23-06-2026, 15:49:29

Autor Tema: Centralna brava i zaključavanje  (Posjeta: 9384 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

biljke

• Gost
  • Trade Count: (0)
Centralna brava i zaključavanje
« u: 18-01-2010, 23:12:49 »
Pozdrav svima .Imam problem sa daljinskim otkljucavanjem(fabrickim 156 jtd).Kada stavim kljuc u bravu centrala radi savrseno,medjutim na daljinski zakljucava,ali nece da otkljuca.Samo da napomenem imam dva kljuca i na oba se desava isto.Prekidac na kljucu je isti i za otkljucavanje i za zakljucavanje,a ako nekom znaci alfa je 2000-to god.Ako neko ima iskustva sa ovim neka javi! ........Hvala!!! :wal:

Offline vlado0332

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • GT 1.9 16v M-jet
    • Rijeka
Odg: Pomoc !!!Centralna brava
« Odgovori #1 u: 18-01-2010, 23:28:18 »
Jednom sam na 156-ici riješio problem brave koja je štekala tako da sam odpojio jednu klemu na akumulatoru na par minuta. Inače, puno problema današnje elektronike se može riješiti tako da se uređaj isključi pa ponovno uključi.
« Zadnja izmjena: 18-01-2010, 23:33:16 od vlado0332 »

biljke

• Gost
« Odgovori #2 u: 19-01-2010, 10:49:09 »
Hvala Vlado,probao sam ali opet isto :wal:

Offline Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #3 u: 19-01-2010, 21:46:21 »
Jel probavaš kad otključavaš na ključ samo za vozačke strane?
probaj i sa suvozačke dali otključava?

biljke

• Gost
« Odgovori #4 u: 19-01-2010, 23:46:58 »
Na kljuc radi svakako a na daljinski samo zakljucava.... :sad:

Offline goc79kt

• Na probi
  • *
  • 156 2,4 JTD SW-ex
    • Zagreb i Kutina
« Odgovori #5 u: 13-04-2010, 12:25:01 »
Pozdrav! Ja imam od prije par dana isti problem, dakle na kljucu vidim da je odradio (lampica zmigne) a mrcina nece da otvori na autu.
Preko kljuca radi sve normalno bilo koja vrata da otvaram. NIsam jos probao s otpajanjem klema, ali ako netko ima jos bilo kakav savjet, bio bi zahvalan: Zelim prikupit sto vise mogucnosti pa kad krenem da redam dok nekaj ne rjesim  :craz
otisla je rastrosnica..... ;-(

Offline goc79kt

• Na probi
  • *
  • 156 2,4 JTD SW-ex
    • Zagreb i Kutina
« Odgovori #6 u: 14-04-2010, 18:15:04 »
Dakle da sam sebi odgovorim. jucer dok sam dosao na parking, isao ja malo s kljucem jos malo nest pokusavat dok je u bravi. Pokusao sam ubaciti u polozaj park (to je jedan unazad od onog kada je motor ugasen), te stiskao onaj crni gumbic koji bi trebao sluzit da omoguci vadjenje kljuca. Mrd vamo mrd tamo ali nista. Nisam uspio ubaciti u park i razocaran idem van iz auta, zakljucam na kljuc, al rekoh ajd da probam stisnut gumbic, kad ono mrcina otvori auto  :ok:

Dakle meni problem rjesen, ne znam kako ali evo tu su vam sad varijacije na temu pa probavajte  :cigara:
otisla je rastrosnica..... ;-(

Offline Frankopan

• Na probi
  • *
  • Alfa 146 1.4 TS
    • Ivanić Grad
146 Centralno zaključavanje
« Odgovori #7 u: 29-01-2011, 20:30:11 »
Prije god dana mi se pokvarila brava na vozačevim vratima , nije se dalo zaključat, nakon toga sam ugradio daljinsko koje je radilo normalno do sada , sad kada stisnem zaklju. odradi daljinsko ali se odma otključa kao kad zna dok su neka otvorena , i onda sam iz 3 pokušaja uspio zaklju. na suvozačevim vratima, a otključavanje radi normalno.Jel bi znao tko možda koji je problem jel možda u kvaru koji sensor na vratima ???? :?:

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: 146 Centralno zaključavanje
« Odgovori #8 u: 29-01-2011, 20:33:23 »
tako je slično i meni bilo pa sam otišao u servis koji mi je ugradio daljinsko i reprogramirali su mi daljinski i od tada sve štima  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Fiuman

• Gost
« Odgovori #9 u: 29-01-2011, 21:20:39 »
kad zaključa i opet otključa je obično znak da se vrata nisu "dobro " zatvorila meni se to znalo desiti kad bi zaledilo motorić centralnog pa bi jedan zaključo a drugi ne i onda otključa

Offline Frankopan

• Na probi
  • *
  • Alfa 146 1.4 TS
    • Ivanić Grad
« Odgovori #10 u: 31-01-2011, 12:16:28 »
Daljinsko dobro radi , izgleda da mi se zaledi motorić od vozačevih vrata, jer u hladnom autu neradi na vozačevim vratima centralno a nakon 15 min vožnje normalno se zaključalo sve, al čudi me da i u hladnom autu  iznutra mogu zaključat sve na suvozačevim vratima, a dok na vozačevim nemogu!

Offline gvija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #11 u: 31-01-2011, 13:12:43 »
isti problem mi se pocel javljati ove zime, neznam dal bi kaj pomogel sonax protiv zamrzavanja (imam ga doma) :?:
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

Offline Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #12 u: 31-01-2011, 20:21:32 »
Prije god dana mi se pokvarila brava na vozačevim vratima , nije se dalo zaključat, nakon toga sam ugradio daljinsko koje je radilo normalno do sada , sad kada stisnem zaklju. odradi daljinsko ali se odma otključa kao kad zna dok su neka otvorena , i onda sam iz 3 pokušaja uspio zaklju. na suvozačevim vratima, a otključavanje radi normalno.Jel bi znao tko možda koji je problem jel možda u kvaru koji sensor na vratima ???? :?:

Takav problem se i meni javio ovih dana,samo što ja sam mogao 10 puta stisnut tipku za zaključavanje u daljenskom i nije se htjela zaključat,probal sam na suvozačkim zaključat sa ključem,isprva se moglo ali kasnije 0 bodova i tako sam je morao ostavit otključanu na parkiralištu nedaleko od kuće gdje inače držim auto.Danas ujutro nakon vožnje probam ja zaključat i uspio sam isprve kasnije sam ga probao opet i uspjelo je,eto šta ti je alfa. :love:

Offline neno4real

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
    • Zagreb
    • računala i mreže, servis, izrada programa i web stranica
« Odgovori #13 u: 11-02-2011, 22:06:15 »
isti problem mi se pocel javljati ove zime, neznam dal bi kaj pomogel sonax protiv zamrzavanja (imam ga doma) :?:

ne bi, probao sa sonaxom.... isti problem na suvozačkoj strani, a kada je bilo full hladno samo su se iza vrata dala otključati i zaključati dok se malo auto ne zagrije.
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Albert Einstein US (German-born) physicist (1879 - 1955)

Offline cova-ri

• Na probi
  • *
    • Fiume
« Odgovori #14 u: 16-02-2011, 23:06:34 »
isti problem i kod mene samo na 145... i nije bitno dali je hladno ili toplo, kad probam zakljucat bilo koja vrata odmah mi ih otkljuca s tim da kad drzim kljuc okrenut na zakljucavanje duze od nekih 10 sec. centralna brava se valjda iskljuci i onda mogu zakljucat vrata normalno ali jedna po jedna i sve opet funkcionira dok opet ne otkljucam oba vrata..nakon toga sve isponova  :batin dali je to do motorica i kako njega promijenit, tj. di ga nabavit  :?:

Offline Frankopan

• Na probi
  • *
  • Alfa 146 1.4 TS
    • Ivanić Grad
« Odgovori #15 u: 18-02-2011, 16:48:19 »
Dali ti odradi dok okreneš ključ , da se zaključa pa otključa opet ili ti se ništa ne događa dok držiš ključ?

Offline cova-ri

• Na probi
  • *
    • Fiume
« Odgovori #16 u: 18-02-2011, 19:34:09 »
dok drzim kljuc okrenut cijelo vrijeme se otkljucava i zakljucava..nekih 7-8 puta i onda prestane...

Offline Frankopan

• Na probi
  • *
  • Alfa 146 1.4 TS
    • Ivanić Grad
« Odgovori #17 u: 18-02-2011, 23:03:35 »
A može ti to bit da je pregorio jedan motorić pa centralno ne odradi kao da su jedna vrata otvorena ne ostanu zaključana, a može bit da  ti je možda sensor na vratima otišo koji kontrolira dali su vrata zatvorena ili ne , trebo bi se igrat i ispitivat instrumentom , trebo bi ispitat svaki motorić i sensor to je dost posla i zajebano treba skidat plastiku s vrat  :kosa: a, konzultiraj se s nekim autoelektričarom ako možda ima bolji način! :?:

xrate

• Gost
« Odgovori #18 u: 10-03-2012, 22:04:39 »
tako je slično i meni bilo pa sam otišao u servis koji mi je ugradio daljinsko i reprogramirali su mi daljinski i od tada sve štima  :ok:

koliko te koštalo ugrađivanje daljenskog centralnog i gdje si to radio?

Offline Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #19 u: 12-03-2012, 13:15:14 »
koliko te koštalo ugrađivanje daljenskog centralnog i gdje si to radio?

Ako imaš već kupljen daljinac onda ti je cca 200 kn ugradnja,ako uzimaš daljinski tamo di će ti ga ugradit onda ti je sve zajedno 400 kuna :da:

xrate

• Gost
« Odgovori #20 u: 12-03-2012, 17:34:52 »
Ako imaš već kupljen daljinac onda ti je cca 200 kn ugradnja,ako uzimaš daljinski tamo di će ti ga ugradit onda ti je sve zajedno 400 kuna :da:

imam centralno daljensko 4 vrata, samo prva vrata imaju za ključ izvana, nemam daljesnki.

ako sam dobro svhvatio sve zajedno (daljenski + mehanizam + usluga) 400 kn? gdje?

Offline Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #21 u: 13-03-2012, 09:10:24 »
imam centralno daljensko 4 vrata, samo prva vrata imaju za ključ izvana, nemam daljesnki.

ako sam dobro svhvatio sve zajedno (daljenski + mehanizam + usluga) 400 kn? gdje?

Tako je,budem ti poslao broj od lika i lokaciju kad dođem navečer

backo

• Gost
problem sa centralnom bravom AR 166
« Odgovori #22 u: 28-09-2013, 08:18:21 »
Zdravo
Imam problem sa centralnom bravom  na alfi 166 2.5 v6 2001 god. vec duze vrijeme. Naime prije nekih pola godine odjednom su mi prestale otklj/zakljucavati brave na zadnjim vratima.da bi nakon nekoliko dana jedna pocela raditi a druga ne, medjutim od jucer nijedna nerade, ali kvaka je u tome da kada pritisnem na daljinskom zmigavci trepere kao da otkljuca ali brave neotkljucavaju. Kada otvaram kljucem otvara samo vozaceva vrata ostale neragiraju. I pritome imam jos jednu gresku sa zmigavcima, nerade sva4 niti rade kada upalim ljevi i desni zmigavac, medjutim kao sto sam rekao gore, kada pritisnem na daljinskom zmigavci rade  :wal:
« Zadnja izmjena: 28-09-2013, 08:20:01 od backo »