Pozdrav svima,
Razmišljam o kupnji 147-ice, model nakon 2005. (facelift). Mislio sam ga osobno uvesti iz Italije jer mi je budžet 4000 eura, a tamo su dosta jeftiniji.
1) Uzeo bih 1,9 JTDm - zato što navodno troši manje nego 115 KS JTD iz ranije serije. Jel to istina? Po forumima pišu da se potrošnja kreće oko 5,5 na otvorenoj cesti, što će biti 90% moje vožnje. Svaki dan radim 100 km na relaciji sisak - zagreb.
2) Osim prednjeg ovjesa, koji su još česti kvarovi na toj seriji?
3) Kak ste zadovoljni sa zvukom tvorničkog radija? Probao bih uzeti model s Bose sustavom jer patim na zvuk, ali ako ne nađem ne bih ništa mijenjao jer mi je ljepša konzola s tvorničkim radijem :
Uzeo bi eventualno onaj Yatour koji glumi CD changer a na njega se spoji usb stick
4) I što mislite, jesu li napravili nekakve preinake na karoseriji u odnosu na model iz 2000? Velim, svaki dan radim 100 km na otvorenoj cesti, gledao sam onaj NCAP crash test i tamo se 147 skoro raspala, čak je i Punto mk2 dobio bolje ocjene... Muči me to iako i ti testovi znaju biti nerealni.
Inače živim u sisku pa mi je blizu serviser Barić kojeg vidim da svi hvalite tak da se kvarova ne bojim previše.
U obzir bi još uzeo Grande Punto Multijet, možda Lancia Ypsilon ili čak Panda, ali Alfa je Alfa...

Bokić

Ja ti nemam niš pametno za reći, ali sam se prepoznala u tvome opisu i htjela javiti jer vidim da nisam jedina koja je željela 147-icu s JTD motorom (moja prva je imala 115ks) i BOSEom unutra, uz isti budžet

Divno
Htjela sam samo reći da i ja bolesno patim na zvuk, pa ako smijem kao netko kome su prali mozak mjesecima ovdje na forumu reći: drži se zvuka, ali ako ti je takav budžet kao što je bio i moj, probaj se trenutno usredotočiti na to da je facelift i da je motor u super stanju (tj. oni dijelovi koji moraju biti), a onda si sredi zvuk naknadno. Jeftinije će te ispast. Inače, pričala sam s hrpetinom ljudi o uvozima iz Italije, čak i s rođakinjom i prijateljima koji su tamo svaka 2-3 mjeseca morali su ići u moje ime ispitivati ljude okolo... svi su rekli isto - talijanima je AR više-manje šrot i ne brinu se općenito za svoje aute... Njemci su totalno drugačiji po tome pitanju.
Ja sam si dala Kenwood radio ugradit, narihtala na sve zvučnike da rokaju i zvuk mi je trenutno mrak, nisam očekivala da će biti tako dobro. BOSE ću si naknadno ugradit i hvala bogu ima tu ekipe na forumu koja će ti savjetovat di da to napraviš, a da prođeš povoljno. To ću i ja napravit, sad su mi tehnikalije prvo na listi, iako je BOSE bio prioritet dok radio nije prosvirao
Neću više filozofirat. To je samo moje mišljenje, možda pomogne.
I da - ak ću jednog dana i dalje biti solo žena s alficom (umjesto mačkama hahaha), Anton će biti otac moje djece

toliko sam oduševljena 147-icom koju mi je dofurao

Sretno!