može li jedna kratka usporedba "obične" 159 i TI modela? osim kozmetičkih da li ima još nekih razlika? kakva je TI u svakodnevnoj vožnji gradom, da li je puno tvrđa, neudobnija itd? koliko košta set 19˝ guma? hvala unaprijed na odgovorima, imam u planu uzimati TI, ali ako nije baš najsretniji izbor za vožnju (osim estetski;) onda ću još razmisliti... 
pa krenimo gume ultra skupe :hehe: nije zajeb.. 235/40/19 je jako egzotična dimenzija ako pređeš na 235/35/19 koja je jeftinije malo nabija (tako kažu) ja imam plan 245/35/19

povoljnije šire ista visina!
ja sam očekivao da je TI neudobnija od obične i tvrđa ali nije baš je taman taman je izgubila ono naginjanje koliko treba a da je i dalje udobna, kao i sa svim autima koji su na alu felgama niskog profila i tvrđeg ovjesa moraš paziti na rupe rizole i sl ali ništa teško ja sam ovaj tjedan napravio nekih 400km po gradu i super je na ležećima polakše šahte izbjegavam sve

kozmetičke razlike su super, spušten TI piše posvuda, sjedala

volan

i kao šećer na kraju 19# TI felge su inače jedne od najljepših a ti ih dobiješ uz auto :hehe:
dakle uz kozmetičke koje si već uočio felge sjedala spušten ti je i razlika u kočnicama dakle brembo 4klipne 330 naprijed i mislim 270 2klipne, serijski spušten i malo tvrđi, sve ostalo je kozmetika koja uljepšava

meni je inače 159 prelijepa i vozio sam i ajmo reći običnu distincive i sada imam TI, super je i serijala ali TI mi je mrak, meni je jedan dečko tu sa foruma dao sljedeći savjet
najbolja opcija bi bila
1. 2.4 + dobra oprema
2. 1.9 + dobra oprema
3. 2.4 + obična oprema
4. 1.9 + obična oprema
sa time da 2,4 ide serijski ok a 1,9 je malko slab, e sad ako ti je bitno više KS gledaj 2,4 ako ti je to manja stavka nemoj prekrižiti ni 1,9 jer kad se malo remapira je super, nije kao 2,4 ali nije ni daleko! a ako stvarno hoćeš raketu onda 2,4+ugasiti egr i dpf+remap!
kolega koolgate
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=45824.0 imao je 1,9 sada ima 2,4

ako ti ovaj neće spustiti ovu 2,4 ima 1,9 onaj u crikvenici bi spustio
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-159-1.9-jtdm-ti-oglas-4931395 cirka milju eura tako je meni preko telefona rekao sa time da izvadi kenwood van i vrati serijski radio, auto je meni gledao kolega i kaže da je na prvu mislio da je NOVI

mene je jeb... što sam imao 17500€