13-06-2026, 10:17:53

Autor Tema: Recirkulacija zraka !  (Posjeta: 4139 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Schox

• Gost
  • Trade Count: (0)
Recirkulacija zraka !
« u: 20-06-2007, 17:47:06 »
Zanima me da li je normalno sada na +34°C kada upalim klimu i stavim je na 20 - 22 °C na full automatsko upravljanje ....(climatronic dvozonska, sa svime kaj valjda postoji )
Da mi se onda automatski prebaci na unutarnju recirkulaciju zraka.
Nisam se dovoljno dugo vozio da skužim da li se i gasi , ali rekoh vi ste stare iskusnjare pa da vas pitam .

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
Odg: Recirkulacija zraka !
« Odgovori #1 u: 20-06-2007, 18:00:16 »
kolko ja znam da na tolikoj razlici prebaci automacki na unutarnju da prije rashladi i kasnije ga opet vrati nazad na normalno hladjenje. Saamo mislim da ti je to nezdravo na tolikoj diff. se ati hladiti na klimi.

Ja to radim ovak.

kad sjednes u vruc auto otvori sve prozore i stavi na 16°C dok se malo ne rashladi, i onda ga dignes ako je vani 35 na nekih 22-24 sto je jos uvjek ugodno na takvoj vanjskoj Temp. Prozore kad ti se unutra nesto rashladi tj. kad osjetis da ti puse vec hladno na nutarnjooj cirkulaciji onda zatvoris prozore i Cool, ili upalis auto i klimu nek ti rade nekih 5 min na min. sa nutarnjom cirkulacijom i to je po meni to.

Schox

• Gost
« Odgovori #2 u: 20-06-2007, 18:11:00 »
ma otvorim i ja prozore i ovo je slučajno bilo na 20, doduše  nije slučajno nego mi je to ok temp.
No danas je  +35 što inače nije.
A ovo nisam stigao vidjeti da se gasi jer sam se vozio možda dva km.
Uplašio sam se samo da je to možda neki kvar jer mi do sada nije prebacivao na unutarnju cirkulaciju, ali nije niti bila tolika razlika u vanjskoj i željenoj temp.
U svakom slučaju dama...Hvala ! :ok:

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #3 u: 20-06-2007, 19:08:49 »
Kada ti je ukljucena klima mora biti recirkulacija,da je obrnuto mislim da se nebi hladio.,
Those who dares, wins

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #4 u: 20-06-2007, 19:29:06 »
Možeš ti isključit recirkulaciju, ali će ti onda duže trebat da se rashladi i mora puhat maximalno. Na novijim modelima u automatskom režimu rada čak mjeri kvalitetu zraka i po potrebi otvara vanjsku cirkulaciju kad kvaliteta zraka padne ispod dozvoljene norme, radi uštede goriva. :komp:
« Zadnja izmjena: 20-06-2007, 19:33:46 od velikimedo »
POWERED BY Diesel & Gasoline (again)

Schox

• Gost
« Odgovori #5 u: 20-06-2007, 20:14:31 »
Kada ti je ukljucena klima mora biti recirkulacija,da je obrnuto mislim da se nebi hladio.,

ma nije istina, do sada se nijednom nije palio sistem korištenja unutarnjeg zraka .
Ima mi jedino logike ova teorija da kad je prevelika razlika između vanjske i zadane temp. pa na taj način brže ohladi.

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #6 u: 21-06-2007, 15:34:42 »
ma otvorim i ja prozore i ovo je slučajno bilo na 20, doduše  nije slučajno nego mi je to ok temp.
No danas je  +35 što inače nije.
A ovo nisam stigao vidjeti da se gasi jer sam se vozio možda dva km.
Uplašio sam se samo da je to možda neki kvar jer mi do sada nije prebacivao na unutarnju cirkulaciju, ali nije niti bila tolika razlika u vanjskoj i željenoj temp.
U svakom slučaju dama...Hvala ! :ok:

sa 2 km si se pre malo vozio, da bi ti iskljucilo. Iskljuci tek kad joj senzor kaze stop ja sam tamo na kolko si me nastimao.  Tada smanji ventilaciju i prebaci kao sto je bilo receno na nekim modelima na zrak iz vana da se ne stvara los zrak u kabini. E sad kolka mu je tolerancija za ponovno paljenje to neznam. Nairiktaj si jednom kad bude oko 30-32 samo na 2-3 ° razlike pa ces vidjeti kak ce se ponasati, ili skini na min. na kratko pa dizi temp gore i kad ti se smanji onda znas kolko ti je  utom kratkom vremenu rashladilo.

Schox

• Gost
« Odgovori #7 u: 25-06-2007, 19:20:22 »
Hvala,
bio sam na moru pa nisam mogao odgovarati. kad je vani iznad 28-30 cijelo vrijeme mi je upaljena recirkulacija, a kad su manje vručine onda je vanjski zrak ( ako je razlika cca 5 stupnjeva, čima je veća onda je opet rec. uključena ) .
I primjetih da kad se jednom upali unutarnji zrak onda se ne vrača , odnosno samo jednom mi se vratio na vanjski zrak .
Prije smanji puhanje i sve ostalo nego što vrati recirkulaciju na vanjski .

I još jedno pitanje....mislim sve radi A1, ali me zanima da li i vama kad je full automatski režim pod haubom non stop neki vrag škljoca.
Kad sam nakon dugog rada kluime i vožnje stao danas na naplatne kućice i potvorio prozor, non stop je nekaj škljocalo. Mislim znam da je to klima , ali prije je jednom ili dvaputa škljocnulo kod paljenja a sad kad sam stao ( s upaljenim motorom ) svakih 4-5 sekundi ...klik.....klik...klik....
 :?:

sokre

• Gost
« Odgovori #8 u: 25-06-2007, 19:45:17 »
Kad je meni tak često škljocalo, bilo je previše plina u sistemu i presostat je isključivao zbog toga kompresor ...
A moguće i da ti je kuplung na klimi pri kraju ...

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #9 u: 25-06-2007, 22:14:49 »
...da ne otvaram novu temu, a vezano uz klimu, dali je normalno da mi se klima ukljuchi chim dam kontakt, nebitno kolika je vani temperatura i na koliko mi je stupnjeva namjeshteno na potenciometru i nebitno dali je na 0, AUTO, 1, 2, 3, 4... :?: (jedino se ne upali sa kontaktom, ako je temp. namjeshtena na najjache

...recimo, ja ne zhelim da mi se klima pali svaki put kad upalim auto... :ne2:

...ima neshto o tom "problemu" ovdje -> Fun starts @ 3000! i slijedio sam upute, ali nema promjene... :mad:

...samo me zanima, jeli to normalno tako ili neshto tu nevalja?...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Vene

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • 156
    • Zagreb
« Odgovori #10 u: 26-06-2007, 14:16:00 »
I još jedno pitanje....mislim sve radi A1, ali me zanima da li i vama kad je full automatski režim pod haubom non stop neki vrag škljoca.
Kad sam nakon dugog rada kluime i vožnje stao danas na naplatne kućice i potvorio prozor, non stop je nekaj škljocalo. Mislim znam da je to klima , ali prije je jednom ili dvaputa škljocnulo kod paljenja a sad kad sam stao ( s upaljenim motorom ) svakih 4-5 sekundi ...klik.....klik...klik....
 :?:

Meni to isto skljoca kao i tebi, klima radi normalno.

Schox

• Gost
« Odgovori #11 u: 26-06-2007, 14:27:17 »
Brijem da je to valjda tako onda normalno , samo ja sam skočio s bmw-a 90g. na ovo čudo tehnologije pa se osječam kao mujo u las vegasu   :))) :crazy:.

Offline gte

• Pripravnik
  • **
  • boxer power, Stelvio
    • Zadar
« Odgovori #12 u: 26-06-2007, 14:37:49 »
Brijem da je to valjda tako onda normalno , samo ja sam skočio s bmw-a 90g. na ovo čudo tehnologije pa se osječam kao mujo u las vegasu   :))) :crazy:.

:hehe: :hehe: :hehe: :ok:
Za pravog alfistu ravna cesta je smetnja između dva zavoja...

Offline sime

• Na probi
  • *
    • Pakostane
« Odgovori #13 u: 16-06-2021, 22:12:28 »
I meni na Freemontu stalno skljoca klima. Nije valjda da stalno tako cesto pali gasi kompresor. Mogu misliti kako se kuplung osjeca kad ga na autoputu tako stalno ukljucuje iskljucuje.
Do sad sam na autima imao rucnu klimu pa sam sam kontrolirao paljenje kompresora.
Druga stvar koja mi se bas i je sviđa. Kad je klima ugasena i ventilator na off, tada je i ukljucena recirkulacija zraka tj zatvoren je dovod svjezeg zraka iz vana. Da bi recirkulacija bila ugasena ventilator mora biti bar na prvoj brzini. Znaci bez rada ventilatora nema ulaska svjezeg zraka.

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #14 u: 16-06-2021, 22:28:38 »
Otvoriš prozor  :da:
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #15 u: 16-06-2021, 23:15:01 »
Možda su ju prepunili
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline sime

• Na probi
  • *
    • Pakostane
« Odgovori #16 u: 17-06-2021, 06:45:13 »
Na jednom drugom sam gledao isto tako na leru. Mozda je to normalno.