23-04-2026, 07:03:45

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627534 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline GTV mafija

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #2460 u: 28-10-2011, 23:33:12 »
isti auto.
sličnosti se nastavljau i u nutrašnjosti.
Giuleitta i Astra su nastajale u doba kada je fiat surađivao s GMom, djelili su platforme, dizajn.

ukloni zadnju kvaku s astre ( u vratima ime perdviđeno mjesto za kvaku kako giulietta ima) stavi neutralne felge pa mi reci koja je astra a koja je giulietta linija krova od napred je ista šofer šajba, razlika je u prednj masci i svjetlima, kao i u veličini zadnjih lampi.
Prednji ovjes je isti, zadnji je drugačiji.

....ovo je najveća glupost koju sam ikada pročitao o Giulietti igdje... :metak

33QO

• Gost
« Odgovori #2461 u: 28-10-2011, 23:40:07 »

Oprosti, ali koja glupost?

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2462 u: 28-10-2011, 23:41:39 »
Oprosti, ali koja glupost?

....opraštam...tvrdnja da su Giulietta i Astra u stvari isti auto...

....trebaš još jednom citat?

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #2463 u: 28-10-2011, 23:46:11 »

+1.328.550
MiTo

33QO

• Gost
« Odgovori #2464 u: 29-10-2011, 00:01:08 »

Isus je nabrojao ravno 10 paralela, a ti si jednom riječju to demantirao: "glupost".  Pitam lijepo gdje je pogrješio. Što je u tome loše?

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2465 u: 29-10-2011, 00:03:46 »
tako slični a tako različiti...po meni giulietta je par svjetlosnih godina ispred astre....što neznaći da je astra loša ali vidi se da je dizajn socijala tj. rađen sa namjerom da bude što jeftiniji za proizvest a giulietta je druga priča  :ok:

hrga

• Gost
« Odgovori #2466 u: 29-10-2011, 00:09:23 »
isti auto.
sličnosti se nastavljau i u nutrašnjosti.
Giuleitta i Astra su nastajale u doba kada je fiat surađivao s GMom, djelili su platforme, dizajn.

ukloni zadnju kvaku s astre ( u vratima ime perdviđeno mjesto za kvaku kako giulietta ima) stavi neutralne felge pa mi reci koja je astra a koja je giulietta linija krova od napred je ista šofer šajba, razlika je u prednj masci i svjetlima, kao i u veličini zadnjih lampi.
Prednji ovjes je isti, zadnji je drugačiji.

ajde samo sparkiraj jednu pored druge. samo to.
i onda dođi i reci kaj si reko.

ja sam svoju Giuliettu parkirao pokraj Astre ..... jebeš Astru, nema šanse da je isto. Jesi ih ikad vidio jednu kraj druge???
Pričaš gluposti.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2467 u: 29-10-2011, 00:11:13 »
ajde samo sparkiraj jednu pored druge. samo to.
i onda dođi i reci kaj si reko.

ja sam svoju Giuliettu parkirao pokraj Astre ..... jebeš Astru, nema šanse da je isto. Jesi ih ikad vidio jednu kraj druge???
Pričaš gluposti.
da i sjedio u jednoj i drugoj, promatrao ih duže.
našao sma bio jednom sliku s neutralnim felgama.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2468 u: 29-10-2011, 00:12:32 »

dizajnom jako slični osim kao što rekoh svjetala napred i straga i skrivene kvake.

hrga

• Gost
« Odgovori #2469 u: 29-10-2011, 00:15:40 »
našao sma bio jednom sliku s neutralnim felgama.

tvoje mišljenje ..... KUPIO jednu, sjedio u drugoj, imao miljon prilika usporediti.

cijela priča je po meni glupost i to totalna. čak i da imaju neke crte zajedničke razlika je velika.
sparkiraj jednu pored druge pa da vidimo.
nagledao sam se usporedbi slika ... je, to je sve kaj neko ima jer onog trenutka kad ih staviš jednu kraj druge sve te fore otpadaju.
sve priče, sve "baba rekla da su iste" ... bye, bye
« Zadnja izmjena: 29-10-2011, 00:17:56 od hrga »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #2470 u: 29-10-2011, 00:34:30 »
evo recimo ja ne tvrdim ništa o sličnosti Giuliette i Astre.....ali kad sam prvi put vidio astru na slici....

:kosa: :kosa:  pomislio sam ....j.bemti nemce..... su kopirali julkicu, prasci jedni

nisam ih vidio uživo jednu kraj druge....ali ovo ča vidin na slikama djeluje mi kao kad kinezi kopiraju konkurenciju

inače mi na prvu julkica nije sjela radi prednjeg kraja....ali kako vrijeme prolazi   :love: :love: :love: sve bi rađe želio da

mogu postat vlasnik jedne....ali nema se "vremena"  ...  a znamo šta je "vrijeme"   :) :) :)
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2471 u: 29-10-2011, 05:21:42 »
tvoje mišljenje ..... KUPIO jednu, sjedio u drugoj, imao miljon prilika usporediti.

cijela priča je po meni glupost i to totalna. čak i da imaju neke crte zajedničke razlika je velika.
sparkiraj jednu pored druge pa da vidimo.
nagledao sam se usporedbi slika ... je, to je sve kaj neko ima jer onog trenutka kad ih staviš jednu kraj druge sve te fore otpadaju.
sve priče, sve "baba rekla da su iste" ... bye, bye
oh da razlika ko nebo i zemlja. a nosač kaj ima idemtičnu liniju, b također, c isto.

Ono kaj želim reći ak si sretam s nuova nuova giuliettom drago mi je  :ok: al auto je nastao na bazi Fitata  Bravo čiji je dizajn upotrebljen kak bi napokon neki opel ličio na nekaj a isti je upotreblejn za nuova nuova giuliettu.

Instrument tabla je skoro ista, razlika giulietta ima brojke na 90° u onosu na obod instrumenta astra ima na 0°.
Kak meni veliš sparkaj nuovu nuovu giuleietuu pored aste i nađi razliku....

hrga

• Gost
« Odgovori #2472 u: 29-10-2011, 08:30:23 »
oh da razlika ko nebo i zemlja. a nosač kaj ima idemtičnu liniju, b također, c isto.

Ono kaj želim reći ak si sretam s nuova nuova giuliettom drago mi je  :ok: al auto je nastao na bazi Fitata  Bravo čiji je dizajn upotrebljen kak bi napokon neki opel ličio na nekaj a isti je upotreblejn za nuova nuova giuliettu.

Instrument tabla je skoro ista, razlika giulietta ima brojke na 90° u onosu na obod instrumenta astra ima na 0°.
Kak meni veliš sparkaj nuovu nuovu giuleietuu pored aste i nađi razliku....

Ne znam kaj da ti kažem, vidim da se nećemo dogovoriti oko toga. Meni jednostavno nisu iste. To kaj neke stvari imaju lsičnosti ne znači da su iste.
Sparkiram skoro svaki dan jer susjed u zgradi ima novu Astru. Vidio sam sve kaj ti pričaš i opet ponavljam da nisu iste.

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #2473 u: 29-10-2011, 08:43:21 »

Isus je nabrojao ravno 10 paralela, a ti si jednom riječju to demantirao: "glupost".  Pitam lijepo gdje je pogrješio. Što je u tome loše?
Da, trebao je umjesto glupost napisati 'nonsens', tada bi to bio uvjerljiv demantij bez potrebe za obrazloženjem  :rolll:

Ipak, zna Isus o čemu priča, ipak je kako se čini poklonik Autosjeda:

Osoba koja odvozi po tisuću km sa diesel i benzin verzijom giuliette, a usput je kvalitetno testirala novu Astru (čiji vam se test neobično svidio), zaista nema uporište kad jednom riječju demantira ove gore gluposti, pardon, nonsense.  :ok:
« Zadnja izmjena: 29-10-2011, 08:43:52 od GTA 147 »
Piše se, v Tuhlju!  :craz

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #2474 u: 29-10-2011, 10:23:13 »
nemas ti oci za primijetiti slicnosti, hrga
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
  • - fiat 500 abarth- alfa giulietta 2.0jtdm
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #2475 u: 29-10-2011, 10:32:32 »

Volio sam alfe od malena, a to je bilo jaaaako davno, još u doba one kocke od Giulije. Bile su mi draže od BMW-a, Forda (kojeg smo imali u kući) ili nećeg trećeg. Onda se pojavio Mad Max u kinima, pa smo svi zavoljeli onog Interceptor-a. Ta je ljubav trajala dok nije Baka došao na Poljud sa novom 33-kom. Par godina kasnije sam i sam postao vlasnikom jedne pa druge 33-ke. Onda je došao novi dizajnerski val u Italiju, pa su mi se alfe prestale sviđati. Uvjek sam ih respektirao, ali nije bilo one iskre.  :rolll:   Deset godina kasnije, novi vjetar je puhnio i vatra se razgorila.

Poanta: Može Alfa biti sto puta Alfa, imati ne znam kakav motor ili perfomanse, ali ako mi se ne sviđa, nije to to!  :ne2: :ne2:
jebi ga oro sad nemožeš i ovce i novce alfa je uvijek kroz povijest imala unikatne modele da ih sad ne nabrajam bilo ih je previše meni svi zanimljivi na svoj način evo samo jedna usporedba moje bivše 166-ice vrhunski auto sigurno po pitanju kvalitete izrade po pitanju voznih osobina ma sve ali na tržištu potpuni neuspjeh kao i 159 da ne nabrajam dalje a usporedno jedan hladni pasat ,škoda oktavija ili audi a6 lome i haraju tržištem a sva ta tri auta ja ne vidim i niti ih ne pogledam na cesti, očito da smo mi zagriženi u malom postotku i zato alfa mijenja stil šta je i logično , da se sad vratim na giuliettu meni je na prvi dojam iznutra komercijala čista onako fiat malo dorađeniji spreman za borbu na tržištu, puno prostora odličan gepek ,izgledom od straga zanimljiv od sprijeda opet neki kompromis meni ne baš interesantan ali svim nealfistima dobar zanimljiv, motorizacija ne sumnjam da je loša pogotovo dizel izvedba  :craz , dobri prodajni rezultati isto puno govore znači da je giulietta pogodila tržište malo bolje od predhodnika ali nas aliste ne i oduševila , u ova teška vremena možda alfa napokon krene u bolje poslovanje a na nove umjetnosti možda budemo morali malo duže čekat ili su ta vremena zauvijek prošla :rolll:
jopet će bit alfa pa di puklo da puklo

Kiro

• Gost
« Odgovori #2476 u: 29-10-2011, 11:17:00 »
Meni je giuliettica odlična i izvana i iznutra, baš prava alfica :love: drugačija od svih.

Offline plavi156

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #2477 u: 29-10-2011, 11:34:31 »
što se tiče usporedbi astre i giuliette mislim da je giulietta po dizajnu space shuttle do astre. Vidi se da su švabe htjeli nešto slično napravit ali alfa za švabe
ima toliko napredan dizajn da ga nisu u stanju čak ni kopirat :hehe:

kad gledamo bočne linije astra izgleda kao poluproivod, tj. kao one prve grube skice koje dizajneri rade na početku projekta:da:

ili drugim riječima, ono što švabi predstavlja gotov dizajn to su alfi grube skice u početku :ok:
« Zadnja izmjena: 29-10-2011, 11:36:24 od edi1608 »
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2478 u: 29-10-2011, 11:40:51 »

Isus, Bože mi oprosti na ovakvom nicku, je nabrojao 10 gluposti koje svaki auto ima zajdeničkih bez ikakvih dokaza i slika...mogao je i krunski dokaz: oba auta su kompakti s 5 vrata, imaju motor i pogon naprijed i 4 kotača...i da, imaju i volan... :metak

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2479 u: 29-10-2011, 11:42:59 »
Da, trebao je umjesto glupost napisati 'nonsens', tada bi to bio uvjerljiv demantij bez potrebe za obrazloženjem  :rolll:

Ipak, zna Isus o čemu priča, ipak je kako se čini poklonik Autosjeda:

Osoba koja odvozi po tisuću km sa diesel i benzin verzijom giuliette, a usput je kvalitetno testirala novu Astru (čiji vam se test neobično svidio), zaista nema uporište kad jednom riječju demantira ove gore gluposti, pardon, nonsense.  :ok:

....meni su više slični Astra i Megane... :o000:
Znači li to da je na pmolu brak GMa i Renault alijanse??? :smijeh

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
    • Zenica
« Odgovori #2480 u: 29-10-2011, 12:16:48 »
ah sad u ovo vrijeme kad su izgleda izmuzeni svi oblici, ima toliko slicnih automobila, sa toliko slicnih linija, cak i prednjih, posebno zadnjih...
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2481 u: 29-10-2011, 13:53:31 »

Isus, Bože mi oprosti na ovakvom nicku, je nabrojao 10 gluposti koje svaki auto ima zajdeničkih bez ikakvih dokaza i slika...mogao je i krunski dokaz: oba auta su kompakti s 5 vrata, imaju motor i pogon naprijed i 4 kotača...i da, imaju i volan... :metak
pogledaj slike koje su ispod mog posta. STavi iste felge pa mi reci što je što.

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #2482 u: 29-10-2011, 14:00:49 »
....danas smo DKW i ja snimali Giuliettu....auto je iz svakog kuta remek djelo...svaki detalj, proporcije, pregibi....sve ima svoje zašto i zato...nisu mi dali da vozim (imam 1500 km s Giuliettom dizelkom i oko 1000 s benzinkom 170KS), kao, jer nisam objektivan...ali sam se grčevito borio da je Alfa Romeo premium...pa gledajte zaključke u KN Automagazinu... :mah:

Oho, vidim promijenio si mišljenje :hap:

...."ljepota je u očima promatrača"
I "O ukusima se ne raspravlja"
Ali da pojasnim svoju javnoizrečenu tvrdnju da je Astra ljepša: Astra je s novim modelom napravila ogroman korak naprijed u svim smjerovima: dizajn, tehnologija, vozne osobine...dok smo od Giuliette očekivali više, pogotovo u dizajnu...

I da, svoje mišljenje o Opelu sam i javno pokazao u testu Astre Sport tourer... :ok:

Očito treba vremena da stvari sjednu na svoje mjesto :hap:
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

hrga

• Gost
« Odgovori #2483 u: 29-10-2011, 14:11:57 »
pogledaj slike koje su ispod mog posta. STavi iste felge pa mi reci što je što.

Ako nisi u stanju razlikovati Astru i Giuliettu onda možda ne bi trebao sjedati za volan jer očito da ne možeš proći ni osnovni test vida. Bez ljutnje, ali ova izjava je totalna glupost.
Još mogu progutati da neko misli da su slične, ajde, nek ti bude, imaš pravo na svoje mišljenje, ali ovo je totalna glupost. Ili nikad nisi vidio jednu pokraj druge ili to je fora flejmat i trolat. Trećeg nema.

:?:

denis147

• Gost
« Odgovori #2484 u: 29-10-2011, 14:17:03 »
 :love:

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
    • Zenica
« Odgovori #2485 u: 29-10-2011, 14:23:18 »
eh ti nasao sliku tbi verzije, nadji obicnu pa ces vidjeti razliku

Curly

• Gost
« Odgovori #2486 u: 29-10-2011, 14:39:57 »
Možda kao žena nemam previše pojma o nekim kompleksnijim karakteristikama automobila, ali mislim da vezano uz dizajn imam itekako što reći (znate ono, žene kupuju auto na način: ovaj mi je tak lijepi! :lol ) pa bi se uključila u raspravu :D

dakle, rijetko koji automobil, a posebno ne astra ili neko drugo njemačko sranje, što se tiče dizajna ne može biti ni sluga predivnoj alfici, a posebno Giulietti!

iskreno, ova rasprava mi liči na ono dok debela prijateljica govori o mršavoj da je glupa!

Curly

• Gost
« Odgovori #2487 u: 29-10-2011, 15:07:37 »
a smijem pitati kaj ti voziš?

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #2488 u: 29-10-2011, 15:09:42 »
Ja jednostavno ne vidim što je ovdje predivno...
(Image removed from quote.)
(Image removed from quote.)

Da citiram Lovreca:

...."ljepota je u očima promatrača"

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #2489 u: 29-10-2011, 15:18:52 »
Ne znam zakaj si se našao pogođen. Pa upravo sam to i konstatirao...ljepota je relativan pojam.