Nevjerovatno ali istinito, alfica stala drugi put u 15 dana :violent-smiley-043:
Opet lampica motora, gasenje u sred voznje... I taman kad sam poceo psovati, proklinjati talijane, senzore radilice itd... osjetim lagani miris goriva :confusedbig:
Iziđem iz auta kad u lokvi vode ispod auta (kisa pada naravno) vidim naftu po povrsini. Na prvu sam pomislio ma nije to od mog auta,a onda se sjetim nekoga s foruma (Faceoff

da je imao nesto slicno. Dignem haubu, pogledam bez neke prevelike nade u pronalazak kvara, vec je sumrak, kad imam sta i vidjeti
Crijevo koje vodi s filtera na, predpostavljam, pumpu visokog pritiska je potpuno sletilo na strani uz pumpu (crvena strelica). Naravno tu je fiatova

šelna koja se ne moze dotezati. Zovem prijatelja, donosi novu PRAVU selnu, nekako u mraku je stezemo i vozi....
Pokusao sam povezati ovaj kvar sa nestankom goriva ali ipak mislim da jedno nema veze s drugim.
U garazi kod kuće sam skinuo poklopac motora i to posteno stegnuo jer je bilo malo nedostupno s poklopcem, i vidio da je crijevo nekako vec staro, kao porozno :confusedbig: , i da ostale fiat šelne na crijevima goriva okolo vec pomalo kvase.
Šelne ću sve mjenjati ali me zanima moze li se i crijevo bez komplikacija skinuti. Mora li se kupiti bas neko posebno jer vidim da sa jedne strane ima neki poseban prihvat (plavi krug na slici). Ima li uzeti u obicnim prodavnicama autodijelova i kako se uopste skida sa metalnog dovoda ili plasticnog dovoda goriva

:
Sa alfom jednostavno nikad nije dosadno