25-04-2026, 22:02:38

Autor Tema: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!  (Posjeta: 168395 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
Odg: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!
« Odgovori #90 u: 16-09-2009, 19:44:22 »
pa ako imaju gotove motore, getribe, cak i struju i sve sta ide uz to onda uopce nije problem prilagodit 159tku da primi V8 i vidit jel ce se prodavat. moze samo povecat prodaju pogotovo u USA.
Imaju ono kaj su stavili u 8C. A to ne ide samo tak u 159. Financirajte uzzyju jednu 8C i jednu 159 pa ce on to sloziti prije nego talijani.  :hehe: NHF

ovdje sam to pročitao:

http://www.topspeed.com/cars/alfa-romeo/2009-alfa-romeo-159-gta-ar48370.html

a dali bude došla "obična" GTA sa 3.2 v6 motorom :?:

Daj pogledaj datum clanka.  :rolll:
... a htio sam crnu...

Offline Uzzy

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #91 u: 16-09-2009, 20:14:02 »
I kolko bi to kostalo i ko bi to kupova,opce je poznato da je recimo jedan BMW tija zatvorit M odjel jel gubi lovu na njemu i ostavili su ga samo zbog reklame
159-vetku triba zaboravit sta prije

Offline Alfamen

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #92 u: 16-09-2009, 20:21:21 »
Imaju ono kaj su stavili u 8C. A to ne ide samo tak u 159. Financirajte uzzyju jednu 8C i jednu 159 pa ce on to sloziti prije nego talijani.  :hehe: NHF

Daj pogledaj datum clanka.  :rolll:

ups  :redf:

33QO

• Gost
« Odgovori #93 u: 16-09-2009, 20:55:24 »
I kolko bi to kostalo i ko bi to kupova,opce je poznato da je recimo jedan BMW tija zatvorit M odjel jel gubi lovu na njemu i ostavili su ga samo zbog reklame
159-vetku triba zaboravit sta prije

A šta će onda proizvodit, mita i gt  :?:

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #94 u: 16-09-2009, 21:17:05 »
Najbolje bi bilo da stave kljuc u bravu i ne muce nas vise
Alfa se gubi i iz generacije u generaciju radi auta koja nemaju veze sa onim prethodnim,159-vetku triba zaminit nesto na zadnji pogon,da bude brutalno u svakom pogledu,pa s tim napast SAD inace ce propast kroz iducih 10 godina i niko nece zalit za njom osim nas par frikova
Pa ta auta vise nemaju nista razvijeno od strane Alfe vec se ugrađuje sta Fiat ima na lageru

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #95 u: 16-09-2009, 21:43:46 »
159ka je zatvorena priča...dobila je 1,75 tbi i 2.0 jtdm i to je to.
MiTo

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #96 u: 16-09-2009, 21:53:30 »
ako misle ugradjivat v8 iz maseratija, mogu odma stavit kljuc u bravu. radije kupim original za istu cijenu.

jos jedan nedosanjan san kao i mito GTA. sad je recesija, a sutra je nesto drugo.

XariX

• Gost
« Odgovori #97 u: 16-09-2009, 22:03:59 »
 :hehe:

Pa, eto vam novih Alfi: MiTo, Milano.... i onda dugo dugo ništa... i to sve zato jer 159-ka nije "pogodila".. samo ne znam kaj... ionak svi kukaju o potrošnji, a svi bi vozili li-la auteke od barem 300 konja, al da im pocucla samo 3 litra na 500 km...

A doći će 169-ka, kroz nekih 6-8 godina, i tad će koštat više neg BMW 5-ca, ali će i bit daleko nadmoćnija. Baš me zanima koliko će ljudi kupit novu, ili očekivat da netko proba prodat polovnu u pol cijene. I dalje će svi kukati kako ovo, kako ono... A poneki će i dalje guštat  :drive:  :pusi

Enver

• Gost
« Odgovori #98 u: 17-09-2009, 08:31:38 »
Mislim da im to stvarno nije u interesu.

Vidli su da su mogli davno zaradit na bravo/brava/marea (automobili koji su svi skoro bili identicni, osim karoserije) pa bi bili glupi da ne bi to napravili sa alfom i lanciom, imaju kompletan automobil, samo mjenjaju tih nekoliko motora i šasiju. Imaju divovsku ustedu, proizvode 10 modela automobila dok su razvijali samo 3, a ostalih 7 mjenja samo izgled i motore koje su vec odavno izradili.

Svidjalo se to vama ili ne, njima je bitna samo zarada, tako da, za 5 godina, bit ce samo fiati, a izgled automobila ovisit ce o tome tko koliko love ima, ako ima puno, bit ce alfa, ako ima malo manje bit ce lancia, a ako nema love, bit ce fiat, ostalo sve ce bit isto.

I dok svi govore kako su 147/156/166 fiati, a ne alfe, nek se zamisle malo ti, jer ove buduce alfa ce bit jos veci fiati, a ne alfe. Tko zeli vozit pravu alfu, nek si kupi neku staru, jer nove vise nece postojat.

Tako je to dok FIAT kupi sve i svasta, onda moze samo znak i cijene mjenjat. A tu i tamo kad odluce napravit nesto zanimljivo, poput 8c, onda to opet nece biti alfa (vec maserati, ili ti ga ferrari, jer, ako se ne varam, maserati nema svoje motore, vec ih posudi od ferraria).

Otisla je alfa jos odavno, od kad ju je kupio FIAT i nece se vise vratit, samo se treba pomirit s tim.  :rolll:

169 nece doci, jer nemaju na cemu da je naprave, mozda ako uzmu ducato pa na njemu baziraju tako velik auto  :hehe:
ako ce doci 169, onda ce ipak prvo doci neki malo veci fiat, pa ce onda 169 i nasljednik thesisa doci, FIAT jako dobro zna vodit tako veliku firmu, zato i zna da ako zeli uspjet, prvo treba razvit neki automobil koji ce se i prodavat, a to moze bit samo FIAT, tek na njemu onda abzirat skuplje izvedbe tog istog automobila, stavljat kvalitetnije materijale i naplatit uredno 50% vecu cijenu.

XariX

• Gost
« Odgovori #99 u: 17-09-2009, 11:52:47 »
Mislim da im to stvarno nije u interesu.

Vidli su da su mogli davno zaradit na bravo/brava/marea (automobili koji su svi skoro bili identicni, osim karoserije) pa bi bili glupi da ne bi to napravili sa alfom i lanciom, imaju kompletan automobil, samo mjenjaju tih nekoliko motora i šasiju. Imaju divovsku ustedu, proizvode 10 modela automobila dok su razvijali samo 3, a ostalih 7 mjenja samo izgled i motore koje su vec odavno izradili.

Svidjalo se to vama ili ne, njima je bitna samo zarada, tako da, za 5 godina, bit ce samo fiati, a izgled automobila ovisit ce o tome tko koliko love ima, ako ima puno, bit ce alfa, ako ima malo manje bit ce lancia, a ako nema love, bit ce fiat, ostalo sve ce bit isto.

I dok svi govore kako su 147/156/166 fiati, a ne alfe, nek se zamisle malo ti, jer ove buduce alfa ce bit jos veci fiati, a ne alfe. Tko zeli vozit pravu alfu, nek si kupi neku staru, jer nove vise nece postojat.

Tako je to dok FIAT kupi sve i svasta, onda moze samo znak i cijene mjenjat. A tu i tamo kad odluce napravit nesto zanimljivo, poput 8c, onda to opet nece biti alfa (vec maserati, ili ti ga ferrari, jer, ako se ne varam, maserati nema svoje motore, vec ih posudi od ferraria).

Otisla je alfa jos odavno, od kad ju je kupio FIAT i nece se vise vratit, samo se treba pomirit s tim.  :rolll:

169 nece doci, jer nemaju na cemu da je naprave, mozda ako uzmu ducato pa na njemu baziraju tako velik auto  :hehe:
ako ce doci 169, onda ce ipak prvo doci neki malo veci fiat, pa ce onda 169 i nasljednik thesisa doci, FIAT jako dobro zna vodit tako veliku firmu, zato i zna da ako zeli uspjet, prvo treba razvit neki automobil koji ce se i prodavat, a to moze bit samo FIAT, tek na njemu onda abzirat skuplje izvedbe tog istog automobila, stavljat kvalitetnije materijale i naplatit uredno 50% vecu cijenu.

Hoce il nece  :?:

A koji je automobil 100% iz jedne jedine tvornice, pa cak i iz jedne jedine zemlje :?:
Takvog nema, po pogledajte si samo "Das Auto" koncern. Zakaj izmisljat toplu vodu, ak postoji vec prokusani recept.

Bas me zanimaju svi oni koji "kukaju" za proslim vremenima, i legendarnim Alfama, da li bi barem jedan od njih kupil NOVU Alfu? Siguran sam da ne bi. Zakaj? Zato jer bi takva "po njihovoj mjeri" Alfa kostala ko 3 danasnje najluksuznije i najopremljenije Alfa u klasi 159-ke, a na isporuku bi se valjda cekalo prek godinu dana, jer bi se sve moralo rucno sarafit -> takvi auti ne izlaze na stanc-masini.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #100 u: 17-09-2009, 12:26:08 »
pa ako imaju gotove motore, getribe, cak i struju i sve sta ide uz to onda uopce nije problem prilagodit 159tku da primi V8 i vidit jel ce se prodavat. moze samo povecat prodaju pogotovo u USA.

vidiš da ni mito gta nije izašao, kako če onda 159 u V8 verziji.... jako teško da čemo gledat takav scenarij...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #101 u: 17-09-2009, 13:51:15 »

A koji je automobil 100% iz jedne jedine tvornice, pa cak i iz jedne jedine zemlje :?:
Takvog nema, po pogledajte si samo "Das Auto" koncern. Zakaj izmisljat toplu vodu, ak postoji vec prokusani recept.

Bas me zanimaju svi oni koji "kukaju" za proslim vremenima, i legendarnim Alfama, da li bi barem jedan od njih kupil NOVU Alfu? Siguran sam da ne bi. Zakaj? Zato jer bi takva "po njihovoj mjeri" Alfa kostala ko 3 danasnje najluksuznije i najopremljenije Alfa u klasi 159-ke, a na isporuku bi se valjda cekalo prek godinu dana, jer bi se sve moralo rucno sarafit -> takvi auti ne izlaze na stanc-masini.

Jos jedan isfrustrirani vozac 159-vetke  :funny: :funny: :funny:

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #102 u: 17-09-2009, 13:58:19 »
Ja bi kupio 159 da imam pare za nju. To su prava kola i tom autu ništa ne fali, za razliku od mita koji i ne liči na auto.
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #103 u: 17-09-2009, 14:07:00 »
Ja bi kupio 159 da imam pare za nju. To su prava kola i tom autu ništa ne fali, za razliku od mita koji i ne liči na auto.

da imas pare koje moras potrosit bas na 159 ili propadnu, ili da imas viska 25k eura?

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
    • Split
« Odgovori #104 u: 17-09-2009, 14:19:40 »
Da imam 25 somova viška. Dakle da imam sve što mi treba i da mogu s lakoćom potrošit te pare. Onda bi kupio 159. Inače nikad ne bih mijenjao auto koje imam i koje zahtijeva jedino održavanje po principu mijenjaj ulje i vozi.

Enver

• Gost
« Odgovori #105 u: 17-09-2009, 14:51:20 »

Ma moguce je da i izadje, ali, to onda nece biti nikakva "prava" 169, bit ce to neki FIAT sa drugom karoserijom. Vidjet ce vec oni u FIAT-u ako im se isplati il ne, al nisu ludi da idu razvijat neki novi automobil.

Opcenito:
Ma bit ce GTA uvijek, odlican nacin da ljudima uzmu lovu, stave sire blatobrane, malo spuste auto, a umjesto "debelih" motora budu stavljali malo vece turbine pa overboost i sl. al nece to bit nista strasno brzo (kao AMG ili M kod drugih). Biti ce isto kao i sa pandom sport, y sport, itd... malo jaci motor, vec neki iz game motora, malecko naturpijan i to je to.

A zasto svi toliko pljujete taj MiTo, je da malo cudno izgleda, da je to grande punto i da je preeeecijenjen. Ja bi ga vozio rade volje.  :rolll:

(tražim lektora da mi lektorira postove  :hap:)

BigSaint

• Gost
« Odgovori #106 u: 17-09-2009, 15:14:23 »
Ma moguce je da i izadje, ali, to onda nece biti nikakva "prava" 169, bit ce to neki FIAT sa drugom karoserijom. Vidjet ce vec oni u FIAT-u ako im se isplati il ne, al nisu ludi da idu razvijat neki novi automobil.

Opcenito:
Ma bit ce GTA uvijek, odlican nacin da ljudima uzmu lovu, stave sire blatobrane, malo spuste auto, a umjesto "debelih" motora budu stavljali malo vece turbine pa overboost i sl. al nece to bit nista strasno brzo (kao AMG ili M kod drugih). Biti ce isto kao i sa pandom sport, y sport, itd... malo jaci motor, vec neki iz game motora, malecko naturpijan i to je to.

A zasto svi toliko pljujete taj MiTo, je da malo cudno izgleda, da je to grande punto i da je preeeecijenjen. Ja bi ga vozio rade volje.  :rolll:

(tražim lektora da mi lektorira postove  :hap:)

Evo ja ću prvi; DRAGE VOLJE. :hap:

XariX

• Gost
« Odgovori #107 u: 17-09-2009, 16:09:37 »
Jos jedan isfrustrirani vozac 159-vetke  :funny: :funny: :funny:

Uzzy, ne poznajes me osobno. Da me poznajes, znal bi da ne podnosim frustracije, i rjesavam ih se.  :box:

O0 :sado: :funny:funny:funny:funny:

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
    • Split
« Odgovori #108 u: 17-09-2009, 18:05:30 »
Drugim riječima, gadno bi se pisalo 159-ki da nije dobar auto.  :hehe: I tako treba. Nisu one nas kupile nego mi njih...  :sado:   :craz

33QO

• Gost
« Odgovori #109 u: 17-09-2009, 18:08:57 »
da imas pare koje moras potrosit bas na 159 ili propadnu, ili da imas viska 25k eura?

fali ti još 5  :hap:

XariX

• Gost
« Odgovori #110 u: 17-09-2009, 21:06:25 »
Drugim riječima, gadno bi se pisalo 159-ki da nije dobar auto.  :hehe: I tako treba. Nisu one nas kupile nego mi njih...  :sado:   :craz

:ok:  :drive: +

XariX

• Gost
« Odgovori #111 u: 17-09-2009, 21:09:18 »

fali ti još 5  :hap:

...za golu, osnovnu verziju... bez ikakvih điđa-miđa.. a to nije to, tak si moreš i samo znak kupit (il dobit na poklon), i zalijepit ga na figuara  :smijeh

Ne velim da je gola loša, dapače, ALI... ak već 30K, onda još uzet pravu opremu, i deeeeeri... ili pričekaj još kolko treba dok ne skupiš da imaš "taman"...

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #112 u: 17-09-2009, 23:34:09 »
neznam, meni je 30k eura strasna lova na okupu, vjerojatno je necu nikada ni vidjet. a ulazit u kredit radi auta, ni u bunilu, veci je gust nedat gusta banci da te krade od bilo koje alfe.

jos jednom sam se ugodno iznenadio nakon sto sam posmirglao svijecice koje su odradile 35tkm i sad alfica opet radi ko singerica. cak je prestalo iskrit pod haubom. :) posao je trajao krace nego potpisivanje kredita.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #113 u: 17-09-2009, 23:47:41 »
za 30 somova složim takvu 166-icu da ti pamet stane, ok nije novi auto al opet imaš avion a ovako imaš standardnu 159-tku.... jedino što se tiče 159 TI e toj nema premca (ali onoj sa V6 ispod haube)  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

33QO

• Gost
« Odgovori #114 u: 18-09-2009, 11:14:27 »
za 30 somova složim takvu 166-icu da ti pamet stane, ok nije novi auto al opet imaš avion a ovako imaš standardnu 159-tku.... jedino što se tiče 159 TI e toj nema premca (ali onoj sa V6 ispod haube)  :craz

A je ga i ti laprdaš! Pa onda čovik rađe kupi 3 g. staru 159-ku za 16.000€

XariX

• Gost
« Odgovori #115 u: 18-09-2009, 11:17:22 »

:ok: Ili, doda jos 5, pa uzme spidericu, pa nju "slaze" kolko ga volja O0  :o000:  :)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #116 u: 18-09-2009, 14:01:15 »

pa dobro može i tako  :craz  i onda nju za ostatak love središ... vidiš nije ni to loša opcija  :craz

u svakom slučaju mislim da danas nije isplativo kupovati novi auto za cca. 30 somova kad možeš kupit isti samo polovan star 1 godinu za cca. 19 somova, velika je razlika, a sumnjam da se može dogoditi neki veči kvar u toj 1 godini, a uostalom ima i garanciju....
« Zadnja izmjena: 18-09-2009, 14:02:49 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #117 u: 18-09-2009, 14:36:49 »
trogodisnjaci su uvijek bili best buy.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #118 u: 21-09-2009, 00:16:15 »
alfa pogotovo, pada vrijednost na trzistu ko blesava. prodje 3 godine i piknes si 159 u pol cijene. toga nema kod das auta

XariX

• Gost
« Odgovori #119 u: 21-09-2009, 09:51:40 »
1. skupina ljudi - kupuje nove aute, i voze ih tako dugo dok prolaze na tehnickom, nakon cega idu na pocasno mjesto
2. skupina ljudi - kupuje nove aute, izvoze puno km, i kad prodje garancijski rok zamijene za noviji model
3. skupina ljudi - kupuje "trogodisnjake", voze max 5 godina, utrape takav "prvom prilikom"
4. skupina ljudi - kupuje ono kaj si mogu prisustit, malo posrajfaju, drajvaju, i nadaju se dobroj prodajnoj cijeni
5. Ostali  :hap: