #45 u: 13-09-2010, 22:05:26 »
Neznam di servisiraš auto ,ali na kuplung su mene obavjestili 10000km prije da će izdržati još 10000 i to je bio prvi kvar na mojoj 156 nakon 80000km.

Nije da je ugodno kad se to desi,ali nije ti puno bolja priča ni s drugim autima :da:

Kod Bertola servisira i super sam zadovoljan s njima.
S drugim autima imam drugačija iskustva.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #46 u: 13-09-2010, 22:06:37 »
Pa jesam, iako mislim da kuplung ne bi trebao krepati nakon 70k, a činjenica da žaruljice vozim u rukonaslonu i kupujem u kompletima od 10 ili 12 također nije normalna. Pa imam onih malih pregorenih toliko, da kad bi nekim slučajem radile, možemo napraviti repliku Las Vegasa... :)

pa koliko znam na dosta JTD-a odlazi na približnoj kilometraži kuplung... plus to ako je chipan... gore ti je Boxer sve napisao što se tiče toga...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #47 u: 13-09-2010, 22:08:48 »
Kod Bertola servisira i super sam zadovoljan s njima.
S drugim autima imam drugačija iskustva.

Neznam ja čujem puno toga o kvarovima na drugim markama auta.

Daj reci pozitivna iskustva i sa kojm proizvođačima.....

cdanijel

• Gost
« Odgovori #48 u: 13-09-2010, 22:11:56 »
Ne,ništa od toga nije normalno ali postoje stvari koje se troše,pogotovo na prepumpanim autima koji u 70tkm poderu 4 seta guma.

Cviljenje novih kočnica recimo neznaš da je to normalno kod promjene pločica i nekad se pojavi i traje i do 2000km pogotovo na zadnjim kotačima jer sve pločice nisu iste, sve obloge nisu na pločicu jednako zaljepljene na istom mjestu i pločica nakon promjene pritišće dio diska koji možda prijašnja pločica nije zahvatila i od toga recimo kočnice cvile al to je sigurno Alfa kriva....

Na koliko ono 70tkm je otišla gornja vilica??? Pa kupi si BMW ili VW pa će ti na 25tkm otići i neće biti tank i pol nego parsto €

Gore ti žaruljice???? Ja znam hrpu ljudi kojima non stop gore na puno skupljim i novijim autima i gorjele su im sve dok me napokon nisu slušali i prestali žarulje prilikom izmjene dirat prstima recimo...

Kuplung je izdržao čipanih 70000km i 4 seta guma...Trebao je trajati vječno dok se auto ne raspadne i onda ga još možeš premontirat i prodat kao rabljenog ali u super stanju????

Curi ljepilo s krova??? Kupi si Lagunu od 30000€ paćešvidit što znači curi ljepilo s krova doslovno samo što se onda nećeš moći dići iz sjedala i izaći a da hlače idu s tobom :hehe:

Auto ne pali povremeno??? Senzor radilice recimo kao i velikom broju ljudi kojima je pocrkao na ovom forumu, trošak 200kn...Sad ćeš reći opet trošak a ja bih rekao onome tko u 90 tkm spraši 4 seta guma 3 seta pločica i tak dalje je svaki trošak kakve recimo ti imaši pod uvjetima u kojima su nastali ti troškovi smiješan.

Stari moj napravi garažu,zabetoniraj auto u nju i ne diraj ga jer nema drugog načina da se ti zadovoljiš autom a kud tek Alfom :hehe: :ok:

Ne govorimo o cviljenju kočnica. Govorim o zvuku koji se javljao u vožnji bez pritiska na kočnicu.
Auto je načipan na 72k.
Ovo patroniziranje sa postupanjem pri izmjeni žarulja ti ne treba. Nisi ti jedini koji zna promijeniti žarulju.
Ovo s Lagunom je grdo. :) :)

Izgleda da se ne razumijemo; ja nemam uopće problem s troškovima oko servisiranja. Imam problem s time (auto ne pali) da se to desi za vikend na tulumu. :) Potpuno si fulao poantu inače; ja sam oduševljen s autom i samo navodim što se dešava. Kad mi je u Rovinju krepao kuplung jednostavno sam je odgurao na parking i otišao na tulum.

A gume koje vozim toliko traju i na svim ostalim autima (Potenza RE050A) koje ljudi voze.

U konačnici mogu samo reći da sam zadovoljan autom. :)

cdanijel

• Gost
« Odgovori #49 u: 13-09-2010, 22:13:00 »
pa koliko znam na dosta JTD-a odlazi na približnoj kilometraži kuplung... plus to ako je chipan... gore ti je Boxer sve napisao što se tiče toga...

Nije bio čipan prije.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #50 u: 13-09-2010, 22:16:50 »
Neznam ja čujem puno toga o kvarovima na drugim markama auta.

Daj reci pozitivna iskustva i sa kojm proizvođačima.....

Čisto iz prve ruke (aktualne); ženin auto ima km otprilike koliko i moj, stariji je godinu dana. Ne sjećam se da smo bili na izvanrednom servisu; auto je proizveden u Francuskoj. U firmi imam dva njemačka vozila (da baš ne velim auta) sa sličnim kilometražama i otprilike jednake starosti i oni hodaju na redovne servise. Isto je s jednim japanskim vozilom... Mislim, čemu sad raditi usporedbe? Ja sam opisao svoja iskustva sa svojom alfom.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #51 u: 13-09-2010, 22:20:18 »
Čisto iz prve ruke (aktualne); ženin auto ima km otprilike koliko i moj, stariji je godinu dana. Ne sjećam se da smo bili na izvanrednom servisu; auto je proizveden u Francuskoj. U firmi imam dva njemačka vozila (da baš ne velim auta) sa sličnim kilometražama i otprilike jednake starosti i oni hodaju na redovne servise. Isto je s jednim japanskim vozilom... Mislim, čemu sad raditi usporedbe? Ja sam opisao svoja iskustva sa svojom alfom.

Usporedbe čisto radi tebe da znaš što kupiti sljedeći put jer mi se čini da su oko tebe sve dobri auti osim tvoje Alfe.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #52 u: 13-09-2010, 22:25:25 »
Usporedbe čisto radi tebe da znaš što kupiti sljedeći put jer mi se čini da su oko tebe sve dobri auti osim tvoje Alfe.

Ne znam po čemu si to zaključio, ali votever.

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #53 u: 16-09-2010, 21:37:54 »
Ma samo ti nju odrzavaj kao do sad  :da: i uzivaj.
To su sve bubice jbg, kako se kome zalomi. Moja 147 je ljeti na suncu pri 40 stepeni cijeli dan pa nista nije kapalo, u godini sam zamijenio jednu jedinu sijalicu od kratkog svijetla,i jednu pozicije koja je bila mrtva kad sam kupio auto i to je to. Za to vrijeme sam na sestrinoj fabiji promjenio 7-8 sijalica kratkog svjetla.
Zato vilice skripe, cvrcci pjevaju, a ja uzivam u izljevima obrtnog momenta i smradu cadje :craz

i totalno sam zaljubljen   :love:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

cdanijel

• Gost
« Odgovori #54 u: 17-09-2010, 15:59:09 »
Ma samo ti nju odrzavaj kao do sad  :da: i uzivaj.
To su sve bubice jbg, kako se kome zalomi. Moja 147 je ljeti na suncu pri 40 stepeni cijeli dan pa nista nije kapalo, u godini sam zamijenio jednu jedinu sijalicu od kratkog svijetla,i jednu pozicije koja je bila mrtva kad sam kupio auto i to je to. Za to vrijeme sam na sestrinoj fabiji promjenio 7-8 sijalica kratkog svjetla.
Zato vilice skripe, cvrcci pjevaju, a ja uzivam u izljevima obrtnog momenta i smradu cadje :craz

i totalno sam zaljubljen   :love:

Vidiš, jedino škripanje je ono na suvozačkom staklu pri spuštanju/dizanju istoga; auto je tiho što se cvrčaka tiče... :) kuc kuc kuc

Baš sam jučer furao ženin službeni terenac (Land Cruiser); e to je šrot od auta; sa svojih 182 cm jedva stanem u nutra, kuplung je kao guranje noge u blato, a škripi doslovno svaka površina koju dotakneš... brrr... Auto je relativno nov.
Paket opreme je inače, kaj bi se u oglasniku reklo, full.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #55 u: 11-10-2010, 14:12:10 »
I sad je još malo i spuštena. :)

Anton

• Gost
« Odgovori #56 u: 11-10-2010, 14:20:15 »

...odakle takve dezinformacije potjecu....
eto frend vozi 2.4 jtd sa 150 ks i 220,000 km i jos je prvi set gore...
jbt, kaj smo svi rejseri postali....strasno  :rolll:
jos bu neko napisao pa nooormalno je da ti radilica krepa svake 2 godine, to je potrosni matrijal.... :clap:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #57 u: 11-10-2010, 15:02:41 »
Bojim se da je tužna istina da većina kvarova na svakom autu ide na teret vozača koji jednostavno ne zna kako da čuva auto. Časti izuzecima i naravno pri tom ne mislim na potrošni materijal ali može se i trajanje potrošnog materijala produžiti nekad i za tri puta ako se zna kako. Evo primjer, kočnice tj. kočione obloge mogu da traju 3, 5 a i 12 hiljada kilometara ako vozač zna kako da skine teret kočenja sa vozila i primjenjuje kočenje motorom. Na taj način kočione obloge ti mogu trajati tri puta duže nego onom što voli da se zaleti od semafora do drugog semafora koji je crven pa će stisnuti kočnicu ko sivonja. Druga stvar ne vozimo svi isto, ja volim izbjeći svaki šaht i rupu na cesti ako to mogu uraditi, ne pentram auto po trotoarima a opet ima ljudi koji idu logikom "ja sam kupio auto a ne ono mene i neću da ga čuvam". Treće čipano auto sa povečanih 72 konja pa misli stvarno to je recept za kakav kvar. Zna se koliko se smije na kojem motoru ići i pod kojim uslovima i ako se ne zna to se lako može provjeriti ovde na forumu ima barem 15 meštara koje bih ja lično pitao a i pitao sam da ne bude zabune, koliko bi bilo optimalno za moje auto i koliko smijem ići sa čipanjem. Što se tiče kuplunga, ne voze svi isto, neko voli držati auto na vagi u brdu i lagano derati kvačilo. Ja znam barem pet indijanaca koji dok voze drže nogu na kvačilu naslonjenu i ubjeđeni su da se taj minimalni otpor ne prenosi....guess what prenosi se, lamela se lagano troši i sve to dovodi do toga da krepa. Još ako imaš vozača koji voli da dere auto to je sve pravi put za servis........
Itd itd itd da ne dužim, nije žvaka za seljaka i to se pogotovo odnosi na alfu, ja viđam po sarajevu bivše vlasnike golfa S paketa koji su skuckali para da kupe recimo alfu 145 ili neku drugu i to auto će kod takvog jednog urbanog trkača sa lošom navikom održavanja plakati.
Za kraj, moj skor druženja sa alfom 147 u dvije godine je slijedeći, krepala jedna pozicija i krepale dvije lampice za zadnju tablicu. Na redovnom servisu na 146.000km sam mijenjao set kvačila koje je bilo originalno po pričama majstora a moglo je još izdržati po njegovj priči 5 hiljada, ja zamjenio da ne razmišljam........
Ja zadovoljan.... :ok:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

cdanijel

• Gost
« Odgovori #58 u: 12-10-2010, 00:55:22 »
Bojim se da je tužna istina da većina kvarova na svakom autu ide na teret vozača koji jednostavno ne zna kako da čuva auto.

Skratio sam, čisto da se ne povlači. Pod normalnim uvjetima bih se složio s tobom, ali kako se redovno služim automobilom/automobilima unazad nekakvih 15ak godina i to vrlo intenzivno mogu samo konstatirati da je učestalost posjeta servisu s Alfom veća za neki faktor tipa 5 ili više... :) :)
Prije iskustva s Alfom je valjda 14 od 15 (ili 9 od 10, svejedno) posjeta servisu spadalo u kategoriju redovnih. Sad mi 50% spada u izvanredni.

Danas sam primjetio da mi se kvaka na vozačkim vratima baš ne vraća na mjesto... :)
« Zadnja izmjena: 12-10-2010, 00:56:35 od cdanijel »

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #59 u: 12-10-2010, 08:37:42 »
Skratio sam, čisto da se ne povlači. Pod normalnim uvjetima bih se složio s tobom, ali kako se redovno služim automobilom/automobilima unazad nekakvih 15ak godina i to vrlo intenzivno mogu samo konstatirati da je učestalost posjeta servisu s Alfom veća za neki faktor tipa 5 ili više... :) :)
Prije iskustva s Alfom je valjda 14 od 15 (ili 9 od 10, svejedno) posjeta servisu spadalo u kategoriju redovnih. Sad mi 50% spada u izvanredni.

Danas sam primjetio da mi se kvaka na vozačkim vratima baš ne vraća na mjesto... :)

Ti imaš pravo da misliš šta god hoćeš, to je tvoje pravo. Ja nemam takva iskustva iako sam vozao od VW preko audija, opela i seata. Svako auto sluša ako ga održavaš a za alfu mogu samo reći da važe određena pravila koja je poželjno znati i pridržavati ih se tip redovnije kontrole nivoa ulja. Ukoliko znaš šta imaš i pridržavaš se tih nekih pravila ne bi trebalo da bude problem. Moguće da si ti naletio na kakav krš prilikom kupovine pa sad plaćaš nečije iživljavanje na autu ali to nas onda vraća na onaj dio gdje sam rekao da većina mladih trkača koje zapadne alfa istoj uzmu dušu a nemaju para ili volje da je održavaju.
A to što voziš 15 godina vjeruj mi da nema veze ni sa čim. Ja znam dedeke koji voze po 40 godina i voze pogrešno jer su pogrešno naučili i to je tako i ostalo, drže nogu na kvačilu, ne vode računa o autu itd itd...jednom rječju niti znaju niti se interesuju kako auto radi.....ne kažem da si ti taj ali godine tu ne igraju nikakvu ulogu....
Isto tako moguće da imaš lošeg majstora koji ti kvarove polovično rješava pa stalno imaš dojam da se nešto vraća ili iznova krepaje.....
Nađi meštra koji ti je dobar i za kojeg znaš da drugi imaju dobra iskustva sa njim i drži ga se....možda je i to problem
« Zadnja izmjena: 12-10-2010, 08:43:47 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"