25-04-2026, 09:03:32

Autor Tema: Vilice i seleni/ cijene i iskustva  (Posjeta: 205181 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomislavkn

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 147 1.9 JTDm 16V Stage 1 remap
    • Oroslavje
Odg: Vilice i seleni/ cijene i iskustva
« Odgovori #1830 u: 26-07-2019, 17:27:09 »
Ali ak selen ode, uzalud je mazalica. :-)

dugiKA

• Gost
« Odgovori #1831 u: 26-07-2019, 17:40:54 »
to stoji.ali sta mi vrijedi kada na trw vilicama poceli cviliti a seleni dobri.
ipak sam razmisljanja da ce prije pocet cviliti nego selen otici.

Offline Dujo-Jtd

• Na probi
  • *
    • Trogir
« Odgovori #1832 u: 27-07-2019, 23:17:34 »
Vec sam ranije pisao da sam stavio Starline kompl.prednji ovjes, nakon sta TRW se pokazao bezeee, skripi, zvace ka da nesto nije novo i dobro a sve dobro.. Prezadovoljan kompl.pred. ovjes placen 1400 kn plus stabilizatori i kugle doale u paketu.. Auto bez skripe i kucanja gazi 45000km. Isplacene,  mojim rjecima stoput pozlacene.. :) :)
Dr.auto (drugi brand)  koje imam na plinu i vozim puno km.mjesecno kada sam ga kupovao osjetim nesto naprijed kuca, mislim nemogu pobjec od tog ovjesa niti na Francuzu..  :tooth :tooth
Vlasnik uvjerava da kugle mijenjane prije 6,7 mj.pokazuje i racune..
Auto kupujem, vozim 7 dana ubija me kucanje. Dgv.servis i pregled, otisla kugla i mestar me zove da ce mi ostavit za uspomenu kuglu, dobri smo i govori mi nisi dosa 5 do 12 nego 11.59,99. Pitam dali zna koja marka, govori TRW a ja mu na to odgovaram, stavljaj bilo sta samo NE TRW.
Kad sam preuzeo auto i pokazao mi kuglu.. Shoook..
Tako da na moj auto vise TRW nece ici..
Evo video..

« Zadnja izmjena: 28-07-2019, 14:51:20 od a.m.alfa »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: dgas, Soksi

Offline Memphis

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #1833 u: 08-08-2019, 14:12:02 »
Daj molim te Starline je low end kaj parkira sve i svašta to uopće ne možeš uspoređivat sa TRW-om. A to kaj ti misliš ak staviš TRW da to mora biti viječno je sad priča za sebe.

dugiKA

• Gost
« Odgovori #1834 u: 08-08-2019, 15:18:30 »
meni na trw otisla kugla i ona zaštitna guma sta stiti kuglu na jednoj vilici.druga ajd za sada još ok.naravno podmazivanje nakon 15.000km obje!
mozda se i isplati uzeti gornje ALI MOŽDA ali uzeti komplet prednji ovijes sigurno NE!
koliko bi kostao komplet prednji ovijes od trw a koliko od "no name" marki!?

Offline Memphis

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #1835 u: 08-08-2019, 15:21:53 »
a auto u podu?

Offline Dujo-Jtd

• Na probi
  • *
    • Trogir
« Odgovori #1836 u: 08-08-2019, 17:27:44 »
Daj molim te Starline je low end kaj parkira sve i svašta to uopće ne možeš uspoređivat sa TRW-om. A to kaj ti misliš ak staviš TRW da to mora biti viječno je sad priča za sebe.

Koji ulet, ono daj molim te.. Moli ili ne moli tako je kako je napisano! Jednostavno ne razumijem ljude na forumu koji tako ulijecu "serifovski" prave se vazni da na kazem sto jos a nisu isprobali ovo sto sam napisao i dokumentirao na kraju.
Zar ti mislis da TRW koji bar nama stize na nase trzsite nije slicno kao sto ostalo "low budget".. Vozim par auta, pravim km.nekada u godini koji ne naprave toliko s jednim autom koheg imaju deset ili vise godina.. Da ti pricam o Valeo setovima kumplunga, Dayco zub.remwnima i sl.nezelim jer takvima i ne trebam pojasnjavat.. Vi odete uzmete sto mislite da je nekada (pazi sta sam napisao) nekada valjalo i uvjereni da kupili dobar, kvalitetan dio..
Ako sam 2 seta od TRW promjenuo i bilo isto "skartavo" lijepo upakirano i zamjenio ga s necim sto nisam isto mislio da valja i rjesio problem, dali vrijedi dalje.. Ne vrijedi.
Zvili mi.. :pivo:

dugiKA

• Gost
« Odgovori #1837 u: 08-08-2019, 18:38:10 »
a auto u podu?
ako mene pitaš čista seriala,17cola 225-45

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #1838 u: 08-08-2019, 19:48:01 »
ako mene pitaš čista seriala,17cola 225-45
dimenzija guma ti je kriva, pa kako serijala  :lol

dugiKA

• Gost
« Odgovori #1839 u: 08-08-2019, 20:29:50 »
odgovor na tvoje pitanje dali je auto u podu.
a gume sam naveo namjerno jer su 225 mekse od 215.

Offline Dujo-Jtd

• Na probi
  • *
    • Trogir
« Odgovori #1840 u: 09-08-2019, 09:22:48 »

Slazem po uputama proizvodjaca ide 215/45-17, kao i 195/60-15.
Neznam zasto to rade ili moram reci "glupiraju" se i stavljaju te dim.koje nisu bas po preporuci ako cemo iskreno niti po omjeru procentualnom pribliznije od ovih koje kolrga navro 225/45-17 a da ne govorim koliko odstupa195/60-15 gotovo do limita od 3% koje nije preporucljivo. Tako je isto kod dr.brandova pogotovo na novijim vozilima gdje izbjegavaju ove "masivno" proizvodene dim.guma koje su financijski ajmo reci jako dostupne dok ovu "egzotiku" od njihovih dimenzoja pkacas najmanje od 50% vise cjene do gotovo 100%skupljih ako je neki od vodecih brendova proizvidjaca guma u pitanju.
Po svim kalkulatorima, preporukama vulko industrije bi bila 225/45-17 ili 195/65-15 prva preporucena dimenzija ali auto inzinjerija ih u tome bez argumenata opovrgava..

Offline Memphis

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #1841 u: 09-08-2019, 14:19:53 »
Koji ulet, ono daj molim te.. Moli ili ne moli tako je kako je napisano! Jednostavno ne razumijem ljude na forumu koji tako ulijecu "serifovski" prave se vazni da na kazem sto jos a nisu isprobali ovo sto sam napisao i dokumentirao na kraju.
Zar ti mislis da TRW koji bar nama stize na nase trzsite nije slicno kao sto ostalo "low budget".. Vozim par auta, pravim km.nekada u godini koji ne naprave toliko s jednim autom koheg imaju deset ili vise godina.. Da ti pricam o Valeo setovima kumplunga, Dayco zub.remwnima i sl.nezelim jer takvima i ne trebam pojasnjavat.. Vi odete uzmete sto mislite da je nekada (pazi sta sam napisao) nekada valjalo i uvjereni da kupili dobar, kvalitetan dio..
Ako sam 2 seta od TRW promjenuo i bilo isto "skartavo" lijepo upakirano i zamjenio ga s necim sto nisam isto mislio da valja i rjesio problem, dali vrijedi dalje.. Ne vrijedi.
Zvili mi.. :pivo:
Ulet je vrhunski odmah sasjeć glupost u startu. Ne da se pravim važan nego toliko znam da mi netko ne može prodavt muda pod bubrege ili ti da je šrot roba koja se prodaje na kile al pari prvoklasnoj robi koja se ugrađuje u 90% automobila, komercijalnih vozila i ko zna šta sve ne. Tu školu sam prošao još davnih dana kao njokli i previše me kloštalo da bih zaboravio. Al ček do garancije od 2 ili 3 godine još nisam ni došao! :smijeh

Dokumentiro?? daj plačem od smijeha ...  :smijeh prodavač auta ti je prodao priču da je stavio trw kuglu prije 6 mj. Nema kaj vrhunska dokumetacija, pa na hreliću je bolja spika. Pa ja ti odmah sad mogu reć da ta kugla koju vrtiš na tom videu ima pun puno više od 6 mjeseci. Jer ni jedna kugla nemre tak korodirat za 6mj pa čak i ona kineska koju veličaš.

Ostalo neću ni komentirat niti ulazit u raspravu jer sve već reko u startu. Al s jednim se slažem svako za svoje novce meće kaj njemu paše i nemam niš protiv toga al povlačit ovakve zaključke da šrot roba je kvalitetnija od proizvođača br.1  pa ni djeci nemreš prodat tu foru da je npr. jucy vita bolje od cedevite ... a kamoli nekom to je takve stvari davno nadišao. Znam ja da cijena miriši ... al sve to na kraju bude x2.

Offline Dujo-Jtd

• Na probi
  • *
    • Trogir
« Odgovori #1842 u: 10-08-2019, 23:36:04 »
@Memphis

Prijo ukratko da nesto rascistimo..
Kupuj Michelin iz Srbije, U.R. iz Portugala, TRW iz Turske da neduljim i nepavim "bajku" iz posta a ja cu nadalje kako sam naucio i eto ga..
Zivio, veseo bio i Lipicki Studenac pio..
Bojim se da pivo bu ti vec, prevec ko prosli put.  ;)

Offline Memphis

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #1843 u: 12-08-2019, 12:27:14 »
@Memphis

Prijo ukratko da nesto rascistimo..
Kupuj Michelin iz Srbije, U.R. iz Portugala, TRW iz Turske da neduljim i nepavim "bajku" iz posta a ja cu nadalje kako sam naucio i eto ga..
Zivio, veseo bio i Lipicki Studenac pio..
Bojim se da pivo bu ti vec, prevec ko prosli put.  ;)
kad si već tak bistar i znaš porijeklo robe i klasu, kaj ne odeš u švabiju po "prvoklasnu" robu namontiraš i zaboaviš kaj je to ovjes ak te to tak muči ... Nego se krpaš sa najjeftinijim smećem ... a šatro briješ na kvalitetu ...
Dok god ovakve gluposti proljevaš mogu samo umirat od smijeha na tvoje provale tipa TRW drugoklasna roba al zato je Starline prva klasa!!! :smijeh

A ti se uči ...

Offline Dujo-Jtd

• Na probi
  • *
    • Trogir
« Odgovori #1844 u: 13-08-2019, 12:15:31 »
@Memphis
Mozda stvarno ne shvacas.. Ti branis "brand/ime" naveo sam ti primjere,  Da ne spamam sa drugim stvarima..  Ti branis brand, ja ga Znaci NE branim.. Kuzis?
Starline prednji kompl.ovjes. ubrzo ce okrenit 40tkm.nema skripe, nema tuckanja bilo cega..
Imas Alfu? Dodjes i provozamo moju i usporedimo eventualne sumove, nedostatke sa tvojom..
Onda pises koliko zelis..
Čirz..

Offline Memphis

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #1845 u: 13-08-2019, 12:46:53 »
@Memphis
Mozda stvarno ne shvacas.. Ti branis "brand/ime" naveo sam ti primjere,  Da ne spamam sa drugim stvarima..  Ti branis brand, ja ga Znaci NE branim.. Kuzis?
Starline prednji kompl.ovjes. ubrzo ce okrenit 40tkm.nema skripe, nema tuckanja bilo cega..
Imas Alfu? Dodjes i provozamo moju i usporedimo eventualne sumove, nedostatke sa tvojom..
Onda pises koliko zelis..
Čirz..
Ti ne shvaćaš, ne branim ja nikakav brand već zdrav razum. Niti trebam isprobavat tuđe drloge da bi to znao. Za ostalo sam već sve napisao.

Offline Dujo-Jtd

• Na probi
  • *
    • Trogir
« Odgovori #1846 u: 13-08-2019, 14:44:52 »
Niti trebam isprobavat tuđe drloge da bi to znao.
Svojeg "konja" hvali a tudjega kudi.. Ima narodnih poslovica mogao bi ti ih nabrajat, pa i ona "ne kudi konja kojeg nisi jahala".. Drzi ti svoga u "garazi" i hvali se a druge pusti da imaju svoja misljenja ili se pokazi..
Amen. The End. Od mene a ti samo nastavi..

Offline Domsy

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 8v
    • Dugo Selo
« Odgovori #1847 u: 29-09-2019, 22:32:45 »
Pozdrav, zanima me da li netko zna gdje bih mogao reparirati gornje villice (kugle i selene) 147-icu ili ih pojačati i koja bi bila cijena?
Po mogućnosti ZG i okolica.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #1848 u: 29-09-2019, 22:37:33 »
Ako se ne varam, kugle reparira netko iz Zaboka, Frančec il tako nekako, mislim da je po vilici oko 100-150kn

A selene stavi crvene ( powerflex, strongflex... ) , ima ih i Moris ( cca 400 i nešto kn , set za gornje vil. )

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #1849 u: 29-09-2019, 23:11:50 »
Frančec ili Spona,al prvo kupiš selene,sve ti je kolega napiso  :ok:
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

dugiKA

• Gost
« Odgovori #1850 u: 29-09-2019, 23:22:55 »
koliko traje reparirana kugla?

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #1851 u: 29-09-2019, 23:37:58 »
Teško je odgovoriti na to pitanje Dugi jer je tu i faktor opreznosti vozača na našim divnim cestama.gornje nisam radio,al donje su mi još dobre nakon godinu dana.
Ako je auto spušten i vilica je u neprirodnom položaju,bila ona nova ili reparirana dovoljne su ti tri,četiri poštene rupe pa da ih ubiješ.
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

dugiKA

• Gost
« Odgovori #1852 u: 29-09-2019, 23:59:33 »
a da,ima x faktora nažalost.

Offline Domsy

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #1853 u: 30-09-2019, 22:46:38 »
Teško je odgovoriti na to pitanje Dugi jer je tu i faktor opreznosti vozača na našim divnim cestama.gornje nisam radio,al donje su mi još dobre nakon godinu dana.
Ako je auto spušten i vilica je u neprirodnom položaju,bila ona nova ili reparirana dovoljne su ti tri,četiri poštene rupe pa da ih ubiješ.

Ja imam Eibach Sportline na svojoj 147 pa mi je na jednoj strani otisla gornja vilica seleni a na drugoj kugla..
Naravno kad sam stavio te opruge prvo su mi poluosovine pocele tresti pa sam stavio stariju tipu

Offline majstor

• Pripravnik
  • **
    • Pitomača
« Odgovori #1854 u: 01-10-2019, 09:01:12 »
Na 156 fl stavio sve nove vilice prije godinu dana. Sada škripe. Sigurno ribičke ceste presudile ovjesu.  :mah:

dugiKA

• Gost
« Odgovori #1855 u: 01-10-2019, 09:05:25 »
Na 156 fl stavio sve nove vilice prije godinu dana. Sada škripe. Sigurno ribičke ceste presudile ovjesu.  :mah:
dobro su i izdrzale..
samo podmazi i bit ce dobre

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #1856 u: 01-10-2019, 09:13:06 »
Čije si stavio

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • zagreb
« Odgovori #1857 u: 01-10-2019, 09:30:04 »
Tvornička mast se nazire u tragovima,neka presušena. . .sve i jedna je takva koju sam otvorio do sad bez obzira na marku

Offline majstor

• Pripravnik
  • **
    • Pitomača
« Odgovori #1858 u: 01-10-2019, 09:46:57 »
Mislim da su stavljene Delfijeve vilice. Poslije infarkta, uzeli mi auto i sin se vozio da ja ne bi krenuo u avanture. Sada se vozim polaganije, usporen sam pa je i to možda razlog.

Offline Domsy

• Pripravnik
  • **
    • Dugo Selo
« Odgovori #1859 u: 15-01-2020, 21:36:56 »
Bok svima,
Da pitam, da li je netko ugrađivao mazalice na donje vilice od AR 147?
Koja je procedura i ako netko ima sliku na kojem je položaju mazalica?
Čitao sam na nekom stranom forumu da su te mazalice ugrađivali da bi podmazivali poliuretanske selene, tj. da nebi trebali vaditi komplet vilice van.. :dontno: