20-06-2026, 17:40:33

Autor Tema: Tablica & Radar  (Posjeta: 4410 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: Tablica & Radar
« Odgovori #30 u: 02-06-2009, 11:00:02 »
pa ne baš jerkad gledaš iz drugoga auta ili kad soji  :pol: na cesti uredno se vidi tablica smao moliš boga kad te zaustave da se ne saginju  :hehe:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

sportivo

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #31 u: 02-06-2009, 11:09:16 »
a zar te kamere ne stoje na nekim postoljima? mislim da sam vidio par po Slavonskoj aveniji ili tak nesta, a oni su postavljeni mnogo iznad visine automobila i naravno iznad visine tablice. Tako ako te slika s neke visine vidi ti tablicu, ova fora moze proci samo kod presretaca, a oni te mogu uredno zaustaviti da provjere kakve to tablice imas. :?:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #32 u: 02-06-2009, 11:13:36 »
nemam pojma, nisam to probavao niti ču probavati, znam da posloji i da funkcionira.... a sad možda zna Red neke o tome.... ja sam reko što sam čuo tj. što znam a sad kak to u praksi na kraju izgleda kažem nebi se upuštao u to ali znam da u principu funkcionira za kamere...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #33 u: 02-06-2009, 11:16:02 »
a zar te kamere ne stoje na nekim postoljima? mislim da sam vidio par po Slavonskoj aveniji ili tak nesta, a oni su postavljeni mnogo iznad visine automobila i naravno iznad visine tablice. Tako ako te slika s neke visine vidi ti tablicu, ova fora moze proci samo kod presretaca, a oni te mogu uredno zaustaviti da provjere kakve to tablice imas. :?:
te kamere stoje na određenoj visini, neznam točno kolka je to visina, al vjerojatno na toj visini da najbolje može uslikati tablicu.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #34 u: 02-06-2009, 18:23:21 »
ali ima jedna druga fora što se tiče tablica, postoji plastika koja kada se gleda auto odozgora normalno iz ljudske perspektive normalno se vidi tablica a kad se spusti u razinu tablice odnosno kamere tablica se ne vidi tj. zamučena je...

i onda se slika dene u Photoshop i kroz manje od minute imaš vidljivu tablicu. beskorisno!
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #35 u: 02-06-2009, 18:49:54 »
 :ne2:  mislim da ne... a ako i postoji možda mogučnost mislim da to u našoj državi još neče tako brzo procvijetati...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #36 u: 02-06-2009, 19:02:29 »
:ne2:  mislim da ne... a ako i postoji možda mogučnost mislim da to u našoj državi još neče tako brzo procvijetati...

da si ikada bio iza kulisa u Heinzelovoj ne bi tako mislio. Pazi digitalno možeš SVE izvući. Pa pogledaj samo kaj naši PS majstori za par minuta fuša u PS naprave.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #37 u: 02-06-2009, 19:04:33 »
ma dobro da znam, ne kažem da nisu sposobni ili da nemaju opremu samo to je tak sve relativno... a i oko tih kamera... recimo frendu od 15 puta što su ga uslikali došlo mu je valjda jedno 6 ili 7 kazni tak da....  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Just8787

• Gost
« Odgovori #38 u: 15-03-2013, 02:07:34 »
i onda se slika dene u Photoshop i kroz manje od minute imaš vidljivu tablicu. beskorisno!
Fotošop nije tolko moćan, zapravo moraju bit poprilično dobri uvjeti za "restauraciju". Al ima drugih softwera koji rade na nekin čudnin logaritamskin bazama :D

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDm Collezione
    • Dugo Selo
« Odgovori #39 u: 15-03-2013, 07:52:50 »
mene su slikali kad sam imao 156 i nisam ništa dobio

zato ja sad ispaštam  ::) došao sam na loš glas zbog tebe  :hehe:
jednom alfa,zauvijek alfa!

Offline gturcic

• Pripravnik
  • **
  • Fiat Coupe 20vt+ / Lancia Delta 1.9mjeTT
    • Rijeka
« Odgovori #40 u: 15-03-2013, 10:59:16 »
da si ikada bio iza kulisa u Heinzelovoj ne bi tako mislio. Pazi digitalno možeš SVE izvući. Pa pogledaj samo kaj naši PS majstori za par minuta fuša u PS naprave.

Slažem sa da možeš puno, ali ne možeš sve - fotografiranje je slikanje svjetlom, i kao takvo je analogno. Ta plastika radi na principu mikro leća, i ako refleksijom i refrakcijom svjetla pod kutem potpuno "zamrlja" objekt iza nje, nikakva tehnologija tu ne može odgonetnuti kakav je objekt odostraga. Može pretpostaviti (npr nađe slovo "S" ako traži slova, ali možda se zapravo radi o broju "5"?) ali pretpostavka je majka svih zAye6a  ::)
Osim ako kamera ne slika par fotki u seriji, pa se preko promjena zamrljanih oblika interpolira pozadinska slika.

Vezano za slike s ljubavnicama, pred par godina su u roku od par dana SVE kamere na cesti Dubai-Abu Dhabi okrenuli da slikaju straga; navodno je jedan od članova obitelji šeika uhvaćen s nepželjnim "putnicima" u vozilu.