14-06-2026, 22:24:49

Autor Tema: 147 - Dvije godine  (Posjeta: 34495 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

cdanijel

• Gost
  • Trade Count: (0)
147 - Dvije godine
« u: 22-04-2010, 23:55:33 »
Upravo (tj. prošli vikend) je napravljena treća registracija. Ima 70000 Km. Uglavnom redovni servisi (zadnji prije 20ak dana), međutim jučer se raspao kuplung. Mijenjanje brzina je postalo gotovo nemoguće, a stavljanje u brzinu iz lera kad je bila upaljena postalo je nemoguće. Normalno, taman je garancija istekla... ;)
Trenutačno je kod Bertola, idem valjda u subotu ili ponedjeljak po nju.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
Odg: 147 - Dvije godine
« Odgovori #1 u: 23-04-2010, 09:18:43 »
...nije to ništa novo... :hap:

...147 1.6 Maranello, 25tkm, stara cca godinu dana - natezač zupčastog zablokirao u najzategnutijem položaju (čak i više), propišao semering bregaste osovine (curilo ulje na sve strane), vozačko sjenilo za sunce klapara, najnovije - pali se lampica izgorene žarulje (povremeno) iako su svjetla ugašena  :) itd....bravo za talijane... :clap2:

...ajde, prednost je jedina, što je sve riješeno u garantnom roku osim ovog najnovijeg...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

cdanijel

• Gost
« Odgovori #2 u: 23-04-2010, 10:57:05 »
Pa nisam ja napisao sve. S poklopca motora mi je otpala boja, cijedilo se nekakvo ljepilo po kabini, tapecirung krova ja zamijenjen, nekakve lajsne, nekaj povremeno ronda u prednjem kraju ,cd player imam novi i tak...
 :hello:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #3 u: 23-04-2010, 10:59:21 »
super im je kvaliteta... ista stvar kao da kupiš auto star 10 godina  :)
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 23-04-2010, 11:05:16 »
super im je kvaliteta... ista stvar kao da kupiš auto star 10 godina  :)

kao lada iz ranih 80tih  :hehe:,
moja 146 je stara 14god. i nema takvih problema  :craz
Spider 115

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #5 u: 23-04-2010, 14:08:30 »
Čekaj dok Mito navrši 3-4 godine...pol auta će se raspast :hehe:

Žalosno, 147 FL je redizajn auto i trebao bi biti napravljen kvalitetno da boli glava, sve muhe otklonjene no umjesto toga izgleda treba nabavit dijelove iz prvih 147-ica tamo iz 2001-e :hap:

pogledaj u temu MiTo filmić šta je stavio Serfo... netreba mu ni 3 godine da se unutra raspadne i počne škripat  :hap:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

cdanijel

• Gost
« Odgovori #6 u: 13-05-2010, 23:39:42 »
Dakle, kuplung je dao svoje nakon 70 tisuća (ne znam koliko tisuća kuna me ispalo); sad čujem nekakvo lupanje pri skretanju desno; bit će da je nekakav zglob ili nešto... i tako... veselje...

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
« Odgovori #7 u: 13-05-2010, 23:50:37 »
Dakle, kuplung je dao svoje nakon 70 tisuća (ne znam koliko tisuća kuna me ispalo); sad čujem nekakvo lupanje pri skretanju desno; bit će da je nekakav zglob ili nešto... i tako... veselje...
homokinetički  :da:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #8 u: 13-05-2010, 23:52:57 »
Pa nisam ja napisao sve. S poklopca motora mi je otpala boja, cijedilo se nekakvo ljepilo po kabini, tapecirung krova ja zamijenjen, nekakve lajsne, nekaj povremeno ronda u prednjem kraju ,cd player imam novi i tak...
 :hello:
to sta ti se cijedi po kabini je neko ljepilo da  :da: ko smola, a sta je najgore nejde ca, ne mogu oprat to ljepilo nikako niti sa cetkom, to se desilo na Ford Ka od sestre  :kosa: samo sta njoj ovo lijepilo curi na vratima di ima tipku za otvarat i zatvarat prozore  :funny: a ja mislio da samo na tim starim kantama se moze tako nesto desiti, ali sada vidim da nije!  :funny:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #9 u: 15-05-2010, 16:59:01 »
homokinetički  :da:

A, pa onda nema problema. Još jedna zvidarija od x tisuća kuna, a? :(

Offline Damson

• Sa stažom
  • Alfa mužjak
    • Split
    • Gilles Villeneuve - Sempre Gilles - Moja Web Stranica
« Odgovori #10 u: 23-05-2010, 22:05:05 »
Onda ja necu stedit za uljepsavanje, nego cu radije to ostavit za kvarove! :craz

Neko je ovde na forumu dobro napisa - "Mi alfisti nikad ne znamo sta nas ceka sutra..."  :hehe:
http://www.sempregilles.com - Gilles Villeneuve - Moja Web Stranica

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #11 u: 23-05-2010, 22:13:27 »
Onda ja necu stedit za uljepsavanje, nego cu radije to ostavit za kvarove! :craz

Neko je ovde na forumu dobro napisa - "Mi alfisti nikad ne znamo sta nas ceka sutra..."  :hehe:

najgori osjećaj se ujutro probudit, treba ić na posao a ti i dalje nisi siguran dal ćeš ić s autom ili javnim prijevozom... :craz
:cigara: :cigara:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #12 u: 24-05-2010, 00:17:10 »
Evo sad pregledah temu,kao da sam na DAS AUTO forumu  :craz
Na mojoj takodje nesto svjeze lupka,cini mi se da je nesto vezano za balansicu,ali sam i dalje zadovoljan.
Medjutim,kad pogledam ove nase fantasticne DiY uratke, projektore, chipovanje, Supersprint auspuhe i taman se zaletim da i ja malo alficu nasminkam,uvijek se sjetim da ce mi vjerovatno lova trebati za nesto ozbiljnije i tako svi planovi propadnu.
Shvatio sam da je najbolje alfu imati kad zaista imas lijepa primanja pa je servisiras 2 puta godisnje, sve zivo sto skripi mjenjas odmah,e onda bas mozes uzivati u Cuore Sportivu.
Ova je osam mjeseci kod mene,inace je 2002. i jos nisam isao biciklom na posao pa stoga i nije sve tako crno  :clap:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

cdanijel

• Gost
« Odgovori #13 u: 25-05-2010, 02:54:10 »

Shvatio sam da je najbolje alfu imati kad zaista imas lijepa primanja pa je servisiras 2 puta godisnje, sve zivo sto skripi mjenjas odmah,e onda bas mozes uzivati u Cuore Sportivu.

Ja imam redovni servis 4 puta godišnje (interval je 10k, odem kad stignem pa to bude 8-9, u prosjeku, a izvanredni još bar 3 puta. Kako sada stoje stvari, ovi izvanredni će postati češći. :)
 :love:
« Zadnja izmjena: 25-05-2010, 02:55:00 od cdanijel »

cdanijel

• Gost
« Odgovori #14 u: 11-06-2010, 09:28:59 »
Da ne zaboravim, bila je neispravna gornja lijeva vilica; riješeno je kod Bertola za par sati i par sto kuna (red veličine tank i pol novaca)...
 :)

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #15 u: 11-06-2010, 10:57:33 »
to sta ti se cijedi po kabini je neko ljepilo da  :da: ko smola, a sta je najgore nejde ca, ne mogu oprat to ljepilo nikako niti sa cetkom, to se desilo na Ford Ka od sestre  :kosa: samo sta njoj ovo lijepilo curi na vratima di ima tipku za otvarat i zatvarat prozore  :funny: a ja mislio da samo na tim starim kantama se moze tako nesto desiti, ali sada vidim da nije!  :funny:
Namazati niveom ili nekom sličnom kremom (može i jestivo ulje), ostaviti par minuta i obrisati krpom ili malo grubljim ručnikom!  :da: 
Bez zafrkancije! Ako je sastav ljepila sličan onom od naljepnica mora ić dolje!  :ok:

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #16 u: 15-06-2010, 09:03:49 »
meni je sestri na 50 t km otišao kuplung - tjedan dana prije isteka garancije ali kuplung se ne priznaje na garanciju. uglavnom auto je stvarno (nemojte me ubit) dosta loše složen - sve škripi, lajsne na prozorima (one gumene) se stalno miču, istrošeni sicevi već itd. uglavnom kao da ima 10 a ne 3 godine. moje je mišljenje da je to tako jer AC uvozi stalno neke akcijske modele - kada njih usporedim s 147icama Njemačkoj koje su natovarene svom živom opremom i čini mi se boljim materijalima (ili s foruma od MArina s Krka) to kao da nisu isti auti. :gun:

Harli_team

• Gost
« Odgovori #17 u: 16-06-2010, 11:57:21 »
Evo recimo u mene je model iz Švajcarske, napravljen tamo, ja stvarno ne poznajem ništa od toga što vi tu pričate, imao sam nekvih problemčića ali to je zbog idiota kod kojeg je ranije bilo auto, sreća pa vrlo kratko. u zadnje vrijeme mi se javljao samo ono "enging control system faliure" ali sam skontao da je gorivo bilo živo sranje još sam sipao na OMV, ee kontam da je bolje jer je i cijena znatnija, i gle čuda ode u vukojebinu i gorivo 6 puta bolje. Jedino mi znaju škripnuti one plastike na štokovima gdje bude airbag, a i gdje neće kad je cesta  :metak  :metak  :kosa:

cdanijel

• Gost
« Odgovori #18 u: 18-06-2010, 00:18:21 »
meni je sestri na 50 t km otišao kuplung - tjedan dana prije isteka garancije ali kuplung se ne priznaje na garanciju. uglavnom auto je stvarno (nemojte me ubit) dosta loše složen - sve škripi, lajsne na prozorima (one gumene) se stalno miču, istrošeni sicevi već itd. uglavnom kao da ima 10 a ne 3 godine. moje je mišljenje da je to tako jer AC uvozi stalno neke akcijske modele - kada njih usporedim s 147icama Njemačkoj koje su natovarene svom živom opremom i čini mi se boljim materijalima (ili s foruma od MArina s Krka) to kao da nisu isti auti. :gun:

Vidiš vraga, ja nemam problema niti s plastikama niti se materijali čine jeftini (tj. izgledaju fino; svi primjete kako auto fino izgleda iznutra kad sjednu u njega)...
Ništa ne zvrnda, nema cvrčaka, ništa...
Povremeno nešto crkne, alo votdahel... :)

Harli_team

• Gost
« Odgovori #19 u: 18-06-2010, 14:51:59 »
Ista stvar, baš kao i u tebe ljudi se baš iznenade kako je lijepo iznutra, baš taj detalj na prvi dojam ne ostavlja na one jeftine materijale, neki dan sam gledao 147 FL 2010.god. ključ kad sam vidio baš odaje jeftin dojam, i šta sam se iznenadio, nema plastike ispod motora, zaštita. Fakat sam se negativno iznenadio, auto je taj dan imalo oko 1.700km, i da nema toga ispod  :?:?:

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
« Odgovori #20 u: 18-06-2010, 14:54:03 »
Ista stvar, baš kao i u tebe ljudi se baš iznenade kako je lijepo iznutra, baš taj detalj na prvi dojam ne ostavlja na one jeftine materijale, neki dan sam gledao 147 FL 2010.god. ključ kad sam vidio baš odaje jeftin dojam, i šta sam se iznenadio, nema plastike ispod motora, zaštita. Fakat sam se negativno iznenadio, auto je taj dan imalo oko 1.700km, i da nema toga ispod  :?:?:
Ko na novoj Opel Corsi !   :funny: :funny: :funny:

cdanijel

• Gost
Opet frka
« Odgovori #21 u: 28-06-2010, 11:40:00 »
Čisto da se nadovežem na ovo...
http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=43338.0;all

Sad opet imam sranje; blokira lijevi zadnji kotač, tj. pakna struže po njemu, proizvodi prekrasan zvuk visoke frekvencije. Milina. Sutra idem s tim na servis. Imam osjećaj da bude mi netko iz servisa postal kum ili makar dobar prijatelj koliko se viđamo. :)

Jesam napisal da mi auto ide nenormalno? :)

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
Odg: Opet frka
« Odgovori #22 u: 28-06-2010, 12:03:41 »
Meni je desni zadnji tako prekjučer  :hehe:

Ide danas na promjenu diskova/pločica  :craz
Nadam se da je to, jer su diskovi dosta loši  :rolll:
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

cdanijel

• Gost
« Odgovori #23 u: 28-06-2010, 14:50:05 »
Meni je desni zadnji tako prekjučer  :hehe:

Ide danas na promjenu diskova/pločica  :craz
Nadam se da je to, jer su diskovi dosta loši  :rolll:

Meni su pločice stare 2 mjeseca, a diskovi su okej. :)

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #24 u: 28-06-2010, 15:06:55 »
Upravo (tj. prošli vikend) je napravljena treća registracija. Ima 70000 Km. Uglavnom redovni servisi (zadnji prije 20ak dana), međutim jučer se raspao kuplung. Mijenjanje brzina je postalo gotovo nemoguće, a stavljanje u brzinu iz lera kad je bila upaljena postalo je nemoguće. Normalno, taman je garancija istekla... ;)
Trenutačno je kod Bertola, idem valjda u subotu ili ponedjeljak po nju.

I što ti je tu točno riknulo:
glavni/pomoćni cilindar kvačila ?
korpa/lamela ?
druk ležaj ?

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #25 u: 28-06-2010, 18:23:10 »
Meni su pločice stare 2 mjeseca, a diskovi su okej. :)
to se sogiju desilo jer su mu konji iz Autohrvatska karlovac stavili neodgovarajuce plocice i sjebalo mu i diskove i plocice i zadnje lezaje od pregrijavanja  :da:  :metak
Varijator sekta

cdanijel

• Gost
« Odgovori #26 u: 29-06-2010, 09:52:32 »
I što ti je tu točno riknulo:
glavni/pomoćni cilindar kvačila ?
korpa/lamela ?
druk ležaj ?

Nemam pojma. Zamjenjen je kuplung set (ili tako nešto). Nekoliko stotina €.

cdanijel

• Gost
« Odgovori #27 u: 29-06-2010, 09:53:07 »
to se sogiju desilo jer su mu konji iz Autohrvatska karlovac stavili neodgovarajuce plocice i sjebalo mu i diskove i plocice i zadnje lezaje od pregrijavanja  :da:  :metak

Meni su ovo radili u ovlaštenom servisu tak da sumnjam da ne znaju kaj rade...

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #28 u: 29-06-2010, 15:58:44 »
Kod nas u ovlastenom sat vremena traze gdje da spoje dijagnostiku na alfu 164  :metak tako da...
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Anton

• Gost
« Odgovori #29 u: 29-06-2010, 17:06:02 »
moj tihi skromni dojam u ovoj prici jest da su alfe ostale dosljedne svom duhu i jos su uvijek lijepe i zivi slamperaj  :rolll:
ok, ja sam sa 156-icom zadovoljan, smatram ju kvalitetnije slozenom nego 147 ( bar mojom !!! ), ali bas da cu ikad imat 100% povjerenja ..... e to necu....