0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ljudi jel netko zna koliko dođe prednja desna polu osovina za 2.4 moju :Mareo
...Alfa 156Prednje donje vilice - 599 KnStanga spone volana - 124 KnKrajnik spone volana - 79 KnStangica stabilzatora - 85 Kn...Sve navedene dijelove mozete nabaviti kod mene.
Eto neki dan za kolegu sam nabavljao set za promjenu zupčastog remena sve što treba mjenjati: remen , one rolice i španeri, pumpa. Proizvođač SKF. inače kad sam ja mjenjao isto sam stavljao SKF jer sam čuo da je prva ugradnja. I je kad je serviser mjenjao na rolici lijepo piše SKF na ovoj staroj. Znači nije u originalnoj kutiji i odmah je jeftinije, a ista stvar. Inače taj cijeli set sa svim potrebnim dijelovima za promjenu košta 980 kn. Jedino je remen continetal. Pa neka netko kaže da je alfu skupo održavati. Realno treba 3 sata u servisu za promjenu,pa računajte mislim u ovlaštenom servisu tamo gdje ja održavam auto. Pitam se koliko bi to došlo u bilo kojem ovl. servisu da kažeš promjenite mi to sve i naplatite. Mislim puno više od 1600kn. Radi se o 156 1.9 jtd. Inače ovaj kolega kojem sam kupovao te dijelove nije mogao vjerovati za cijenu jer je prije vozio mazdu
...moj čovjek... ...takve ljude "volim", koji se malo više raspituju o dijelovima (cijena/kvaliteta) i kombiniraju najpovoljnije, a ne gotovane koji odu u prvi servis i opelješe ih do zadnje lipe, a onda kukaju kako je skupo održavanje...
I onda za razliku cijene stavljaš neke đinđe po autu :rolll:
...ne kužim :rolll:, ovo moje gore je bilo u pozitivnom smislu...
Baš sam mislio da ćeš možda krivo shvatiti. Mislio sam na prvenstveno na sebe . Đinđe na mom autu : felge , chiptuning , spoiler, farovi,krov i još puno toga Mislim ima i na tvom autu ponešto
heeeebeeemti,za te pare mozes kupit jos jednu
svima je 9000kn za polugeneralku- sa svim novim djelovima koje sam naveo?sljedeći servis mi može biti za 100.000km (remenje,svjećice, varijator,pumpa)-prelazim cca 1500km/mjesečno znači da bi trebao ako bog ALFA da biti miran kaj se tiče mehanike 5,5god?mogo sam proć bolje za 15000 eura slažem se...a mogo sam kupit za te novce novu seat ibizu 1.6 sa 90ks i dodatnom opremom koju moja alfa ima pod serijalu!al ja vozim alfu meni je kad recimo neko da;7.000kn za katalizator3.000kn za zadnji lonac2.500kn za pragove2.000kn za bi-xenono3.000kn za sportska sjedala6.000kn za felgea još čudnije mi je kad frend da za lakiranje auta 9.000kn, polugeneralku 5.000kn, ugradnju plina 11.000kn i onda kad mu rikne kompresor klime (cca 3.000kn) odluči ga prodat za 3500eura...a ti role156 si super sretan kaj imaš prelijepu alfu 1.8 iz '99 koja nema ni 200.000km i nisi imo nikakve popravke od kad ju imaš.....i k tome vozis 100km za 20kn... nadam se samo da sretnika koji kupi tvoju mezimicu za 8.000 eura neće dočekati popravci ko mene ak ništa drugo - ja mislim da su alfisti realni, ne srame se reć kolko su dali za popravke i šta je najbitnije održavaju ljubimce kak spada i na vrijeme...osobno mislim da zato i ima puno krša u prodaji...niko nejde na servise i ne brine se o svojim autima ....skuži da mu je neke pokvareno tek kad auto nejde smjesta ili padne na tehničkom...sanira popravke kod suseda koji radi knauf,al u slobodno vrijeme zna popravit i auto...tek kad na autu porikava sve od jednom onda ga odluči prodat nekom nesretniku...i moj stari je imo saxo 1.0i i u 10godina nije imo neke velike popravke...neznam kak mu nije bilo čudno kaj auto od 50ks troši 12l/100km, kaj na semaforu sam dodaje gas (jedno 3000 obrt.) i ostavlja tragove od ulja na cesti od doma do posla (valjda da se zna vratiti) itd. itd.i kad ga pitas jel bio zadovoljan sa autom? ma najbolji auto koji sam imo...nikad ništa osim redovnog servisa na koji nikad nisam išo...
iz tvojih usta u alfino srce :hehe: :hehe:
Dečki nekad se bolje prođe nekad lošije. Ali znam da je moj prijatelj prodavao 159 19jtd 120 2006 sa stvarnih 80000km crvenu od opreme neznam šta nema osim kože. Redoviti servisi itd.Cijena 15000eura. :rolll:
koji dio ne razumiješ?da se auta kvare?