OK, ali ti razmisljas da li sa alfe prijeci na BMW. Koliko ima obrnutih slucajeva? Pogotovo kod nas gdje vecina ne vidi dalje od njemacke i gdje goli 320d vrijedi vise nego 159 2.4 TI. A ako na BMW stavis col vece felge onda mozes uz 159 dobiti i MiTo za cijenu BMWa. I opet ce se prodati vise 320d jer je to BMW.
Eh vidiš nije jedina stvar kod nas u RH da će se prodati više BMW-a nego Alfi zato što su ljudi ludi za BMW-om. Istina ima ih više koji štuju njemačku industriju,ali velika je tu uloga zastupnika. Recimo kod Tomića kad dođeš i želiš kupiti određeni auto,s nekom opremom i motorom,imaš ogroman izbor tzv."testnih" vozila,koje imaju maksimalno do 5tkm,a većina oko 1500 km,i cijena im je snižena (ovisno o modelu naravno) od 30 pa sve do gotovo 100 tisuća kn,a nekima i puno puno više(recimo 7-ce,M-modeli itd..).Opet ako ne želiš takav auto,nego želiš s nula km na satu,uvijek ,ali apsolutno uvijek dobiješ poputs(govorim iz osobnog iskustva jer je otac kupio nedavno BMW-a tamo). Nikada neće reći kao ona stoka u AC-u ne,to je nemoguće cijena je ta i ta i zakaj ste mi baš sad morali doć baš smo ja i dečki iz servisa počeli gledati Marisol

Tako da kod BMW-a uz pregovaranja moeš iskamčit dobar auto,dobro opremljen ,po puno nižoj cijeni nego što stoji u katalogu. Da nebi izgledalo da uzdižem u nebesa BMW,otac je gledao i Alfu(ustvari nju smo prvo gledali

) ali sama pomisao da moram ić na Jablansku kod onih teletubisa,mi je kao pred najteži ispit na faksu. Toliko indolntno,ponašanje,toliko pomankanje želje za prodajom auta,toliko ih boli kurac za sve oko njih

I naravno,pitanje Alfa 147 i 159(njegov pogled sve govori,pa kaj baš moram radit ponudu za oba auta danas,dajte dođite sutraza još jedan) koji motori ,i moguće kombinacije opreme,odgovor glasi sve vam je u katalogu,sve vam tamo piše! I sad bi ja trebao kupit i ostavit u ovo vrijeme 30 soma eura kod njega?! Volim alfu,jedna od najomiljenijih marki,ali baš toliko nevolim,da me se praktički omalovažava. Popusta nema nikakvih,ništa nije moguće iskombinirati kod njih,pa očito nije moguće iskombinirati da kupim auto tamo.Dokle je god tako kod nas uvijek će biti više prodanih BMW-a i VW-a nego Alfi/Fiata/Lancia nažalost.