Miljenik mnogih rally entuzijasta, norveški as Petter Solberg, objavio je danas da će nastupiti na sljedeća dva rallyja Svjetskog prvenstva, a pauzu između rallyja popularni "Holywood" iskoristio je za - spašavanje života. Solberg je ovih dana uspio osigurati dodatnog sponzora, naftnog giganta Shell. Na sljedeća dva rallyja, od kojih se prvi održava ovog vikenda u Grčkoj, Solberg će koristiti Citroën Xsaru WRC, ali će sljedećeg tjenda započeti testiranja novog automobila. Zasad nije poznato o kakvom je automobilu riječ.
"Ono što mogu potvrditi je da ću Xsaru koristiti u Grčkoj i u Poljskoj, a zatim ćemo vidjeti. Ako testiranja novog automobila budu zadovoljavajuća u Finskoj možda nastupimo u drugom vozilu. Od preostalih rallyja na ovogodišnjem kalendaru postoji mogućnost da preskočimo Australiju i Španjolsku, ponajviše zbog visokih troškova. No, zasad je prerano govoriti o tome, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati", kazao je Petter.
U međuvremenu, Norvežanin je prošlog tjedna nesebičnom gestom pomogao spasiti živote dva trkača u nesreći koja se dogodila na utrci sportskih glisera u Norveškoj. Solberg se na tom natjecanju našao u sklopu promotivnih aktivnosti koje često provodi za svog "plovećeg" sponzora, tvrtku Johs Lunde. Do nesreće je došlo tijekom utrke u kojoj se Solberg našao ispred glisera koji je doživio nesreću.
"U retrovizorima sam vidio nesreću i znao sam da je ozbiljna. Okrenuli smo naš gliser i pojurili do mjesta udesa te smo bili prvi koji su pružili pomoć unesrećenima. Njihov gliser bio je okrenut 'naglavačke', dvojica članova posade uspjela su izaći, ali dvojica su još bila zarobljena pod površinom. Zaronili smo u hladnu vodu i oslobodili prvo jednog vozača, koji je bio zarobljen sigurnosnim pojasom, dok je oko drugog bilo više posla, jer ga nikako nismo uspjeli izvući. Uz pomoć spasitelja i mog suvozača ipak nam je pošlo za rukom osloboditi i posljednjeg pilota. Nije bilo lako, voda je bila izuzetno hladna, nakon nekog vremena više nisam osjećao udove i mislio sam da ću se onesvijestiti", prepričao je Solberg svoju nautičku avanturu.
svaka mu cast