Mislim da je prerano za komentirati motorizaciju Guilete za sad, i kad su se mnogi prijašnji modeli plasirali nisu bili odma dostupni svi motori s kojima ih mi znamo i volimo i vjerojatno je isto bilo polemika kad su se pojavili zašto nema ovoga ili onoga, Alfa/Fiat ionako su već previše čekali s izbacivanjem zamjene za 147icu kad se gleda konkurencija, ipak sasvim nova platforma nije mala stvar, gulietta je vjerojatno Alfina kompakt platforma za idućih 10g čim je samo 5d najavljen očito je na koju publiku se cilja s njom i svi ovi motori imaju svoju logiku, zapravo "uber motori" (makar ih je lijepo vidjeti i ja sam i više puta rekao da bi volio vidjeti par stvarno jakih benzinaca u alficama) su upitno isplativi i nema smisla za alfu da sa "lifeline" modelom ide u neke financijske ekstreme koji će se prodavati na kapaljku, ko ima para ko blata i oće rasnog sportaša ima maserati, ferrari, lamborgini itd...
Uglavnom meni se sviđa, kao što sam rekao ne vjerujem da ću je kupiti jer nemam love za novi auto (tj bolje rečeno nisam je sklon dati u tom iznosu preko raznih kredita di ću pola dati bankama i 5-6g robovat za auto) inače bi si je rado kupio kad se malo pokažu kakve su...