23-04-2026, 05:35:58

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627487 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

hrga

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #2820 u: 02-09-2012, 13:28:49 »
:?:  A maloprije si napisao da su Mercedes A, BMW 1 i Audi A3 premium auti ... Ako se ne varam, sva 3 su kompakti  :?:

Meni osobno je Giulietta prekrasan auto, bio sam na probnoj vožnji sa benzincem 1.4 120 KS i vozio malo dizelaša 2.0 sa 170 KS  :drive:   I nisam im našao ni jednu zamjerku  :craz  Je**š zadnja vrata koja nemaju struju, jaka stvar ... ne znam kako bi preživio bez toga  :hehe:  Ja u svojoj 159-ici imam sva stakla na struju, i općenito full opremu (Bose, tempomat, parking senzori, digitalna dvozonska klima ...)  al bi preživio i bez svih tih čuda ...

A i da imam ne znam koju lovu, zanima me samo Alfa Romeo, je taj auto  :love: i točka ... Bila Giulietta premium ili ne, to je odličan auto.

Onaj dizelaš kojeg si vozio ima otraga struju ...... i mogu reći di više volio da nema obzirom da se mala voli igrat s gumbićima.  :hehe: :hehe:

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #2821 u: 02-09-2012, 13:53:46 »
:?A maloprije si napisao da su Mercedes A, BMW 1 i Audi A3 premium auti ... Ako se ne varam, sva 3 su kompakti  :?:

Meni osobno je Giulietta prekrasan auto, bio sam na probnoj vožnji sa benzincem 1.4 120 KS i vozio malo dizelaša 2.0 sa 170 KS  :drive:   I nisam im našao ni jednu zamjerku  :craz  Je**š zadnja vrata koja nemaju struju, jaka stvar ... ne znam kako bi preživio bez toga  :hehe:  Ja u svojoj 159-ici imam sva stakla na struju, i općenito full opremu (Bose, tempomat, parking senzori, digitalna dvozonska klima ...)  al bi preživio i bez svih tih čuda ...

A i da imam ne znam koju lovu, zanima me samo Alfa Romeo, je taj auto  :love: i točka ... Bila Giulietta premium ili ne, to je odličan auto.

Ovde se pojedini stvarno lako zbune....marfijev zakon na djelu...hajmo pojednostavit....
Audi A3 -----kompakt, premium segment
Audi A4 -----limuzina, premium segment
BMW serija 1--------kompakt, premium segment
BMW serija 3--------limuzina, premium segment
Alfa Giulietta--------kompakt, premium segment
Alfa 159----------limuzina, premium segment
Maple GreatWallofChina-------kompakt, KANTA

kompakt, limuzina označava klasu vozila/veličinu vozila....premium ili ne označava cjenovni razred vozila

@hrga
ma jašta opuštenost je zakon, da vidiš kako se ja fino opustim kad dobijem za svoje novce sve ono i što želim   :icon_1:
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 13:55:59 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

hrga

• Gost
« Odgovori #2822 u: 02-09-2012, 13:58:39 »
@hrga
ma jašta opuštenost je zakon, da vidiš kako se ja fino opustim kad dobijem za svoje novce sve ono i što želim   :icon_1:

Točno to, ja sam dobio sve kaj sam htio.

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156, Giulietta, Stelvio, Junior
    • Kraljevica
« Odgovori #2823 u: 02-09-2012, 15:00:22 »
Točno to, ja sam dobio sve kaj sam htio.

Mene je moja izašla 34 000 Ojrića , i nije mi žao ni jednog od tih 34 000 koje sam dao za nju. I da uzeo sam s kurblama iza jer na 147 i drugim mojim ljubimicama imam električne podizače i sveukupno otvrorio sam možda 5 puta zadnje prozore. Kome treba otvarati zadnje prozore uz dvozonsku klimu ? Oprostite na izrazu ali ljudi razbijaju glavu pizdarijama. Brembo kočnice s 330 diskovima je malo važnije nego kurbla iza a to moja ima i između ostalog i to je čini premium klasom  :ok:

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2824 u: 02-09-2012, 15:12:18 »
šta će ti električni prozori kad i tak nitko ne stane na zadnju klupu  :hap:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2825 u: 02-09-2012, 15:18:59 »
šta će ti električni prozori kad i tak nitko ne stane na zadnju klupu  :hap:

Vjeruj mi bolje se sjedi nego u 147, znam jer imam i nju  :craz

hrga

• Gost
« Odgovori #2826 u: 02-09-2012, 15:21:00 »
Mene je moja izašla 34 000 Ojrića , i nije mi žao ni jednog od tih 34 000 koje sam dao za nju. I da uzeo sam s kurblama iza jer na 147 i drugim mojim ljubimicama imam električne podizače i sveukupno otvrorio sam možda 5 puta zadnje prozore. Kome treba otvarati zadnje prozore uz dvozonsku klimu ? Oprostite na izrazu ali ljudi razbijaju glavu pizdarijama. Brembo kočnice s 330 diskovima je malo važnije nego kurbla iza a to moja ima i između ostalog i to je čini premium klasom  :ok:

Hehehe .... upravo tako. Moja ima jel sam uzel ono kaj su imali u salonu, nije mi se dalo čekat 3 mjeseca, pa nije ni bilo puno mogućnosti mjenjati opremu.

Meni su ti podizači otraga više problem ... neki dan je mala počela otvarat stražnji prozor na sred autoputa, zaboravio sam ih zaključat. Njoj je to igračka.

Ovo kaj si reko za klimu je apsolutno točno ..... ne znam kad sam se vozio sa spuštenim prozorima, klima je automatska, podešena i uopće ni ne razmišljam previše o tome.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #2827 u: 02-09-2012, 15:32:27 »
Ne zelim svojim postom nikoga uvrijediti,ali npr meni najnepotrebnija stavka kod kupovine novog auta je doplata npr za senzore za parkiranje. Ne znam koliko kostaju,ali je bolje pare baciti u nesto drugo,eto npr te prozivane zadnje podizace. Svaka cast ko kupuje polovan auto pa su mu senzori dosli pa on nema puno prostora da bira.
Pa kad samo vidim covjeka kako vozi kamion od 30m bez ijednog senzora i to samo na retrovizore i bolje ga okrece,vozi i parkira od vecine vozaca.  :ok:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2828 u: 02-09-2012, 15:38:40 »
Ne zelim svojim postom nikoga uvrijediti,ali npr meni najnepotrebnija stavka kod kupovine novog auta je doplata npr za senzore za parkiranje. Ne znam koliko kostaju,ali je bolje pare baciti u nesto drugo,eto npr te prozivane zadnje podizace. Svaka cast ko kupuje polovan auto pa su mu senzori dosli pa on nema puno prostora da bira.
Pa kad samo vidim covjeka kako vozi kamion od 30m bez ijednog senzora i to samo na retrovizore i bolje ga okrece,vozi i parkira od vecine vozaca.  :ok:

Ma da, slažem se da su i oni "višak" ali meni su bili u seriji, mene npr ljuti što su mi naplatili rosso boju.
Doma sam imao sve modele od 33 do 156 i nikada nije trebalo nadoplatiti za rosso boju a sada odjednom treba posebno nadoplatiti za boju kao da je npr metalic.

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2829 u: 02-09-2012, 15:40:09 »
Hehehe .... upravo tako. Moja ima jel sam uzel ono kaj su imali u salonu, nije mi se dalo čekat 3 mjeseca, pa nije ni bilo puno mogućnosti mjenjati opremu.

Meni su ti podizači otraga više problem ... neki dan je mala počela otvarat stražnji prozor na sred autoputa, zaboravio sam ih zaključat. Njoj je to igračka.

Ovo kaj si reko za klimu je apsolutno točno ..... ne znam kad sam se vozio sa spuštenim prozorima, klima je automatska, podešena i uopće ni ne razmišljam previše o tome.

ma razumijemo se mi.
Ali šta leži u zavoju sa 18" , a opet udobna. Čudo od auta.

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #2830 u: 02-09-2012, 16:22:08 »
nemam ni Alfu ni Audi nego Lanciu, ali Alfa mi je prekrasna a Audiji su svi isti sprijeda nemaju ništa posebno osim cijene i nadoplate za dodatnu opremu a i na njemu se mora nadoplatiti za zadnje prozore na struju isto su na kurblu osobno meni je to odurno jer u 21 stoljeću nebi trebala nigdje biti nadoplata za stakla na struju  :song:
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 16:22:41 od kizo »

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #2831 u: 02-09-2012, 17:20:04 »
kurbla je dobra, ako nekim slucajem zavrsis u jezeru/rijeci/moru sa autom klinac ces otvoriti prozor na struju...
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

hrga

• Gost
« Odgovori #2832 u: 02-09-2012, 17:26:47 »

Nakon kaj sam se naučio na senzore, nema šanse da sljedeći auto bude bez njih. Ne mogu ti opisati kolko mi je parkiranje udobnije od kad ne moram izvrtat vrat u neke neprirodne položaje, a bogme se mogu i preciznije parkirat u manje prostora sa njima.

Sve ti to izgleda nepotrebno i glupo dok ne probaš i vidiš da nije uopće glupo, pa postane potrebno.

Kad smo već kod senzora, da sam ih imao na Bravu izbjegao bi jedno deranje blatobrana u kretena koji mi je u rikverc došao sa strane koju nisam gledao jer se vraćao u suprotnom smjeru, a ja sam pazio ko mi ide.
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 17:28:37 od hrga »

hrga

• Gost
« Odgovori #2833 u: 02-09-2012, 17:27:37 »
ma razumijemo se mi.
Ali šta leži u zavoju sa 18" , a opet udobna. Čudo od auta.

A je, uzimam 18'' čim skupim za njih, treba onda i gume, pa se skupi.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2834 u: 02-09-2012, 18:44:57 »
@hrga potpis ko kuća za senzore
Što se mene tiče senzori zadnji, a i prednji treba da budu standardna oprema za svako auto.......i ova izjava nema veze sa tim kako ko zna ili ne zna da vozi. To je fina stvar, nek ti jednom zatrebadne ili te spasi od momenta oštećenja tvog ili tuđeg auta.....isplati se imati.
Ja imam senzore na TT koji je kutijica bez zadnje klupe, ali naprosto ti senzori vide i visočiji trotoar, onda one famozne stubiće i ostale izrasline na putu.....znači vrijedi svakog pfeninga. Alfa mi je imala senzore, TT ima senzore...slijedeće auto će morat imat senzore
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 18:46:08 od Tare071 »

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2835 u: 02-09-2012, 19:54:13 »

:ok:   :handclap:  Samo  :drive:  Auto ti je odličan !  :love3:

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2836 u: 02-09-2012, 19:57:13 »
 :love:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2837 u: 02-09-2012, 20:21:40 »

Na čemu to ti imaš 330mm diskove?? Na dizelki od 170 konja, sa brembo čeljustima....hm....čisto sumnjam
Takve diskove nisu ugrađivali na 3.2 šestake a njih je malkice teže zaustaviti nego dizela od 170 konja, ti imaš 305mm diskove sa klasičnim klještima, benzinci dođu sa 285mm diskovima....ako nisi nešto doplaćivao posebno

unkle gugul iz yor frend
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 20:27:14 od Tare071 »

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2838 u: 02-09-2012, 21:00:12 »
Na čemu to ti imaš 330mm diskove?? Na dizelki od 170 konja, sa brembo čeljustima....hm....čisto sumnjam
Takve diskove nisu ugrađivali na 3.2 šestake a njih je malkice teže zaustaviti nego dizela od 170 konja, ti imaš 305mm diskove sa klasičnim klještima, benzinci dođu sa 285mm diskovima....ako nisi nešto doplaćivao posebno

unkle gugul iz yor frend

Moja ima Brembo, kliješta , valjda znam što sam naručio i platio.  :ok:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2839 u: 02-09-2012, 21:04:07 »
Moja ima Brembo, kliješta , valjda znam što sam naručio i platio.  :ok:

Ako si doplatio možda i ima....ako nisi, nema sigurno a tu dimenziju koju ti navodiš možda ima QV tako da za dimenzije čisto sumnjam.....
No nebitno, otišlo se u OT strogi.....po meni giulietta prelijepo auto izvana sa prosječnom kabinom ukoliko ne doplatiš za ekstra opremu. Ovi komentari kako kako su prozori na struju nepotrebna glupost me jako podsječaju kad su "stari vozači" prije cirka 15 godina za ABS govorili da je to glupost jer tobože kvari se a i oni to vještom nogom na kočnici dovedu u red, isto tako se pričalo i za servo, znaš to su šminkerske gluposti za curice itd itd
Te priče ne uzimam za ozbiljno
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 21:05:58 od Tare071 »

hrga

• Gost
« Odgovori #2840 u: 02-09-2012, 21:13:24 »
Točno to. Sva ta oprema je tu s razlogom, može neko pričat kaj hoće, ali voziti moderan auto i neki stariji je velika razlika, od nekih sitnica poput senzora pa do ABSa (koji je izvrsna stvar, jer imati kontrolu prilikom naglog kočenja može biti pitanje života ili smrti) i svega ostaloga.

Kad se fino sjedneš, prebaciš u D, isključiš stop&start i stisneš, a auto istovremeno i čupa i klizi ... ma milina ....

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2841 u: 02-09-2012, 21:17:17 »
Tare , ovo je slika s moje Julke  :mah: :mah: :mah:

Uploaded with ImageShack.us

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #2842 u: 02-09-2012, 21:21:23 »
Pa brembo kljesta imam i ja na giulietti staroj 27 godina  :hehe:
I muskarci placu, ali i žene prde

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #2843 u: 02-09-2012, 21:32:40 »
Ja samo zelin cestitat kolegi qweru na kupnji , u ove rasprave necu ulazit  :hap: . Puno ljepog i mirnog druzenja sa Giuliettom .. Uzivaj  :alfisti: 
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2844 u: 02-09-2012, 22:28:12 »
Tare , ovo je slika s moje Julke  :mah: :mah: :mah:

Uploaded with ImageShack.us

I za ovo si doplatio a za prozore pozadi nisi.....lol
Ili si i ti pobornik scenarija ako upadneš sa kakvog mola da možeš izaći na zadnje prozore  :hap:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2845 u: 02-09-2012, 22:50:24 »
I za ovo si doplatio a za prozore pozadi nisi.....lol
Ili si i ti pobornik scenarija ako upadneš sa kakvog mola da možeš izaći na zadnje prozore  :hap:

:da: :da: :da: :ok:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2846 u: 02-09-2012, 22:51:29 »
Ja samo zelin cestitat kolegi qweru na kupnji , u ove rasprave necu ulazit  :hap: . Puno ljepog i mirnog druzenja sa Giuliettom .. Uzivaj  :alfisti:

Hvala  :mah: :mah: :mah:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #2847 u: 02-09-2012, 22:52:19 »
:da: :da: :da: :ok:

pa kolko je doplata za zadnje podizače??

ok ako je auto imao takvu opremu, ali ako si sam kreirao doplate šteta da nisi i to uzeo..

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2848 u: 02-09-2012, 22:56:01 »

pa kolko je doplata za zadnje podizače??

ok ako je auto imao takvu opremu, ali ako si sam kreirao doplate šteta da nisi i to uzeo..

dealer je zajebo stvar , ali vrlo nebitno  :ok:

Offline Azzurro

• Pripravnik
  • **
    • Labin
« Odgovori #2849 u: 03-09-2012, 01:57:21 »
opet kruške i jabuke....kompaktna klasa i premium segment nemaju nikakve veze jedno s drugim......
I hyundayu i30 je "hatchback" odnosno kompaktna klasa ali nije premium segment, isto važi i za golfa koji je prije 30 godina tu klasu i učinio "golf klasom" ali nije premium, audi a3 je premium i ta (kafanska ili ne) značka se daje na kvalitetu, na opremu i ako baš hoćeš na cijenu.  Znači alfa 147 je od starta bila premium jer se u toj klasi i konkurenciji probijala......hyndayi i30 ili kia ceed nije nikad bila premium iako su dimenzijama kompakti kao i golf6/audi a3 ili giulietta.
A po meni giulietta je preskupa za ono što nudi....možete se vi gađat emocijama koliko hoćete, ali da dadnem 22 kEura i da dobijem kurblu za zadnje prozore, mislim halo, pa svaki vlasnik tog hyndayija bi me za*ebavao do suza.....
To je moje mišljenje....ko se ne slaže - bože moj

Giulietta je jedan od najatraktivnijih kompakta i izvana i iznutra (iako je meni kokpit pomalo germanski)  i konkurentna je ostalom društvu među premijum kompaktima po svemu i pa i po cijeni. Možda je Giulietta preskupa u onosu što nudi ali što jedan audi A3 nudi više a skuplji je oko 13 000 kuna.

A kako bi te tek  svaki vlasnik tog hyndayija  za*ebavao da platiš skoro 25 000 eura za audi A3 a ne možeš ni spustiti  zadnje prozore.
« Zadnja izmjena: 03-09-2012, 03:09:26 od Azzurro »