23-04-2026, 05:40:46

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627502 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline GTzadar

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #780 u: 01-07-2010, 12:43:09 »
vjerujem da tako ne razmisljaju u alfi. no evo iskusta su razna. hocu rec da su rijetki zakleti alfisti, golfasi ili opelasi. ljudi kupe ono sta im najbolje pase, a manje gledaju na marku.
Ma u alfi sigurno tako ne razmišljaju, nebi ni smjeli.... :hap:

A ovo drugo je istina.....imam frenda koji voli golf, i ja to poštujem kod njega jer zna što voli....al isto ga žena natirala da proda trojku i kupi novu astru... :craz :hehe: :hehe: :hehe:
I sad se jedva čeka rišit astre ,a nikako nemore.... :funny:
.... sempre gilles ....

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #781 u: 01-07-2010, 12:49:08 »
jel bazni golf isto opremljen kao i bazna giulietta? pitam jer neznam.
A ne znam ni ja, ali to ti opet gro ljudi ne gleda. Bitna je cijena. Koliko vidim ovak na brzaka od pametnih stvari jedino nema automatsku klimu nego nekakav poludrek. Ali doplata je cca 200€.
Piatnje je jedino ima li alfa xenone. To je skupo.
... a htio sam crnu...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #782 u: 01-07-2010, 12:54:08 »
a ja nisam nikad cuo da si netko razmislja izmedju Alfe i BMWa, Audija, Mercedesa..........
Poanta price je da im je danas tesko prodati auto alfistu a kamoli nekome drugome. Obzirom da kupci gore navedenih nikad nece pogledati alfu jer nije "prmium" znaci da alfa treba traziti NOVE kupce u "nepremium" klasi a to je danas sve ostalo osim valjda Dacie i Lade. Ako im nije dovoljno 100 000 prodanih komada godisnje, a nije, onda alfe moraju poceti gledati i kupci VWa, Opela i ostaloga. I zato ta usporedba stalno. Bazni G VI sa 122KS je 3k€ jeftiniji od bazne Giuliette. 99% nas ovdje to ne bi natjeralo da kupimo golfa ali je problem taj sto bi 99% onih kojima je svejedno uzelo golfa jer je velika razlika u cijeni. Ako auto u domovini AC moze ici za 17k€ onda ne postoji opravdanje za cijeu od 23k€ u HR. Osim ako svaki prodani u SLO ne kompenziraju prodanim u HR.  :hehe: Sto bi znacilo da je rijec o 20k€ koliko je i gore spomenuti golf. A onda bi ljudi mozda i razmisljali.
ACu je svejedno jer zivi od fiata koje je zavalio valjda svim drzavnim institucijama i hrpi malih privatnika. FIATu je svejedno jer smo drek od trzista. Nama nije, ali koga briga. A FIAT je nekada bio pri vrhu po prodaji u HR.

Otkad to bazni golf ima 122konja??!!
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #783 u: 01-07-2010, 13:11:49 »
ACu je svejedno jer zivi od fiata koje je zavalio valjda svim drzavnim institucijama i hrpi malih privatnika. FIATu je svejedno jer smo drek od trzista. Nama nije, ali koga briga. A FIAT je nekada bio pri vrhu po prodaji u HR.

Slabo oni žive i od Fiata, mislim da je fenomen prodati tako malo Fiata na tržištu koje ipak susjedno italiji, i sad kad Fiat ima široku ponudu dobrih modela do 100.000 Kn. Ali dok jedna Škoda sa 2 modela proda 3x,4x više auti nego Fiat, onda je sve jasno...

Na žalost, ali Alfu ce danas kupiti samo alfisti, ili onaj koji je baš jako ozbiljno zagrizao za Alfu. Npr. u ovoj sjevernoj regiji (Varaždinska i Međimurska županija) su dva Fiat/Alfa/Lancia salona. U Alfacaru stoje obično 2 Fiata jer više od dva auta ne stanu, a kod Prikratkog se ponekad vidi neka 159, malo vožena. Pa kad neki auto ne možeš niti vidjeti kako izgleda, a probnu vožnju moras ici doslovce moliti u Zg, sa cijenama neusporedivo većim nego u susjedstvu, onda stvarno moras ozbiljno zagristi za Alfu da je kupis... Uz jos poznatu ljubaznost, guranje na štand rabljenih umjesto novih itd... čast izuzecima koji se trude nešto napraviti, ali...

Meni isto nije jasno to potenciranje uspodbe Alfe sa Golfom. Jos razumijem da to potenciraju vlasnici VW, ali alfisti  :rolll: Alfa nije zamislila Giuliettu da napravi bum na tržištu i postane najprodavaniji kompakt. Za to je zadužen Fiat u grupi, a da im je to cilj onda bi ubacili kao VW, Ford ili Opel neki 1.4 od 90 KS bez opreme, s platičnim ručicama, kruble, 2 zračna i cijenom ispod 100.000 Kn...

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #784 u: 01-07-2010, 13:28:22 »
vjerujem da tako ne razmisljaju u alfi. no evo iskusta su razna. hocu rec da su rijetki zakleti alfisti, golfasi ili opelasi. ljudi kupe ono sta im najbolje pase, a manje gledaju na marku.

ljudi u HR kupuju ono na ćemu će mu susjed bit zavidan i moć mu reć e to je pravo njemačko auto.

znači alfa odpada.

ova nova delta ne da je 100 puta ljepša, bolja i luksuznija od golfa, pa gle koliko ih imaš na cesti.

ukratko Hrvati su jako zatucan narod, da ne pričamo o "kvaliteti" volkswagena na kojima odlaze dizne pumpe goriva, serva, turbine se raspadaju, dsg mjenjači se kvare i opet svi govore o nekoj volkswagen kvaliteti(plastika u unutrašnjosti) lol kao da je to jedino što želim od auta.

unutrašnjost u golfu 6 izgleda kao u mazdama 90-ih i svi viču kak je super, kvalitetna i neznam šta, a gadna za pogledat da je to strašno.

čovijek čiji frend radi u fiatovom salonu je išao kupit auto i gledao je golfa 6 sa skoro nikakvom opremom za 160000kn osnovni motor.

kaže mu fren pa za to možeš kod mene uzet brava sport sa skoro svom opremom i 150ks, a ovaj mu odgovori da će ovog lakše i skuplje prodat za 5 godina.

moš mislit baš me zanima tko će više platit socijalnog golfa za 5 godina od top modela brava, da su jedan i drugi socijalni onda da ovako može zaboravit.

da ne spominjem pogodnosti vožnje auta sa full opremom i vožnje socijale, al eto zatucani ljudi su zatucani ljudi, a i dao bi se kladit da će imat više problema sa tim golfom nego bi imao sa bravom, samo to neće nikom htjet pričat, al eto na kraju je ipak kupio golfa.

to su ti zatucani ljudi u HR
........

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #785 u: 01-07-2010, 13:30:23 »
ljudi u HR kupuju ono na ćemu će mu susjed bit zavidan i moć mu reć e to je pravo njemačko auto.

znači alfa odpada.

ova nova delta ne da je 100 puta ljepša, bolja i luksuznija od golfa, pa gle koliko ih imaš na cesti.

ukratko Hrvati su jako zatucan narod, da ne pričamo o "kvaliteti" volkswagena na kojima odlaze dizne pumpe goriva, serva, turbine se raspadaju, dsg mjenjači se kvare i opet svi govore o nekoj volkswagen kvaliteti(plastika u unutrašnjosti) lol kao da je to jedino što želim od auta.

unutrašnjost u golfu 6 izgleda kao u mazdama 90-ih i svi viču kak je super, kvalitetna i neznam šta, a gadna za pogledat da je to strašno.

čovijek čiji frend radi u fiatovom salonu je išao kupit auto i gledao je golfa 6 sa skoro nikakvom opremom za 160000kn osnovni motor.

kaže mu fren pa za to možeš kod mene uzet brava sport sa skoro svom opremom i 150ks, a ovaj mu odgovori da će ovog lakše i skuplje prodat za 5 godina.

moš mislit baš me zanima tko će više platit socijalnog golfa za 5 godina od top modela brava, da su jedan i drugi socijalni onda da ovako može zaboravit.

da ne spominjem pogodnosti vožnje auta sa full opremom i vožnje socijale, al eto zatucani ljudi su zatucani ljudi, a i dao bi se kladit da će imat više problema sa tim golfom nego bi imao sa bravom, samo to neće nikom htjet pričat, al eto na kraju je ipak kupio golfa.

Ima puno istine u ovome...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #786 u: 01-07-2010, 13:36:54 »
kao da je važno,alfa propada i mi tu ništa nemožemo  :funny:

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #787 u: 01-07-2010, 13:37:19 »
Sve su susjedi krivi  :funny: :funny: . Da nema njih kupovali bi aute s guston i ostajali kroz narastaje u familjama  :craz
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #788 u: 01-07-2010, 13:41:55 »
malo ste ekstremni. nije taj golf bas neki bestseller. mislim da ljudi ipak biraju prema mogucnostima, a za prosjecnog hrvata je golf  malo preskup. vecina tih 6ica sta se kotrljaju po cesti su sluzbeni auti jer firma ima dobar deal sa zubakom. za astru se moze rec da dobijes puno auta za malo para al to je ipak niza klasa od alfe.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #789 u: 01-07-2010, 13:50:26 »
malo ste ekstremni. nije taj golf bas neki bestseller. mislim da ljudi ipak biraju prema mogucnostima, a za prosjecnog hrvata je golf  malo preskup. vecina tih 6ica sta se kotrljaju po cesti su sluzbeni auti jer firma ima dobar deal sa zubakom. za astru se moze rec da dobijes puno auta za malo para al to je ipak niza klasa od alfe.
Ja, astra je meni čak i lipša od golfa....
Al ovaj frend mi je bija smišan ,.., a lipo je čovik prizna da se zahebo i gotovo  :craz
.... sempre gilles ....

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #790 u: 01-07-2010, 14:02:19 »
Otkad to bazni golf ima 122konja??!!
pa usporedio sam bazne pakete slicne snage.
... a htio sam crnu...

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #791 u: 01-07-2010, 14:48:19 »
a ja nisam nikad cuo da si netko razmislja izmedju Alfe i BMWa, Audija, Mercedesa..........

kako ne,  kada sam kupovao 159 dvoumio sam se između nje i BMW 318d.

Većina ljudi se dvoumi i gleda da što bolje prođe za novce koje misli dati. Malo je onih kupaca koji misle da je jedino Alfa bogomdana - od njih Alfa ne može živjeti. A oni koji misle da je MiTO loše prošao neka bace oko na temu statistike prodaje i vide koliko ih se proda u odnosu na cjelokupnu prodaju Alfe.

Offline Toxy

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb - Jarun
« Odgovori #792 u: 01-07-2010, 15:20:21 »
Ljudi kupuju ono što si mogu priuštit, ono što mogu servisirat i za kaj znaju da če biti dijelova...

Recimo šta je meni bilo dobro kod Alfe u zadnjih 15 godina, relativno su se dobro prodavale, znači ima rabljenih, možeš nabaviti dijelove jednostavno na auto otpadu pa i do onih sitnica. Cijena im je padala brže od usporedivih auta što je meni bilo super, a po meni uopće nisu loše tolko koliko ljudi kenjaju...

Ali već sam pisao pod nekom temom s obzirom kako se prodaju sada ih neće biti kao rabljenih puno, dijelova baš nema na svakom koraku i moraju po baš svakoj gluposti od dijelova biti posebni... Ljudi si računaju kupim si Golf mehaničari se više u to kuže, dijelova imaš i u zadnjoj vukojeb...., pa i čak i da se kvare uvijek ga nekako skrpaš jer dijeli puno dijelova u koncernu itd., itd., Evo baš sam bio pred koji dan u Italiji pa mogu primjetit da ni oni sami baš ne voze više talijane tako da... A uostalom taj omraženi VW možda kupi Alfu pa će mu on biti kao neka sportska divizija s obzirom da Seatu baš neide pa po čemu bu se onda pljuvalo.... :craz

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #793 u: 01-07-2010, 16:08:28 »
pa usporedio sam bazne pakete slicne snage.

I taj bazni paket nema 4 vrata ni ESP ni...što Alfa ima.
Kad to dodaš dodješ na sličnu cijenu.

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #794 u: 01-07-2010, 16:13:06 »

ni highline paket nema ESP u kroejši.
MiTo

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #795 u: 01-07-2010, 16:25:00 »

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #796 u: 01-07-2010, 16:27:11 »

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #797 u: 01-07-2010, 16:42:52 »
Vec sam negdje vidio ove felge na giulietti, nekako mi nisu nikako za nju :rolll:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Metalfista

• Pripravnik
  • **
    • Sokolovac
« Odgovori #798 u: 01-07-2010, 17:08:32 »

znači alfa odpada.

Potpisujem, kod nas je navek bila ona stara "pri susedu je trava uvek zelenija" i tu oko mene ima puno (da oprostite na izrazu) vukojebina u kojima ljudi ak vide da je neki sused kupil novoga traktora, ovaj bu sve doma sprodal samo da kupi skupljega i boljega, a takvi su čvrsto uvjereni da je Golf i VW općenito Bog među autima i takav način razmišljanja se proširil i na gradove i kojekakve selendre, sve i svakaj danas uspoređuju sa golfom.

Kaj se tiče VW Golfa VI, meni je Golf V puno ljepši, ali novi Polo mi je mrak, izuzev dosadne i spartanske unutrašnjosti auto je bomba, i cijena je OK. Ali svejedno bi kupil Alfu Giuliettu rađe nego VW Polo (al dobro to su već dve različite klase),  po meni VW je konfekcija i to teža konfekcija.

Međutva kaj je, je Alfa je ipak malo preskupa, iako jedinstvenost uvijek ima svoju cijenu al, jbga brate kriza je, nema se para, pa mislim da bi 145000 novaca hrvackih bila taman cifra za 1.6 JTDM 105 progression :ok:

Kad ja dolandram u grad na špicu i med svim onim dosadnim i sličnim Golfima i VW-ima koje su gradski šminkeri sparkali da se preseravaju, vidim Alfu srce mi zatitra jer znam da med svim tim nemaštovitim likovima ima bar jedan/jedna koji/ja nije na isti kalup ko i svi drugi i koji/ja zna kaj valja, a ko što jednom Đole reče "Sve ostalo su nijanse"

Ne tvrdim da je VW smeće i da je Alfa svetinja (svaki auto ima svoje mušice i protiv toga se danas u doba velikoserijske proizvodnje nemože ništa), al Alfa ipak ima dušu a VW je tek hladan komad lima.

djjd

• Gost
« Odgovori #799 u: 01-07-2010, 17:25:16 »
Pale budu cijene za par mjeseci.

Offline Metalfista

• Pripravnik
  • **
    • Sokolovac
« Odgovori #800 u: 01-07-2010, 17:30:22 »
Pale budu cijene za par mjeseci.

Živi bili pa kupili  :hehe:

Offline gvija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #801 u: 01-07-2010, 17:35:09 »
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

Vedran 33

• Gost
« Odgovori #802 u: 01-07-2010, 17:37:44 »
Cijena je dobra jer je oprema sva to nitko ne nudi i bitna stavka to je sada najsigurniji auto u klasi  QV

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #803 u: 01-07-2010, 19:40:20 »
Alo ljudi kakve su to usporedbe sa Golfovima  :?: Da razjasnimo jednu stvar: Alfa nikad nije bila jeftina niti će biti auto za široke narodne mase.

Morao sam iskopati cjenik iz 1981. (Auto magazin) kada se prodavala stara Giulietta.
Samo za njenu carinu (i to za onu sa 1.6 motorom) mogao si kupiti 2 Golfa iz TAS-a. Mirko uživaj  :mahm

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #804 u: 01-07-2010, 19:47:47 »
ma sve je to meni jasno, ali ima hrpa ljudi koji ne gledaju na to. Jednostavno prvi pogled na cijenu u nekom autonecemu i taj model se kriza. Aute ne kupuju samo strastveni vozaci, profesionalni mehanicari i oni koje auti zanimaju. Daleko vise ima onih kojima je bitno da se voze.
I opet, neovisno o golfu, razlika u cijeni izmedju SLO i HR je nubulozna.
... a htio sam crnu...

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 147 1.9 jtdm, Berlina 1750 68, 159 2.4 jtdm
    • Matulji
« Odgovori #805 u: 01-07-2010, 19:54:01 »
viktor je sve lijepo rekao...alfa je skuplja u svim segmentima od tih navedenih konkurenata i ne znam zašto se čudite cijenama!onaj koji ima će kupit i gotovo kad je izašla 156gta koštala je skoro kao impreza sti o čemu dalje raspravljat!
Umro je Einstein,umro je Tesla, a i meni nesto nije dobro...

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #806 u: 01-07-2010, 20:59:12 »
po onome što sam dosad vidio giulietta je u svemu bolja od golfa 6,tako da i cijena mora biti veća  :da:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #807 u: 01-07-2010, 20:59:59 »
Alo ljudi kakve su to usporedbe sa Golfovima  :?: Da razjasnimo jednu stvar: Alfa nikad nije bila jeftina niti će biti auto za široke narodne mase.

Morao sam iskopati cjenik iz 1981. (Auto magazin) kada se prodavala stara Giulietta.
Samo za njenu carinu (i to za onu sa 1.6 motorom) mogao si kupiti 2 Golfa iz TAS-a. Mirko uživaj  :mahm

a mi se ćudimo što ima tako malo transaxla  :)

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #808 u: 01-07-2010, 22:07:01 »

danas sam bio u ACu i vidio ovu giuliettu...zanimljiva boja - mislim da je to crvena sa fiat brava...svaki čas bi trebali definirati konačni cjenik pa možemo krenuti u narudžbu!
MiTo

Offline Fabrizio Giovanardi

• Trade Count: (-1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Brera Giulia 4.4 jtdm 16V Q4 4032.g.
    • Zagreb
« Odgovori #809 u: 01-07-2010, 22:20:08 »
Ponudi im svoj bolid u zamjenu za Giuliettu  QV i nek ti doplate još 2 soma.  :da:

A hoće li konačno ponuditi i koju Breru s turbakom?