23-04-2026, 05:42:09

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627506 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • KRK
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #750 u: 30-06-2010, 22:52:17 »
danas vec vidio 10-etak giulietta.  :da: sive i crne

Offline anel_pa

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Bmw 320d GT
    • BiH
« Odgovori #751 u: 30-06-2010, 23:59:58 »
ee a koji je motor u ove alfice u splitu, ima dva auspuha pozadi trebalo bi da je ili 1.4tbi 170ks ili dizlo 2.0jtdm 170ks? cudi me kako nema feluge ako je taj jaci model, rotkape su ocajne trebali su mu kakve feluge nabaciti da predstavljanje bude kako treba...  :rolll:
...CUORE SPORTIVO...

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #752 u: 01-07-2010, 00:02:19 »
taman san i ja tia reci to . Vidi se koliko su traljavi ovi nasi  :wal: :wal:
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline anel_pa

• Pripravnik
  • **
  • Bmw 320d GT
    • BiH
« Odgovori #753 u: 01-07-2010, 00:05:45 »
...joj cuti vi ste super, kod nas u Bosni ce je predstavljati na klocnama i kladama jer cim si se okrenuo neko je uspio skinuti feluge... :) :hehe:
...CUORE SPORTIVO...

BigSaint

• Gost
« Odgovori #754 u: 01-07-2010, 00:20:17 »
Pun mi gnjurac više pomodarstva i bijelih auta, zar oni neznaju da postoji cijeli spektar boja! :wal:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #755 u: 01-07-2010, 00:29:31 »
Jesi probao zaglaviti papučicu gasa? :hap:

Vidi se na slici da je ona modificirana podloska sto ne zaglavljuje, brzi su :clap:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #756 u: 01-07-2010, 06:33:39 »
ee a koji je motor u ove alfice u splitu, ima dva auspuha pozadi trebalo bi da je ili 1.4tbi 170ks ili dizlo 2.0jtdm 170ks? cudi me kako nema feluge ako je taj jaci model, rotkape su ocajne trebali su mu kakve feluge nabaciti da predstavljanje bude kako treba...  :rolll:

Koliko ja vidim to su felge a ne ratkape :rolll:
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #757 u: 01-07-2010, 06:34:30 »
Pun mi gnjurac više pomodarstva i bijelih auta, zar oni neznaju da postoji cijeli spektar boja! :wal:

A koju ćeš boju u Splitu nego bilu :craz
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #758 u: 01-07-2010, 07:16:51 »
...joj cuti vi ste super, kod nas u Bosni ce je predstavljati na klocnama i kladama jer cim si se okrenuo neko je uspio skinuti feluge... :) :hehe:

Ne vjerujem da će je u bosni iko kupiti za salona da se vrti i pokazuje, imajući u vidu da je prošle sedmice AC meni tražio "kaparu" od 10e za providne žmigavce za alfu, hmmm nešto ih ne vidim da će uzeti auto "just for show" Nego će ti biti politika, drug internet, proguglaj izaberi boju, dođi i iskeširaj pare pa čemo mi naručiti i doći će....kad tad...

"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Drago

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #759 u: 01-07-2010, 07:48:28 »

Ova je dizlo 170ks  :ok: I nisu ovo ratkape nego felge i meni izgledaju super  :ok:
Jeremy Clarkson:
With the exception of the simply appalling Arna, I’ve loved all Alfas. In fact I’ve argued time and again that nobody can be a petrolhead until they’ve owned one. It’s a rite of passage. Think of it as the great sex that leaves you with an embarrassing itch.

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #760 u: 01-07-2010, 09:11:00 »
šteta što nije sport paket...baš joj krasno stoje pragovi i malo spušten ovjes...

...što se tiče dva auspuha mislim da 1,4 170ks ima samo jedan auspuh.
MiTo

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #761 u: 01-07-2010, 09:21:35 »
Evo popodne ja na Rivu kad ono taman stigla Giulietta  :love3: Prva u Splitu i to taman stigla. Bija je jedan prodavac iz Autocommercea i valjda me i pripozna pa smo malo proćakulali i pustija me da sidnen u nju i stvarno je bija maksimalno ljubazan  :care
Prvi dojmovi su  :love3: :ok:  :love3:
Eto ima san čast prvi u Splitu sist u nju, a najvjerojatnije će od idućeg tjedna ova bit spremna za testne vožnje...

Evo sad malo slika:

Tak, tak, nije loše, ali taj auo mi je nekako između, nit miriši, nit smrdi...

A za detaljan review ću ipak sačekat da je provozan....ovako na prvi pogled me stvarno oduševila. A do nje je bija i novi Fićo cabrio...za zenske idealan  :hehe: ili za one jahtaše za doć do jahte.
Vidi se na zadnjoj slici da je ispod pedale gasa ta nova podloga koja sprečava da se pedala pomiče u stranu :da:

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #762 u: 01-07-2010, 09:32:17 »
popularna cijena, nema kaj  :wal: :wal: :wal:
Spomenuh da se reklama opako vrti na Canal+ i u spanjolskoj je pocetna cijena nesto ispod 21k€. Sto je cca 10% manje nego ovdje. Za SLO je vec bio info. Uglavnom, prevelika razlika za ovu klasu auta.

Španjolska, Slovenija, Mađarska...
Bitno da se AC hvali
"Hrvatska je treća zemlja po redu koja komercijalizira ovaj model nakon Italije i Njemačke"  :wal: :wal:

Pa nije problem priznati što smo zadnja rupa kad prodaju dvije mjesečno. A i dok su Slovenci i Mađari napravili pravu prezentaciju i "iskoristili" susrete da auto preznetiraju među potencijalnim kupcima, AC će imat prezentaciju na rivi, usput se mozda proda i koji Punto, 500...  :wal:  :rolll:

22.000 Eura za početni model  :metak  Znaci neki 2.0 JTD sa malo opreme valjda ide prema 30.000... A jučer gledao kod Prikratkog 159 2.4 JTD 210, crna koža itd... za 30.000 eurica

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #763 u: 01-07-2010, 09:58:38 »
MiTo

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #764 u: 01-07-2010, 11:01:06 »
Preskup im je auto...

Po meni golfu je giulietti najveća konkurencija, a petica Sporline je došla oko 160 000 kn (sportline je mislim najjača oprema)

Upravo to! Mogu oni pričat što hoće, ali sa ovom cijenom "nema" argumenata da bi se jednog vlasnika golfa, astre, focusa, 308,... navuklo da prijeđe na alfu.

Otkad je Golf Konkurencija Alfi  :?:
Alfa i VW nemaju nikakve veze, a niti imaju zajedničke kupce. To su dva različita svijeta i nikad u životu nisam upoznao nekoga tko se misli između Alfe i VW.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #765 u: 01-07-2010, 11:18:35 »
Alfa i VW nemaju nikakve veze, a niti imaju zajedničke kupce. To su dva različita svijeta i nikad u životu nisam upoznao nekoga tko se misli između Alfe i VW.

Potpisujem, golfu je konkurencija opel astra i donekle ford focus, čak ni megane ne kupuju isti ljudi koji kupuju golfa.
Po meni alfa cilja najviše na bmw 1 seriju i donekle na audi a3 iako audija a3 kupuju isti ljudi kao i golfa ali ljudi koji imaju više para pa hoće da ipak malo budu iznad golfova....ljudi sa malo više para ali po mentalnom sklopu vrlo blizu golferima
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #766 u: 01-07-2010, 11:22:11 »
:da: :da: :da: :da:..... :ok:
.... sempre gilles ....

33QO

• Gost
« Odgovori #767 u: 01-07-2010, 11:51:20 »

Nije rijeć o konkurenciji već o privlačenju kupaca. Ako pokušavaš nekim modelom napraviti bum na tržištu, odnosno uzeti veči kolač, onda se sigurno ne obraćaš samo vlasnicima prethodnih modela, već i vozaćima ostalih marki, pa tako i vlasnicima golfa  :hap:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #768 u: 01-07-2010, 11:53:14 »
Nije rijeć o konkurenciji već o privlačenju kupaca. Ako pokušavaš nekim modelom napraviti bum na tržištu, odnosno uzeti veči kolač, onda se sigurno ne obraćaš samo vlasnicima prethodnih modela, već i vozaćima ostalih marki, pa tako i vlasnicima golfa  :hap:
Možda vlasnicima nekih drugih marki i modela...al baš golfa, mislim da ne  :ne: :ne:
.... sempre gilles ....

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #769 u: 01-07-2010, 11:57:44 »
Ja mislin da su malo pritirali s cjenom, auto bi sigurno privuklo veci broj kupaca da ima realniju cjenu i samim tim bi se stvorili novi alfisti. Sta su oni prije vozili bmw, vw, ili renola svejedno, ali s ovim cjenema tesko da ce ozbiljnije uc na trziste
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #770 u: 01-07-2010, 11:57:53 »
sta mislite da samo alfisti kupuju alfe. ja sam sreo vise ljudi koji su kupili alfu jer im se svidja a vozili su svasta prije toga. a isto tako sam upoznao ljude koji su odustali od kupnje alfe i uzeli recimo seata jer im je povoljniji. fucka se ekipi za ovaj forum, alfiste i zmiju. jedva da znaju iz koje drzave dolazi.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #771 u: 01-07-2010, 12:00:57 »
Ma oni se drže one da  žena kupuje auto   !!

A zato je bitan dizajn... jer ako se njoj svidi , lako za zericu veću cijenu  :craz
.... sempre gilles ....

33QO

• Gost
« Odgovori #772 u: 01-07-2010, 12:02:33 »
Možda vlasnicima nekih drugih marki i modela...al baš golfa, mislim da ne  :ne: :ne:

Ajmeeee, šta ste se uvatili golfa, to je bilo figurativno! Cijena je previsoka za to auto.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #773 u: 01-07-2010, 12:05:29 »

Ajmeeee, šta ste se uvatili golfa, to je bilo figurativno! Cijena je previsoka za to auto.
Nemere GOLF bit figurativan ....  moš mu dat figu  i van, da te vlasnici ne dovate,  al figurativan nikako   :craz :song:...... :ok:
.... sempre gilles ....

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #774 u: 01-07-2010, 12:06:27 »
a ja nisam nikad cuo da si netko razmislja izmedju Alfe i BMWa, Audija, Mercedesa..........
Poanta price je da im je danas tesko prodati auto alfistu a kamoli nekome drugome. Obzirom da kupci gore navedenih nikad nece pogledati alfu jer nije "prmium" znaci da alfa treba traziti NOVE kupce u "nepremium" klasi a to je danas sve ostalo osim valjda Dacie i Lade. Ako im nije dovoljno 100 000 prodanih komada godisnje, a nije, onda alfe moraju poceti gledati i kupci VWa, Opela i ostaloga. I zato ta usporedba stalno. Bazni G VI sa 122KS je 3k€ jeftiniji od bazne Giuliette. 99% nas ovdje to ne bi natjeralo da kupimo golfa ali je problem taj sto bi 99% onih kojima je svejedno uzelo golfa jer je velika razlika u cijeni. Ako auto u domovini AC moze ici za 17k€ onda ne postoji opravdanje za cijeu od 23k€ u HR. Osim ako svaki prodani u SLO ne kompenziraju prodanim u HR.  :hehe: Sto bi znacilo da je rijec o 20k€ koliko je i gore spomenuti golf. A onda bi ljudi mozda i razmisljali.
ACu je svejedno jer zivi od fiata koje je zavalio valjda svim drzavnim institucijama i hrpi malih privatnika. FIATu je svejedno jer smo drek od trzista. Nama nije, ali koga briga. A FIAT je nekada bio pri vrhu po prodaji u HR.
... a htio sam crnu...

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #775 u: 01-07-2010, 12:10:12 »
Ma oni se drže one da  žena kupuje auto   !!

A zato je bitan dizajn... jer ako se njoj svidi , lako za zericu veću cijenu  :craz

moze bit al evo primjera, frend uzeo ganc novu 147 i ima neke probleme snjom. nema on blage veze o autima nego ga samo zanima faktura kad izadje iz servisa. kaze da mu se zamjerila i da alfu nikad vise nebi kupio. uplatio je X3 i vjerojatno se vec vozi. sto ne znaci da opet ne visi po servisima. ali eto , htio sam samo rec da ga alfa kao marka uopce ne zanima. auto mu je bio na prvi pogled ok i zato je kupio. pojmovi kao motor TS JTDM, sportpakovi fejslifti brembo giugaro ga uopce ne zanimaju. mislim da na takve ljude cilja svaka firma. ljude koji ne pitaju puno, uredno plate servise i za 3 godine zamjene za novi.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #776 u: 01-07-2010, 12:11:54 »
a ja nisam nikad cuo da si netko razmislja izmedju Alfe i BMWa, Audija, Mercedesa..........
Poanta price je da im je danas tesko prodati auto alfistu a kamoli nekome drugome. Obzirom da kupci gore navedenih nikad nece pogledati alfu jer nije "prmium" znaci da alfa treba traziti NOVE kupce u "nepremium" klasi a to je danas sve ostalo osim valjda Dacie i Lade. Ako im nije dovoljno 100 000 prodanih komada godisnje, a nije, onda alfe moraju poceti gledati i kupci VWa, Opela i ostaloga. I zato ta usporedba stalno. Bazni G VI sa 122KS je 3k€ jeftiniji od bazne Giuliette. 99% nas ovdje to ne bi natjeralo da kupimo golfa ali je problem taj sto bi 99% onih kojima je svejedno uzelo golfa jer je velika razlika u cijeni. Ako auto u domovini AC moze ici za 17k€ onda ne postoji opravdanje za cijeu od 23k€ u HR. Osim ako svaki prodani u SLO ne kompenziraju prodanim u HR.  :hehe: Sto bi znacilo da je rijec o 20k€ koliko je i gore spomenuti golf. A onda bi ljudi mozda i razmisljali.
ACu je svejedno jer zivi od fiata koje je zavalio valjda svim drzavnim institucijama i hrpi malih privatnika. FIATu je svejedno jer smo drek od trzista. Nama nije, ali koga briga. A FIAT je nekada bio pri vrhu po prodaji u HR.
E da...Zadarkomerc je bia prvi u EU po prodaji ....al glumina ga satrala....
.... sempre gilles ....

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #777 u: 01-07-2010, 12:14:59 »
jel bazni golf isto opremljen kao i bazna giulietta? pitam jer neznam.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #778 u: 01-07-2010, 12:18:26 »
moze bit al evo primjera, frend uzeo ganc novu 147 i ima neke probleme snjom. nema on blage veze o autima nego ga samo zanima faktura kad izadje iz servisa. kaze da mu se zamjerila i da alfu nikad vise nebi kupio. uplatio je X3 i vjerojatno se vec vozi. sto ne znaci da opet ne visi po servisima. ali eto , htio sam samo rec da ga alfa kao marka uopce ne zanima. auto mu je bio na prvi pogled ok i zato je kupio. pojmovi kao motor TS JTDM, sportpakovi fejslifti brembo giugaro ga uopce ne zanimaju. mislim da na takve ljude cilja svaka firma. ljude koji ne pitaju puno, uredno plate servise i za 3 godine zamjene za novi.
Ma imam frenda koji sad čeka giuliettu....zadnjih 9 god vozi 147...uz to je ima novu bmw 5icu, a sad x6.....
Pa isto nije moga virovat da mu na 5ici koju je platija boliglava ispadaju prekidači/tipke i tako neke stvari.....
A u 147 u 9 god ništa !!!
Ajd x6 za sad nije pokaza ništa loše, ali ni nesmi za tu cijenu...
A vidićemo i giuliettu QV kad stigne što ima za reć... :song:
Neke sam upozna sa istom spikom kako si ti napisa ''da mu se zamjerila'', al takve i kad vidim u alfi, ruše mi ugled auta koje vozim eto ... pa makar alfa propala  :craz :craz
« Zadnja izmjena: 01-07-2010, 12:19:12 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #779 u: 01-07-2010, 12:32:35 »
al takve i kad vidim u alfi, ruše mi ugled auta koje vozim eto ... pa makar alfa propala  :craz :craz

vjerujem da tako ne razmisljaju u alfi. no evo iskusta su razna. hocu rec da su rijetki zakleti alfisti, golfasi ili opelasi. ljudi kupe ono sta im najbolje pase, a manje gledaju na marku.