Da predstavim ukratko vozilicu, Fiat Tempra 1.4 karb/plin, pocinjem od nule :hehe: oprema vulgaris, nije imala ni centralno zaklj. kamoli sta drugo :hehe: zasad ubacio centralno originalno, el podizace naprijed (nisam jos stigao i nazad iak su nabavljeni ),ubacena novija instr. tabla s obrtajima, presvukao par detalja u kozu, poradjeno na vizualnim detaljima, felge, auspuh, opruge i amortizeri, ugradjen plin (nesto najpametnije sto sam uradio u zivotu ) a planova je jos mnogo.....
tapacirunzi raskopani, i stavljeni elpodizaci

usput i tapacirunzi stavljeni drugi i "kozhirani"
prije

poslije

skinuta tabla da se ocisti i odmasti

onda se preslo malo na bitne stvari, mehanicki utegnuta, sredjene sitnice, otvrdnuti i napunjeni prednji amortizeri, kratki plinski nazad od Brava. Prosao tehnicki bez problema

Onda namontiran i auspuh, nek' malo i galami

Ubaceno i nesto zike, da nadjaca galamu auspuha

I naravno za kraj, namontirane ratkape , malo spustanja i palo neko poliranje, Hvala kvatro na pomoci s poliranjem, ljubi brat
Before

After

Cini mi se da je adekvatno spusteno, zar ne?

Sredjen karburator, da napokon ide bar upola koliko galami :P I nakanio se napokon da ispoliram felge jucer, evo slikice
prije

i sada

i nova instrument tabla, s obrtajima
Ovo je originalna tabla iz mog auta

onda se ovo nabavilo danas

i odmah malo cuninga

dosadila mi ona svijetla boja koze, a i izgledala mi je nesto jeftino, pa sam se odlucio na novu varijantu, i to sada izgleda ovako

usput tablu presvukao u crnu kozu

Dakle idemo redom....primarni plan za auto mi je bio da nabavim za pocetak trap i vece kocnice od nekog od jacih modela, servo za volan, i jos tako par dzidza, da polako krenem upgradeati auto konkretno....medjutim, izleti mi Alfa 155 povoljno i znate vec kako to ide, jedna stvar je vodila drugoj
Auto sada ima
- Komplet interijer iz Alfe 155, ukljucujuci tablu, profilisana sjedista, i sva 4 tapacirunga.....
-fabricko centralno koje mi je falilo,
-el. podizaci x4,
-servo,
-vece kocnice i kocioni cilindar/servo, ventilirajuci diskovi naprijed (i diskovi nazad dok se nakanim da ih namontiram)
-APEX podvozje 

-kompletna instalacija od farova do stopova je prebacena s Alfe
A dragulj svega toga.....ma dobro, neka slike govore dalje

---------------------
Stize donator dijelova....

Nova sjedala...

Krecemo s kupusanjem....

Ado zabrinuto posmatra

Rusvaj u alfi...

Kupusanje instalacije

Ne da Ajdo nikom

Tuljo je zaduzen da pripazi motor

Ekipa u pogonu

:

1.4 u izlaznoj putanji

Elwis boshista lafo nesto radi

2 sata poslije, jedan motor manje,...

Mala razlika u velicni kocionog....

Novi stanar po prvi put pod haubom...

Smajke pivom provjerava jel motor dobro nivelisan

Obavezni preminger

Ponovo na vlastitim nogicama

Novi interijer....

Auto spakovano izvana

Ovo je namjestena slika, da izgleda da kao i ja nesto radim tu

:

Ubacena vecina interijera..

Old vs. new

Sve komplet

Naravno, ja ne bi bio ja da nesto ne ode u k* . Hidraulicno kvacilo je izdrzalo CAK 2 dana :mrgreen: prije zakivanja glavnog cilindra....
Rastavim ga od nervoze i ovo je prizor koji sam ugledao...

Naoko extra, al' dzaba kad ne fercera.....zovi i naruci novi.....sreca stize isti dan ali u 5 popodne.....mora se sloziti, subota je, valja van s autom

Pao i mrak, al' nema veze, ima sijalica, nema odustajanja...

Trag prednjih tockova je sada porastao sa 1446 na 1477 mm

imao sam manjih problema sa prednjim tockovima i grebanjem od rubove, ali i to je vecinom sada rijeseno....
U svakom slucaju, maximalni sam duznik Adi (quattro) i Elvisu (vw_freak) za njihovu pomoc i entuzijazam....bez njih ne bi ovo skoro se odradilo....i naravno Zulji koji je isceprkao auto

hvala momci do neba....btw, skoro sav posao je odradjen unutar jedne sedmice.....kod mene na dvoristu

sto je rec dobra volja....