naravno da postoji kazna za nemanje tablice, tj. ne isticanje tablice na mjestu propisanom za to.....
Za sve postoji kazna heheheh
jedino probe mogu biti na šajbi a i tad te zaustavljaju da vide da nije proba istekla i da nisi jedan od onih što se vječno šlepa na probu......
BTW te priče da ima neko ko je nekad prevario sistem i na sudu dokazao nešto su urbana legenda. Mene je policajac kaznio za nepropisno parkiranje na plaćenom parkingu i ja ga zateknem da mi piše kaznu. Naravno ja pun sebe i samouvjeren u svoje znanje jer ja taj ZOBS (zakon o osnovama bezbjednosti u saobraćaju) držim u malom prstu, odbijem primiti kaznu i pravo u stanicu i zahtjev da se predmet proslijedi sudu za prekršaje. I dođe taj lijepi dan ročišta, ja još samuvjereniji, dođe drot sa ovlaš telećim izrazom na licu i u 30 sekundi mi "obezvrijedi logiku i oskvrne mi trud" i kaže:
"dotični gospodin je bio parkiran na parking mjestu, vrijeme je bilo uredno plaćeno, kažnjen je jer je gabaritom svoga vozila - konkretno prednjim kotačima prešao preko prostora iscrtanog i predviđenog za parkiranje". Lijepo se pozove na član.72 i okrene i izađe. Sudinici sam bio simpatičan pa se nasmijala i rekla gospon, njegova riječ je jača od vaše i ja tu ne mogu ništa iako vidim apsurdnost situacije jer ja sam morao zakačiti slijedeče parking mjesto jer je iza mene bio kombi koji je zakačio moje parking mjesto. Sudinica me je oslobodila troškova postupka koji su bili duplo veći od kazne, platio kaznu i otišao kući. Tako da te urbane legende o likovima koji su "dodge the bullet" ne priznam, me tried it, me failed....

game, set, match