25-04-2026, 05:28:28

Autor Tema: pomoc oko vadenje motora  (Posjeta: 1526 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alfa145

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Alfa romeo 145
    • Zaprešić
pomoc oko vadenje motora
« u: 22-02-2010, 19:37:19 »
vadim motor iz svoje 145 radi se o motoru 1.6 16v ts.pa me zanima sta treba sve skinut s auta npr. dal ide komplet motor sa getribom van ili mora se odvojeno vadit.kak ga je najlakse izvadit,jel lakse motor izvadit gore ili dole svaki komentar je dobro doso.i zanima me ak ide motor dole van dal se mora most skidat hvala unaprijed

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Odg: pomoc oko vadenje motora
« Odgovori #1 u: 22-02-2010, 21:48:13 »
lakše je na dole. puno lakše.
Most ne skidaš.

Kad ide na gore van može s getrbom al ga moraš pod kutem vaditi i počupati pola stvari ( posuda za antfirz, akumulator itd).

fino staviš paletu odšarafiš nosače motor pande na paletu i auto izvučeš preko njega.

Kad ga stavljaš fino na podu pričvrstiš sve nosače i onda dižeš s flašencugom ili dizalicom i đenja.

Ja sma stavljao odozgora i najzajebavao sam se neizmjerno.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #2 u: 23-02-2010, 10:50:41 »
vadim motor iz svoje 145 radi se o motoru 1.6 16v ts.pa me zanima sta treba sve skinut s auta npr. dal ide komplet motor sa getribom van ili mora se odvojeno vadit.kak ga je najlakse izvadit,jel lakse motor izvadit gore ili dole svaki komentar je dobro doso.i zanima me ak ide motor dole van dal se mora most skidat hvala unaprijed

Idemo redom. Branik, farovi, nosači farova, kiler, ispustit antifriz i ulje iz getribe, jer kad kasnije odvojiš getribu da ne curi ulje. Makneš prije svega akumulator i  nosač akumulatora. Otpojiš svu struju i ak misliš da ćeš zaboravit gdje je šta bilo uzmi pik traku omotaj oko pojedinog kabla i napiši otkud si ištekao. Makni bočni nosač-amortizer koji ide na muldu. Odšarafi kablove sa alternatora  i alnasera. Skini usis komplet sa klapnom te bobine, to se sve otpoji i makni van. Sa getribe skini poluge-sajle za šaltanje, samo zapamti koja je koja. Nakon toga ideš dolje skineš zaštitu kartera. Odšarafiš kompletan donji nosač, doslovno ga makneš van. Također si odšarafi jedan kompletan šaraf koji drži tzv ubrzicu ide ti dijagonalno sa bloka na taj donji nosač, odšarafi ga samo sa tog nosača nek ostane visit na bloku, s tim da moraš malo samo popustit na bloku. Prije nego sve ideš odšarafljivat podmetni si krokodilku pod taj nosač i sve malo popusti prije totalnog odšarafljivanja jer ako ga samo odšarafiš past će motor prebrzo pa da neš ne pukne. Nakon što si to sve otpustio motor će otići malo naprijed. Tad će ti motor i getriba ostati visiti na samo dva nosača lijevo i desno na muldi. Dalje znaš, pripremit flašencug i osigurat sve. Ako vadiš prema gore ili prema dolje svejedno je ( bar meni ) samo si makni kompresor klime ako imaš klimu i odšarafi nosač sa getribe ako vadiš prema gore. Uglavnom sve u kompletu ide van. Ako gdje zapne zovi.
Umalo zaboravih, treba i cilindar kuplunga skinut s getribe.

P.S. svako ima svoj sistem. Ja odšarafim sve živo da imam mjesta za radit.

:ok:  :mah:
« Zadnja izmjena: 23-02-2010, 11:26:16 od amon »
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #3 u: 23-02-2010, 10:55:14 »
Ak ide na dole trebas skinut kompresor klime a nosac akumulatora moze ostat jer ne smeta.

Usisnu granu svakako skines jer moras kablovinje poskidati.

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
« Odgovori #4 u: 23-02-2010, 11:00:47 »
Ak ide na dole trebas skinut kompresor klime a nosac akumulatora moze ostat jer ne smeta.

Usisnu granu svakako skines jer moras kablovinje poskidati.

Ma može ostat samo se onda moraš grbit i jebavat sa skidanjem sajli za šaltanje i cilindra kuplunga. Tih par šarafa ga ne bude spasilo da će bit prije gotov u sastavljanju svega.
« Zadnja izmjena: 23-02-2010, 11:26:49 od amon »
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #5 u: 23-02-2010, 12:13:10 »
Ma može ostat samo se onda moraš grbit i jebavat sa skidanjem sajli za šaltanje i cilindra kuplunga. Tih par šarafa ga ne bude spasilo da će bit prije gotov u sastavljanju svega.

istina, malo se prsti i ruke trgaju i obilo se upotrebljava kocijaski rijecnik.

Offline bumbar 156

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #6 u: 23-02-2010, 12:26:23 »
....kak su dečki krenuli najbolje ti je uzet veliku fleksu i reži van sve kaj ti smeta oko motora.... :craz
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...