11-06-2026, 15:05:28

Autor Tema: 156 JTDm, kako je proradila klima  (Posjeta: 3333 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT
    • Solin
156 JTDm, kako je proradila klima
« u: 18-05-2009, 08:44:14 »
Prije mjesec dana "upalim" klimu, ali ne hladi. Lampica od klime uredno svijetli, ali se ništa ne događa. Dignem haubu, osluškujem da li uključuje elektro spojka i vidim da ne uključuje. Onda skinem jednu od one dvije kapice i ključem stisnem ventil (kao na gumi od auta) da vidim ima li plina, a on šišti kao blesav, znači ima ga. Onda zaključim da je negdje prekid u struji od dugmeta do kompresora. Odem do prijatelja koji radi auto klime i nađe mi uzrok za 10 minuta. samo je izvadio i vratio relej od klime i sve štima. Eto malo se izgubio kontakt, kvar bez veze, a može se riješiti za manje od minute.

Ovo su ta dva ventila sa kapicama, nalaze se ispred motora
[IMG]http://www.imagesforme.com/out.php/i497773_a1.JPG

Za doći do releja treba skinuti ovaj crni poklopac
[IMG]http://www.imagesforme.com/out.php/i497772_a2.JPG

relej od klime je ovaj crveni skroz lijevo. Jedini se nalazi na bijeloj podlozi, a ostale 3 desne su crne
[IMG]http://www.imagesforme.com/out.php/i497771_a3.JPG

Eto dobro je znati, ako ne radi klima najprije ovo provjeriti  :mah: :mah:

Edit: Izbrisani linkovi na nepostojeće slike.
« Zadnja izmjena: 23-06-2012, 23:26:51 od Argor »

Offline Mirsad

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
    • [Premier ĐĄasual Dating  Actual Women]
Odg: 156 JTDm, kako je proradila klima
« Odgovori #1 u: 18-05-2009, 19:22:36 »
 :clap: QV

Offline 146edo

• Pripravnik
  • **
    • Zenica
« Odgovori #2 u: 18-05-2009, 20:00:20 »
hvala za savjete.svaka cast.nekom ce ovo ustedjeti koji euric. :hello:jer cim odes do servisa klime hoce da ti  osvjeze plin,treba zamijenit ovo,treba ono i oderu te ko zrtveno janje a ustvari kvar moze biti nest banalno kao ovaj.
JEDNOM ALFA UVIJEK ALFA.

crni007

• Gost
« Odgovori #3 u: 02-08-2009, 00:44:10 »
Meni klima počela grijat ha mislim ko fol radi al od hlađenja ništa još dok je motor hladan dobro hladi  al kasnije nije htilo, ja odem tipu koji puni klime on kaže ne pali ti se ventilator od klime, pa se klima sama pali gasi, ja odem do jednog električara, on pogleda i kaže onečistile se spojke konektora, malo wd-40 i proradi ventilator, a susjed mi je majstor pa mjenjao filter od klime kaže ne radi ventilator dovoljno jako a pošto je u mene jedan ventilator i za klimu i za motor, da mi ne bi auto prokuhalo kaže pa ćeš mjenjat i motor i ventilator  :sad: ja kažem mjenja, kad sam došao po alfu, kaže stavio sam ti a jedva sam našao nema nigje ovakve jer 90 % ih ima posebne ventilatore  :ne2:, al zamisli od kojeg auta paše od E-klase mercedesa, i sad radi ko lud  :da:

Offline Kovač

• Starosjedioc
  • 156 1.9
    • frkanovec-međimurje
« Odgovori #4 u: 13-07-2010, 18:27:55 »
pred par dana i meni hahnula klima  :sado: :sado:
mjenjal sam onu bijelu kutijicu sa elektronikom za štelanje ventilacije i odkak sam stavil druge ne radi samo klima,
stisnem gumb upali se zelena ledica ali od klime ništa,sve ostalo radi samo klima se neće upalit,a dan prije je radila normalno
jel ima koji način provjere tog releja dal je dobar?
podjelom broja postova /sa brojem karmi = se dobije neki broj,čim ti je taj broj veči više prazne slame melješ po forumu
156 1.9 by marko neznati kovač