Zagore...nije da ne poštujem struku i da pametujem o dizajnu i likovnosti jer nemam pojma o tome, ja sam u sasvim drugoj branši...ali meni u crnoj boji do izražaja dolazi genijalna silueta auta o kojem pričamo...nema utjecaja okoline na njenu pojavu... takav mi auto najljepše izgleda.
Na crvenoj se možda bolje vidi kakav detaljić, ali meni ti detaljići ne određuju koliko mi je sama pojava auta zaista lijepa, drugi razlog zašto crna je što mi na crvenom autu crveni stražnji farovi izgledaju totalno bezveze, a na crnom savršeno.

a sad ovdje ono o izbočenjima...pogledaj na ovoj slici kako moćno izgleda poklopac motora i blatobrani (zanemarimo kvalitetu slike koja je fotkana mobom nabrzaka)...prednji kraj je milina, u crvenoj boji ne vidim ono što želim vidjeti a u crnoj da...
moje subjektivno mišljenje, ne zanima me kad mojeg osobnog odabira što će reći dizajneri i likovni umjetnici...ja sam ljakse i meni ovo definitivno više paše od crvene...
EDIT
Sve ovo mi vrijedi i za 156, GT, 147, Breru, GTV/Spider...pa i 145 iako bi si tu razmišljao malo