evo da i ja podjelim iskustvo, budući da sam još nedavno probava sve motore i aute.
vozio sam 1.9 150, 1.9 120 i 2.4 200ks. 1.9 120ks mi je bila stvarno slaba. nije ona ubrzavala loše, al spuste li se malo okretaji, izgubi snagu. 1.9 150ks manje pati od tog problema, ubrzaje stvarno pristojno, ali kad sam onda vozio 2.4, 1.9 je osta u zaboravu

da se razumimo, 1.9 je vrhunski motor, 150ks je prostojna snaga, može se pristić bez problema itd itd, ali, za oni pravi vozački užitak, za osmjeh na licu, ništa nemože zamjenit 2.4. (šta se dizlova tiće

) . 5 brzina, 1800 okretaja, i lipi te za sic, a zvuk ajme meni, ništa mu nebi prominio, osim toga da je u kabini malo glasniji. tek za malo više osmjeha, da je malo manje izolirana kabina. al svaćam, ipak je to limuzina, pa su morali. moj glas ide za ono šta tebi triba. voziš li se non stop po gradu, računaj min 9 litara za 2.4, tj nema di izbacit snagu, meni se po splitu uvik upali asr ako dam gasa u drugoj/trećoj (loše ceste), ali opet, ja sam većinon na otvorenoj cesti. tribaš odlučit šta ti triba, šta ti je prihvatljivije i s čim ćeš bolje živit.
EDIT: u evo misec ipo dana posjedovanja 159 2.4, priša san 2047km, zasad nikakvih problema, hvala Bogu.
Filip.