I tako meni radi auto na tri cilindr, veli lokalni mehaničar -> kabel od svječice. OK.
Tražim ja kabel, nema - ima, svašta nešto i dođe Isus (hvala na pomoči) donese kablove i bobinu i uz sto problema (ne da se skinuti imbus sa konzole od bobina, jedan jedini vijak) promjenimo kabel i bobinu na kraju, jer je ona bila krivac svega.
Malo je ulje navlžilo na četvrtom cilindru glavnu i pomočnu svječicu, pa je red da se i očisti. Probali smo skinuti svječicu i PUKLA je. cijeli navoj ostao u glavi. Ajde, srediti će se nekako, pomočna je... Za ne vjerovati.
I tako ja ponovo ponosno vozim svoju Alfu na sva četiri cilindra (sa sedam svječica) napravim kilometar - dva, auto malo zatroka padne turnceler i kilometar sat na nulu, ne miče se. u vožnji. Pa kaj sad opet....
Nakon kaj sam stao tam kod macdonaldsa na slavonskoj probam zaverglati, neće. pregledam osigurače ( u kmici, koliko sam mogao vidjeti) dobri su i onda nekaj skužim.
Gori lampica od akomulatora, ulja i KLJUČ (ona žuta lampica) i ne gasi se, probam sa drugim ključem, ista stvar, ne gasi se, ali ne gori lampica od brizgalica.
ima li tko kakvu ideju, pomoć bilo kaj da to moje malo čudo proradi ?
146 1.4ts 98g. kaj pogledati, kaj probati, bilo kaj ?
hvala svima,
@Isus: hvala još jednom...