05-11-2025, 14:10:12

Autor Tema: ...na znanje i ravnanje...da vas murija ne smulja!...  (Posjeta: 32790 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dean164

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
Odg: ...na znanje i ravnanje...da vas murija ne smulja!...
« Odgovori #60 u: 11-05-2011, 00:31:33 »
Evo još malo prave "fiškalije...  Nas nekoliko prijatelja zastali u ugostiteljskom objektu, i naručili piće... nakon sat vremena jedan od nas sjedne u svoj auto i ide doma odspavat malo jer je imao težak dan (radi na baušteli)... par sto metara od kafića zaustavlja ga policija, u Škodi, koji su ga pratili, taman je naletio da se ukljući u promet ispred njih (fuckin luck) i znaći nakon stotinjak metara vožnje zaustavili ga, on stao i predaje dokumente.... pitali ga da li je konzumirao alkohol a on kaže da je, upravo iz kafića ide. Da,da, zato smo vas i zaustavili, malo ste krivudali autom po cesti, da li pristajete na alkotest...a šta ću, moram kaže... i ajmo.... opa 0,52 g/kg tj. promila napuhao u Dreger... zaparkirao auto, napisali mu prijavu i on se pješke vratio u birc i kaže šutite dobro sam i prošao, samo za alkohol me terete...Ej haloooo kažem mu ja, jesu li te pitali prije koliko vremena si kozumirao alkohol, jesu te pitali jesi li zapalio cigatetu unazad 15 minuta(nikotin tj.dim) oštećuje Dreger... a kaže on pa ne, ali su mi rekli da su me vidjeli kad sam izašao iz birca i sjeo u auto, odmah me alkotestirali i to je to... i na kraju da skratim priću napisao je prigovor prekršajnom sudu bez obrazloženja ikakvog osim da se ne osjeća krivim i da se želi očitovati sudcu za prekršaje jer je popio 1 gemišt pola-pola a to, smatra on, nije dovoljno za 0,52 promila....bilo je suočenje pred sudcem za prekršaje između frenda i OSO- policajcem koja ga je alkotestirao i alkotestiranje je palo u vodu jer ga prije alkotesta nisu pitali a trebali su kada je popio to piće. Ukoliko je mjerenje izvršeno u manje od 15 minuta od konzumacije alkohola  ono je nevaljano jer alkohol koji je još ostao u usnoj šupljini i nije ispario te je itekako utjecao na rezultat mjerenja. Pod dva mjerenje je izvršio plavac koji nije imao certifikat(atest) da može alkotestirati aparatom Dreger jer je bio vježbenik ( samo vas licencirana OSO može alkotestirati-za to mora biti obućen :metak) i zbog toga je sve palo u vodu ( drugi policajac koji je imao atest ili certifikat potpisao se kao nazočan alkotestiranju jer jr htio naućiti vježbenika raditi pa nije on to radio)... od tog suočavanja kod suca za prekršaje prošlo je već otprilike 4 godine... ni su i policija nisu se oglasili i uvjeren sam da će se prijatelj izvući bez kazne... Dakle kao što rekoh ZAKON JE RASTEZLJIV KO ŽVAKAĆA GUMA. Dužni ste ga se primjenjivati ali su i oni koji taj zakon provode nad vama također su dužni poštivati Zakon, norme ,pravilnike i postupovnike i sl... ukoliko smatrate da ste u pravu ne odustajte. Ukoliko ste osoba koja često krši propise odustanite od vožnje...da ne bi netko vas ili vi nekoga nosili na duši... Brzina ubija, ako piješ ne vozi, cesta nije pista... :komp: Ali nedajte se nibez ispaljenog metka ako niste osoba koja krši zakon za dobar dan... Kazne su abnormalne.

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #61 u: 11-05-2011, 02:04:59 »
ima jos nesto. Ja sam uvijek hvatan radarom bar 300km od kuce,i svaka zalba povlaci dolazak na lokalni sud,sto postaje cjelodnevni izlet i trosak svakako,napustanje radnog mjesta i rizik da ponovo budem ulovljen. Zato potpisem i platim,ako vec policajca nakako ne smotam da mi oprosti,nekad upali,nekad ne, pamet u glavu i vozi dalje.
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #62 u: 11-05-2011, 11:18:22 »
da. točno je da prilikom alkotestiranja triba sačekati 15 min od vremena kada je osoba posljednji put konzumirala alkohol, i naravno da svako alkotestiranje prije toga ne vridi. kad osoba kaze da je ''upravo sad'' popila zadnju čašicu, onda će policajac sačekati to vrime i onda izvršiti alkotestiranje. ovaj slučaj koji je tu naveden je očito greška tog policajca i to je to. Što se tiče cigareta, dim ne oštećuje drager nimalo, niti utječe na rezultat, što je isprobano u praksi više puta zaredom (čak i sa žvakaćom u ustima i sl., rezultat je isti). Za vršenje alkotestiranja nije potreban nikakav certifikat, niti postoji neki tečaj unutar policijske akademije u kojem bi dobio uvjerenje da si osposobljen za korištenje dragera, kao npr. tečaj za mjerne uređaje, tečaj za šifriranje, prometne nesreće i sl. bitno je samo da je drager bio na umjereavanju (baždaren), što se radi svaka tri miseca, o čemu, u prigovoru se može putem suda na uvid zatražiti certifikat o umjeravanju. Vježbenik može izvršiti alkotestiranje u prisustvu OSO-e, isto kao i ispunjavanje prekršajnog naloga, zapisnika o alkotestiranju i sl, koje će tada njegov mentor pregledati i potpisati.
Očito je da je sudac odbacio prijavu zbog ove greške od proteka minimalno 15 min od konzumiranja, a ne zbog toga što je vježbenik izvršio alkotestiranje.  I to je dobra stvar. jer je policajac pogriješio. zato sud i postoji.
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #63 u: 11-05-2011, 19:55:03 »
Za rukovanje dregerom moraš biti osposobljen i za to imati certifikat... skočim živ u vatru ako ne treba... ne radim ni ja u vodovodu da prićam bezveze... al najbolje je, ako piješ ne vozi  :pol:

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #64 u: 11-05-2011, 19:57:53 »
"Slažem se sa kolegom koji Vam je odgovorio. Još samo nekoliko dodataka...
Obvezni prekršajni nalog ste morali dobiti odma, dakle žalite se odma na njega, jer če Vam isteči rok za prigovor.
Drugo, Policijski službenici koji obavljaju operativnu radnju provjere alkoholiziranosti vozača moraju bit posebno educirani, i trebali bi znat barem osnovne stvari o uređaju kojim vrše kontrolu. Za ispravno alkotestiranje bitno je da ispitanik nije konzumirao alkohol u zadnjih 15 min (da se spriječi utjecaj alkohola iz usne šupljine jer to bitno remeti rezultate ispitivanja) i da ispitanik nije pušio cigarete zadnja dva minuta prije testiranja (jer duhanski dim smeta uređaju). To je preporuka proizvođača uređaja."     S legalis.forum, da ne bi bilo da sam izmislio :-))), pravnik odgovara na upit...EVO LINK DOLJE
« Zadnja izmjena: 11-05-2011, 20:15:55 od dkasaic2 »

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #66 u: 11-05-2011, 20:11:42 »
Zbilja se glupo osjećam kad ostavim neki post ovdje, zadnje što bih želio je da netko pomisli da podržavam kršenje propisa... Zakon je kao što sam rekao rastezljiv kao žvakaća guma, kazne su velike za kršenje prometnih propisa, za neki iole  veći prometni prekršaj ja bih naprimjer morao prodati moju staru alfu 164 ili dizati kredit, ostati bez vozaćke a to si ne mogu i ne smijem dopustiti... zato vozim po pravilima kad god mogu. Nekad i ne mogu I zato jer ne želim da zbog moje ludosti ili potrebe samodokazivanja netko strada ili nekoga oštetim, poštujem propise... ali treba praviti razliku između onoga tko namjerno i konstantno krši propise i onome kome se to npr. prvi puta desilo...
« Zadnja izmjena: 11-05-2011, 20:14:58 od dkasaic2 »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #67 u: 11-05-2011, 20:16:08 »
Ajme, svašta se tu napričalo  :o000:

Prekršajni nalog NE MORAŠ dobiti odmah, može ga se donijeti naknadno i od dana URUČENJA imaš pravo žalbe u roku 8 dana.
Dim cigarete ne oštećuje Dreger, niti nema nekog velikog utjecaja (ja nisam primjetio bar na tipu 6810) utjecaja na rezultat jer senzor mjeri količinu alkohola a ne nikotina, da prdneš u Dreger njerit će opet samo alkohol, ne i metan  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

Dreger će pokazati stvarni rezultat, bez obzira dal ga u ruci držao vježbenik ili inspektor, to su bedastoće

Potpis UOPĆE nije bitan niti na jednom pismenu, ono će ti ionak biti uručeno, a to je najbitnije, a dalje što ćeš s njim-nebitno, uručeno je

Ma da, možeš reći murjaku da nek dokaže da je murjak, možda je značku kopirao, kupio u Konjščinskoj  :funny:, nek dokaže da je završil školu za murjaka, mora ti dati na uvid sve svjedodžbe o završenim školama, ispitima, tečajima itd

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #68 u: 11-05-2011, 20:22:26 »
Voziti auto svatko zna ali mu to ne vrijedi bez vozaćke dozvole i kategorije B,A ne vrijedi znaći najeb... ako ga policija zaustavi, alkotestirati može i moja baba ali rezultat je ništavan jer za to mora biti osposobljena (mora imati vozačku za dreger) i rezultat mjerenja može objesiti mačku o rep, a kamo li da dođe sudcu za prekršaje na suočenje i kaže da nema certifikat za rad s alkotesterom... duhanski dim oštećuje mjerni uređaj marke dreger jer je tako napisao proizvođać istoga a ne što netko smatra da ne, ... brate mili dosta mi je  :batin ... tko želi neka shvati, tko ne želi ne mora...

Offline sakelije

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
    • Zadar
« Odgovori #69 u: 11-05-2011, 20:38:56 »
...nije moje iskustvo, ali mozhe svima pomochi... :ok:

Pistolj kada vam policajac izmjeri brzinu mora ovako izgledati

(Image removed from quote.)

dakle gore brzina, dolje udaljenost na kojoj vas je upucao, a na aparatu mora goriti gornja lampica, zelena pored opcije MEAS(URE)
dosao ja natrag do policajca i pokazao mu da znam i ja nastelovati da pise sto god zelim pa je pocela prica da je on procjenio od oka moju brzinu i nastelovao pistolj jer nije stigao upucati me i sl...

za dva tjedna u osijeku me upuca motorist kao sa 71 kmh a ja isao 55 max...i pogledam pistolj ono isto namjesteno, i kad sam mu rekao da znam sto je napravio naglo okrece temu i kao mogu ici...

ajmo sada pojasniti

dakle ova druga opcija na pistolju, LIMIT, sluzi za to da npr policajac nastima limit na 65 i onda dok nekoga gadja pistoljem ukoliko je brzina iznad 65 pisti pistolj a ako je ispod ne reagira , dakle da zna bez da gleda u ekran tko ide preko odredjene brzine

na slici oznaceno sa brojem 1.

lampica pored natpisa svijetli crveno a ova gore opcija MEAS onda ne svijetli

(Image removed from quote.)

pod brojem 2 je ekran na kojem mora pisati udaljenost u metrima, a ako je u limit modu onda pise limit adj. (limit adjusment)

broj 3 oznacava plus i minus gumbice sa kojima se podesava zeljena brzina u limit modu

u slucaju da primjetite da vam podvaljuju brzinu nazovite internu kontrolu na 01 6122 982 i prijavite sve...

:mah:

s par godina zakašnjenja + ko kuča
Umjereno uzivanje u vinu ne moze skoditi ni u najvecim kolicinama

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #70 u: 11-05-2011, 20:50:01 »
Ajme, svašta se tu napričalo  :o000:

Prekršajni nalog NE MORAŠ dobiti odmah, može ga se donijeti naknadno i od dana URUČENJA imaš pravo žalbe u roku 8 dana.
Dim cigarete ne oštećuje Dreger, niti nema nekog velikog utjecaja (ja nisam primjetio bar na tipu 6810) utjecaja na rezultat jer senzor mjeri količinu alkohola a ne nikotina, da prdneš u Dreger njerit će opet samo alkohol, ne i metan  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

Dreger će pokazati stvarni rezultat, bez obzira dal ga u ruci držao vježbenik ili inspektor, to su bedastoće

Potpis UOPĆE nije bitan niti na jednom pismenu, ono će ti ionak biti uručeno, a to je najbitnije, a dalje što ćeš s njim-nebitno, uručeno je

Ma da, možeš reći murjaku da nek dokaže da je murjak, možda je značku kopirao, kupio u Konjščinskoj  :funny:, nek dokaže da je završil školu za murjaka, mora ti dati na uvid sve svjedodžbe o završenim školama, ispitima, tečajima itd

Naravno care! TPolismen napiše kaznu i nema pojma kakav je konačni ishod, hoću li je ja platiti ili se žaliti... Ajd ti mene lijepo zaustavi i alkotestiraj bez certifikata da si zato LICENCIRAN, baš bi to volio, zaštitar Sokol Marića mora imati licencu a kamo li ne policajac jer po tvom svatko policajac može biti ali pravi policajac je OVLAŠTENA SLUŽBENA OSOBA MUP-a znaći da ima neke ovlasti koje je dobio jer ima neka znanja i ovlasti što drugi nemaju,a to je postigao i dobio učenjem u stručnim usavršavanjem, doživotnim ako baš želiš... to bi bilo kao da te na cesti zaustavi Pravosudni policajac (zatvorski čuvar) i alkotestira te, pa još dođe na sud i kaže da te ulovio pijanog kako voziš, jer on je policajac, ima značku i zato može svakom stavit dreger u zube i reći:puši!!!"... e baš mi je drago da u ovoj državi postoje sudovi za prekršaje, jer školovanom sucu nemoš prodavati muda pod bubrege, e ja ću se žalit do boga ukoliko smatram da nisam kriv i dokle god policajac ne pročita uputstva za dreger kojim rukuje, i dokle god mu šef smjene ne kaže da je dužan pitati osobu koju alkotestira prije da li je i prijekoliko vremena je konzumirala alkohol... i baš lijepo da se alkotestira osoba koja je neposredno povukla dim cigare jer kad se "dreger" sjebe jer se nije pročitalo uputstvo za upotrebu kupit će država iz proračuna za desetak tisuća kuna drugi???...ima se para...ako sam se ja dužan pridržavati propisa i regula, dužni su se toga pridržavati i organi reda i mira i svi mikrobi u ovoj zemlji, Zakone donosi Sabor tzv. ZAKONODAVNA, policija je IZVRŠNA vlast a sud je SUDSKA, tzv trodioba vlasti, temelj svake demokracije, nigdje na svijetu nema "kadija te tuži, kadija te sudi", stoga ako ja ne potpišem zapisnik ja ću pred sucem za prekršaje reći da ga nisam potpisao i zašto ga nisam potpisao... ja o ovome što pišem razgovaram sa starim sucem za prekršaje a ne lupam iz glave... ma što meni ovo treba...
« Zadnja izmjena: 11-05-2011, 21:17:08 od dkasaic2 »

XariX

• Gost
« Odgovori #71 u: 11-05-2011, 20:55:41 »
Za rukovanje dregerom moraš biti osposobljen i za to imati certifikat... skočim živ u vatru ako ne treba... ne radim ni ja u vodovodu da prićam bezveze... al najbolje je, ako piješ ne vozi  :pol:

:hehe: :ok:

Sjećam se jedne zgode, iz davnih ludih dana, prometna kontrola "na cesti di nikog nema", provjerava sve i svašta, sve uredno, i postave oni njima uobičajeno pitanje, u revno noćno vrijeme, tamo negdje oko 23:01:19:
"Jeste li popili što?"
Moj je odgovor bio: "Naravno da sam popio."
"Jeste li spremni se podvrgnuti alkotestiranju?"
Odgovor: "Naravno."

Pokazalo je 0.0  :?: :o000: :hap:

Dotični "upitnik" je napravio kobnu grešku ne pitavši "Jeste li konzumirali alkohol?"
...a popio sam tolko ledenih čajeva tu večer da je to bilo strašno kolko sam bio žedan  :hap:

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #72 u: 11-05-2011, 20:59:20 »
Ma drago mi je da sam ja u srednjoj školi Centar usmjerenog obrazovanja smjer Strojarski tehničar- kovinotokar naučio malo više nego neki na Policijskoj akademiji   :funny:funny:funny:  U PDF formatu sa OSO koje rukuju Dregerom, a ne znaju, on my bilt  :smijeh  Alkotester se mora baždariti svake dvije godine inaće test ne vrijedi

http://www.draeger.com/ST/internet/pdf/Master/En/pt/alcotest_7410_plus_rs_manual.pdf
« Zadnja izmjena: 11-05-2011, 21:14:29 od dkasaic2 »

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #73 u: 11-05-2011, 21:54:15 »
Gle ovo s Dragerom možda i jest točno ali to ti je samo naknadno u prigovoru moguće iskoristiti, a i to fakultativno iliti nemoj se baš previše u to puzdavati, a reći ću ti i zašto... :mahm

Naime ako se sudac zainati pitat će te zašto nisi na licu mjesta osporio nalaz alkometra i zatražio da ti uzmu uzorak krvi, na to inače imaš pravo tj. imaš pravo tražiti medicinsko utvrđivanje razine alkohola, voze te u najbližu hitnu ili ustanovu s kojom imaju ugovor i tamo ti sestra uzme uzorak krvi, a lječnik popuni papire o kliničkom pregledu i uzimanju uzoraka, ono što se u tom uzorku nađe je u pravilu mjerodavno na sudu i ako se ispravno uzme uzorak nema osporavanja...  :ne:

A svi medicinski djelatnici koji rade na takvim radnim mjestima danas znaju kako se ispravno uzima, osim toga sve potrebno je u setu koji policajac donese iz stanice sa sobom tak da se nemora ništa improvizirati...  :hap:

Naravno ako je nalaz toga nepovoljan za tebe onda je svakom mogućem daljnjem prizivu tu kraj iliti nehebo si ko žuti...  :bic:
« Zadnja izmjena: 11-05-2011, 21:57:30 od yedwy »

Offline Dean164

• Ovisnik o alfistima
  • 164 2.0 TS Super
    • Sisak
« Odgovori #74 u: 12-05-2011, 08:32:57 »
 :ok: sve pet, samo renault 4 možda da, možda ne, tzv. fiškalije

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #75 u: 12-05-2011, 08:54:38 »

:da: :da: :da: .... ja iša polagati za to i dobio ''vozačku za dreger ''  :hehe: :hehe: :hehe:

.... i naravno , svake 2g mora bit baždaren  :da: :da: :da:
« Zadnja izmjena: 12-05-2011, 08:55:12 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #76 u: 12-05-2011, 09:09:49 »
A što se tiče rada samih policajaca, kao i u svakom poslu zavisi na koga naletiš . Ako ja već plaćam ''velike'' kazne onda za to očekujem da mi precizno navedu,odrede, uhvate me i etc .... polupismenost ne priznajem i ne želim to plaćati !!!!!
Ko nezna radit ili se ne želi obučavat, noga u guzicu i otkaz ..... i ne mislim samo na policiju pod time  :hap: , da se nebi neko uvridija, općenito.
Nedavno me u slunju zaustavili ,magistrala, jer sam vozija 74kmh kod table di piše slunj a ograničenje 50...a ima još 5 km do prvih kuća  :rol:
Stanem ja sa strane i policajka mene pegla a uto prođe autobus pored nas sa bar 80 kmh,...,i kažem ja njoj ''a što ćemo sad ?'' ...pustila me... :clap:
....
Da nebi pljucali bzv općenito po našoj policiji....
U italiji ja izazva sudar ali kriv je bija ovaj što me pogodija od iza, i dođe policija i počme paljba po meni i frendu ..... eeeeee ..... kad smo mi počeli na talijanskom i engleskom ''vadit'' zakone, pravilnike i etc.....smanjija se brzo i samo što nam nije otiša po kavu i kolače :da: :da: :da:
Doduše, kolega mu je i u startu bio i više nego korektan, a ovaj bio bahat baš da ga  :sado:
Tako da svugdi ima svega, ali dosta zavisi kako se postaviš u situaciji ...

.... sempre gilles ....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #77 u: 12-05-2011, 09:17:48 »
Gle ovo s Dragerom možda i jest točno ali to ti je samo naknadno u prigovoru moguće iskoristiti, a i to fakultativno iliti nemoj se baš previše u to puzdavati, a reći ću ti i zašto... :mahm

Naime ako se sudac zainati pitat će te zašto nisi na licu mjesta osporio nalaz alkometra i zatražio da ti uzmu uzorak krvi, na to inače imaš pravo tj. imaš pravo tražiti medicinsko utvrđivanje razine alkohola, voze te u najbližu hitnu ili ustanovu s kojom imaju ugovor i tamo ti sestra uzme uzorak krvi, a lječnik popuni papire o kliničkom pregledu i uzimanju uzoraka, ono što se u tom uzorku nađe je u pravilu mjerodavno na sudu i ako se ispravno uzme uzorak nema osporavanja...  :ne:

A svi medicinski djelatnici koji rade na takvim radnim mjestima danas znaju kako se ispravno uzima, osim toga sve potrebno je u setu koji policajac donese iz stanice sa sobom tak da se nemora ništa improvizirati...  :hap:

Naravno ako je nalaz toga nepovoljan za tebe onda je svakom mogućem daljnjem prizivu tu kraj iliti nehebo si ko žuti...  :bic:

Imaš na to pravo, ali to nije tvoja dužnost  :da: :da: :da:  ...dužnost je službenih osoba da znaju imaju li svu potrebnu dokumantaciju i dali su im uređaji ispravni u uredno baždareni !!!...To je njihov problem, ne tvoj  :hap:
Dakle, ako išta u vezi s dregerom nije po zakonu, dakle, osposobljavanje + atest .... imaš svako pravo urušit tu prijavu  :craz
U prijavi bi trebalo navest i serijski br. dregera , tako da ga se u slučaju žalbe može zatražit i odnijeti na vještačenje !!!!
......
Suci su u banani ko i sve ostale državne službe. Ovo kažem iz puuuuuno osobno iskustva s njima, uvridio se tko ovdje ili ne...

.... sempre gilles ....

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #78 u: 12-05-2011, 12:38:49 »
dkasaic2

hvala na savjetima..... :ok:

:craz
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #79 u: 12-05-2011, 13:04:25 »
TO će mi trebati, hvala na savjetu. :ok:

Ja sad imam suđenje za bijeg i vožnju u krivom smjeru. Naravno, niti jedno nisam od navedenog počinio, več sam naletio na policajca koji se inati ljudima s brzim autima (moja delta  :hap::wal:

I došao sam neki dan pred suca i ona izvlači i želi mene natjerati da priznam! Ja sam rekao da za bijeg nisam siguran dali je mene zaustavljao, pošto je na suprotnoj strani bio....a vožnja u suprotnom smjeru je dijelomično prihvatila.

Sad...ako netko zna....ako donese odluku o kazni, a ja ne namjeravam platiti niti kunu kazne i dobiti zabranu vožnje! Šta napraviti? Taj policajac je takav šupak da se nemože vjerovati! Mrzi vozače, ozbiljno  :da: :mad: :mad: :mad: :mad:!

Bilo kakav savjet je dobro došao. Jer znao sam dobiti riješenje da " na ovu riješenje nije moguća žalba "

I još nešto......prije dvije godine, 10 minuta nakon što sam regao deltu, zaustavio me policajac i dobio sam kaznu za prejak auto. Međutim, ja nisam obuhvačen tim zakonom odavno! Dakle nebi smio dobiti tu kaznu!

napisao sam žalbu, i dobio sam rješenje gdje piše.....dijelomično prihvačamo vaš tužbu, ali smo dužni barem dio kazne naplatiti u iznosu od 500 kuna (dakle spustili s 1000 kuna). Kako je to moguće?

« Zadnja izmjena: 12-05-2011, 13:08:14 od Boksi »
Alfa--Fiat--Lancia

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #80 u: 12-05-2011, 13:08:03 »
TO će mi trebati, hvala na savjetu. :ok:

Ja sad imam suđenje za bijeg i vožnju u krivom smjeru. Naravno, niti jedno nisam od navedenog počinio, več sam naletio na policajca koji se inati ljudima s brzim autima (moja delta  :hap::wal:

I došao sam neki dan pred suca i ona izvlači i želi mene natjerati da priznam! Ja sam rekao da za bijeg nisam siguran dali je mene zaustavljao, pošto je na suprotnoj strani bio....a vožnja u suprotnom smjeru je dijelomično prihvatila.

Sad...ako netko zna....ako donese odluku o kazni, a ja ne namjeravam platiti niti kunu kazne i dobiti zabranu vožnje! Šta napraviti? Taj policajac je takav šupak da se nemože vjerovati! Mrzi vozače, ozbiljno  :da: :mad: :mad: :mad: :mad:!

Bilo kakav savjet je dobro došao. Jer znao sam dobiti riješenje da " na ovu riješenje nije moguća žalba "

Ima sam istu situaciju, osim vožnje u krivom smjeru, optužili me za bijeg....sutkinja   :volim je prihvatila da policajac mora stajat s desne strane i to na vidljivoj poziciji...ne iza grma !!!!.....

I ja se izvuka  :craz   :hehe: :hehe: :hehe:
« Zadnja izmjena: 12-05-2011, 13:09:22 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #81 u: 12-05-2011, 13:10:53 »
Ima sam istu situaciju, osim vožnje u krivom smjeru, optužili me za bijeg....sutkinja   :volim je prihvatila da policajac mora stajat s desne strane i to na vidljivoj poziciji...ne iza grma !!!!.....

I ja se izvuka  :craz   :hehe: :hehe: :hehe:

to kod Boksija ne prolazi! Ja uvijek dobijem kaznu, samo je pitanje dali ću platiti! :funny: :wal:

Alfa--Fiat--Lancia

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #82 u: 12-05-2011, 13:18:41 »
to kod Boksija ne prolazi! Ja uvijek dobijem kaznu, samo je pitanje dali ću platiti! :funny: :wal:

Uglavnom, ako je staja sa krive strane, onda si ti u pravu.....treba samo bit uvjerljiv kod suca/sutkinje.  :hap:
.... sempre gilles ....

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #83 u: 12-05-2011, 14:02:02 »
Evo jedan primjer od prije par dana što se meni desilo kod Čapljine......
Krenuo na godišnji spojen sa prvim majem i odmah kod čapljine lizalo, rutinska kontrola. Stanem ja, vidim dva "organa" poprilično nervozni jer je toplo bilo pa vjerujem da su se uznervozili. Ide standardno, dokumenta, imaš li ovo, imaš li ono e hajde ti sad nama reci što nemaš upaljena oborena svjetla. Reko zato što imam dnevna svjetla koja gore. A stvarno imam oko bixenon leće angel eyes, nešto kao kod bengi i to koristim kao dnevno svjetlo. Kažem ja to njima, stanu oni zagledat farove i auto i vidim smješkaju se i vade da mi pišu kaznu.
Reko jel ima nešto sporno, naravno da ima kaže, moraju oborena svjetla gorit. Reko drug, ovo nije golf S paket, ima dnevna svjetla i ona gore u čemu je problem. Tu počne lagano povuci potegni da bi se mlađi od njih zeznuo i rekao "u zakonu stoji da moraju biti upaljena oborena svjetla". Pošto ja radim u osiguravajućem društvu kao pravnik, zakon o osnovama bezbjednosti u saobraćaju mi je stvarno u malom prstu i znam da je napravljena greška upravo u tom članu za svjetla gdje nije rečeno koja svjetla. Reko niste u pravu gospodine, budite ljubazni i pogledajte malo u zakon, morali bi ste ga imati u autu. hehehe
Ode lik donese knjižicu i poče roviti, rovi, traži, lista, mrmlja sebi u brk nešto. Reko da vam malo pomognem, to vam je član taj i taj, otvori čovjek i problijedi i još brže zatvori. Dobro kaže pošto sad ne mogu to da tražim jer mi se ne da, ovaj put te puštam uz upozorenje, slijedeći put pišem kaznu. Reko slobodno, ja ovuda opet prolazim za 8 dana, pa ako do tad pronađete član slobodno zaustavite hehehehe
I odem  :funny:

Ne znam kako je kod vas u CRO, ali kod nas su fakat napravili omašku prilikom pisanja tog zakona. Znam da kod vas u ljetnom periodu nisu svjetla obavezna, tako da sam i angel eyese ugasio kad sam prešao granu
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #84 u: 12-05-2011, 14:08:00 »
Krenuo na godišnji spojen sa prvim majem i odmah kod čapljine lizalo, rutinska kontrola. Stanem ja, vidim dva "organa" poprilično nervozni jer je toplo bilo pa vjerujem da su se uznervozili. Ide standardno, dokumenta, imaš li ovo, imaš li ono e hajde ti sad nama reci što nemaš upaljena oborena svjetla. Reko zato što imam dnevna svjetla koja gore. A stvarno imam oko bixenon leće angel eyes, nešto kao kod bengi i to koristim kao dnevno svjetlo. Kažem ja to njima, stanu oni zagledat farove i auto i vidim smješkaju se i vade da mi pišu kaznu.
Reko jel ima nešto sporno, naravno da ima kaže, moraju oborena svjetla gorit. Reko drug, ovo nije golf S paket, ima dnevna svjetla i ona gore u čemu je problem. Tu počne lagano povuci potegni da bi se mlađi od njih zeznuo i rekao "u zakonu stoji da moraju biti upaljena oborena svjetla". Pošto ja radim u osiguravajućem društvu kao pravnik, zakon o osnovama bezbjednosti u saobraćaju mi je stvarno u malom prstu i znam da je napravljena greška upravo u tom članu za svjetla gdje nije rečeno koja svjetla. Reko niste u pravu gospodine, budite ljubazni i pogledajte malo u zakon, morali bi ste ga imati u autu. hehehe
Ode lik donese knjižicu i poče roviti, rovi, traži, lista, mrmlja sebi u brk nešto. Reko da vam malo pomognem, to vam je član taj i taj, otvori čovjek i problijedi i još brže zatvori. Dobro kaže pošto sad ne mogu to da tražim jer mi se ne da, ovaj put te puštam uz upozorenje, slijedeći put pišem kaznu. Reko slobodno, ja ovuda opet prolazim za 8 dana, pa ako do tad pronađete član slobodno zaustavite hehehehe

Ne znam kako je kod vas u CRO, ali kod nas su fakat napravili omašku prilikom pisanja tog zakona. Znam da kod vas u ljetnom periodu nisu svjetla obavezna, tako da sam i angel eyese ugasio kad sam prešao granu

:smijeh :smijeh :smijeh...... :care :care :care
.... sempre gilles ....

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #85 u: 12-05-2011, 15:18:48 »
Stvarno svašta ljudi piskaraju  :wal:

Btw da li je itko ikad u nekoj ovak firmi dobio kaznu, ili nedajbože otkaz kad ga je netko iz firme alkotestirao i pokazao da ima alkohola?
Dal je to palo u vodu radi nekih dozvola, certifikata, rodnih listova, domovnica?

E da, na sudu kad te pitaju zašto nisi stao murjaku koji te zaustavljao, reci da nje imao ikakvih dokaza da je murjak, nije na njemu visilo nikakvih certifikata pa zato ne staješ  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #86 u: 12-05-2011, 15:56:35 »

:funny: :funny: :funny: :care 

Anton

• Gost
« Odgovori #87 u: 12-05-2011, 16:31:42 »
:smijeh :smijeh :smijeh...... :care :care :care

sto te nije pitao atest za angel eyes pa ti skinuo tablice i iskljucio iz prometa  :craz

al ok, kao pravnik, vjerujem da imas neki certifikat za njih....  :ok:

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #88 u: 12-05-2011, 16:46:48 »
Stvarno svašta ljudi piskaraju  :wal:

Btw da li je itko ikad u nekoj ovak firmi dobio kaznu, ili nedajbože otkaz kad ga je netko iz firme alkotestirao i pokazao da ima alkohola?
Dal je to palo u vodu radi nekih dozvola, certifikata, rodnih listova, domovnica?

E da, na sudu kad te pitaju zašto nisi stao murjaku koji te zaustavljao, reci da nje imao ikakvih dokaza da je murjak, nije na njemu visilo nikakvih certifikata pa zato ne staješ  :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny: :funny:

Da bi osoba rukovala dregerom, mora bit obučena za to, isto kao što ti moraš biti obučen da bi rukovao autom, isto kako vozači kamiona moraju bit obučeni da bi vozili kamion...
Kod nas u firmi se jednom godišnje zalete po uredima i provode alkotest, ALI to radi osoba koja je obučena za rad s dregerom, znam iz prve ruke da je ta osoba završila neki tečaj/predavanje i da ima uvjerenje o tome.

Ovo zadnje neću ni komentirat, dugo si policajac i zaboravio si da postoji i druga strana, nisi ti uvijek u pravu...

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #89 u: 12-05-2011, 17:53:21 »
sto te nije pitao atest za angel eyes pa ti skinuo tablice i iskljucio iz prometa  :craz

al ok, kao pravnik, vjerujem da imas neki certifikat za njih....  :ok:

pokažem ja tebi certifikat čim ti meni pokažeš da audi A5 ima certifikat za svoje....kakav certifikat  :funny:
Zamisli da moraš imati certifikat za brisače da mogu uredno brisati pri brzini iznad 100kmh jer ako otpadne može nekoga iza tebe u saobraćaju ugrozit. Pravno gledano ako je certificirano kao proizvod za ugradnju, i ugrađeno kako treba - a čim sam prošao tehnički ugrađeno je, čemu onda dodatni certifikat.
 :smijeh :smijeh
Mogu se ja ovako natezati sa čika organima do sudnjeg dana, ja živim on natezanja po sudovima  :hap:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"